Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karooo93 wrote:Merci - Jasio miał takie placki czerwone i u nas było łojotokowe zapalenie skóry, bardzo często mylone ze skórą atopową. Gdzie macie dokładnie te zmiany?🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ? -
Karooo93 wrote:Merci - Jasio miał takie placki czerwone i u nas było łojotokowe zapalenie skóry, bardzo często mylone ze skórą atopową. Gdzie macie dokładnie te zmiany?
Jak objawiało się u was łzs? U na najpierw było mnóstwo maleńkich krostek na twarzy, głównie policzki skronie i broda, teraz zrobiła się z tego jedna wielka czerwona skorupa która powoli się łuszczy. Na spacerze ładnie blednie, w domu czerwieni się. Natomiast u nas stwierdzono trądzik, zastanawiam się dlaczego nie łzs bo chyba bardzo podobne objawy są...wiktoriaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy po mm może być zielona, smolista i cuchnąca kupa ?
Niestety zaczyna mi brakować mleka, mała się rzuca przy cycku, szarpie i jest dalej głodna. Wczoraj podałam na noc mm i w nocy pojawiła się właśnie ta brzydka kupa. W nocy było kp i rano już normalna musztardowa kupa. Trochę mnie to dziwi bo wcześniej dostawała 1 butelkę dziennie mm - jak zbijalismy żółtaczkę i kupy były normalne, a teraz takie cośWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 09:30
kasia1518
-
kasia1518 wrote:Cześć Mamuśki. My jesteśmy po wizytach u chirurga i ginekologa. Niestety nic z nich nie wynikło. Pani chirurg oznajmiła że ma leżeć na brzuszku, że jej się wydaje że tam nie ma 15mm tej przepukliny ( tak czuła pod palcem) i nic z tym się póki co nie da zrobić. Pani ginekolog ( kobieta na pewno po 70tce) kazała zrobić usg brzucha w maju- czerwcu ( termin na nfz na październik 2020), markery nowotworowe na raka jajnika i się nie przejmować.
Robiliśmy dużo badań z krwi kontrolnych,bo miałam szczepic w czwartek, bilirubina ładnie spadła już do 3.8. Niestety wyszła bakteria e.coli w posiewie... Jutro idę do przychodni- zapewne znów dostanie antybiotyk i dupa ze szczepienia- taka jestem zła bo co chwilę coś i nie możemy podejść dobrego pierwszego szczepienia.
Też miałam przeboje z pobraniem krwi- badań było 10 i musieli się jej wbijać 2 razy w głowę bo z jednej żyły już nie chciało więcej lecieć.
Z dobrych rzeczy tyle , że się wczoraj wyspalam - od 23.30 do 4.30 zero pobudki, fakt faktem od 21.30 do 23.30 było bujanie i usypianie, ale się opłaciło.
Kasiu w moczu macie ecoli? U nas 10^6 i mamy dozylny antybiotyk leczenie 10 dni. -
Miska - u nas zaczelo się jak Jaś miał 2 miesiące stopniowo od głowy do dołu. Diagnozy mieliśmy przeróżne. Od alergii po azs. U nas były takie właśnie czerwone placki, nie było kostek, tylko tak jakby taka skorupa, posiekaną skóra. Zaczęłam to wysuszać płynnym pudrem i w kąpieli się zluszczylo i została "zdrowa" skóra. Niestety to się pojawia i znika 🤷 nawet teraz Jasio co jakiś czas coś ma, szczególnie na nogach i rękach. Najwazjszey,żeby tego nie nawilżać. My osobiście stosujmy do kąpieli mydełko bambino i doraźnie dekseryl - smaruje go tym jak ma sucha skórę, sucha a nie w czerwonych plamkach 😉
-
kasia1518 wrote:Dziewczyny czy po mm może być zielona, smolista i cuchnąca kupa ?
Niestety zaczyna mi brakować mleka, mała się rzuca przy cycku, szarpie i jest dalej głodna. Wczoraj podałam na noc mm i w nocy pojawiła się właśnie ta brzydka kupa. W nocy było kp i rano już normalna musztardowa kupa. Trochę mnie to dziwi bo wcześniej dostawała 1 butelkę dziennie mm - jak zbijalismy żółtaczkę i kupy były normalne, a teraz takie coś -
Kasia, mój 100% mm robi różne kupy. Od żółtych po takie zielonkawe i śmierdzące bardzo. Nie wiem od czego to zależy, bo na pewno nie od mleka - wciąż pije to samo a kupy jednak wyglądają różnie. 🤷🏻♀️ Ale zielone to też norma. Chyba, że takie strzelające lub śluzowate. To już nie.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Zielone kupy mogą być też z szybkiego utlenienia sie w jelitach. U nas po NANIE takie były ale tez nie od razu. Teraz jest na pepti i są ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 12:28
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
moni05 wrote:Kasia, mój 100% mm robi różne kupy. Od żółtych po takie zielonkawe i śmierdzące bardzo. Nie wiem od czego to zależy, bo na pewno nie od mleka - wciąż pije to samo a kupy jednak wyglądają różnie. 🤷🏻♀️ Ale zielone to też norma. Chyba, że takie strzelające lub śluzowate. To już nie.
Mam takie głupie pytanie: co to znaczy strzelające kupy?
U nas tylko kp i tez się zdarzały zielone kupy, polozna mówiła ze to w porządku.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
aga_ni wrote:Mam takie głupie pytanie: co to znaczy strzelające kupy?
U nas tylko kp i tez się zdarzały zielone kupy, polozna mówiła ze to w porządku.
Strzelające kupy znaczy ze wylatuja bardzo szybko. Tak jakby puszczal bąka i jednocześnie wylatuje kupa. To taki objaw biegunki albo mocno zagazowanych jelit.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Hmm to nasz ma ewidentnie strzelajace kupy 🤔 trzeba się tym martwić jeśli nie ma innych złych objawów?
Dziewczyny, ile po porodzie pierwszy raz się przytulalyscie? U nas za kilka dni minie 8 tygodni, a ja ciągle mam taką blokadę psychiczną.. Nie boję się, że będzie boleć tylko, że będzie do bani albo że mąż się zniechęci jak mnie zobaczy nago 🙄 -
Olliiii wrote:
Dziewczyny, ile po porodzie pierwszy raz się przytulalyscie? U nas za kilka dni minie 8 tygodni, a ja ciągle mam taką blokadę psychiczną.. Nie boję się, że będzie boleć tylko, że będzie do bani albo że mąż się zniechęci jak mnie zobaczy nago 🙄 -
Olliiii wrote:Hmm to nasz ma ewidentnie strzelajace kupy 🤔 trzeba się tym martwić jeśli nie ma innych złych objawów?
Dziewczyny, ile po porodzie pierwszy raz się przytulalyscie? U nas za kilka dni minie 8 tygodni, a ja ciągle mam taką blokadę psychiczną.. Nie boję się, że będzie boleć tylko, że będzie do bani albo że mąż się zniechęci jak mnie zobaczy nago 🙄
-
lena198808 wrote:Kasiu w moczu macie ecoli? U nas 10^6 i mamy dozylny antybiotyk leczenie 10 dni.
A jak dziecko reaguje na antybiotyk? U nas w szpitalu dostała to jazda była miesiąc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 17:17
kasia1518
-
Co do kup to u nas są strzelające również. Też te kupy różne w ciągu dnia, tylko ja podaje raz mm w ciągu dnia. Ale u nas problemy z kupa od samego początku- często jest zagazowana, pręży się i męczy ale kupę mamy codziennie 1-2 takie duże i kilka popuszczen . Codziennie idzie sab simplex i delicolkasia1518
-
Olliiii wrote:Hmm to nasz ma ewidentnie strzelajace kupy 🤔 trzeba się tym martwić jeśli nie ma innych złych objawów?
Dziewczyny, ile po porodzie pierwszy raz się przytulalyscie? U nas za kilka dni minie 8 tygodni, a ja ciągle mam taką blokadę psychiczną.. Nie boję się, że będzie boleć tylko, że będzie do bani albo że mąż się zniechęci jak mnie zobaczy nago 🙄kasia1518
-
Mój nie raz kończy kupę podczas przewijania. I raz w życiu miał strzelająca kupę. Miałam ja na twarzy, we włosach... 😬 normalna jest po prostu na miękko wypychana 😅😋
Olliiii, Cabrera lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Co mogę zrobić żeby dziecko chciało leżeć na brzuchu? Dosłownie po minucie mamy darcie jakby ktoś obdzieral ze skóry. Nie podnosi przez to głowy. Mogę to ćwiczyć w jakiś inny sposób? Niestety do końca roku nie ma terminu do fizjoterapeutykasia1518
-
eemmiilliiaa wrote:U nas też 90 % to strzelające od zawsze, ale waga leci w górę, więc nigdy się tym nie martwiłam. Teraz zaczęłam :p a powinnam?
Nie. Jesli nie ma placzu ani śluzowych kup to poprostu taki urok. Jelita dojrzeja, poradzi sobie z odgazowaniem i przejdzie.eemmiilliiaa lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku