X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • meerici Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Merci - Jasio miał takie placki czerwone i u nas było łojotokowe zapalenie skóry, bardzo często mylone ze skórą atopową. Gdzie macie dokładnie te zmiany?
    Karooo, głownie na plecach, dwie maleńkie zrobiły się na policzku.

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> transfer czerwiec 2025!
  • Miśka06 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Merci - Jasio miał takie placki czerwone i u nas było łojotokowe zapalenie skóry, bardzo często mylone ze skórą atopową. Gdzie macie dokładnie te zmiany?

Jak objawiało się u was łzs? U na najpierw było mnóstwo maleńkich krostek na twarzy, głównie policzki skronie i broda, teraz zrobiła się z tego jedna wielka czerwona skorupa która powoli się łuszczy. Na spacerze ładnie blednie, w domu czerwieni się. Natomiast u nas stwierdzono trądzik, zastanawiam się dlaczego nie łzs bo chyba bardzo podobne objawy są...

wiktoriaa lubi tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy po mm może być zielona, smolista i cuchnąca kupa ?

Niestety zaczyna mi brakować mleka, mała się rzuca przy cycku, szarpie i jest dalej głodna. Wczoraj podałam na noc mm i w nocy pojawiła się właśnie ta brzydka kupa. W nocy było kp i rano już normalna musztardowa kupa. Trochę mnie to dziwi bo wcześniej dostawała 1 butelkę dziennie mm - jak zbijalismy żółtaczkę i kupy były normalne, a teraz takie coś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 09:30

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Cześć Mamuśki. My jesteśmy po wizytach u chirurga i ginekologa. Niestety nic z nich nie wynikło. Pani chirurg oznajmiła że ma leżeć na brzuszku, że jej się wydaje że tam nie ma 15mm tej przepukliny ( tak czuła pod palcem) i nic z tym się póki co nie da zrobić. Pani ginekolog ( kobieta na pewno po 70tce) kazała zrobić usg brzucha w maju- czerwcu ( termin na nfz na październik 2020), markery nowotworowe na raka jajnika i się nie przejmować.

Robiliśmy dużo badań z krwi kontrolnych,bo miałam szczepic w czwartek, bilirubina ładnie spadła już do 3.8. Niestety wyszła bakteria e.coli w posiewie... Jutro idę do przychodni- zapewne znów dostanie antybiotyk i dupa ze szczepienia- taka jestem zła bo co chwilę coś i nie możemy podejść dobrego pierwszego szczepienia.
    Też miałam przeboje z pobraniem krwi- badań było 10 i musieli się jej wbijać 2 razy w głowę bo z jednej żyły już nie chciało więcej lecieć.

Z dobrych rzeczy tyle , że się wczoraj wyspalam - od 23.30 do 4.30 zero pobudki, fakt faktem od 21.30 do 23.30 było bujanie i usypianie, ale się opłaciło.

Kasiu w moczu macie ecoli? U nas 10^6 i mamy dozylny antybiotyk leczenie 10 dni.

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska - u nas zaczelo się jak Jaś miał 2 miesiące stopniowo od głowy do dołu. Diagnozy mieliśmy przeróżne. Od alergii po azs. U nas były takie właśnie czerwone placki, nie było kostek, tylko tak jakby taka skorupa, posiekaną skóra. Zaczęłam to wysuszać płynnym pudrem i w kąpieli się zluszczylo i została "zdrowa" skóra. Niestety to się pojawia i znika 🤷 nawet teraz Jasio co jakiś czas coś ma, szczególnie na nogach i rękach. Najwazjszey,żeby tego nie nawilżać. My osobiście stosujmy do kąpieli mydełko bambino i doraźnie dekseryl - smaruje go tym jak ma sucha skórę, sucha a nie w czerwonych plamkach 😉

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Dziewczyny czy po mm może być zielona, smolista i cuchnąca kupa ?

Niestety zaczyna mi brakować mleka, mała się rzuca przy cycku, szarpie i jest dalej głodna. Wczoraj podałam na noc mm i w nocy pojawiła się właśnie ta brzydka kupa. W nocy było kp i rano już normalna musztardowa kupa. Trochę mnie to dziwi bo wcześniej dostawała 1 butelkę dziennie mm - jak zbijalismy żółtaczkę i kupy były normalne, a teraz takie coś
    Nie pomogę u nas problem z druga stronę brak kupy od wtorku

syy26iye928jhyb7.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, mój 100% mm robi różne kupy. Od żółtych po takie zielonkawe i śmierdzące bardzo. Nie wiem od czego to zależy, bo na pewno nie od mleka - wciąż pije to samo a kupy jednak wyglądają różnie. 🤷🏻‍♀️ Ale zielone to też norma. Chyba, że takie strzelające lub śluzowate. To już nie.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone kupy mogą być też z szybkiego utlenienia sie w jelitach. U nas po NANIE takie były ale tez nie od razu. Teraz jest na pepti i są ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 12:28

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Kasia, mój 100% mm robi różne kupy. Od żółtych po takie zielonkawe i śmierdzące bardzo. Nie wiem od czego to zależy, bo na pewno nie od mleka - wciąż pije to samo a kupy jednak wyglądają różnie. 🤷🏻‍♀️ Ale zielone to też norma. Chyba, że takie strzelające lub śluzowate. To już nie.

Mam takie głupie pytanie: co to znaczy strzelające kupy?

U nas tylko kp i tez się zdarzały zielone kupy, polozna mówiła ze to w porządku.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Mam takie głupie pytanie: co to znaczy strzelające kupy?

U nas tylko kp i tez się zdarzały zielone kupy, polozna mówiła ze to w porządku.

Strzelające kupy znaczy ze wylatuja bardzo szybko. Tak jakby puszczal bąka i jednocześnie wylatuje kupa. To taki objaw biegunki albo mocno zagazowanych jelit.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to nasz ma ewidentnie strzelajace kupy 🤔 trzeba się tym martwić jeśli nie ma innych złych objawów?

Dziewczyny, ile po porodzie pierwszy raz się przytulalyscie? U nas za kilka dni minie 8 tygodni, a ja ciągle mam taką blokadę psychiczną.. Nie boję się, że będzie boleć tylko, że będzie do bani albo że mąż się zniechęci jak mnie zobaczy nago 🙄

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:

Dziewczyny, ile po porodzie pierwszy raz się przytulalyscie? U nas za kilka dni minie 8 tygodni, a ja ciągle mam taką blokadę psychiczną.. Nie boję się, że będzie boleć tylko, że będzie do bani albo że mąż się zniechęci jak mnie zobaczy nago 🙄
    Ja jeszcze nie próbowałam 🙈 denerwują mnie moje ogromne piersi, boję się że będzie bolało, że mi się dziecko zacznie w trakcie drzeć i ogólnie jakoś tak se nie wyobrażam. Mąż się przystawiał wczoraj i dziś rano, ale się wymigałam. W zamówieniu z apteki idą gumy i żel to może wtedy się odważe. Bo tych tabletek od gin chyba nie wykupie

syy26iye928jhyb7.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i była u nas dzisiaj ostatni raz położna i Majka waży 4830

syy26iye928jhyb7.png
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Hmm to nasz ma ewidentnie strzelajace kupy 🤔 trzeba się tym martwić jeśli nie ma innych złych objawów?

U nas też 90 % to strzelające od zawsze, ale waga leci w górę, więc nigdy się tym nie martwiłam. Teraz zaczęłam :p a powinnam?

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena198808 wrote:
    Kasiu w moczu macie ecoli? U nas 10^6 i mamy dozylny antybiotyk leczenie 10 dni.
    Tak, w moczu - u nas 10^5. Dziś powtórzyłam badanie bo tam jeszcze jakaś jedna wyszła Pałeczka gram 10^2. Dziś ładnie nasikala po 5min. Ostatnio jakieś 30min czekałam aż nasika i worek się co chwilę odklejal i pediatra kazała umyć, popsikac z góry octaniseptem , rozebrać na golasa żeby zimno jej się zrobiło i dlatego dziś tylko 5min czekaliśmy.

A jak dziecko reaguje na antybiotyk? U nas w szpitalu dostała to jazda była miesiąc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 17:17

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kup to u nas są strzelające również. Też te kupy różne w ciągu dnia, tylko ja podaje raz mm w ciągu dnia. Ale u nas problemy z kupa od samego początku- często jest zagazowana, pręży się i męczy ale kupę mamy codziennie 1-2 takie duże i kilka popuszczen . Codziennie idzie sab simplex i delicol

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:

My próbowaliśmy 7tyg po, ale mnie bolało i mąż czuł dyskomfort, ale jak mi dodatkowo mleko zaczęło kapac, to w ogóle mi się odechciało. Byłam u gin i mówiła żeby żelu na początku używać, ale jakoś później nie było prób. Mąż chciał ale mnie paraliżuje myśl o ciąży. Mam zakładać spiralę więc może się wtedy przemogę

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie raz kończy kupę podczas przewijania. I raz w życiu miał strzelająca kupę. Miałam ja na twarzy, we włosach... 😬 normalna jest po prostu na miękko wypychana 😅😋

Olliiii, Cabrera lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co mogę zrobić żeby dziecko chciało leżeć na brzuchu? Dosłownie po minucie mamy darcie jakby ktoś obdzieral ze skóry. Nie podnosi przez to głowy. Mogę to ćwiczyć w jakiś inny sposób? Niestety do końca roku nie ma terminu do fizjoterapeuty

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eemmiilliiaa wrote:
    U nas też 90 % to strzelające od zawsze, ale waga leci w górę, więc nigdy się tym nie martwiłam. Teraz zaczęłam :p a powinnam?

Nie. Jesli nie ma placzu ani śluzowych kup to poprostu taki urok. Jelita dojrzeja, poradzi sobie z odgazowaniem i przejdzie.

eemmiilliiaa lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
‹‹ 1466 1467 1468 1469 1470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ