X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Konieczynka a jak teraz wyglada żywienie synka? Odkąd zrobiłas testy. Miał dalej objawy alergii?

Syn ma 4,5r więc to długa historia. Ogólnie jak zaczęłam rozszerzać dietę był na pepti ale z czasem musieliśmy przejść na nutramigen. Karmilam piersią do 7m. Więc też byłem na diecie. Jak wprowadzalam mu pokarmy to bardzo wolno. Reakcja była po tygodniu czasem. A zmiany schodziły do 3-4 tygodni więc bardzo długo.
    Obecnie daje mu wszystko, mniej więcej od 3-3,5 zaczął jeść nabiał w małych ilościach. Od 4rż już mu nie ograniczam ale to typ niejadka więc jak czegoś nie chce to mówi że nie może. Np żółtego sera jeszcze w życiu nie jadł bo mu nie smakuje. Podobnie kukurydza na którą alergii nie ma, choć on twierdzi że nie może. 😉😋
    Jak go mocniej wysypie to ograniczam nabiał.
    Testy nic nie wyiosły a tylko uszczuplily portfel o jakieś 400zl. Teraz nie powtarzałam, bo co mi to da. Widzę reakcje syna.
    A po negatywnych testach oczywiście że miał objawy. Co z tego że wyszły negatywnie jak byl cały wysypany. Dopiero ścisła dieta była lekiem. A przeszliśmy dużo, sterydy doustnie, protopic na skórę. Sama popełniłam wiele błędów. Teraz przy Lidii o tyle mi łatwiej.

Kasia moja też miała taki bunt jedzeniowy lecz nie związany z szczepieniem. Tylko u mnie KP to nie wiem ile ona zjada. Ale miała przerwę od 3.00 do 14.00 i nie mogłam jej nakarmic, dopiero na spiocha się udało.
    Teraz po Prevenar jadła jakby lepiej, może pić jej się chciało bo goraczkowala do 38,6-38,8.

Aga ja przy takich temp nie daje. Czekam na 38,5 a w nocy co 2h budzik. Teraz po szczepieniu dałam o 22.00 paracetamol jak było 38,6, zaczęło spadać więc o 23 spać a o 1 i 3 miałam budzik nastawiony żeby skontrolować sytuację. Kolejna dobę miała 37,5

Kokosowa jesteś nasza bohaterka. Tyle z Bartusiem w szpitalu. Już 2 operacje. Oby to był już koniec waszych przygód. Jeszcze raz dużo zdrówka.!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 17:45

Kookosowa lubi tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Kasia my jestesmy po Prevenarze ale dopiero jeden dzien. Poki co dalej chetnie je ale zobaczymy jak bedzie w ciagu kilku najblizszych dni I dam znac.
    To to się tak około 5-6 dni po zaczyna dziać. My mamy od wczoraj, a szczepiona była 2.01. I właśnie pamiętam że z Zosia było to samo - myślałsm że mleko jej się przejadlo i jak miała 3mc 3tyg za zgodą neonantolog zaczęliśmy rozszerzanie diety. Dopiero skojarzylam przy drugiej dawce jak stało się to samo.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam pediatra mówiła, że normalna temperatura u dziecka jest do 38 stopni. Później można już podać i najlepiej pedicetamol

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    To ja jeszcze jeden temat zarzucę. W czym śpią wasze bobasy? Bo mój w pajacu niczym nie przykryty. Znaczy ja przykrywam cienkim kocem, ale panicz ma inne zdanie. Mam 21 stopni w sypialni. Boje się żeby mi się nie przeziębił:(
    A takich śpiworów latem nakupowałam pięknych i nie wykorzystam 😭
    U nas tak 22 stopnie i śpi w pajacu i pod kocem ze mną ake zazwyczaj w nocy się odkrywa i tylko sam pajac.

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi... czy to nie jest jednak naczyniak? Moja Ala miała 4 takie... ale nie w takim kształcie i nie w tym miejscu.
    Na odparzenie mi to nie wyglada bo w sumie jest grudkowate, suche i nieregularne. Nie jest wilgotne nawet a małego to nie boli na bank, bo mogę to dotykać, naciskać i nie robi to na nim wrażenia...
    bb46accf9387.jpg

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, a czy ta zmiana sie 'rozrasta'? Bo naczyniaki (plaskie) maja wyraznie okreslona granice i zazwyczaj albo dziecko sie z nimi rodzi albo wychodza krotko po urodzeniu.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka bohaterka nie jestem. Jest tyle mam w szpitalu. Trzeba wziąć sie W garść i pozytywnie myslec bo dziecko czuje emocje. Reszta jest od nas niezależna.

Dzis Bartus lepsze wyniki i mniej tlenu. Nawet lekarza sa szczęśliwi. Małymi mroczkami wracamy do zdrowia.

ammarylis, mia4444, Cabrera lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania to Bartek i Judka maja jedna warstwe ( piżama albo pajacyk) a okrycie zwykle jest 5 minut potem rozkopance śpią bez kocykow. Nawet ich nie przykrywam.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie boicie się przykrywac maluchów kocykami czy czymś innym? Ja już się zastanawiałam czy nie zacząć przykrywac małego, bo ma rączki w nocy jak lód, ale tak się kręci, że pewnie by koc wylądował na jego głowie.

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wy też macie na wypisach wizytę u okulisty między 3 a 4 miesiącem?
    Rozmawiałam z koleżanką z innego województwa i ona nie ma.

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    A nie boicie się przykrywac maluchów kocykami czy czymś innym? Ja już się zastanawiałam czy nie zacząć przykrywac małego, bo ma rączki w nocy jak lód, ale tak się kręci, że pewnie by koc wylądował na jego głowie.
    Ja przykrywałam kocem i się nie bałam dopóki się nie przemieszczał po łóżeczku i nie wierzgał jak szalony i wszystko skopywal. Raz (na szczęście przy mnie) tak kopał, że zarzucił sobie kocyk na twarz. Wtedy się lekko przeraziłam i przeszłam na śpiworek i jest ok :) u mnie jest za zimno, żeby spać bez przykrycia. Tzn nie wyobrażam sobie, żeby dziecku w samym pajacu było ciepło skoro ja sama śpię pod kołdrą i w domu mamy 21 stopni. W czasie snu temperatura ciała się obniża jednak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 21:23

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się boje tego koca ale co zrobić...śpiworek morderca a w dodatkowej warstwie ubrania mu za ciepło. Kocyk mam leciutki i z jednej strony wsunięty pod materac, że na głowę nie naciagnie raczej.

U nas okulisty nie ma na wypisie, woj kuj-pom.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eemmiilliiaa wrote:
    Dziewczyny a Wy też macie na wypisach wizytę u okulisty między 3 a 4 miesiącem?
    Rozmawiałam z koleżanką z innego województwa i ona nie ma.
    U nas nie ma takiego zalecenia

syy26iye928jhyb7.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w pajacu I kocyku zapietym rozkiem. Oczywiscie nawet rozek rozpina I sie wyczolguje. Maz sie smieje ze z niej to maly Coperfield I zawsze te raczki uwolni. A jak one juz sie wygrzebia to kwestia chwili az cala sie wyczolga.

My po fizjo ale z rezerwa podchodze do tej wizyty. Zobaczymy co bedzie na tej kolejnej po wprowadzeniu przez nas korekt w pielegnacji.

Kokosowa jestescie mega dzielni, ja bym chyba w depreche wpadla po takim czasie w szpitalu.

A jak tam u Basi I Filipka no I Kiniorka i Remika I Kate I blizniakow?? Dziewczyny odezwijcie sie jak jeszcze tu wpadacie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina myślę, że kocyk włożony pod materac to bardzo dobry patent! :)

sandrina22 lubi tę wiadomość

• eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. U nas nawet położna środowiskowa mówiła o tym okuliście - kogo mamy do wyboru itp..

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nie mamy nic o okuliście, z tym,że i tak pewnie ok 5 miesiąca będziemy musieli się do niego udać 😏 Warszawa.
    U nas mała zazwyczaj śpi w borach na krótki i pajacu na to kocyki mikey czy jak to tam się to pisze 😂
    Rączki na zawsze na wierzchu i jest oki 😉
    Chociaż Julia ma w sumie bardzo często zimne dłonie, ale raczej nie jest to objaw,że jest jej zimno 😉🤔?

Moni - rzeczywiści może to naczyniak 🤔 Julia miała na brzuchu takie lekkie fioletowe plamki i właśnie lekarz kazał to obserwować czy nie pojawi się z tego naczyniak. Póki co nic nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 22:15

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja śpi od 2 miesięcy pod kocykiem, nigdy się nie nakryla, bo wsaszam pod rączki kocyk, nie przykrywam ich. Też wierzga i śpi jak chce.

oar843r8hxms7jm7.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo zimne rączki i stópki bo krążenie jeszcze jest słabe u maluchów. Ja się dziwię jak mój czasami ma ciepłe.
    Też rączek nie przykrywam. Zresztą one mu i tak z dostawki po bokach wystają 😂

Karooo93 lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza spi na rozku ale nie zwinięty tylko rozlozony w pajacu i normalnie kołderka bo mamy 19-20 stopni max. Nie boję się zaciągnięcia kołderki, mała śpi nawet z pieluszka przy buzi, co prawda ona jest podlozona pod rożek, ale obaw nie mam. Póki co mamy włączony monitor oddechu.

U nas nic nie wspominali o wizycie u okulisty ( Lublin ) sama poprosiłam rodzinnego o skierowanie, tyle zw to było na samym początku i że potem mieliśmy te problemy z nawracającą żółtaczką to skierowanie straciło ważność.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
‹‹ 1500 1501 1502 1503 1504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ