X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak u was z odwiedzinami znajomych. Po Świętach to mam po dziurki w nosie a tak naprawdę to my byliśmy w gościach a nie oni u nas
    Ale Lili tak to przeżywała. Płacze, niepokój. Dopiero dziś zasnęła w dzień na dłużej niż 15-30min na ręku.
    W domu mam pobojowisko i trudno. Muszę odpocząć, kawa i serial.
    Tylko ziemniaków naobjeram na obiad bo znowu będę głodna siedzieć 🤦‍♀️

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas tylko szwagier ze szwagierka i dziećmi odwiedzili. No, nie liczę dziadków. Czarek trochę źle zniósł pobyt u teściów, rozregulowal nam się trochę. Ale już do normy wraca.

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie pomysł czemu nasz mały płacze zaraz po jedzeniu? Karmie mm. Myślałam, że za mało mu daje i zwiększyłam ze 120ml do 150ml i wypija te 150,ale i tak płacze 😐

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka u nas bylo przebodzcowanie I Mala niespokojna jest I placzliwa, najlepiej by wisiala na cycu a mam wrazenie ze mleka tam malo. Ostatni raz jej zrobilam taki maraton :/

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo. W Wigilię rodzinka, w 1 dzień świąt my bylismy u rodziców a wieczorem juz nie umiał zasnąć. Dziś jest mega marudny. 2 Turbodrzemki po 20 minut... wrzask bez powodu ale chyba wiem czemu.. dziś zaczął obracać się sam na brzuszek więc pewnie min. dlatego .

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a miała któraś tak, że słychać, że dziecko coś ma w nosie, ale dalekoooo. Coś rzęzi, ale po psikaniu woda morska, uzyciu katarka z odkurzaczem, kładzeniu na brzuchu nic nie wychodzi? A dziecko sapie i słychać że coś go męczy. Czasem coś kaszlnie, sporo kicha. Sama nie jestem pewna czy spływa coś czy jak zawsze zapomina o połykaniu sliny. My z mężem aktualnie zakatarzeni i zastanawiam się czy przeszło na Młodego czy to jakaś sapka czy co..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2019, 20:18

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eemmiilliiaa wrote:
    Dziewczyny, a miała któraś tak, że słychać, że dziecko coś ma w nosie, ale dalekoooo. Coś rzęzi, ale po psikaniu woda morska, uzyciu katarka z odkurzaczem, kładzeniu na brzuchu nic nie wychodzi? A dziecko sapie i słychać że coś go męczy. Czasem coś kaszlnie, sporo kicha. Sama nie jestem pewna czy spływa coś czy jak zawsze zapomina o połykaniu sliny. My z mężem aktualnie zakatarzeni i zastanawiam się czy przeszło na Młodego czy to jakaś sapka czy co..
    U nas też tak jest, ale nie mam pojęcia dlaczego 😐

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas identycznie nos zawalony, słychać że ja to męczy miałam w poniedziałek szczepić i pewnie trzeba będzie iść zobaczyć żeby nie było z tego czegoś gorszego

syy26iye928jhyb7.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak wasze dzieci śpią z Wami to jak? Na waszej poduszce, swojej, na płasko?

syy26iye928jhyb7.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eemmiilliiaa wrote:

Mój tak miał właśnie po katarze, którego nie mogłam doleczyć. Trwało to całe wieki, ale w końcu przeszło. I robiłam to samo, co Ty: psikanie wodą na zmianę z wkrapoaniem soli fizjologicznej, odciąganie katarkiem, kładzie na brzuch. Do tego robiłam inhalacje z soli fizjologicznej.

eemmiilliiaa lubi tę wiadomość

• _nova Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Dziewczyny a jak wasze dzieci śpią z Wami to jak? Na waszej poduszce, swojej, na płasko?

Na płasko

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na naszej pani świąteczne wojaże nie zrobiły wrażenia 😊 śpi ladnie, w nocy to nawet o wiele lepiej niż bylo.

Emilia - u nas jak tak było z noskiem, to robiłam małej inhalacje i nawilzalam mieszkanie i przestało 😉
    Wiktoria - fakt Julia śpi w swoim łóżeczku, czasami nad ranem ja wezmę do nas to wtedy leży na mojej poduszce normalnie, z tym,że jest jakby cała na mojej poduszce, więc wychodzi,że chyba na płasko 😏
    Olii - a może małemu chodzi o odbicie po jedzeniu i dlatego od razu poplakuje ?

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mas tez w lozeczku I dokladnie tak samo jak u Karooo czasami biore ja nad ranem do nas I spi na plasko.

Co do noska tez tak mamy, ale to chyba nie katar bo zdarza sie co jakis czas a nie non stop.

Wow szybko z tym obracaniem :) u nas dopiero sa proby ale poki co bezskuteczne. Za to chodze wyspana jak nie wiem... mloda spi do 9-9:30 z jedna pobudka

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eemmiilliiaa wrote:
    U nas tak było odkąd zaczekam karmić na leżąco. Mleko się zatrzymywało głęboko w nosku i trwało może ze 3 tygodnie.

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    U nas na płasko. Najpierw karmie i leży na boku a potem się obraca na plecy i tak śpi

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 2 roku życia dzieci nie powinny spać na poduszkach, po 2 rż wystarczy taka płaska. Spanie na miękkiej, puchatej poduszce zwiększa ryzyko śmierci łóżeczkowej, zniechęca dziecko do aktywności ruchowej (bo puchata poducha to kolejna przeszkoda po grawitacji do pokonania) oraz wygina kręgosłup w sposób nienaturalny. Taknprzynajmniej mówią fizjoterapeuci.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas okolo 2-3ciej w nocy Laura ląduje w łóżku na płasko.

• eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :) nocka masakra - nie wiem czy nos czy skok, może jedno i drugie :p spał max 10-20 min a ja jeśli w ogóle usnęłam to już musiałam wstac. W dzień to samo. Oczywiście u meza max 10 minut pobedzie i to od razu krzyczy.. ;) i jeszcze ten mój katar - czuje się jakbym była na kacu :p
    U nas jak Olek śpi z nami to na płasko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2019, 15:35

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam od pediatry. Kazała robić inhalacje i pół łyżeczki syropu lipomal 2razy dziennie. Szczepienie nadal odłożone

syy26iye928jhyb7.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jaka tu cisza🙂 Szykujecie się na Sylwestra?😉😉 Udało się i robimy na początku stycznia chrzciny. Chrzestni z daleka przyjeżdżają, więc na szybko to wszystko organizujemy.

‹‹ 1488 1489 1490 1491 1492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ