X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak u was z odwiedzinami znajomych. Po Świętach to mam po dziurki w nosie a tak naprawdę to my byliśmy w gościach a nie oni u nas
    Ale Lili tak to przeżywała. Płacze, niepokój. Dopiero dziś zasnęła w dzień na dłużej niż 15-30min na ręku.
    W domu mam pobojowisko i trudno. Muszę odpocząć, kawa i serial.
    Tylko ziemniaków naobjeram na obiad bo znowu będę głodna siedzieć 🤦‍♀️

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas tylko szwagier ze szwagierka i dziećmi odwiedzili. No, nie liczę dziadków. Czarek trochę źle zniósł pobyt u teściów, rozregulowal nam się trochę. Ale już do normy wraca.

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie pomysł czemu nasz mały płacze zaraz po jedzeniu? Karmie mm. Myślałam, że za mało mu daje i zwiększyłam ze 120ml do 150ml i wypija te 150,ale i tak płacze 😐

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka u nas bylo przebodzcowanie I Mala niespokojna jest I placzliwa, najlepiej by wisiala na cycu a mam wrazenie ze mleka tam malo. Ostatni raz jej zrobilam taki maraton :/

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo. W Wigilię rodzinka, w 1 dzień świąt my bylismy u rodziców a wieczorem juz nie umiał zasnąć. Dziś jest mega marudny. 2 Turbodrzemki po 20 minut... wrzask bez powodu ale chyba wiem czemu.. dziś zaczął obracać się sam na brzuszek więc pewnie min. dlatego .

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a miała któraś tak, że słychać, że dziecko coś ma w nosie, ale dalekoooo. Coś rzęzi, ale po psikaniu woda morska, uzyciu katarka z odkurzaczem, kładzeniu na brzuchu nic nie wychodzi? A dziecko sapie i słychać że coś go męczy. Czasem coś kaszlnie, sporo kicha. Sama nie jestem pewna czy spływa coś czy jak zawsze zapomina o połykaniu sliny. My z mężem aktualnie zakatarzeni i zastanawiam się czy przeszło na Młodego czy to jakaś sapka czy co..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2019, 20:18

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eemmiilliiaa wrote:
    Dziewczyny, a miała któraś tak, że słychać, że dziecko coś ma w nosie, ale dalekoooo. Coś rzęzi, ale po psikaniu woda morska, uzyciu katarka z odkurzaczem, kładzeniu na brzuchu nic nie wychodzi? A dziecko sapie i słychać że coś go męczy. Czasem coś kaszlnie, sporo kicha. Sama nie jestem pewna czy spływa coś czy jak zawsze zapomina o połykaniu sliny. My z mężem aktualnie zakatarzeni i zastanawiam się czy przeszło na Młodego czy to jakaś sapka czy co..
    U nas też tak jest, ale nie mam pojęcia dlaczego 😐

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas identycznie nos zawalony, słychać że ja to męczy miałam w poniedziałek szczepić i pewnie trzeba będzie iść zobaczyć żeby nie było z tego czegoś gorszego

syy26iye928jhyb7.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak wasze dzieci śpią z Wami to jak? Na waszej poduszce, swojej, na płasko?

syy26iye928jhyb7.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eemmiilliiaa wrote:

Mój tak miał właśnie po katarze, którego nie mogłam doleczyć. Trwało to całe wieki, ale w końcu przeszło. I robiłam to samo, co Ty: psikanie wodą na zmianę z wkrapoaniem soli fizjologicznej, odciąganie katarkiem, kładzie na brzuch. Do tego robiłam inhalacje z soli fizjologicznej.

eemmiilliiaa lubi tę wiadomość

• _nova Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Dziewczyny a jak wasze dzieci śpią z Wami to jak? Na waszej poduszce, swojej, na płasko?

Na płasko

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na naszej pani świąteczne wojaże nie zrobiły wrażenia 😊 śpi ladnie, w nocy to nawet o wiele lepiej niż bylo.

Emilia - u nas jak tak było z noskiem, to robiłam małej inhalacje i nawilzalam mieszkanie i przestało 😉
    Wiktoria - fakt Julia śpi w swoim łóżeczku, czasami nad ranem ja wezmę do nas to wtedy leży na mojej poduszce normalnie, z tym,że jest jakby cała na mojej poduszce, więc wychodzi,że chyba na płasko 😏
    Olii - a może małemu chodzi o odbicie po jedzeniu i dlatego od razu poplakuje ?

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mas tez w lozeczku I dokladnie tak samo jak u Karooo czasami biore ja nad ranem do nas I spi na plasko.

Co do noska tez tak mamy, ale to chyba nie katar bo zdarza sie co jakis czas a nie non stop.

Wow szybko z tym obracaniem :) u nas dopiero sa proby ale poki co bezskuteczne. Za to chodze wyspana jak nie wiem... mloda spi do 9-9:30 z jedna pobudka

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eemmiilliiaa wrote:
    U nas tak było odkąd zaczekam karmić na leżąco. Mleko się zatrzymywało głęboko w nosku i trwało może ze 3 tygodnie.

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    U nas na płasko. Najpierw karmie i leży na boku a potem się obraca na plecy i tak śpi

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 2 roku życia dzieci nie powinny spać na poduszkach, po 2 rż wystarczy taka płaska. Spanie na miękkiej, puchatej poduszce zwiększa ryzyko śmierci łóżeczkowej, zniechęca dziecko do aktywności ruchowej (bo puchata poducha to kolejna przeszkoda po grawitacji do pokonania) oraz wygina kręgosłup w sposób nienaturalny. Taknprzynajmniej mówią fizjoterapeuci.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas okolo 2-3ciej w nocy Laura ląduje w łóżku na płasko.

• eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :) nocka masakra - nie wiem czy nos czy skok, może jedno i drugie :p spał max 10-20 min a ja jeśli w ogóle usnęłam to już musiałam wstac. W dzień to samo. Oczywiście u meza max 10 minut pobedzie i to od razu krzyczy.. ;) i jeszcze ten mój katar - czuje się jakbym była na kacu :p
    U nas jak Olek śpi z nami to na płasko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2019, 15:35

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam od pediatry. Kazała robić inhalacje i pół łyżeczki syropu lipomal 2razy dziennie. Szczepienie nadal odłożone

syy26iye928jhyb7.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jaka tu cisza🙂 Szykujecie się na Sylwestra?😉😉 Udało się i robimy na początku stycznia chrzciny. Chrzestni z daleka przyjeżdżają, więc na szybko to wszystko organizujemy.

‹‹ 1488 1489 1490 1491 1492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ