Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mia sprawdz czy brzuszek jest miekki, czy dziecko chetnie je, moczy pieluszki, nie prezy sie I nie zlosci? Jezeli nic z powyzszego to bym nie podawala czopka. Widocznie Twoje mleko jest teraz wykorzystywane w 100% I nie ma czego wydalac. Mozesz tez sie skonsultowac z pediatra. U nas kupy nie bylo 10 dni a wszystko bylo ok.
mia4444 lubi tę wiadomość
-
A ile masz dni? Ja bym poczekała, chodź dla mnie to też był stres bo zawsze była ale jak pisze Aaga jeśli nie ma dolegliwości to poczekaj. Dziecko może strawić całe mleko jeśli jest na piersi. Albo zapytaj pediatre. Ja za 1 razem wysłałam męża do dr i kazała podać 2ml laktulozy albo rumianku. Z kolei położna mówiła że według najnowszych badań dzieciom do roku nie powinno się podawać ani rumianku ani kopru włoskiego. I bądź tu mądry.mia4444 wrote:Super. Ja czekam na kupę, i myślę czy podać czopek.
Mówiła też że gdyby w naszym przypadku nie było kupy do piątku to żeby podać wlewke melilax. I że u niej w rodzinie był przypadek że dziecko po skończonym 6tygodniu robiło kupę co 10dni zawsze o tej samej porzeWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 14:44
mia4444 lubi tę wiadomość
-
lena198808 wrote:Kasia maly dzielnie znosi antybiotyk ma wenflon w główce i zachowuje sie normalnie. Więcej spi, w nocy mamy 1 pobudkę. Waga z dzisiaj 5380 gram. Ja sie gorzej trzymam w szpitalu
ale jeszcze pare dni. Najgorsze ze mąż jutro wraca do pracy za granica po prawie 2 miesiącach, córka z dziadkami będzie a od pt czeka mnie niezła szkoła z 2 dzieci.
U nas 1 czasami 2 kupki dzienne ale ze sluzem i nie mam sie tym przejmowac tak mówią...
A powiedzcie mi dziewczyny pielęgnacja napletka, polozna ktora do nas jezdzila kazala delikatnie zsuwac, nasza lekarka tez tak mowila, w szpitalu mowia ze do roku nie robic. Jak u Was to wyglada?
Ale jesteście w szpitalu ze względu na ta bakterie w moczu czy to wyszło dodatkowo? Ja póki co czekam na wynik bo powtórzyłam badanie. Ale myślałam że antybiotyk da mi pediatra i bede go w domu podawac ... nie zniose kolejnej wizyty w szpitalu
Wizyte mamy w czwartek u pediatry.
Przepraszam jak pisałaś wcześniej o tym ale zaglądam jak mi czas na to pozwala a raczej dziecko 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 17:03
kasia1518

-
kasia1518 wrote:Ale jesteście w szpitalu ze względu na ta bakterie w moczu czy to wyszło dodatkowo? Ja póki co czekam na wynik bo powtórzyłam badanie. Ale myślałam że antybiotyk da mi pediatra i bede go w domu podawac ... nie zniose kolejnej wizyty w szpitalu
Wizyte mamy w czwartek u pediatry.
Przepraszam jak pisałaś wcześniej o tym ale zaglądam jak mi czas na to pozwala a raczej dziecko 😊
Tak szpital ze wzgledu na ecoli. Lekarze w szpitalu mowia że takim maleństwom doustnie nie podaje się antybiotyku i leczenie minimum 7 dni u nas akurat 10. Ja robilam tylko ogolne badania moczu pierwsze badanie wyszlo liczne leukocyty i bakterie mielismy leczenie domowe 1/4 furaginy i wit C bo lekarka liczyla ze zle pobrany i poza tym mocz wysylany do innego labo. Po 10 dniach kontrolny mocz i bylo to samo i skierowanie do szpitala dala. W szpitalu zrobili posiew i następnego dnia mielismy juz wynik. -
No to mnie teraz załamalas , wiem że ta bakteria e.coli jest bo za dużo tego wyszło w pierwszym wyniku, ale myślałam że można jakoś do mleka ten antybiotyk dawać. Ciekawe co u nas lekarz powielena198808 wrote:Tak szpital ze wzgledu na ecoli. Lekarze w szpitalu mowia że takim maleństwom doustnie nie podaje się antybiotyku i leczenie minimum 7 dni u nas akurat 10. Ja robilam tylko ogolne badania moczu pierwsze badanie wyszlo liczne leukocyty i bakterie mielismy leczenie domowe 1/4 furaginy i wit C bo lekarka liczyla ze zle pobrany i poza tym mocz wysylany do innego labo. Po 10 dniach kontrolny mocz i bylo to samo i skierowanie do szpitala dala. W szpitalu zrobili posiew i następnego dnia mielismy juz wynik.kasia1518

-
Tak miekki je co po chwile,Aaga wrote:Mia sprawdz czy brzuszek jest miekki, czy dziecko chetnie je, moczy pieluszki, nie prezy sie I nie zlosci? Jezeli nic z powyzszego to bym nie podawala czopka. Widocznie Twoje mleko jest teraz wykorzystywane w 100% I nie ma czego wydalac. Mozesz tez sie skonsultowac z pediatra. U nas kupy nie bylo 10 dni a wszystko bylo ok.
I pierdzi, płacze koło 21 do 24 bo ma kolki, Podaje espumisan .. polozna mówiła że mogę podać czopek A mogę jeszcze poczekać.. siusie robi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 21:49
❤❤❤. -
My dziś po konsultacji z fizjoterapeutą. Asymetria ułożeniowa więc będziemy się rehabilitować i to w ramach wczesnego wspomagania rozwoju, o ile komisja przepuści, tak przynajmniej to zrozumiałam. Na razie nie dostaliśmy żadnych ćwiczeń do domu, tylko nam pokazano jak prawidłowo podnosić, nosić i zobaczymy na ile to pomoże. A poza tym u nas od wczoraj straszne marudzenie w ciągu dnia, drzemki nerwowe i krótkie, aż zaczęłam się zastanawiać czy może to jakieś początki wyrzynania się zębów ? Wszystko pcha do buzi, ślini się dużo, ale z kolei noce bardzo ładnie przespane, więc sama nie wiem...🤵🏽♀️35
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️35 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,1;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop i inne cuda
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> jedyny ❄ 5BB -> nieudany FET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
FET 3BB 🌼-> nieudany ❌
Czeka na nas 2AA 🌷 -> grudzień ? -
Też jutro będę dzwonić do fizjo i pojadę znowu na wizytę. Tego podnoszenia i przenoszenia to ja nie czaję, co z tego że ja z mężem się nauczę jak każdy i tak będzie ja brał normalnie, przecież nie dam zakazu dotykania dzieckameerici wrote:My dziś po konsultacji z fizjoterapeutą. Asymetria ułożeniowa więc będziemy się rehabilitować i to w ramach wczesnego wspomagania rozwoju, o ile komisja przepuści, tak przynajmniej to zrozumiałam. Na razie nie dostaliśmy żadnych ćwiczeń do domu, tylko nam pokazano jak prawidłowo podnosić, nosić i zobaczymy na ile to pomoże. A poza tym u nas od wczoraj straszne marudzenie w ciągu dnia, drzemki nerwowe i krótkie, aż zaczęłam się zastanawiać czy może to jakieś początki wyrzynania się zębów ? Wszystko pcha do buzi, ślini się dużo, ale z kolei noce bardzo ładnie przespane, więc sama nie wiem...
-
My już zapowiedzieliśmy pół żartem pół serio, ze dziadkom szkolenie zrobimy z noszenia, trochę się pośmiali trochę machnęli ręka, ze to dziwy jakieś, ale generalnie myśle ze nie będzie problemu. Poza najbliższą rodziną nikomu dziecka nie daję więc to jest do ogarnięcia. No i jak dla mnie ten sposób jest o wiele wygodniejszy niż to tak do tej pory do nosiliśmy także ja jestem zadowolona. A na styczeń umawiam się do Urodizjoterapeuty. Dziewczyny które już były - jak wyglada taka pierwsza wizyta?wiktoriaa wrote:Też jutro będę dzwonić do fizjo i pojadę znowu na wizytę. Tego podnoszenia i przenoszenia to ja nie czaję, co z tego że ja z mężem się nauczę jak każdy i tak będzie ja brał normalnie, przecież nie dam zakazu dotykania dziecka🤵🏽♀️35
🤵🏻♂️35 ⭐
Decyzja o AZ 🔮
FET 3BB 🌼-> nieudany ❌
meerici wrote:My już zapowiedzieliśmy pół żartem pół serio, ze dziadkom szkolenie zrobimy z noszenia, trochę się pośmiali trochę machnęli ręka, ze to dziwy jakieś, ale generalnie myśle ze nie będzie problemu. Poza najbliższą rodziną nikomu dziecka nie daję więc to jest do ogarnięcia. No i jak dla mnie ten sposób jest o wiele wygodniejszy niż to tak do tej pory do nosiliśmy także ja jestem zadowolona. A na styczeń umawiam się do Urodizjoterapeuty. Dziewczyny które już były - jak wyglada taka pierwsza wizyta?
A tak ogólnie mówiąc na czym polega tem prawidłowy sposób?
Moje dziecko jak normalnie się budzi dopiero koło 4 rano tak teraz mamy już druga pobudkę 🙄 a do rana daleko...23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI
ICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018 
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Podnosimy dziecko bokiem a nosimy tak ze mały jest przytulony plecami do brzucha noszącego a przodem do świata, głowa podparta o łokieć. To alternatywa fasolki, za która on nie przepada 😕 Ciężko to tak opisać 🙈🙈aga_ni wrote:A tak ogólnie mówiąc na czym polega tem prawidłowy sposób?
Moje dziecko jak normalnie się budzi dopiero koło 4 rano tak teraz mamy już druga pobudkę 🙄 a do rana daleko...
aga_ni lubi tę wiadomość
🤵🏽♀️35
🤵🏻♂️35 ⭐
Decyzja o AZ 🔮
FET 3BB 🌼-> nieudany ❌
Dzień dobry.
Wczoraj bioderka- są ok. Chociaż z tym nie ma problemu. Niestety ze skórą jest kłopot, mamy zmianę mleka na nutramigen. Dobrze że Czarek chętnie to pije.
Któraś z Was pytała o napletek- widzę że co lekarz to opinia. Jak byliśmy ze starszym synem u chirurga, właśnie z tym pytaniem- to mówił żeby do 2 roku życia nie ruszać. Za to nasza pediatra mówiła żeby w czasie kąpieli delikatnie ściągać. Także nie pomogłam... -
Na początek dużo pytań o to co było przed ciąża, w czasie ciąży, o połóg itp. Potem sprawdzenie czy szyjka nisko czy wysoko, Sprawdzenie na jakim poziomie są mięśnie dna miednicy, Sprawdzenie blizny po nacięciu jeśli jest, Sprawdzenie brzucha czy mięśnie się rozeszły. Dostałam zadanie domowe czyli masowsnie blizny i ćwiczenie mdmmeerici wrote:My już zapowiedzieliśmy pół żartem pół serio, ze dziadkom szkolenie zrobimy z noszenia, trochę się pośmiali trochę machnęli ręka, ze to dziwy jakieś, ale generalnie myśle ze nie będzie problemu. Poza najbliższą rodziną nikomu dziecka nie daję więc to jest do ogarnięcia. No i jak dla mnie ten sposób jest o wiele wygodniejszy niż to tak do tej pory do nosiliśmy także ja jestem zadowolona. A na styczeń umawiam się do Urodizjoterapeuty. Dziewczyny które już były - jak wyglada taka pierwsza wizyta?
meerici lubi tę wiadomość