X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Jakaś taka dość uboga, ale darmowa aplikacja: baby Pictures :)
    Na iOs jej niestety nie widzę :( dzięki! 😊

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczeta moje drogie, sorki, że dubluje temat, ale ja durna nie zapisałam... Możecie jeszcze raz napisać, gdzie polecacie kupić sukienkę z funkcją 'wyciagnij cyca dla Dziecia'? Będę wdzięczna! Dziękuję :)

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po Kini okres wrócił po 2 mcach mimo że tylko kp-zwalam na mało mleka i hormony.
    Teraz mi też znów zaczęło się lekkie krwawienie, zastanawiam się, czy to nie okres. Bym się zdziwiła, bo teraz mam więcej mleka. Chyba, że to rzeczywiście kwestia hormonów tylko.

Dla mnie Dada 3 były ok, a Dada 2 niezbyt. Zobaczymy jak będzie teraz, chwilowo mam Happy 2, są średnie, już kilka razy coś bokiem umknęło mimo, że sama pielucha jakoś bardzo zalana nie była. Lupilu mi też nie podeszło, ale każdy sam musi popróbować.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie dada jest strasznie gruba i sztywna. Podpasowały nam bardzo lupilu i babydream ale te fit&fun.

Moja "malutka" konczy jutro 6 tygodni A waży już 4620g 🤭🥵 jest mega klocek, że aż ręce więdną.

Kiniorek, wracaj wracaj, jak tam dziecie? :D

Jeśli chodzi o szczepionki to mam wystawili receptę i sami kupujemy w aptece - tu rozbieżności między jedną a druga apteka bardzo duże.

oar843r8hxms7jm7.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam receptę i kupiłam w aptece.

Kiniorek opowiadaj jak się macie!

U nas są dady i premium care, póki co oba są ok. Pamiętam,że dady 3 śmierdziały.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to witam :)
    W sumie to nigdzie daleko nie byłam 😅 mały dużo czasu bierze. W sumie szaleje tak samo jak w ciąży tylko do tego maluch na stanie ;)

Mały super, rośnie jak na drożdżach. Nie wiem czy go jeszcze coś nie łapie bo dziś trochę kaszle... A K i Kasper byli chorzy tydzień...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 20:42

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia ja ostatnio zamawiałam sukienkę z silk and milk. Wzięłam Classica, ale niestety musiałam oddać, bo cycki mi nie wkazly :/ ale jakość wykonania bardzo dobra.

Nam pampersy pasują. I bardzo mnie to cieszy, bo każdy, kto przychodzi, do prezentu dołącza pakę pampersów, więc mielibyśmy problem, jakby było z nimi coś nie tak ;)
    Lubię jeszcze lupilu. Dady, jak dla mnie lepsze są te zielone w rozmiarze 3 albo 4. Tych fioletowych nie lubiłam. Jest tyle marek, że metoda prób i błędów, każdy znajdzie coś na swój mały tyłek.

Cześć Kiniorek :)

Muszę się pochwalić, że udalo mi się zabrać moich chłopców na podwórko, krótki spacer i huśtawki 💪 powiem Wam, że gorzej szło mi zbieranie się, jak miałam jedno dziecko. Teraz rachu-ciachu i byliśmy na dworze.

Strasznie się cieszę, że jest weekend. Mój starszak ma taki katar, że na dzisiejszą noc się rozdzielamy i mąż z małym idzie do salonu, a ja że starszym zostaję w sypialni. tylko boję się, że mój mąż nie usłyszy, jak Czaruś będzie chciał jeść...

eemmiilliiaa lubi tę wiadomość

• _nova Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Post mi się zdublował ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 20:43

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u fizjo. Majce robi się asymetria na jedną stronę i aż jakiś przykurcz mięśni w szyi tak się spina. Mam kupić poduszkę korygującą i ćwiczyć, ćwiczą jeszcze raz ćwiczyć. Ciekawe jak, jak dziecko mi przy tym tak płacze że aż się zachodzi. Serce mi się kraje, przerasta mnie to. Wiem że ludzie mają gorzej

syy26iye928jhyb7.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia ja kupiłam na szykownamama.pl. polecam

My uzywamy bella happy 2. Na pampersy biale uczulenie, zielone kupie czasem na promocji ale wole happy. Te z lidla jeszcze sa super. Dady nie kupuje bo jak dla mnie jakosciowo najgorsze.

eemmiilliiaa lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś pytał o mrożenie mleka. Najlepiej przeczytać na stronie Hafija, tam jest bardzo dobrze wszystko opisane.

Goemi lubi tę wiadomość

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pampersy zielone, i te premium care ale te okazyjnie bo cena powala. Kupiłam raz dady i teraz by je wykończyć co jakis czas małemu zakładam pomiedzy pampersami bo niezbyt nam pasuja.
    Dziewczyny, na brak kupki u nas rewelacyjnie sprawdza sie 20-30 ml wody rano.
    Załuję ze dopiero kupilismy piłke do fitnessu. Kamilek po 3- 5ciu minutach skakania z mamusią zasypia😳 rewelacja.
    Powiem Wam ze dzis odżyłam. A powiem jak 🤣 tatus miał "dyżur" z dzieckiem a ja... umyłam łazienkę, ogarnełam hołdy suchego prania, zjadłam w spokoju kolacje, poszłam pod prysznic (w czystej kabinie😀) ogoliłam nogi (2gi raz od przyjscia ze szpitala😅), umyłam głowe i czuję się rewelacyjnie. Nie wiecie nawet jak bardzo zrelaxowało mnie sprzątanie haha, serio!

fa186d346bfb.jpg
    A to synuś mamusi.

ammarylis, kasia1518, nuśka91, moni05, Jupik, eemmiilliiaa, Karooo93, Goemi, Cabrera, mia4444, adella1 lubią tę wiadomość

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Byłam u fizjo. Majce robi się asymetria na jedną stronę i aż jakiś przykurcz mięśni w szyi tak się spina. Mam kupić poduszkę korygującą i ćwiczyć, ćwiczą jeszcze raz ćwiczyć. Ciekawe jak, jak dziecko mi przy tym tak płacze że aż się zachodzi. Serce mi się kraje, przerasta mnie to. Wiem że ludzie mają gorzej
    Wiktoria u nas z Zosia też to było że leciała na prawo. Ja po prostu wszystko robiłam z nią z lewej strony bo zalecenie że dziecko ma leżeć na brzuchu 4h było nie wykonalne. I z Zosia wszystko jest ok.

Teraz narazie nie widzę żeby Gabrysia leciała w którąś ze stron ale na brzuchu leżeć też nie lubi

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kiniorek 😉

U nas teraz mamy Dady 3 te fioletowe, są takie sobie. A rozmiarem wchodzimy w 68.

Poza tym zaczynam się stresować, bo w niedziele muszę zostawić małego na 10h. Jutro muszę zrobić test czy on w ogóle będzie umiał jeść z butli... A ja też nie wiem jak dam radę, bo będę musiała z trzy razy odciągnąć mleko a nie za bardzo będę miała możliwość.

U nas dziś średni dzień, mały też wisi na cycu częściej niż normalnie i mało co spał w ciągu dnia. Dziś każda próba dołożenia go do łóżeczka zakończona była fiaskiem i rączki cały czas. Teraz mąż próbuje go uśpić. Po pół godzinie jak mu się nie udawało to chciał mi go wcisnąć, że niby on nie umie go uśpić a ja powiedziałam nie. Co to znaczy, że się nie umie? Ja zostaje z nim cały dzień sama i jakoś muszę sobie poradzić... No i niestety muszę słuchać tych płaczów, siedzę zamknia w łazience 😬 A i jeszcze cały czas przychodzi mi powiedzieć, że mały jest głodny a karmiłam go 40 minut temu i zjadł wszystko z obu piersi. Ulało mu się ale raczej to nie jest taka ilość żeby był głodny. Nie chcę wychodzić z łazienki, bo pewnie nie wytrzymam i go wezmę 😕

• meerici Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka jakbym czytała o sobie z tym usypianiem. Mój mąż ma ten sam tekst, dziecko zaczyna płakać i już wiem ze za chwile wejdzie z nim do pokoju i powie „on jest glodny” 🙈 dziś tak samo zamknęłam się w łazience i weszłam pod prysznic żeby tego nie słyszeć, bo w przeciwnym razie pewnie bym przejęła małego. Strasznie to idiotyczne 🙈 ostatecznie poradził sobie świetnie i w sumie zawsze daje rade, tylko ja muszę nauczyć się nie wtrącać i dać mu swobodę w znalezieniu własnego sposobu na usypianie dziecka.

Mój tez ma asymetrię, tak twierdzi pediatra, ale jesteśmy przed wizyta u fizjo. Takie straszne te ćwiczenia ? 😕😕 niedobrze

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ?
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha lazienka dobry patent. A tekst ze maluch jest glodny u nas tez sie pojawia, ale fakt ja z cyca czesto korzystam zeby ja uspokoic albo uspic.

Kiniorek witaj znowu! Jak Twoje chlopaki? Jak sobie radzicie??

Ja tez mam wrazenie ze u nas napiecie jest za duze ale w przyszlym tygodniu ortopeda I neurolog to zobaczymy.

• moni05 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak... cyca nie ma u nas niestety, wiec pojawia się, że to bułeczka mamusi i on nie chce z nikim innym (poniekąd prawda).

Od 1:00 do 4:30 spał na mnie. Masakra... ja już nie wiem czy dobrze robię, że on tak śpi... przynajmniej jest wyspany. Ja ani trochę, w dodatku pękają mi plecy :(
    On wyrośnie z tego spania? Z córką nigdy tak nie miałam, a on śpi najlepiej na brzuchu właśnie, nawet za dnia w łóżeczku. No ale że w nocy na brzuch nie można to leży na mnie brzuch do brzucha i tak śpi...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u pediatry. Mała ulewa bo się przejada- waży 4780g (i ma 57cm) co daje nam 286g na tydzień a górna granica to 300. Mam przed każdym karmieniem dawać po 6-7 kropli delicol i 5 kropli sab simplex bo w jelitach mamy rewolucję . Kazała nam spróbować smoczka BIBS bo przy takiej przepuklinie dobrze by było żeby mała jednak załapała tego smoka . Mamy W domu obniżyć temperaturę do 20 stopni a nie 23 bo to jest za wysoka i dziecko nam później będzie chorować dużo- hmmm 🤔 ciekawe jak to zrobię jak mija Gabrysia tak lubi ciepełko.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę coś na gardło przy KP? Bo mnie zaczyna boleć 😕

Miśka06 lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    My po wizycie u pediatry. Mała ulewa bo się przejada- waży 4780g (i ma 57cm) co daje nam 286g na tydzień a górna granica to 300. Mam przed każdym karmieniem dawać po 6-7 kropli delicol i 5 kropli sab simplex bo w jelitach mamy rewolucję . Kazała nam spróbować smoczka BIBS bo przy takiej przepuklinie dobrze by było żeby mała jednak załapała tego smoka . Mamy W domu obniżyć temperaturę do 20 stopni a nie 23 bo to jest za wysoka i dziecko nam później będzie chorować dużo- hmmm 🤔 ciekawe jak to zrobię jak mija Gabrysia tak lubi ciepełko.
    U nas po sab simplex była rewolucja. Dawałam 5 kropel 3x dziennie i miał takie fazy, że aż żal było patrzeć jak się skręca. Odstawiłam u jest super. A przybiera 340 gram na tydzień, waży 6200

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
‹‹ 1439 1440 1441 1442 1443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ