X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eemmiilliiaa wrote:
    Dziewczyny, spełnienia marzeń w tym Nowym Roku :*
    Sobie też tego życzę - we własne urodziny :)
    Wszystkiego najlepszego!!

Dziewczyny, szczęścia w nowym roku!

eemmiilliiaa lubi tę wiadomość

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!!! Niech nasze maleństwa zdrowo rosną:)

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w nowym roku! :) To co dziewczyny, jakieś postanowienia macie? Ja od dzisiaj biorę się za ćwiczenia, dietę i naukę niemieckiego, ktorą przerwałam w ciąży, bo miałam kisiel z mózgu i nic nie ogarnialam :P nie żeby teraz było lepiej :D

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do postanowień to chce wrócić po części do diety cukrzycowej. zdecydowanie lepiej się na niej czułam.
    No i od kwietnia staramy się o kolejnego bobasa 😍 tylko jeszcze @ musi przyjść.

Czy mamy tu na wątku jakiegoś bobasa że skazą białkową? Bo pamiętam, że temat się przewijał.

przedszkolanka:), moni05, kasia1518, _nova lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina ja mam dwójkę;p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka - ze skaza? A kp czy mm?

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina to bedziemy trzymac kciuki zeby starania szybko zakonczyly sie sukcesem :) my mysle najwczesniej za dwa lata bedziemy sie starac.

sandrina22 lubi tę wiadomość

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    Co do postanowień to chce wrócić po części do diety cukrzycowej. zdecydowanie lepiej się na niej czułam.
    No i od kwietnia staramy się o kolejnego bobasa 😍 tylko jeszcze @ musi przyjść.

Czy mamy tu na wątku jakiegoś bobasa że skazą białkową? Bo pamiętam, że temat się przewijał.

Podziwiam!

Ja postanowień nie mam konkretnych ale różne przemyślenia co do rozwoju osobistego, zastanawiam się co chce robić w życiu zawodowym i w ogóle mam jakąś potrzebę jakiegoś rozwoju ale jeszcze nie wiem co dokładnie zrobię. Dzisiaj nawet poszłam do pracy z tej okazji. Młody został z babcia i super sobie poradzili.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam małe postanowienie nie jeść słodyczy, oraz wrócić na zumbę.Niestety z moim mężem to drugie będzie ciężko zrealizować.

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:
    Ja mam małe postanowienie nie jeść słodyczy, oraz wrócić na zumbę.Niestety z moim mężem to drugie będzie ciężko zrealizować.

U nas trochę odwrotnie - mąż mnie wysyła na jogę, deklaruje ze będzie wtedy z młodym, karnet mi chce kupić, już mi nawet jogę znalazł w pobliżu, sprawdził kiedy rusza grupa dla początkujących i moja przyjaciółkę namówił żeby ze mną chodziła, a mi się nie chce. Jestem beznadziejnym przypadkiem jeśli chodzi o grupowa aktywność fizyczna.

ammarylis lubi tę wiadomość

starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina oboje są mieszani , kp plus mm :)
    ammaralis ja chcę trzecie,ale mąż póki co na nie..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    A powiedz mi, jak ich buzie wyglądały? Bo u nas są czerwone poliki jakby miał gorączkę, ale po kilku dniach są ok, i tak w kółko. Plus na tych policzkach coś pomiędzy trądzikiem a potowkami.

I jakie mm podajesz?

Bo ja nie jestem przekonana, że u nas jest skaza. Mamy przejść na Bebilon pepti :( a dopiero co zmieniłam nan plus na zwykłe nan, i w końcu mamy kupki co dzień ( fakt że zielone) i brzuszek nie boli. A tu taka rewolucja znowu...

Mi się marzy trójką dzieci, ale nas nie stać a poza tym pewnie o drugie znowu będziemy miesiącami walczyć:(

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Dwójkę dzieci już mam! Trzeciego nie planuję😁Chodzilo mi raczej o drugie postanowienie noworoczne czyli chodzenie na zumbe😀

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• meerici Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w Nowym Roku Dziewczęta!

Moje dziecko przespalo sylwestra, bylam w szoku bo waliło fajerwerkami niesamowicie. Za to święta mieliśmy na najwyzszych obrotach, bóle brzuszka i chyba swędzące dziąsła (może zęby powoli ruszają) płakał całymi dniami 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Sandrina, my tez chcemy ruszyć ze staraniami za kilka miesięcy, ale to również zależy od okresu, bo nadal nie mam.

A co do postanowień to chciałabym wygospodarować więcej czasu na czytanie i obiecałam ze będę milsza dla męża 🤪 ale już dziś ledwo wyrabiam z tym drugim 🙈

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> wonder baby 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> 4.2025 ?
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam planowania kolejnego dziecka. Ja zawsze chciałam mieć dwójkę, ale po takim porodzie paraliżuje mnie strach na myśl o ciąży kolejnej. Nie wiem czy kiedykolwiek się zdecyduje na kolejne dziecko.

A dziewczyny, zmieniała któraś z was mleko z takiego na alergie na białko mleka krowiego na zwykłe mleko? Mały od urodzenia jest na bebilon pepti i pediatra się uparla żeby spróbować dać zwykle i nawet jak się będzie coś działo to się nie poddawać i dać małemu czas. A odkąd dajemy zwykle to cały dzień płacze bez przerwy i na policzkach pojawiły się krosty takie jak przy trądziku niemowlęcym, ale chyba już za późno na trądzik. Myślę że to przez mleko. Nie wiem czy dalej próbować czy po prostu wrócić do starego mleka :/

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliii, ja mam nadzieje spróbować za jakiś czas przejść z Nutramigenu na zwykle mleko...bardzo bym chciała, żeby się udało 🙏🙏
    Mojej koleżance i jej córeczce się udało :)
    Na razie podjęłam decyzje o całkowitej rezygnacji z kp: młody nadal się denerwuje przy piersi (czasem nie zrobi nawet łyka), a mnie już laktator przyprawia o mdłości...No i mleka mam jak na lekarstwo...wiec nikomu to nie służy :/
    Z ta zmiana mleka czekam, aż zejdzie młodemu wysypka z buzi, żebym wiedziała, czy i jak mocno nie mleko go uczula.

A z noworocznych postanowień, to już chwilkę temu wprowadziłam dietę i codzienne ćwiczenia. Czekam na kartę multisport, żebym mogła tez chodzić na siłownie i basen 😊
    Także walczę o powrót do formy 💪💪💪

Co do kolejnego szkraba, to dużo rozmawiamy ostatnio z eM. na ten temat, mamy troszke wątpliwości, czy podołamy...chcielibyśmy, ale się boimy 😅
    Tymczasem do mnie @ już wróciła, seks jest lepszy niż przed ciąża, mam nadzieje, ze niczego jeszcze nie zmajstrowalismy 🙈🙈

aga_ni, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliii mi pediatra mówiła, że jak po podaniu normalnego mleka powraca alergia, to wraca się do mleka dla alergików, i za jakiś dłuższy czas próbuje się znowu.
    Więc myślę, że jak u was po zmianie pojawiły się problemy to chyba nie ma sensu tego ciągnąć.

A co do trądziku - tu akurat mam informacje od położnej - on jest od hormonów matki, więc jak się karmi mm nie powinno go być i to są wtedy inne zmiany.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie :)
    Trochę mnie nie było, ale podczytuje w miarę możliwości.
    Dla wszystkich was spóźnione życzenia świąteczne i wytrwałości w postanowieniach noworocznych:)))))
    Jeśli o mnie chodzi to od lutego postaram się ruszyć na fitness - też czekam na multisport. I może uda się wrócić na angielski bo nie chodzę od września już.
    Co do formy sprzed ciąży, odpaliłam słodycze codziennie w dużych ilościach i źle się z tym czuje, wrócił brzuch więc wracam do starych nawykow czyli słodycze w niedzielę i święta- pora na detoks lekki.

Czy któryś bobas chlusta woda przez nos ?

oar843r8hxms7jm7.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 03:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pomogę w temacie mleka i skazy, u nas kp i zauważyłam takie czerwone suche plamy, ale obawiam się że to początek AZS. - znam z doświadczenia.

Podziwiam wszystkie które się już decydują na kolejne dziecko - dla mnie to na razie abstrakcja z kilku powodów.

Dziewczyny po cc - jak wyglada wasz brzuch? Zaczynam się zastsnawiac czy u mnie wszystko w normie. Nadal nie mam czucia nad blizna a skóra nad blizna jest wyraźnie wypukła, czyli między blizna a pępkiem mam taki wałek. Zakładam że to tłuszcz/zbędna skóra i czas ćwiczyć? Wazę 50 kg, ale ten brzuch jest jakiś nieproporcjonalny i zastanawiam się na ile to kwestia diety i sportu a na ile coś jest nie tak. Z kolei w okolicach blizny czasami przy dotyku czuje rwący ból. Tez tak macie?

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam tu pisać czy ktoś coś odczuwa po cc. Mnie coś zaczyna boleć nad blizna, jest twarde i takie bez czucia.nie wiem czy to z wysiłku czy z czego, było już lepiej ale fakt smarować mascią przestałam i nie ćwiczę z ta blizna jak mi to położna kazała

syy26iye928jhyb7.png
‹‹ 1490 1491 1492 1493 1494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ