Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry dziewczyny. Nigdy wcześniej bym nie pomyślała że taka zwykła rzecz jak karmienie jest tak emocjonalna. Współczuje wszystkim które chcą karmić piersią j się nie udaje. Już niedługo maluchy zaczną jeść zwykle rzeczy i będzie Wam lżej, czas tak szybko leci.
U nas ciężka noc. Im bardziej jestem w nocy nieogarnięta, niewyspana tym gorzej, brak refleksu. Raz jak go przewijałam zuzylam 3 pieluchy bo ciagle robił kupę zanim zdążyłam dokończyć, zasilał przewijak i podłogę a potem zwymiotował na mnie 🙈.
Pieluchy dada 1 chyba już są za małe. Jakie dwójki polecacie?
Chciałam żeby pediatra wystawiła receptę na szczepionki żebym sobie kupiła w aptece a ona chce żebym kupiła w przychodni (ona jest szefową). Apteka jest w tym samym budynku i tam jest 50 zł taniej- nie wiem po co miałabym przepłacać. Jak to u Was działa?23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Aga_ni, my 2 też Dada używamy, tych fioletowych. Pampersy się do nich nie umywają, chyba że te premium care, ale dosyć drogie 🙄 szczepionki zamawiałam w przychodni i nawet nikt nic nie mówił, że mogę kupić w aptece, ale ceny mają normalne, nie jakieś zawyżone.
aga_ni lubi tę wiadomość
-
My też używamy Dada 2. Nie uczulają, ale są grubsze niż pampersy. Na pampki mamy uczulenie niestety, ale moim zdaniem było w nich większe uczucie suchości.
Podobno dady 3 są gorsze pod względem wchłaniania. Jak ktoś może polecić dobre 3, to byłabym wdzięczna. Trzeba będzie na promke zapolować.
Moje dziecko się od wczoraj zepsuło. Łóżeczko, mata, gondola, duże łóżko - parzą. Jest histeria. Chyba że siedzimy i trzymam go na rękach. Noszenie też be.
Ale ani razu nie ulał ostatnio.
Stwierdzam, że jak się śpi kilka dni pod rząd po 3_4 godziny, to sen już nie jest potrzebny. Mi się włączyła bezsenność.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 10:43
aga_ni lubi tę wiadomość
-
U nas też dzisiaj histeria nie do opanowania, zachowuje się jak by był mega głodny, ale dostał już więcej mleka niż powinien, nie wiem o co chodzi 🤔
U nas po pampersach tych zwykłych zrobiły się odparzenia i nie wspomnę ile razy dziennie musiałam małego przebierać, bo ciągle był osikany 😑 mam jeszcze do wypróbowania po baby shower lupilu, hipp i jakieś niemieckie, zobaczymy. -
Dzień dobry dziewczyny.
U nas z pieluch testowałam Tibelly z Netto i u nas się sprawdzają. Zero odparzeń. Od wczoraj jesteśmy na 3kach i też są ok.
Dziś Mała zaszczycila mnie swoim pierwszym świadomym usmiechem🥰 skok trwał u nas 2 dni. Wczoraj już było normalnie i skończyliśmy 5ty tydzień.
Spokojnego dnia Wam zycze☺️Cabrera lubi tę wiadomość
Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Olii to może być już okres, albo nadal połóg. U mojej znajomej połóg trwał równo 8 tygodni.
Ja jak Jasia karmiłam to równo rok nie miałam okresu 😏😍
Mam nadzieję,że teraz też tak będzie!
U nas receptę lekarz normalnie wystawia, ale mówił,że w przychodni można zamówić z tym że jest drożej 🙂 chociaż my i tak bierzemy same podstawowe szczepienia.
Co do pampersów to my dopiero zaczynamy 1. A mamy różne dady, pampersa itd. teraz kupię z Rossmana z Jasiem były oki. W sumie u nas najgorzej właśnie pampers się sprowadzał 😏 karmimy się też tylko i wyłącznie na siedząco.
Dziewczyny z płaczącymi dzieciakami - dużo dużo siły fizycznej i psychicznej! ✊💪✊
Japonka, Brunetka - co u Was ?
-
Karooo93 wrote:Olii to może być już okres, albo nadal połóg. U mojej znajomej połóg trwał równo 8 tygodni.
Ja jak Jasia karmiłam to równo rok nie miałam okresu 😏😍
Mam nadzieję,że teraz też tak będzie!
U nas receptę lekarz normalnie wystawia, ale mówił,że w przychodni można zamówić z tym że jest drożej 🙂 chociaż my i tak bierzemy same podstawowe szczepienia.
Co do pampersów to my dopiero zaczynamy 1. A mamy różne dady, pampersa itd. teraz kupię z Rossmana z Jasiem były oki. W sumie u nas najgorzej właśnie pampers się sprowadzał 😏 karmimy się też tylko i wyłącznie na siedząco.
Dziewczyny z płaczącymi dzieciakami - dużo dużo siły fizycznej i psychicznej! ✊💪✊
Japonka, Brunetka - co u Was ? -
wiktoriaa wrote:Ile Twoja niunia waży? My mamy dady 1 i rozmiar nadal 56, chociaż zależy od firmy bo niektóre są jeszcze za duże
Wiesz co no może już 3500g ma 😉😏 z tym,że ona jest drobniutka, ma jakieś 48cm i my na rozmiarze 46/50 nadal jesteśmy 🤗 -
U nas lupilu się nie sprawdziły bo się od razu coś robiło. Używamy dady, pampersy i happy i jest ok. U nas też pampersy przemakają i dziś w nocy wszystko do przebrania.
Jak jest z wypłatą zasiłku macierzyńskiego? Przelewy są co miesiąc czy zbiorcze??
Podpowiedzcie jak chce mrozić mleko to po każdym odciągnięciu czy może trochę do lodówki i "zbiorczo" zamrozić?? -
nick nieaktualnyA ja dziś sobie uświadomiłam, jak ten czas szybko leci...moj okruszek ma już 2 miesiące 😍
A dopiero co był w brzuchu...☺️
Za chwile będzie miał roczek
...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 19:13
Monalisa88, sandrina22, Konieczynka, Karooo93, Goemi, ammarylis, wiktoriaa, moni05, eemmiilliiaa, kasia1518, Jupik, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Kiniorek, ostatnio pytałam o Ciebie
Cabrera; jakiej aplikacji używasz do tych napisów? Wszystkie, które znam są płatne po 30zl na miesiąc 😱 śliczny 😍 to prawda, że ten pierwszy rok minie strasznie szybko... zaraz będą siadaćCabrera lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnymoni05 wrote:Kiniorek, ostatnio pytałam o Ciebie
Cabrera; jakiej aplikacji używasz do tych napisów? Wszystkie, które znam są płatne po 30zl na miesiąc 😱 śliczny 😍 to prawda, że ten pierwszy rok minie strasznie szybko... zaraz będą siadać
Jakaś taka dość uboga, ale darmowa aplikacja: baby Pictures
moni05 lubi tę wiadomość