Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Panicz zjadł i rozpoczął dzień. Pohukuje na mnie z dostawki i na nic zdaje się udawanie, że śpię 😂
Nam lekarze mówią, że są po prostu dzieci które nie lubią leżeć na brzuchu. U nas po tyg ćwiczeń jest różnica - w sensie że asymetria się zmniejszyla i mały jak już się znajdzie na brzuchu, to główkę ładnie trzyma. Przez chwilę. Bo chcialby pełzać a nie wie jak i się wkurza, i wyje jak się zmęczy bo głowy za nic nie położy.
Jaki zasób "słów" mają wasze dzieci? U nas gu, aja aja, i pisko-krzyk. Nie za mało? Przewrażliwiona jestem bo po podcięciu wędzidełka nadal ma mocno serduszkowy język.
-
sandrina22 wrote:Panicz zjadł i rozpoczął dzień. Pohukuje na mnie z dostawki i na nic zdaje się udawanie, że śpię 😂
Nam lekarze mówią, że są po prostu dzieci które nie lubią leżeć na brzuchu. U nas po tyg ćwiczeń jest różnica - w sensie że asymetria się zmniejszyla i mały jak już się znajdzie na brzuchu, to główkę ładnie trzyma. Przez chwilę. Bo chcialby pełzać a nie wie jak i się wkurza, i wyje jak się zmęczy bo głowy za nic nie położy.
Jaki zasób "słów" mają wasze dzieci? U nas gu, aja aja, i pisko-krzyk. Nie za mało? Przewrażliwiona jestem bo po podcięciu wędzidełka nadal ma mocno serduszkowy język.
Co do główki to u nas tez tak samo. Poleży, ładnie podnosi ale z 2 minuty i później jest pisk i wkurw także kończymy.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
U nas leżenie na brzuchu też zależy od humoru. Czasem ładnie leży i głowę trzyma a czasem dama jej nawet nie podniesie żeby na mnie popatrzeć.
U nas też różne odgłosy wczoraj wydaje i ślini się okropnie. Pięści do buzi i palce ssie. Dałam jej wczoraj gryzak ten grzybek mambella czy jakoś tak to nim machała tylko.
U nas jeszcze jak położna jeździła to mówiła że warto do osteopaty, podała namiary ale kolejki w kosmos. Mówiła że fajnie masują i w ogóle zajmują się tylko musi być dziecięcy -
Aaga wrote:Kasia moze cos malucha boli jak lezy na brzuszku I dlatego placz. Dziecko szwagierki tak mialo, zaczeli rehabilitowac a w zasadzie cwiczyc w domu po konsultacji z fizjo I po dwoch tygodniach ogromna zmiana. Mala lubi lezec na brzuszku I pieknie trzyma glowe.
Wiktoria ja nie po cc ale tez tak mam ze jak spie na plecach albo jak mloda mi tak zasnie na moim brzuchu I ja z nia to potem nie potrafie sie ruszyc, taki bol w dole plecow.
Mloda spokojnie spi, a ja nie potrafie zmruzyc oka...kasia1518
-
Co do odgłosów to u nas aguuu, agyyy, ahh i chyba tyle - ale już sobie gadamy 😉 no i rzuca uśmiechy na prawo i lewo - oczywiście do mnie najwięcej. Chyba mnie już kojarzy bo jak ktoś inny podejdzie z to minka taka do płaczu...usteczka w dół 😕
Zmagamy się teraz z zapaleniem krtani ale dziecko pogodne, jedynie ten kaszel straszny - szczekający.
My kąpiemy w kosmetykach z hipp, dodaje 1 pompke do wody- żel i szampon do mycia ciała- czy jakos tak. I ja od urodzenia stosuje oliwke. U starszej do tej pory używany hippa, a oliwkowac przestałam jak skończyła rok .kasia1518
-
Dodzwonilismy sie do lekarza powiedziala ze nie czytac glupot w necie i juz pierwsza dawka daje ochrone, ze jak ja lekarz wczoraj widzial to sie nie martwic I obserwowac.
U nas zdecydowanie agyyyy, aguuu, agaaa ostatnio doszlo abuuuu, boiiii I od jakiegos czasu glosny smiech. To jest przezabawne jak jakies slowo czy dzwiek ja rozbawi I tak zaczyna w glos sie smiac I piszczec 😍
My kapiemy w nivei baby takiej jasnoniebieskiej od 1 dni zycia I potem smaruje oliwka z hippa I tyle. Choc ostatnio ma sucha skore na nozkach I nie wiem czy to nie od tego plynu. -
Hmmm ale u kuzynki strupek po gruźlicy wygoil się w 6 miesiącu.. U nas też strupek i za parę dni mamy kolejna dawkę szczepienia tzn druga. My dietę po 6 Mc rozszerzamy jak zacznie siedzieć, do tej pory nie kazali nam bi układ pokarmowy nie jest przystosowany. Szczepilismy na rotowirusa i też nas przestrzegała rodzina żeby nie całować przez 2 dni bi zlapiemy. Nic takiego się nie wydarzyło także wątpię w to też. My powoli stopujemy z waga, dobilismy do 8 kg i narazie mało wzrasta. Główkę trzyms już cały czas leżąc na brzuchu, śmieje się, powtarza guuu, gaaa itp. Kapiemy w atoperalu a potem balsam reż z tej firmy. I kupiłam Pampers sleep and play. Dostał uczulenia.. Teraz tylko dada i huggiesPaulina
-
Aaga wrote:Dodzwonilismy sie do lekarza powiedziala ze nie czytac glupot w necie i juz pierwsza dawka daje ochrone, ze jak ja lekarz wczoraj widzial to sie nie martwic I obserwowac.
U nas zdecydowanie agyyyy, aguuu, agaaa ostatnio doszlo abuuuu, boiiii I od jakiegos czasu glosny smiech. To jest przezabawne jak jakies slowo czy dzwiek ja rozbawi I tak zaczyna w glos sie smiac I piszczec 😍
My kapiemy w nivei baby takiej jasnoniebieskiej od 1 dni zycia I potem smaruje oliwka z hippa I tyle. Choc ostatnio ma sucha skore na nozkach I nie wiem czy to nie od tego plynu.Paulina -
sandrina22 wrote:Panicz zjadł i rozpoczął dzień. Pohukuje na mnie z dostawki i na nic zdaje się udawanie, że śpię 😂
Jaki zasób "słów" mają wasze dzieci? U nas gu, aja aja, i pisko-krzyk. Nie za mało? Przewrażliwiona jestem bo po podcięciu wędzidełka nadal ma mocno serduszkowy język.Paulina -
ammarylis wrote:Aaga widzisz musi być dobrze! My kąpiemy się od początku w Olian, a przy synku w Emolium i niczym już nie smarujemy. Skóra jest ładna. Kokosowa co u Was?
Ammarylis jest lepiej. Rozintubowali go. Oddycha i radzi sobie z tlenem na 35 % wiec jest duzy postep. Wyniki i badania ma o wiele lepsze niz tydzien temu. Płuca po sterydach sa o wiele lepsze i nawet kaszel ma ładniejszy. Tylko jest niemy bo taka dluga intubacja mocno mu obciazyla struny głosowe. Powoli wrócimy do normy ale to nie wazne. Najwazniejsze żeby oddychal i płuca sie juz nie pogorszyly. Wczoraj mina miesiac od kiedy jest w szpitalu i juz ponad 3 tygodnie po operacji.ammarylis, Spirit, Cabrera lubią tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Moje dziecko też dużo się śmieje, ale gorzej że albo już poznaje co chyba jeszcze niemożliwe albo nie wiem bo jak weźmie ją ktoś inny niż ja albo mąż to jest płacz okropny. Jeszcze babcia może wziąść. Wraca do mnie wtedy cisza i taki uśmiech szyderczy. Masakra
-
Ja wróciłam wściekła od pediatry. Mały nie ma uczulenia na białko mleka krowiego wiec pytam czy wracamy do zwykłego mleka. Ona do mnie że nie wie. To ja mam wiedzieć? Mozemy a nie musimy. Zapytać alergologa. Szok. My powoli bedziemy przechodzić. Po co mam mu podawac pepti skoro jest wszystko ok.
Oczywiscie najechała mi na ambicje ze nie karmię. Ona mysli ze nie było mi przykro jak nie miałam czym...Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
4xIUI,3x transfer
,1x crio
, 1x crio
, drugi crio
-
My też 13 stycznia wybieramy się do fizjoterapeuty. I dzisiaj do neurologa, oby wszystko było Oki.
Dziewczyny, macie jakieś sposób na obijanie głowy w łóżeczku o szczebelki? Oprócz ochraniaczy. Przekreca się w poprzek i odpycha z jednej strony nogami, a druga wali w szczebelki 🙄 -
Agula jeśli chodzi o testy nawet te ige nie są miarodajne u tak małych dzieci. Mój syn ma skaze białkowa a testy w 8m nic a nic nie wykazały. Do tego i w starszym wieku mogą nie wyjść bo nie zawsze alergia jest Ig-zależna. Immunologia jest dość skomplikowanym tematem. Oczywiście życzę wam żeby to nie była skaza.
Aaga ja maja 11 lat miałam krztusiec i wtedy moja 3mkesieczna siostra się nie zaraziła a byłyśmy razem non stop z braku innej opcji opieki.
Kąpię w oilatum.
Lidia z słów mówi Ooo i Ajajaj, ghu oraz taki wysoki pisk. Wyciska z siebie takie dźwięki że zaraz szklanki będą pekac😉
Jeśli chodzi o wtrącanje babć to moja mama wiecznie podsuwa butelkę. Wkurwia mnie już tym na Maxa tak że ostatnio się wydarlam na nią. Wiedza o KP 30lat temu była dużo mniejsza a mm traktowano jako super produkt na wszelkie zło. Teraz jak Lidia goraczkuje do 39 po szczepieniu to oczywiście daj jej wody bo pić się chce. Jak zapłaczę to napewno brzuszek boli i trzeba rumianeczku podać. Jeść z cyca nie chce daj butelkę. Butelka remedium na wszystko.
I mama bardzo mi pomaga, nie mogę narzekać bo jak przyjdzie nawet na godzinę dziennie to obiad mogę zrobić. Tylko te złote rady.
Moja głowę trzyma fajnie tylko nie wpadła na to że można ją odłożyć i jak się zmeczy to wyje aż ja przekrece na brzuch. Wcześniej sama się przekrecala a teraz już nie pamięta jak to zrobić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2020, 15:11
wiktoriaa, Aaga, moni05, Karooo93, Cabrera lubią tę wiadomość
-
Hej;)
U nas głowa ładnie w górze już,coraz dłużej już leży na brzuszku.
Kapiemy w emolium.
Gada jak najety, różne dźwięki też wydaje zwłaszcza jak mąż z nim gada ;p i o wiele więcej niż corka.
Co do wtracania to już nie zwracam uwagi,czasem skomentuje. Robię po swojemu . -
Konieczynka a jak teraz wyglada żywienie synka? Odkąd zrobiłas testy. Miał dalej objawy alergii?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 12:03
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
4xIUI,3x transfer
,1x crio
, 1x crio
, drugi crio