Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Monia moja siostra spała tylko na brzuchu,z tyłkiemdo góry ;p
Polą na mnie, później obok. Olek na mnie nie lubi ale lubi że mną lub przytulony do boczku. Teraz spi obok i trzyma mi rękę bym.nie uciekła bo pewnie jak wstanę to i on;D ale w.dzien mu w ogóle nie przeszkadza nic,zaśnie sam wszędzie, ewentualnie po przytuleniu lub cycku ;p
Kasia na pewno prenalen i tartum verde.
Ja na męża póki co nie narzekam,usypiac potrafi lepiej niż ja(i odłożyć;p).
Jadę dzisiaj z moimi na miasto! Zostawiam ich w aucie i markety moje haha,mamy wychodne 😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 08:21
moni05, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
meerici wrote:
Mój tez ma asymetrię, tak twierdzi pediatra, ale jesteśmy przed wizyta u fizjo. Takie straszne te ćwiczenia ? 😕😕 niedobrze
Nam póki co pokazała początkowe jak ćwiczyć, jak rozciągać, dla mnie niektóre straszne, boję się że ją połamie, na początku jej się podobało A potem zaczęła tak płakać że aż się bała bordowa że złości robiła, ja w stresie nawet połowy nie zapamiętałam, zdjęć robić nie wolno, nagrywać nie wolno, dobrze że mąż był ze mną to może on coś więcej zapamiętał
-
kasia1518 wrote:My po wizycie u pediatry. Mała ulewa bo się przejada- waży 4780g (i ma 57cm) co daje nam 286g na tydzień a górna granica to 300. Mam przed każdym karmieniem dawać po 6-7 kropli delicol i 5 kropli sab simplex bo w jelitach mamy rewolucję . Kazała nam spróbować smoczka BIBS bo przy takiej przepuklinie dobrze by było żeby mała jednak załapała tego smoka . Mamy W domu obniżyć temperaturę do 20 stopni a nie 23 bo to jest za wysoka i dziecko nam później będzie chorować dużo- hmmm 🤔 ciekawe jak to zrobię jak mija Gabrysia tak lubi ciepełko.
-
Wiktoria dziecko na początku nie lubi tych ćwiczeń bo mogą być dla niego bolesne, ale po pewnym czasie mięśnie się już rozluźnią i będziecie traktować to jak zabawę. My zawsze z synem ćwiczyliśmy po kąpieli kiedy ciałko było rozluźnione.Najpierw delikatny masaż oliwką i po pewnym czasie nie bylo tak źle. Ale fakt na początku ten płacz dziecka jest straszny...
wiktoriaa lubi tę wiadomość
-
Kasia my tez mamy przepyklinę. Caly czas walczymy plastrami. Teraz drugi raz ma zaklejone przez chirurga. Za tydzień kontrola. Ale o co chodzi z przejadaniem i przepukliną? Pogarsza? Dziwne. Nam kazali tylko na brzuchu dużo trzymać. Ale on tak śpi w ciągu dnia wiec nie problem. Wagowo też dużo przybiera i robi się pucek. Ja nawet nie wiedziałam że jest granica tycia. Moim zdaniem nie ma sensu. Bo inaczej tyje moj grubasek co się urodził 4.2 a inaczej maluch 2.5 to powinno raczej procentowo do masy ciała byc przyrównane moim zdaniem:-). No ale dlatego ja lekarzem nie jestem:-).
Dzis mnie moje dziewczynki znowu obudziły śniadaniem i posprzątaną kuchnią. Są cudowne. Pomagają z małym bardzo DUŻO. ZA 4 DNI MĄŻ w końcu wraca ale się ciesze:-)
Planuje 3 filmy w kinie obejrzeć. Ja też korzystam z kolektora mleka i tak gromadze na to by wychodzic:-) i jest to super bo nie musiałam probowac laktatora.moni05 lubi tę wiadomość
-
wiktoriaa wrote:Ja mam 8 różnych smoczków i żadnego nie weźmie. Kupiłam ostatnio Mam i bibs i Dupa blada. Jak jej robiłam dużo podejść żeby wzięła to zaczęło ją naciągnąć i w konsekwencji się zrzygała. A dla mnie smoczek byłby wybawieniem. Dziś o 17 chrzest i już mam stres bo ona ostatnio tak koło 16 lubi odstawić takie akcje że głowa małakasia1518
-
Uwemhe wrote:Kasia my tez mamy przepyklinę. Caly czas walczymy plastrami. Teraz drugi raz ma zaklejone przez chirurga. Za tydzień kontrola. Ale o co chodzi z przejadaniem i przepukliną? Pogarsza? Dziwne. Nam kazali tylko na brzuchu dużo trzymać. Ale on tak śpi w ciągu dnia wiec nie problem. Wagowo też dużo przybiera i robi się pucek. Ja nawet nie wiedziałam że jest granica tycia. Moim zdaniem nie ma sensu. Bo inaczej tyje moj grubasek co się urodził 4.2 a inaczej maluch 2.5 to powinno raczej procentowo do masy ciała byc przyrównane moim zdaniem:-). No ale dlatego ja lekarzem nie jestem:-).
Dzis mnie moje dziewczynki znowu obudziły śniadaniem i posprzątaną kuchnią. Są cudowne. Pomagają z małym bardzo DUŻO. ZA 4 DNI MĄŻ w końcu wraca ale się ciesze:-)
Planuje 3 filmy w kinie obejrzeć. Ja też korzystam z kolektora mleka i tak gromadze na to by wychodzic:-) i jest to super bo nie musiałam probowac laktatora.
A jak duża ta przepuklina? U nas w 2tyg temu na usg miała 15mm.
Przejadanie i przepuklina to oddzielne problemy. Tak może napisałam że z kontekstu wychodzi że to jeden temat. Przepuklina i smoczek to ten sam temat- żeby mniej plakala i się napinala bo ten pępek wyłazi i ma wielką gulke.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 11:23
kasia1518
-
Dzień dobry.
Zawiozlam dzieci na weekend do dziadków. Został Czarek. To prawie jak wakacje, jedno dziecko😀 Aktualnie mały śpi. I mąż też, bo pracował w nocy.
A ja, zamiast robić coś sensownego to siedzę tutaj😉Jupik, Monalisa88, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, piła któraś może tą herbatkę z hippa na laktacje? Dostałam w prezencie i jestem ciekawa czy cos pomoże na mój zanik mleka.
przedszkolanka:), Cabrera lubią tę wiadomość
-
Podoba mi się tekst, że jedno dziecko to prawie jak wakacje 😂 jakie prawdziwe!
Dziewczyny z jednym, teraz tego nie czujecie, ale jak będzie drugie zrozumiecie 😜
Ja mam godzinę tych prawie wakacji, dziadkowie wzięli starszą na spacer. Lecę pod prysznic 🙈przedszkolanka:), moni05, adella1, ammarylis, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarooo93 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was używa/ planuje używać pieluch wielorasowych? 🤔
I również podziwiam, jak ktoś się na nie decyduje, bo to naprawdę mnóstwo roboty dodatkowejprania tona :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 12:38
-
Przedszkolanka, i co, pomaga taki zestaw?
Dziewczyny, jak to jest z tą kolką, czy ona musi być regularnie żeby to była faktycznie kolka? U nas tydzień temu w piątek cały dzień taki straszny płacz nie do opanowania i teraz w ten piątek to samo, ewidentnie było widać, że coś małego boli. I teraz nie wiem czy to mogła być kolka czy to tak nie działa że jest sobie np co kilka dni w jakiś dzien🤔 -
Olliiii wrote:Przedszkolanka, i co, pomaga taki zestaw?
Dziewczyny, jak to jest z tą kolką, czy ona musi być regularnie żeby to była faktycznie kolka? U nas tydzień temu w piątek cały dzień taki straszny płacz nie do opanowania i teraz w ten piątek to samo, ewidentnie było widać, że coś małego boli. I teraz nie wiem czy to mogła być kolka czy to tak nie działa że jest sobie np co kilka dni w jakiś dzien🤔Paulina -
Olliiii wrote:Przedszkolanka, i co, pomaga taki zestaw?
Dziewczyny, jak to jest z tą kolką, czy ona musi być regularnie żeby to była faktycznie kolka? U nas tydzień temu w piątek cały dzień taki straszny płacz nie do opanowania i teraz w ten piątek to samo, ewidentnie było widać, że coś małego boli. I teraz nie wiem czy to mogła być kolka czy to tak nie działa że jest sobie np co kilka dni w jakiś dzien🤔
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
_nova wrote:Adella calutki weekend? 😍 Szczęściara
Mój jeszcze za malutki na weekendy u dziadków :p
Dziewczyny, mogę mojemu dzidziusiów zrobić inhalacje z soli fizjologicznej? Jest jakaś granicą wieku? Zaczął nam się katar
Calutki😀 Też się cieszę.
Co do soli i kataru to nie wiem. U nas na katar podzialala woda morska i odciaganie. I kladzenie na brzuszku._nova, Karooo93 lubią tę wiadomość