Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mia sprawdz czy brzuszek jest miekki, czy dziecko chetnie je, moczy pieluszki, nie prezy sie I nie zlosci? Jezeli nic z powyzszego to bym nie podawala czopka. Widocznie Twoje mleko jest teraz wykorzystywane w 100% I nie ma czego wydalac. Mozesz tez sie skonsultowac z pediatra. U nas kupy nie bylo 10 dni a wszystko bylo ok.
mia4444 lubi tę wiadomość
-
mia4444 wrote:Super. Ja czekam na kupę, i myślę czy podać czopek.
Mówiła też że gdyby w naszym przypadku nie było kupy do piątku to żeby podać wlewke melilax. I że u niej w rodzinie był przypadek że dziecko po skończonym 6tygodniu robiło kupę co 10dni zawsze o tej samej porzeWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 14:44
mia4444 lubi tę wiadomość
-
lena198808 wrote:Kasia maly dzielnie znosi antybiotyk ma wenflon w główce i zachowuje sie normalnie. Więcej spi, w nocy mamy 1 pobudkę. Waga z dzisiaj 5380 gram. Ja sie gorzej trzymam w szpitalu
ale jeszcze pare dni. Najgorsze ze mąż jutro wraca do pracy za granica po prawie 2 miesiącach, córka z dziadkami będzie a od pt czeka mnie niezła szkoła z 2 dzieci.
U nas 1 czasami 2 kupki dzienne ale ze sluzem i nie mam sie tym przejmowac tak mówią...
A powiedzcie mi dziewczyny pielęgnacja napletka, polozna ktora do nas jezdzila kazala delikatnie zsuwac, nasza lekarka tez tak mowila, w szpitalu mowia ze do roku nie robic. Jak u Was to wyglada?
Ale jesteście w szpitalu ze względu na ta bakterie w moczu czy to wyszło dodatkowo? Ja póki co czekam na wynik bo powtórzyłam badanie. Ale myślałam że antybiotyk da mi pediatra i bede go w domu podawac ... nie zniose kolejnej wizyty w szpitalu
Wizyte mamy w czwartek u pediatry.
Przepraszam jak pisałaś wcześniej o tym ale zaglądam jak mi czas na to pozwala a raczej dziecko 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 17:03
kasia1518
-
kasia1518 wrote:Ale jesteście w szpitalu ze względu na ta bakterie w moczu czy to wyszło dodatkowo? Ja póki co czekam na wynik bo powtórzyłam badanie. Ale myślałam że antybiotyk da mi pediatra i bede go w domu podawac ... nie zniose kolejnej wizyty w szpitalu
Wizyte mamy w czwartek u pediatry.
Przepraszam jak pisałaś wcześniej o tym ale zaglądam jak mi czas na to pozwala a raczej dziecko 😊
Tak szpital ze wzgledu na ecoli. Lekarze w szpitalu mowia że takim maleństwom doustnie nie podaje się antybiotyku i leczenie minimum 7 dni u nas akurat 10. Ja robilam tylko ogolne badania moczu pierwsze badanie wyszlo liczne leukocyty i bakterie mielismy leczenie domowe 1/4 furaginy i wit C bo lekarka liczyla ze zle pobrany i poza tym mocz wysylany do innego labo. Po 10 dniach kontrolny mocz i bylo to samo i skierowanie do szpitala dala. W szpitalu zrobili posiew i następnego dnia mielismy juz wynik. -
lena198808 wrote:Tak szpital ze wzgledu na ecoli. Lekarze w szpitalu mowia że takim maleństwom doustnie nie podaje się antybiotyku i leczenie minimum 7 dni u nas akurat 10. Ja robilam tylko ogolne badania moczu pierwsze badanie wyszlo liczne leukocyty i bakterie mielismy leczenie domowe 1/4 furaginy i wit C bo lekarka liczyla ze zle pobrany i poza tym mocz wysylany do innego labo. Po 10 dniach kontrolny mocz i bylo to samo i skierowanie do szpitala dala. W szpitalu zrobili posiew i następnego dnia mielismy juz wynik.kasia1518
-
Aaga wrote:Mia sprawdz czy brzuszek jest miekki, czy dziecko chetnie je, moczy pieluszki, nie prezy sie I nie zlosci? Jezeli nic z powyzszego to bym nie podawala czopka. Widocznie Twoje mleko jest teraz wykorzystywane w 100% I nie ma czego wydalac. Mozesz tez sie skonsultowac z pediatra. U nas kupy nie bylo 10 dni a wszystko bylo ok.
I pierdzi, płacze koło 21 do 24 bo ma kolki, Podaje espumisan .. polozna mówiła że mogę podać czopek A mogę jeszcze poczekać.. siusie robi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 21:49
❤❤❤.
-
My dziś po konsultacji z fizjoterapeutą. Asymetria ułożeniowa więc będziemy się rehabilitować i to w ramach wczesnego wspomagania rozwoju, o ile komisja przepuści, tak przynajmniej to zrozumiałam. Na razie nie dostaliśmy żadnych ćwiczeń do domu, tylko nam pokazano jak prawidłowo podnosić, nosić i zobaczymy na ile to pomoże. A poza tym u nas od wczoraj straszne marudzenie w ciągu dnia, drzemki nerwowe i krótkie, aż zaczęłam się zastanawiać czy może to jakieś początki wyrzynania się zębów ? Wszystko pcha do buzi, ślini się dużo, ale z kolei noce bardzo ładnie przespane, więc sama nie wiem...🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ? -
meerici wrote:My dziś po konsultacji z fizjoterapeutą. Asymetria ułożeniowa więc będziemy się rehabilitować i to w ramach wczesnego wspomagania rozwoju, o ile komisja przepuści, tak przynajmniej to zrozumiałam. Na razie nie dostaliśmy żadnych ćwiczeń do domu, tylko nam pokazano jak prawidłowo podnosić, nosić i zobaczymy na ile to pomoże. A poza tym u nas od wczoraj straszne marudzenie w ciągu dnia, drzemki nerwowe i krótkie, aż zaczęłam się zastanawiać czy może to jakieś początki wyrzynania się zębów ? Wszystko pcha do buzi, ślini się dużo, ale z kolei noce bardzo ładnie przespane, więc sama nie wiem...
-
wiktoriaa wrote:Też jutro będę dzwonić do fizjo i pojadę znowu na wizytę. Tego podnoszenia i przenoszenia to ja nie czaję, co z tego że ja z mężem się nauczę jak każdy i tak będzie ja brał normalnie, przecież nie dam zakazu dotykania dziecka🤵🏽♀️34
🤵🏻♂️34 ⭐
-> ❄ 5BB -> ET ❌
Decyzja o AZ 🔮
meerici wrote:My już zapowiedzieliśmy pół żartem pół serio, ze dziadkom szkolenie zrobimy z noszenia, trochę się pośmiali trochę machnęli ręka, ze to dziwy jakieś, ale generalnie myśle ze nie będzie problemu. Poza najbliższą rodziną nikomu dziecka nie daję więc to jest do ogarnięcia. No i jak dla mnie ten sposób jest o wiele wygodniejszy niż to tak do tej pory do nosiliśmy także ja jestem zadowolona. A na styczeń umawiam się do Urodizjoterapeuty. Dziewczyny które już były - jak wyglada taka pierwsza wizyta?
A tak ogólnie mówiąc na czym polega tem prawidłowy sposób?
Moje dziecko jak normalnie się budzi dopiero koło 4 rano tak teraz mamy już druga pobudkę 🙄 a do rana daleko...23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
aga_ni wrote:A tak ogólnie mówiąc na czym polega tem prawidłowy sposób?
Moje dziecko jak normalnie się budzi dopiero koło 4 rano tak teraz mamy już druga pobudkę 🙄 a do rana daleko...aga_ni lubi tę wiadomość
🤵🏽♀️34
🤵🏻♂️34 ⭐
-> ❄ 5BB -> ET ❌
Decyzja o AZ 🔮
Dzień dobry.
Wczoraj bioderka- są ok. Chociaż z tym nie ma problemu. Niestety ze skórą jest kłopot, mamy zmianę mleka na nutramigen. Dobrze że Czarek chętnie to pije.
Któraś z Was pytała o napletek- widzę że co lekarz to opinia. Jak byliśmy ze starszym synem u chirurga, właśnie z tym pytaniem- to mówił żeby do 2 roku życia nie ruszać. Za to nasza pediatra mówiła żeby w czasie kąpieli delikatnie ściągać. Także nie pomogłam... -
meerici wrote:My już zapowiedzieliśmy pół żartem pół serio, ze dziadkom szkolenie zrobimy z noszenia, trochę się pośmiali trochę machnęli ręka, ze to dziwy jakieś, ale generalnie myśle ze nie będzie problemu. Poza najbliższą rodziną nikomu dziecka nie daję więc to jest do ogarnięcia. No i jak dla mnie ten sposób jest o wiele wygodniejszy niż to tak do tej pory do nosiliśmy także ja jestem zadowolona. A na styczeń umawiam się do Urodizjoterapeuty. Dziewczyny które już były - jak wyglada taka pierwsza wizyta?
meerici lubi tę wiadomość