Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas co do napletka to też każdy mówi co innego - inaczej na szkołę rodzenia, co położna na sali poporodowej to też co innego... Ale ostatecznie robię to, co mi kazała pediatra - my nie dotykamy, ona sama kontroluje na wizytach i wtedy stosujemy się do jej ewentualnych zaleceń.
-
Dziewczyny, jak mogę wspomóc malucha żeby zaczął podnosić główkę, oprócz kladzenia na brzuszek? Wczoraj pediatra nam powiedziała, że ma bardzo słaba główkę i w ogóle jej nie trzyma 😐
-
Olliiii wrote:Dziewczyny, jak mogę wspomóc malucha żeby zaczął podnosić główkę, oprócz kladzenia na brzuszek? Wczoraj pediatra nam powiedziała, że ma bardzo słaba główkę i w ogóle jej nie trzyma 😐
Ćwiczenia plus mozesz mu podlozyc walej pod rece i klatke.
Zaczęło sie. Operacja w piatek. Teraz lataja wszyscy jak na sraczke. No nie moge sie isv wysikac bo co chwilę ktos wpada jak po ogień
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Dziewczyny u nas tez synek się strasznie skini i pcha całe piąstki do buzi. Wczoraj pierwszy raz przewrócił się sam z pleców na brzuszek. Co do kupy to u nas nie było 10 dni, czopek nic nie dał. Pediatra kazała nam zaczekać do 14 dni i wtedy melilax. Kupy mamy w kratkę, czasem 3 dziennie a czasem 1 na 3 dni. Co do kp to też mam mega miękkie piersi jak z waty ale to oznaka ustabilizowania laktacji. Po rotarixie mieliśmy tydzień bólu brzuszka
Źle zniósł druga dawkę. Na brzuszku leżeć nienawidzi ale jak nosimy na brzuszku to główke trzyma sam. No i jest nieodkładalna.. W dzień śpi na rękach a w nocy z nami.Paulina -
Bardzo podobna, tylko ze my prawa rękę trzymamy pomiędzy nogami małego. Wydłuża mu się wtedy lewy bok, który zazwyczaj przykurcza.🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ? -
Olliiii wrote:Na początek dużo pytań o to co było przed ciąża, w czasie ciąży, o połóg itp. Potem sprawdzenie czy szyjka nisko czy wysoko, Sprawdzenie na jakim poziomie są mięśnie dna miednicy, Sprawdzenie blizny po nacięciu jeśli jest, Sprawdzenie brzucha czy mięśnie się rozeszły. Dostałam zadanie domowe czyli masowsnie blizny i ćwiczenie mdm🤵🏽♀️34
🤵🏻♂️34 ⭐
-> ❄ 5BB -> ET ❌
Decyzja o AZ 🔮
Dziewczyny jak tu się wstawia zdjęcia ? Chce Wam pokazać te suche plecy mojego synka, bo nie daje mi to spokoju, a dziś jeszcze zauważyłam takie zaczerwienienie/ zasinienie i nie wiem z czego to 😕🤵🏽♀️34
🤵🏻♂️34 ⭐
-> ❄ 5BB -> ET ❌
Decyzja o AZ 🔮
meerici wrote:Dziewczyny jak tu się wstawia zdjęcia ? Chce Wam pokazać te suche plecy mojego synka, bo nie daje mi to spokoju, a dziś jeszcze zauważyłam takie zaczerwienienie/ zasinienie i nie wiem z czego to 😕
meerici lubi tę wiadomość
-
meerici wrote:My już zapowiedzieliśmy pół żartem pół serio, ze dziadkom szkolenie zrobimy z noszenia, trochę się pośmiali trochę machnęli ręka, ze to dziwy jakieś, ale generalnie myśle ze nie będzie problemu. Poza najbliższą rodziną nikomu dziecka nie daję więc to jest do ogarnięcia. No i jak dla mnie ten sposób jest o wiele wygodniejszy niż to tak do tej pory do nosiliśmy także ja jestem zadowolona. A na styczeń umawiam się do Urodizjoterapeuty. Dziewczyny które już były - jak wyglada taka pierwsza wizyta?
meerici lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
[/
Pierwsze zdjęcie z rana, drugie wieczorem po kąpieli i posmarowaniu olejem kokosowym. Co myślicie ? Dodatkowo niepokoi mnie to zaczerwienienie a wręcz zasinienie poniżej karku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 21:48
🤵🏽♀️34
🤵🏻♂️34 ⭐
-> ❄ 5BB -> ET ❌
Decyzja o AZ 🔮
nick nieaktualny
-
Tez bym sie wybrala do pediatry, niech skieruje Was do dermatologa. Moze zasinienie jest powiazane z tymi plamami. W kazdym razie lekarz bedzie wiedzial.co z tym zrobic.
U nas sie pojawila biegunka chyba po wczorajszym szczepieniu. Malutka nie goraczkuje, jest radosna, chetnie je ale wczoraj bylo kilka nieciekawych kup. Od paru godzin jest spokoj, nie ma oznak odwodnienia myslicie ze isc do lekarza czy poczekac co bedzie jutro? -
Pediatra widziała początek, wtedy były takie mniejsze te plamki i powiedziała ze wyglada na alergie na nabiał, ale mam nic w diecie nie zmieniać, zobaczymy czy będzie się powiększać. No i powiększa się, ale ja wykminiłam ze w ostatnim czasie sporo orzechów jadłam wiec w pierwszej kolejności tego zaprzestałam i obserwuje. Ale minęło dopiero kilka dni wiec to chyba za wcześnie na efekty 😕 Fizjoterapeutka powiedziała ze na jej oko to AZS, dlatego dzisiaj spróbowałam z tym olejem kokosowym. Już sama nie wiem, a nasza lekarka teraz na urlopie 😕 chciałabym zaczekać na nią. Natomiast te zasinienie (bo z rana to było wręcz fioletowe) czy tez zaczerwienie na pewno nie mogło powstać poprzez mocniejszy chwyt czy jakieś inne wygibasy, bo to nawet fizycznie niemożliwe, to jest w takim miejscu, za które się raczej nie łapie. A na rehabilitacji jeszcze żadnych ćwiczeń nie robiliśmy, tylko podstawowa pielęgnacja. Już się naczytałam takich rzeczy w necie ze szok, aż strach otwierać kolejna stronę, faktycznie chyba nie ma co zwlekać i czekać na lekarkę, umówię nas jutro do kogoś innego. Miałam jeszcze cichą nadzieje ze napiszecie, ze spoko i u was tez taka „sucha skóra” 😕 ehh🤵🏽♀️34
🤵🏻♂️34 ⭐
-> ❄ 5BB -> ET ❌
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ?