X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • meerici Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ni, też za bardzo nie wiem jak w przypadku gdy mimo przepełnienia u Ciebie nic nie wypływa, ale kolektor to są groszowe sprawy wiec może warto spróbować ? 🙂 (zapłaciłam 37 zł z przesyłka i z tego co wiem to i tak przepłaciłam). Ja gdy go nie używam a mam założony stanik to czuję ze wkładka laktacyjna w tej drugiej piersi hamuje wypływ. W pierwszym momencie kilka kropelek się pojawia a potem cisza. Natomiast kolektor tak pobudza ze udaje się uzbierać fajną porcję, może więc i u Ciebie zadziała w podobny sposób? Ciężko powiedzieć. Możesz tez wypróbować sposób Goemi.

Nuśka nam już tez zdarzyło się zalać mlekiem wiec teraz przytrzymuję go sobie tak na wszelki wypadek. Nie jest to jakieś super wygodne, bo chociażby brakuje ręki żeby forum przeglądać 😜, ale cieszę się ze choć trochę tego mleka nazbieram bez większego wysiłku.

Ja również trzymam kciuki za Bartusia, oby wszystko poszło sprawie bez większych nerwów dla Was Kokoosowa 😉

Kookosowa, aga_ni lubią tę wiadomość

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ?
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Felo to powinien nazywać się Marek.. spać idzie 2-3 w nocy (właśnie go odłożyłam), największa aktywność to od 23, czyli akurat jak jego siostra usnie (a myślałam, że to ona jest nocnym Markiem, ale Felek ją na łeb bije). Wprawdzie śpi do 9-10, a potem jeszcze pół dnia odsypia z mniejszymi przerwami, więc mam te 6-7 godz.snu, no aleee wytrzymać potem do 3 w nocy, i to jeszcze od 24 w kółko cyc, aktywność, kupa, cyc, aktywność, kupa..masakra. Dobrze, że nie płacze, ale jak go odkładam to sam sobie nie usnie, tylko macha wszystkim i tak stęka dopóki go nie wezmę. Więc albo przysnie na cycu i już w łóżeczku pociągnie, albo dziś tatuś ululal na rączkach (ja już mam oczy na zapałkach), czego w gruncie rzeczy nie powinno się robić. Co ciekawe w dzień nie ma tego problemu, leży sobie gdzieś i sam usypia, tylko w nocy jakiś niespokojny się robi, hmm.
    Dobranoc od mojego 2 m-cznego Misia Felisia. Kocham tego chłopaka na zabój 😍

moni05, Kookosowa lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 02:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocne kciuki za Bartusia, wszystko będzie dobrze 😊

Kookosowa lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mieliśmy intensywny tydzień. W poniedziałek badanie pod Warszawą, a w czwartek szpital już na miejscu. W piątek rano Czarek miał zabieg w znieczuleniu ogólnym. Wszystko poszło dobrze, za 2 tygodnie na kontrolnym usg okaże się czy przyniosło to efekt. Na razie sytuacja jest taka, że lewa miedniczka jest bardzo powiększona. Trzymam się myśli że pomniejszy się i nie będzie konieczna operacja.
    Sporo nas to wszystko kosztuje przeżyć. Ale dla Czarka wszystko zniesiemy.

Bartuś- trzymam za ciebie maluchu kciuki!

Kookosowa, ammarylis, meerici, aga_ni, nuśka91 lubią tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za naszych dzielnych rycerzy czyli Bartusia, Czarusia no i Filipka (choć tu tez mam nadzieje, ze wszystko jest dobrze) ✊🏻✊🏻😊

Kookosowa, adella1 lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa, Adella dużo, dużo sił dla Was. Macie dzielnych chłopaków i na pewno wszystko dobrze się skończy! Przytulam Was mocno.

• lena198808 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kontrolny mocz bez bakterii i leukocytów, ale do piątku mamy antybiotyk. Tęskno mi za córcia.
    Antoś już spokojniejszy, ale nadal kupka ze sluzem jest. Chyba będę musiała na jakiś czas zrezygnować z nabiału..

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czymam kciuki by z Waszymi maluchami było wszystko dobrze. Ściskam mocno.

Aga ni mi zapisała te same tabletki. ☺️

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• meerici Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak mówiłyście o suchej skórze u waszych niemowlaków to miałyście na myśli suchą skórę na całym ciele czy takie placki schodzące w niektórych miejscach ? Smarujemy się kremem nawilżającym, ale tak się zastanawiam czy to nie alergiczne? Ostatnio mam fazę na masło orzechowe... 🙈🙈

🤵🏽‍♀️34
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    Decyzja o AZ 🔮
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również trzymam kciuki za naszych rycerzy! ✊✊✊
    Kokosowa o Adella - dużo sily! Wszystko będą dobrze! 😊

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa trzymam mocno kciuki. Silna vabka z Ciebie
    Adelle za was też. Będzie dobrze bo musi być:-)

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki. My jesteśmy po wizytach u chirurga i ginekologa. Niestety nic z nich nie wynikło. Pani chirurg oznajmiła że ma leżeć na brzuszku, że jej się wydaje że tam nie ma 15mm tej przepukliny ( tak czuła pod palcem) i nic z tym się póki co nie da zrobić. Pani ginekolog ( kobieta na pewno po 70tce) kazała zrobić usg brzucha w maju- czerwcu ( termin na nfz na październik 2020), markery nowotworowe na raka jajnika i się nie przejmować.

Robiliśmy dużo badań z krwi kontrolnych,bo miałam szczepic w czwartek, bilirubina ładnie spadła już do 3.8. Niestety wyszła bakteria e.coli w posiewie... Jutro idę do przychodni- zapewne znów dostanie antybiotyk i dupa ze szczepienia- taka jestem zła bo co chwilę coś i nie możemy podejść dobrego pierwszego szczepienia.
    Też miałam przeboje z pobraniem krwi- badań było 10 i musieli się jej wbijać 2 razy w głowę bo z jednej żyły już nie chciało więcej lecieć.

Z dobrych rzeczy tyle , że się wczoraj wyspalam - od 23.30 do 4.30 zero pobudki, fakt faktem od 21.30 do 23.30 było bujanie i usypianie, ale się opłaciło.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa , Adelle kciuki za Was ✊✊✊

adella1, Kookosowa lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerci orzechy są silnie uczulające, przy kp trzeba uważać na alergeny pokarmowe, a na pewno obserwować dziecko. A są to oprócz orzechów: truskawki, miód, ryby, cytrusy, soja i białko krowie i kurze.

• nuśka91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    dziś tatuś ululal na rączkach (ja już mam oczy na zapałkach), czego w gruncie rzeczy nie powinno się robić.

Czemu?

• meerici Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    meerci orzechy są silnie uczulające, przy kp trzeba uważać na alergeny pokarmowe, a na pewno obserwować dziecko. A są to oprócz orzechów: truskawki, miód, ryby, cytrusy, soja i białko krowie i kurze.
    Ja jem wszystko, ale w rozsądnych ilościach. Chociaż z tymi orzechami to przegielam ostatnio. Do świąt nie ruszam - zobaczymy jaki będzie efekt. Chciałam tylko porównać czy u Was tez w taki sposób pojawiała się sucha skóra - schodzące płaty jak po poparzeniu słonecznym.

🤵🏽‍♀️34
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    Decyzja o AZ 🔮
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci - Jasio miał takie placki czerwone i u nas było łojotokowe zapalenie skóry, bardzo często mylone ze skórą atopową. Gdzie macie dokładnie te zmiany?

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co na katar u maluszka oprócz czyszczenia noska Fridą?

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:
    Dziewczyny co na katar u maluszka oprócz czyszczenia noska Fridą?
    Mi pediatra kazała robić inhalacje z soli 2razy dziennie po 2ml

ammarylis lubi tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa my również trzymamy kciuki za Twojego synka. Adella o Was również pamiętam

Kookosowa lubi tę wiadomość

‹‹ 1465 1466 1467 1468 1469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ