X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliii, ja pije herbatkę, ale Femaltiker jest lepszy :) No i sam słód pewnie najlepszy, ale jakos go jeszcze nie zamówiłam :/
    A ty działasz z laktatorem?? Czy tylko przystawiasz kilka razy??
    Ja przystawiam przed każdym karmieniem (czasami pije ładnie, a czasem nic), oprócz tego staram się min 3 x zrobić sesje z laktatorem. I powiem ci, ze rano jeszcze sporo odciągam (Ok 60-90 ml po karmieniu młodego), ale w ciągu dnia już słabiej...bywa ze tylko ze 30 ml :/

Dziewczyny z większa ilością dzieci - ja się uczę na błędach...w ciąży nie wierzyłam, ze mogę sie wyspać, że powinnam wypocząć na zapas i delektować się tym czasem (tak jak radzilyscie ;)).
    Zatem teraz wierze, ze z jednym maluchem to wakacje ;))

A do nas dotarło Caboo - za pierwszym razem młody ładnie usnął (ale miałam wrażenie, ze za słabo zacisnelam). Ale za drugim razem jak był już dość mocno zmęczony, chciałam go włożyć żeby usnął i cos porobić, to się troszke wkurzył...
    Wiecc na razie mamy 50% skuteczności 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova, nam pediatra zaleciła inhalacje z soli jak mały miał ze 2/3 tygodnie + kropelka soli do noska przed odciąganiem.
    I tak jak Adella kładzenie na brzuszku tez pomaga :)

Przedszkolanko, co upolowałas w tych marketach ;)??

My chyba jutro skoczymy, bo mi praktycznie z dnia na dzień dziecko ze wszystkich ulubionych ciuszków wyrosło 😱

aga_ni lubi tę wiadomość

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, liczę, że wystarcza jakieś herbatki lub inne cuda, bo jak widzę laktator to mną trzęsie po prostu, po tym jak w nawale całe dnie z nim spędzałam 😖 małego przystawiam z 2 razy na dobę i to na 10-15 minut max, bo więcej nie chce, nie wiem czy przez to, że już nic nie ma czy przez butelkę..

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A herbatkę z HiPP bierzecie tę granulowaną, czy do zaparzania?

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabareta co to jest to caboo? Chyba jestem zacofana 😊

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:

To chustonosidlo.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliii coś działa bo po mam pełniejsze piersi,ale najlepiej działa chyba przystawianie i laktator..

Cabrera kupiłam małemu dwa bodziaki z długim bo mi wyrasta już z 56 ;o a tak to jedzenie glownie;p no i takie drobiazgi sobie,Poli bajkę;) i w tym roku tak czekam na święta że kupiłam sobie i Poli piżamy z pepco świąteczne :D

Nova ja zwykła. Miałam hipp,teraz z Rossmann babydream ;)

Cabrera lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:

Dziewczyny, mogę mojemu dzidziusiów zrobić inhalacje z soli fizjologicznej? Jest jakaś granicą wieku? Zaczął nam się katar :(

Możesz. Nam się zrobił i kazała 2 razy dziennie robić 2ml soli dawać

syy26iye928jhyb7.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajdę czas będę próbować nadrabiać i pisać :)
    Carrera zobacz sobie na FB na grupę chustoniszenie :) dużo tam porad dają, ja próbowałam ale niestety moje plecy odmawiają posluszenstwa.
    Co do spania. Mały zasypia nam z Szumisiem :) uwielbia go. Mogę go spokojnie wsadzić do lezaczka i uwielbia się w nim bujać co np w huśtawce mu się nie podoba.
    Ogólnie grzeczny ale mamy mały skok rozwojowy i zdarza się mu dość mocno marudzić o niewiemcomisiechce :D
    W nocy nie jestem w stanie bez niego spać. Śpi w koszu jeszcze np do 2 w nocy a później się boje ze jak nie odbije to się zakrztusi jak się uleje a ostatnio to nagminne...
    Co do pampersów to my wszystkie przerabiamy oprócz Rossmana. I już w trójki spokojnie będzie wchodzić. Kończymy ostatnie dwójki z lupilu. Możliwe że waży już około 6kg
    Dziś byliśmy u lekarza i ma lekko rozowe gardlo. Mamy inhalacje z nebudose hialuronic.
    Oczko ropieje od urodzenia i dostał w końcu krople floxal. Zobaczymy czy zadziałają :) idę karmić. Później wstawię cwaniaczka ;)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam doła... Jutro zostawiam małego na 10h z moją mamą. Mąż będzie też pierwsze 4h ale potem idzie do pracy. I dzisiaj próbowałyśmy małemu dać butelkę z moim mlekiem, żeby zobaczyć czy będzie umiał pić, bo od urodzenia jest tylko na piersi. Najpierw dałyśmy 40 ml i strasznie ciężko poszło, wypluwał smoczek, krzywił się, większość rozłał na siebie. Popołudniu dałyśmy jeszcze raz 90 ml i poszło trochę lepiej. Ale doła mam dlatego, że za pierwszym i za drugim razem strasznie się zakrztuszał, co najmniej po 3 razy. I tak strasznie się o niego boję, że się tak mocno zakrztusi jutro przy mojej mamie, że nie złapie oddechu 😥 Paraliżuje mnie ta myśl, nie wiem jak sobie z tym poradzić... Ufam mojej mamie, bo w końcu wychowała nas trójkę i mój młodszy brat, który ma teraz 16 lat był wcześniakiem i też się często zakrztuszał, ale mimo tego strasznie mi ciężko z myślą, że mnie nie będzie a mojemu dziecku może stać się coś złego...

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic sie nie stanie wazne że mama się nie boi zostać:-) jestem prwna że bedzie lepiej. A małego najlepiej uczyć picia z butli kochana juz po jutrzejszym. Ja tak robie. Sciągam swoje 40ml kolektorem.i podaje co 2 dni by był oswojony z butlą. Właśnie po to bym.mogła wyjść.

Jupik lubi tę wiadomość

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietam jak 9 lat temu zostawiłam mamę z córką. Miała 2 miesiace a ja poszłam 1 raz na uczelnie. I okazało sie ze mała nie umie z butli:-) kumasz stres? He hehehe. Zapomniała w ciągu miesiąca. Panikowałam na maxa. Dzwoniłam co chwilę bo te pół dnia musiałam być na uczelni. Mama powiedziała że spokojnie wychowała 5 dzieci:-). I co zrobiła? Nakarmiła łyżeczką:-). Mamy nasze mądre są:-)

• Aaga Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuska u nas tez byl problem z krztuszeniem sie (dalej jest, ale mloda potrafi juz sama odkrztusic). I to taki ze raz wzywalam pogotowie. Po tym balam sie ja karmic butelka jak bylam sama w domu. Wiec jak u Was nie ma problemu z odkrztuszaniem to prawdopodobnie Twoj szkrab swietnie poradzi sobie sam :) Moi rodzice na wszelki wypadek zostali poinstruowani co robic w takim wypadku, ale tez wychowali 4 dzieci I jestesmy cale I zdrowe :) strachu sie pewnie nie pozbedziesz za pierwszym razem ale zobaczysz wszystko bedzie dobrze!

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myślicie co może być przyczyną rzucania głowa na boki przez dziecko podczas snu?
    Strasznie mnie to martwi...

oar843r8hxms7jm7.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    A herbatkę z HiPP bierzecie tę granulowaną, czy do zaparzania?

Ja pije granulowana. Smakuje mi. Ale zdecydowanie lepszy efekt dla mnie ma femaltiker. Produkuje mleko na zamówienie ;)

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was używa/ planuje używać pieluch wielorasowych? 🤔

Ja podziwiam wszystkich którzy sie na to zdecydowali! Ja niestety nie. Są tez pieluchy jednorazowe biodegradowalne. Moja koleżanka kupiła ale jeszcze nie wypróbowała wiec nie wiem czy warto.

starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:

To jest takie cudowne urządzenie w którym moje dziecko spało wczoraj 5 godzin - w ciągu dnia! Aż w końcu obudziłam ;)

Cabrera lubi tę wiadomość

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Dziewczyny mam doła... Jutro zostawiam małego na 10h z moją mamą. Mąż będzie też pierwsze 4h ale potem idzie do pracy. I dzisiaj próbowałyśmy małemu dać butelkę z moim mlekiem, żeby zobaczyć czy będzie umiał pić, bo od urodzenia jest tylko na piersi. Najpierw dałyśmy 40 ml i strasznie ciężko poszło, wypluwał smoczek, krzywił się, większość rozłał na siebie. Popołudniu dałyśmy jeszcze raz 90 ml i poszło trochę lepiej. Ale doła mam dlatego, że za pierwszym i za drugim razem strasznie się zakrztuszał, co najmniej po 3 razy. I tak strasznie się o niego boję, że się tak mocno zakrztusi jutro przy mojej mamie, że nie złapie oddechu 😥 Paraliżuje mnie ta myśl, nie wiem jak sobie z tym poradzić... Ufam mojej mamie, bo w końcu wychowała nas trójkę i mój młodszy brat, który ma teraz 16 lat był wcześniakiem i też się często zakrztuszał, ale mimo tego strasznie mi ciężko z myślą, że mnie nie będzie a mojemu dziecku może stać się coś złego...

Nuśka dobrze będzie! Młody będzie naprawdę głodny to i z butelki zje, a mam na pewno będzie uwrażliwiona na zakrztuszenie wiec bardzo będzie uważać. Daj znać jak poszło i dobrego dnia!

• _nova Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Ja podziwiam wszystkich którzy sie na to zdecydowali! Ja niestety nie. Są tez pieluchy jednorazowe biodegradowalne. Moja koleżanka kupiła ale jeszcze nie wypróbowała wiec nie wiem czy warto.

Bratowa testowała te pieluchy bambusowe, ale ponoć są beznadziejne i siki normalnie przez nie przelatują 🤦

• _nova Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka będzie dobrze! Mama na pewno da sobie radę 💪

‹‹ 1441 1442 1443 1444 1445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ