X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy czerwoną wstążkę 😂 i w sumie nie wierzę w to, ale została nam fajna wstążka ze ślubu i tak ja przyczepiłam. Ale z drugiej strony też tonący brzytwy się trzyma i mimo, że nie za bardzo wierzę w uroki itd to jak Jasiek wył mi w nocy przez pół roku to go "odczarowywalam" 😏😂
    Ale no nic to nie dało 😏

Nuska no i super babcie dały radę 💪 a Ty następnym razem będziesz już spokojniejsza 😉 a przy drugim to już totalnie luz 😉

Kokosowa - Julii się zdarzyło przekręcić, ale to bardziej dzięki pomóc podłoża niż jako jej umiejętność 😉

U nas znowu pleśniawki 😬 walczy któraś? Może macie coś dobrego do polecenia?

nuśka91 lubi tę wiadomość

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka no i super <3 ale mama zawsze będzie przeżywać:D

nuśka91 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny🙂
    Czarek też się próbuje obrócić, a dziś miesiąc kończy. Z ciała robi literke C, wygina się, a po chwili denerwuje się że mu nie wychodzi. Do tego lubi na brzuszku leżeć.
    Karooo- a te plesniawki u kogo? Jak u maluszka to wizyta u lekarza raczej tylko. Jak piersią karmisz, to przed każdym karmieniem przemywaj je wodą. Jak mm, to smoczki wyparz albo daj nowe.

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratunku, spałam 2h ciągiem tej nocy plus jakieś drzemki po kilka minut. Trudno powiedzieć ile, klub zombi dziś jest mój. Wczoraj Lili sporo spała w dzień i wyczerpana limit 😐 dziś jej nie dam spać w dzień, zemsta będzie 😋

Lidka ma plesniawki których nie mogę się pozbyć. Właśnie drugi raz kuracja nystatyna. Plus Wit C na język i piersi żeby zmienić pH. I fiolet gencjanowy którym ściągam z języka nalot. U niej nic nie krwawi ani nic. Ale nie wiem czy przez to nie mamy takich placzy.

Co kupujecie pod choinkę maluchom? Ja potrzebuje 3 inspiracji. Dziadkom trzeba podpowiedzieć a za tesciow wręcz kupić bo inaczej znowu dzieci dostaną coś z lumpeksu.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka moja Laura też mało przybiera na piersi i do tego ulewa... Lekarz kazał się nie przejmować na razie bo każdy ma swoje tempo i najważniejsze, że ma apetyt.Jutro mamy szczepienia to zobaczę ile waży. Zresztą syn na piersi też był zawsze na 25 centylu z wagą a ze wzrostem o wiele wyżej i do dzisiaj jest szczuplutki. W moim przypadku kolektor też nie potrzebny. Rzadko kiedy podczas karmienia leci z drugiej piersi niestety. Co do nauk przedmalżeńskich to ja JE traktowałam jako powód do żartów raczej, niż jak źródło wiedzy też takie herezje opowiadali.

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka ja już powiedziałem mamie, że chcę wydrę Fisher Price dla małej.https://www.korob.pl/product-pol-262634-Fisher-Price-Wydra-Usypianka-Przytulanka-Oddychajacy-uspokajacz.html Moja mama z teściową też mają zapędy na ciuchy z lumpeksu. Ja nie mam nic przeciwko tym sklepom ale tak synowej to bym raczej nic nie kupowała dla dziecka na siłę. Tym bardziej, że teściowa jest księgową więc finansowo nie jest w złej sytuacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 10:24

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Konieczynka miałam odwrotnie - 2h spania w dzień, a potem super noc - zasnęła o 22, obudziła się 2.30, potem 5.20 i 8.30 - zdaje sobie sprawę że to pewnie jednorazowy wybryk , ale się przynajmniej wyspalam.

Też szukam inspiracji na prezent bo Gabrysia ma wszystko po Zosi. Tak myślałam ze może pałąk z tiny love do łóżeczka czy wózka, ale jeszcze nad tym myślę bo ma karuzele i matę, więc nie wiem czy jest sens

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:
    Konieczynka ja już powiedziałem mamie, że chcę wydrę Fisher Price dla małej.https://www.korob.pl/product-pol-262634-Fisher-Price-Wydra-Usypianka-Przytulanka-Oddychajacy-uspokajacz.html Moja mama z teściową też mają zapędy na ciuchy z lumpeksu. Ja nie mam nic przeciwko tym sklepom ale tak synowej to bym raczej nic nie kupowała dla dziecka na siłę. Tym bardziej, że teściowa jest księgową więc finansowo nie jest w złej sytuacji.

Ja nie mam też nic przeciwko rzeczom używanym. Dostałam i przy synku i teraz mnóstwo rzeczy, zarówno ciuchów jak i zabawek, ale też mate, kolyske, karuzele, szumisia.
    Tylko moja teściowa kupuje używane zabawki i pakuję w karton i kolorowy papier. Do tej pory miała jednego wnuka, teraz ma nasza dwójkę. A zarabia 3,5na rękę. Stać ja żeby wydać 50zl na prezent. Tylko po co jak można zapakować stara zabawkę, trochę dostała od swojej koleżanki po jej wnukach, dać pod choinkę od Mikołaja.
    Już z mężem rozmawiałam o prezentach świątecznych. Bo tesciowie sobie i swoim dzieciom nie żałują. Szwagierka dostała branzoletke z Pandory modułowa. A my z mężem w tamtym roku wspólny prezent w którym były ścieki 3szt, męskie perfumy, męskie skarpetki i bokserki, męska bluza sportowa. Pomyślmy co było dla mnie...

23.07.2015 - synek

event.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    Ja nie mam też nic przeciwko rzeczom używanym. Dostałam i przy synku i teraz mnóstwo rzeczy, zarówno ciuchów jak i zabawek, ale też mate, kolyske, karuzele, szumisia.
    Tylko moja teściowa kupuje używane zabawki i pakuję w karton i kolorowy papier. Do tej pory miała jednego wnuka, teraz ma nasza dwójkę. A zarabia 3,5na rękę. Stać ja żeby wydać 50zl na prezent. Tylko po co jak można zapakować stara zabawkę, trochę dostała od swojej koleżanki po jej wnukach, dać pod choinkę od Mikołaja.
    Już z mężem rozmawiałam o prezentach świątecznych. Bo tesciowie sobie i swoim dzieciom nie żałują. Szwagierka dostała branzoletke z Pandory modułowa. A my z mężem w tamtym roku wspólny prezent w którym były ścieki 3szt, męskie perfumy, męskie skarpetki i bokserki, męska bluza sportowa. Pomyślmy co było dla mnie...
    No to Twoja teściowa jest zdecydowanie nie do pobicia! Współczuję serdecznie...

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:

Też szukam inspiracji na prezent bo Gabrysia ma wszystko po Zosi. Tak myślałam ze może pałąk z tiny love do łóżeczka czy wózka, ale jeszcze nad tym myślę bo ma karuzele i matę, więc nie wiem czy jest sens

Kasia jaką masz matę? Bo chce coś małej kupić i nie wiem co. Podoba mi się ta babysense ale nie wiem czy jest sens inwestować w nią tyle kasy

syy26iye928jhyb7.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:
    Polecam wydrę! już nie raz nas uratowała 😀

ammarylis lubi tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka, no no, ale masz tesciowa!!!

U mnie odwrotnie. Ja dostaje dużo super prezentów od rodziny męża. Zdecydowanie więcej niż mój mąż, w tym zawsze perfumy i biżuterię. Boje się ze teraz o mnie zapomną j tylko młodemu kupią ;) tesciowa zrobiła dla niego tak piękne kocyki że wszystkim pokazuje jakie majstersztyki! Może jak wasze teściowe robią na szydełku albo na drutach poproście o taka robótkę?

Moja tesciowa kupuje łóżeczko turystyczne - mysle ze to fajny prezent - będzie u niej stało gotowe na wizyty. A z takich tańszych rzeczy, jeśli nie chcecie używanych zabawek czy ubranek może kosmetyki? Np jakis emolient? No i książeczki! Dla nas to super prezenty, mój mąż wczoraj zaproponował żebyśmy usypiali młodego czytając mu, podoba mi się ten pomysł.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, chciałam tez powiedzieć że młody obudził się z takim rykiem dzisiaj i jazda od 6:30 do 8:00. Tak się przeraziłam że tak będzie cały dzień, że jak zasnął o 9, zasnęłam razem z nim. I spałam do 11😍😍😍 omg teraz rozumiem te porady - „jak dziecko śpi, ty tez spij” super sprawa! Czuje się jak młody bóg 😜

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoo u nas to swiadome przekrecanie. Dziś w nocy sam sie przekrecil i spal na brzuchu. O 6 przekrecilam go na leki i mleko i spal na plecach. O 7 corka do przedszkola a ten znowu na brzuchu. Super ze tak sam cwiczy ale po operacji zakaz lezenia na brzuszku przez 6 tygodni. Bede musiala go jakos utrzymać w pozycji na plecach.

Od nas na Mikołaja dostanie karuzele fisher price, od mamy mate bo nie ma. Tesciowie pewnie dadza kase więc mu kupię coś sama.

aga_ni lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Acha, chciałam tez powiedzieć że młody obudził się z takim rykiem dzisiaj i jazda od 6:30 do 8:00. Tak się przeraziłam że tak będzie cały dzień, że jak zasnął o 9, zasnęłam razem z nim. I spałam do 11😍😍😍 omg teraz rozumiem te porady - „jak dziecko śpi, ty tez spij” super sprawa! Czuje się jak młody bóg 😜

Tak tak. Spij. Wszystko poczeka a sen matki jest ważny. Tez spie z Bartkiem rano.

aga_ni lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy znow plesniawki. Chyba juz 3ci raz. Czyscimy nystatyną. Nie wiem skad jak wszystko wyparzam w stersterylizatorze za kazdym razem.
    Co do wydry to my mamy ale u nas nie daje rady. Zasypia ze mną na piłce a pozniej włączam mu deszcz.
    Kamilek nie lubi na brzuszku... dahemy go ale o przekrecaniu n nie ma mowy.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • _nova Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj widziałam te wydrę w Auchan. Słodka jest! Teraz się zastanawiam, czy brać szumisia, czy wydrę. Czarek bardzo lubi szumy. Puszczam mu z komórki i jest ok. Boję sie trochę wydać tyle kasy na szumisia, a okaże się, że komórka o tak wygrywa :p

My co roku kupowaliśmy prezenty wszystkim dzieciom w rodzinie, ale od tego roku powiedzieliśmy stop. Nie uśmiecha nam się wydawać kolejnego tysiaka na dzieci, które i tak już wszystko maja i szukanie prezentu dla nich to katorga. Wolę swoim kupić coś droższego.
    Mam wyrzuty sumienia bo wszystko co widzę w sklepie kupiłabym starszemu, a dla Czarka kompletnie nie mam pomysłu na prezent. Wszystko ma po Nikosiu. Bycie młodszym dzieckiem ma swoje minusy.

Mi nawet udało się dzisiaj położyć obu na drzemkę i nawet sama pospałam z nimi... Całe 10 minut. Czarek się obudził i musiałam z nim uciekać z sypialni. 🤦

• Goemi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzicie na spacery codziennie?? Ja od soboty nie byłam a dziś mała śpi i też jej nie budzę więc pewnie już nie wyjdę bo po południu sąsiedzi odpalają kopciuchy i strach drzwi otworzyć

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Konieczynka, no no, ale masz tesciowa!!!

Moja tesciowa kupuje łóżeczko turystyczne - mysle ze to fajny prezent - będzie u niej stało gotowe na wizyty. A z takich tańszych rzeczy, jeśli nie chcecie używanych zabawek czy ubranek może kosmetyki? Np jakis emolient? No i książeczki! Dla nas to super prezenty, mój mąż wczoraj zaproponował żebyśmy usypiali młodego czytając mu, podoba mi się ten pomysł.

Meza nie mam zamiaru zmieniać to lepszej mieć nie będę. Teraz przyszło mi do głowy że może poprosić o rotarix. Ciężko będzie ho włożyć pod choinkę ale potrzebny jest. A teściowa zawsze powtarza że liczy się pamięć, a tak wydać pieniądze aby wydać to bez sensu. A tak poczuje sens 😋 czy to perfidne z mojej strony???

Lidka usnela na spacerze to nawet jej nie rozbiera za mocno 🤦‍♀️ śpi w czapce.
    A ja zamiast spać kiedy dziecko śpi to robię rosół, zbiera pranie, prasuje i czytam forum 😋

Książki to fajna sprawa. Czytać sama lubię, za to mój mąż nigdy nie czytał. A teraz czyta bez dykcji, bardzo wolno i robi masę błędów ortograficznych. U niego nawet "ktory" jest przez "u" (sama niewiele lepsza jestem nik mam z ortografem bo poprawny był zajęty 😋)
    Za to czytamy starszakowi do snu i mam nadzieję że pokocha książki. Wieczorem upomina się o czytanie. I tu ukłon w stronę teściowej bo zabiera go do biblioteki dziecięcej raz na tydzień /dwa i wypozyczaja książeczki. To nic nie kosztuje więc tego... Hehe
    A czytamy mu od baaardzo dawna i początkowo zupełnie nie słuchał. Nie wiedział o czy jest bajka, zupełnie nic. Więc był moment że czytałam mu do snu grę o tron 😋

_nova lubi tę wiadomość

23.07.2015 - synek

event.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goemi my nie chodzimy codziennie tylko jak aura sprzyja. I u nas ten sam problem z kopciuchami :/

Julka poki co obraca sie na boczek, a na brzuchu lubi lezec I spac. Niestety mam wrazenie ze bardzo leniwie idzie jej podnoszenie glowki...

Dzis pierwszy raz zlapala samego cyca I z niego zjadla!!!! Jak uda mi sie odstawic kapturki I laktator moje zycie stanie sie latwiejsze!!

Konieczynka, Cabrera, Jupik, meerici lubią tę wiadomość

‹‹ 1443 1444 1445 1446 1447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ