Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOliii, ja pije herbatkę, ale Femaltiker jest lepszy
No i sam słód pewnie najlepszy, ale jakos go jeszcze nie zamówiłam
A ty działasz z laktatorem?? Czy tylko przystawiasz kilka razy??
Ja przystawiam przed każdym karmieniem (czasami pije ładnie, a czasem nic), oprócz tego staram się min 3 x zrobić sesje z laktatorem. I powiem ci, ze rano jeszcze sporo odciągam (Ok 60-90 ml po karmieniu młodego), ale w ciągu dnia już słabiej...bywa ze tylko ze 30 ml
Dziewczyny z większa ilością dzieci - ja się uczę na błędach...w ciąży nie wierzyłam, ze mogę sie wyspać, że powinnam wypocząć na zapas i delektować się tym czasem (tak jak radzilyscie).
Zatem teraz wierze, ze z jednym maluchem to wakacje)
A do nas dotarło Caboo - za pierwszym razem młody ładnie usnął (ale miałam wrażenie, ze za słabo zacisnelam). Ale za drugim razem jak był już dość mocno zmęczony, chciałam go włożyć żeby usnął i cos porobić, to się troszke wkurzył...
Wiecc na razie mamy 50% skuteczności 😅 -
nick nieaktualnyNova, nam pediatra zaleciła inhalacje z soli jak mały miał ze 2/3 tygodnie + kropelka soli do noska przed odciąganiem.
I tak jak Adella kładzenie na brzuszku tez pomaga
Przedszkolanko, co upolowałas w tych marketach??
My chyba jutro skoczymy, bo mi praktycznie z dnia na dzień dziecko ze wszystkich ulubionych ciuszków wyrosło 😱aga_ni lubi tę wiadomość
-
Cabrera, liczę, że wystarcza jakieś herbatki lub inne cuda, bo jak widzę laktator to mną trzęsie po prostu, po tym jak w nawale całe dnie z nim spędzałam 😖 małego przystawiam z 2 razy na dobę i to na 10-15 minut max, bo więcej nie chce, nie wiem czy przez to, że już nic nie ma czy przez butelkę..
-
Oliii coś działa bo po mam pełniejsze piersi,ale najlepiej działa chyba przystawianie i laktator..
Cabrera kupiłam małemu dwa bodziaki z długim bo mi wyrasta już z 56 ;o a tak to jedzenie glownie;p no i takie drobiazgi sobie,Poli bajkęi w tym roku tak czekam na święta że kupiłam sobie i Poli piżamy z pepco świąteczne
Nova ja zwykła. Miałam hipp,teraz z Rossmann babydreamCabrera lubi tę wiadomość
-
Znajdę czas będę próbować nadrabiać i pisać
Carrera zobacz sobie na FB na grupę chustoniszeniedużo tam porad dają, ja próbowałam ale niestety moje plecy odmawiają posluszenstwa.
Co do spania. Mały zasypia nam z Szumisiemuwielbia go. Mogę go spokojnie wsadzić do lezaczka i uwielbia się w nim bujać co np w huśtawce mu się nie podoba.
Ogólnie grzeczny ale mamy mały skok rozwojowy i zdarza się mu dość mocno marudzić o niewiemcomisiechce
W nocy nie jestem w stanie bez niego spać. Śpi w koszu jeszcze np do 2 w nocy a później się boje ze jak nie odbije to się zakrztusi jak się uleje a ostatnio to nagminne...
Co do pampersów to my wszystkie przerabiamy oprócz Rossmana. I już w trójki spokojnie będzie wchodzić. Kończymy ostatnie dwójki z lupilu. Możliwe że waży już około 6kg
Dziś byliśmy u lekarza i ma lekko rozowe gardlo. Mamy inhalacje z nebudose hialuronic.
Oczko ropieje od urodzenia i dostał w końcu krople floxal. Zobaczymy czy zadziałająidę karmić. Później wstawię cwaniaczka
-
Dziewczyny mam doła... Jutro zostawiam małego na 10h z moją mamą. Mąż będzie też pierwsze 4h ale potem idzie do pracy. I dzisiaj próbowałyśmy małemu dać butelkę z moim mlekiem, żeby zobaczyć czy będzie umiał pić, bo od urodzenia jest tylko na piersi. Najpierw dałyśmy 40 ml i strasznie ciężko poszło, wypluwał smoczek, krzywił się, większość rozłał na siebie. Popołudniu dałyśmy jeszcze raz 90 ml i poszło trochę lepiej. Ale doła mam dlatego, że za pierwszym i za drugim razem strasznie się zakrztuszał, co najmniej po 3 razy. I tak strasznie się o niego boję, że się tak mocno zakrztusi jutro przy mojej mamie, że nie złapie oddechu 😥 Paraliżuje mnie ta myśl, nie wiem jak sobie z tym poradzić... Ufam mojej mamie, bo w końcu wychowała nas trójkę i mój młodszy brat, który ma teraz 16 lat był wcześniakiem i też się często zakrztuszał, ale mimo tego strasznie mi ciężko z myślą, że mnie nie będzie a mojemu dziecku może stać się coś złego...
-
Nic sie nie stanie wazne że mama się nie boi zostać
jestem prwna że bedzie lepiej. A małego najlepiej uczyć picia z butli kochana juz po jutrzejszym. Ja tak robie. Sciągam swoje 40ml kolektorem.i podaje co 2 dni by był oswojony z butlą. Właśnie po to bym.mogła wyjść.
Jupik lubi tę wiadomość
-
Pamietam jak 9 lat temu zostawiłam mamę z córką. Miała 2 miesiace a ja poszłam 1 raz na uczelnie. I okazało sie ze mała nie umie z butli:-) kumasz stres? He hehehe. Zapomniała w ciągu miesiąca. Panikowałam na maxa. Dzwoniłam co chwilę bo te pół dnia musiałam być na uczelni. Mama powiedziała że spokojnie wychowała 5 dzieci:-). I co zrobiła? Nakarmiła łyżeczką
. Mamy nasze mądre są
-
Nuska u nas tez byl problem z krztuszeniem sie (dalej jest, ale mloda potrafi juz sama odkrztusic). I to taki ze raz wzywalam pogotowie. Po tym balam sie ja karmic butelka jak bylam sama w domu. Wiec jak u Was nie ma problemu z odkrztuszaniem to prawdopodobnie Twoj szkrab swietnie poradzi sobie sam
Moi rodzice na wszelki wypadek zostali poinstruowani co robic w takim wypadku, ale tez wychowali 4 dzieci I jestesmy cale I zdrowe
strachu sie pewnie nie pozbedziesz za pierwszym razem ale zobaczysz wszystko bedzie dobrze!
-
_nova wrote:A herbatkę z HiPP bierzecie tę granulowaną, czy do zaparzania?
Ja pije granulowana. Smakuje mi. Ale zdecydowanie lepszy efekt dla mnie ma femaltiker. Produkuje mleko na zamówienie23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Karooo93 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was używa/ planuje używać pieluch wielorasowych? 🤔
Ja podziwiam wszystkich którzy sie na to zdecydowali! Ja niestety nie. Są tez pieluchy jednorazowe biodegradowalne. Moja koleżanka kupiła ale jeszcze nie wypróbowała wiec nie wiem czy warto.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
kasia1518 wrote:Cabareta co to jest to caboo? Chyba jestem zacofana 😊
To jest takie cudowne urządzenie w którym moje dziecko spało wczoraj 5 godzin - w ciągu dnia! Aż w końcu obudziłamCabrera lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
nuśka91 wrote:Dziewczyny mam doła... Jutro zostawiam małego na 10h z moją mamą. Mąż będzie też pierwsze 4h ale potem idzie do pracy. I dzisiaj próbowałyśmy małemu dać butelkę z moim mlekiem, żeby zobaczyć czy będzie umiał pić, bo od urodzenia jest tylko na piersi. Najpierw dałyśmy 40 ml i strasznie ciężko poszło, wypluwał smoczek, krzywił się, większość rozłał na siebie. Popołudniu dałyśmy jeszcze raz 90 ml i poszło trochę lepiej. Ale doła mam dlatego, że za pierwszym i za drugim razem strasznie się zakrztuszał, co najmniej po 3 razy. I tak strasznie się o niego boję, że się tak mocno zakrztusi jutro przy mojej mamie, że nie złapie oddechu 😥 Paraliżuje mnie ta myśl, nie wiem jak sobie z tym poradzić... Ufam mojej mamie, bo w końcu wychowała nas trójkę i mój młodszy brat, który ma teraz 16 lat był wcześniakiem i też się często zakrztuszał, ale mimo tego strasznie mi ciężko z myślą, że mnie nie będzie a mojemu dziecku może stać się coś złego...
Nuśka dobrze będzie! Młody będzie naprawdę głodny to i z butelki zje, a mam na pewno będzie uwrażliwiona na zakrztuszenie wiec bardzo będzie uważać. Daj znać jak poszło i dobrego dnia!23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
aga_ni wrote:Ja podziwiam wszystkich którzy sie na to zdecydowali! Ja niestety nie. Są tez pieluchy jednorazowe biodegradowalne. Moja koleżanka kupiła ale jeszcze nie wypróbowała wiec nie wiem czy warto.
Bratowa testowała te pieluchy bambusowe, ale ponoć są beznadziejne i siki normalnie przez nie przelatują 🤦