X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Ja ja to pisałam i dalej nie jesteśmy zaszczepione
    o kurcze, ale naprawde tak brzydko wyglada to miejsce po szczepieniu? bo slad to jeszcze dlugo będzie, ale to nie jest p/wsk do dalszych szczepien absolutnie.

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszzzz...jaka u nas masakra dzisiaj. Mały obudził się o 8 w wyśmienitym humorze, o 9 zjadł a potem zaczęła się istna masakra. Wrzeszczał jakby go ze skóry obdzierali, temp 37, żadne sposoby utulenia nie działały, paracetamol nie, woda nie, kupki brak- może brzuszek? Jedyna akceptowalna pozycja to w pionie jak do odbicia. Wciągnął jeszcze 2 butle mleka, i wśród jojczenia padł o 15. Ale sen niespokojny i się marszczy.
    Zęby nie idą, skok chyba też nie, brzuch po mleku pepti by go bolał?
    Jak się obudzi z wrzaskiem to chyba zapakujemy się w samochód i będziemy po mieście jeździć :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 16:14

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga zazdroszczę rozszerzania diety.
    Ja planowałam zacząć powoli w lutym ale teraz ta niby skaza, to się będziemy na tym wstrętnym mleku jeszcze bujać do 6 miesiąca :(

Co do rodziców- nasi się nie wtrącają. Moja mama jest we wnuku zakochana i jej wystarczy, że może z nim pobyć.Także tu nie mamy powodów do narzekań.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pOla34 wrote:
    o kurcze, ale naprawde tak brzydko wyglada to miejsce po szczepieniu? bo slad to jeszcze dlugo będzie, ale to nie jest p/wsk do dalszych szczepien absolutnie.
    Był strup i pod nim ropa. Chociaż teraz już sam strupek, w przyszłym tygodniu idę mam nadzieję że nas już nie odeśle

syy26iye928jhyb7.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas próbuje postawić granice, mówię że jeśli będę potrzebowała rady to o nią poproszę, ale jakby to trafiało obok niej 🙄 ale też nie chce jej zrobić przykrości, bo wiem że chce dobrze.

Sandrina, ja bym stawiała na brzuszek. U nas też tak było i właśnie pomagało noszenie jak do odbicia, bo w ten sposób pewnie ciepło w brzuszek i lekki masaż przy chodzeniu.

sandrina22 lubi tę wiadomość

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina u nas tak samo. Spał jedynie na mnie 2 godziny. Każda próba odłożenia kończy sie wrzaskiem. Maz był 2 tyg w domu to sie nim duzo zajmował, teraz zostałam sama i znow nic nie moge w domu zrobic! Przed zaśnięciem wije sie jak wąż.
    Dodatkowo nie chce nam pić. To mnie martwi. Tez jestesmy ba pepti. Do tej pory go chętnie jadł. Apropo to zrobilismy badanie na skaze i wg wyniku nie ma. Jutro podejde do pediatry.
    Ps. Podajesz przy temp 37 juz paracetamol? Nam mowiła lekarka ze gdy jest ponad 38 to wtedy dopiero. Tak pytam z ciekawości.

Dziewczyny czy wasze dzieci jak leżą na plecach i to tez podnoszą główkę jakby do klatki piersiowej? Układa sie jakby w kołyskę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 18:31

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula ja podałam paracetamol nie na temp tylko ewentualnie przeciwbólowo, bo jeszcze obstawiałam że sobie może w buzi coś zadrapał bo ma fazę na pakowanie paluchów. I nie chce smoczka a rano pił mleko na raty, jakby coś mu w tej buzi nie grało.
    Nasz też się rzuca jak piskorz wieczorem - tak się wycisza i elegancko zasypia sam.

A jakie badanie na skazę robiłaś?

Olliii u nas brzuszkowe histerie trochę inaczej wyglądały i dlatego taka zdezorientowana jestem teraz.

Panicz obudził się, zjadł, powrzeszczal ( w trakcie się pobawił 🤪) i padł. Hmmm....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 19:13

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina u nas pod loniec lutego bedzie juz 6 miesiecy :)

Dziewczyny jestem przerazona! Wlasnie do mnie zadzwonila mama ze brat I siostra maja krztusiec a widzielismy sie w swieta!!! Corcia miala tylko jedna dawke szczepienia dopiero a dzis sie szczepilysmy na pneumokoki. Lekarka nic nie stwierdzila ale nie wspominalam o krztuscu bo dowiedzialam sie jakas godzine temu. Juz w przychodni nie ma pediatry zadnego mamy byc rano, na wyniki w labie czeka sie tydzien. Chyba umre z nerwow :(((

• Spirit Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Sandrina u nas pod loniec lutego bedzie juz 6 miesiecy :)

Dziewczyny jestem przerazona! Wlasnie do mnie zadzwonila mama ze brat I siostra maja krztusiec a widzielismy sie w swieta!!! Corcia miala tylko jedna dawke szczepienia dopiero a dzis sie szczepilysmy na pneumokoki. Lekarka nic nie stwierdzila ale nie wspominalam o krztuscu bo dowiedzialam sie jakas godzine temu. Juz w przychodni nie ma pediatry zadnego mamy byc rano, na wyniki w labie czeka sie tydzien. Chyba umre z nerwow :(((
    A coś jej jest? Przecież niekoniecznie się zaraziła

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modle sie zeby nie zlapala :( ani ja ani Pani doktor nic nie zaobserwowalysmy ale u niemowlakow nie musza wystepowac typowe objawy jak kaszel. No nic nie zrobie do jutra, byle jakos przespac noc...

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Modle sie zeby nie zlapala :( ani ja ani Pani doktor nic nie zaobserwowalysmy ale u niemowlakow nie musza wystepowac typowe objawy jak kaszel. No nic nie zrobie do jutra, byle jakos przespac noc...
    Aaga miałam identyczną sytuację jak syn się urodził. Przyjechał wtedy w odwiedziny mój brat, który jak się później okazało miał krztusiec! Na szczęście nikt się od niego nie zaraził, także może i u Was wszystko się dobrze skończy.

Aaga lubi tę wiadomość

• Aaga Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ammarylis dajesz mi nadzieje ze bedzie ok!

ammarylis lubi tę wiadomość

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    Aguuula ja podałam paracetamol nie na temp tylko ewentualnie przeciwbólowo, bo jeszcze obstawiałam że sobie może w buzi coś zadrapał bo ma fazę na pakowanie paluchów. I nie chce smoczka a rano pił mleko na raty, jakby coś mu w tej buzi nie grało.
    Nasz też się rzuca jak piskorz wieczorem - tak się wycisza i elegancko zasypia sam.

A jakie badanie na skazę robiłaś?

Olliii u nas brzuszkowe histerie trochę inaczej wyglądały i dlatego taka zdezorientowana jestem teraz.

Panicz obudził się, zjadł, powrzeszczal ( w trakcie się pobawił 🤪) i padł. Hmmm....
    Aaaa, no u nas tez to tak wygląda. Pije troche i nie chce, odciąga butle i odwraca główkę. Paluchy w buzi non stop.
    Ja robiłam na nietolerancje białka mleka krowiego Ige.
    Nie wiem czy bedziemy przechodzić na zwykłe mleczko czy co jutro powie.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Ja ja to pisałam i dalej nie jesteśmy zaszczepione
    Wiktoria ale to miejsce po wkłuciu się u Was nie goi, ropieje? Coś tam się "babra"?

Tego te nie rozumiem, dziecko zaraz 3mc i nie jest zaszczepione. My też późno bo w 11tyg dopiero ale to przez tą nawracającą żółtaczke. Za chwilę będziemy szczepic na meingokoki które są spoza kalendarza szczepień

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 13 stycznia fizjoterapeute... Nie wiem czemu nie podnosi głowy na brzuszku tylko po 2-3 mamy ryk. Jak leży na plecach to klatkę podnosi bardzo wysoko... jakby chciała usiąść więc siłę ma, przymierza się do przewrotow z plecy na brzuch bo od przyciagania głowy do klatki się to zaczyna - także Aguuula to normalne.

A w ogóle mamy zapalenie krtani , na szczęście nie jest ostre jak u pierworodnej, więc obejdzie się bez antybiotyku. Inhalacje z lekami i syropy ma gardło i powinno być ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 22:08

Aguuula;2525 lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Wiktoria ale to miejsce po wkłuciu się u Was nie goi, ropieje? Coś tam się "babra"?

Tego te nie rozumiem, dziecko zaraz 3mc i nie jest zaszczepione. My też późno bo w 11tyg dopiero ale to przez tą nawracającą żółtaczke. Za chwilę będziemy szczepic na meingokoki które są spoza kalendarza szczepień
    Nie normalnie to wygląda. Była ropa, która zeszła i zrobił się strupek. Ostatnio jak byłam to mi mówi że to nie jest do końca zagojone bo ten strup musi zniknąć.

syy26iye928jhyb7.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jedziemy do fizjo na kontrolę i na kontrolę bioderek. Mąż od wczoraj zaczął nową pracę i przez to wszystko mi się piepszy, zbiera auto i każda wizytę gdziekolwiek muszę dostosować do jego zmian, a pracuje na 3. Jutro mamy 10 dzień bez kupy znowu. Myślałam że jej się to unormuje i będzie robić normalnie ale niestety nie

syy26iye928jhyb7.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc czy Was też tak bolą plecy dołem, tuż nad tyłkiem? Normalnie większość ciąży spałam na plecach i lubiałam tą pozycję A teraz wystarczy że w nocy się przekręce i jak się obudzę to tak mnie bolą że pozycji zmienić nie mogę

syy26iye928jhyb7.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia moze cos malucha boli jak lezy na brzuszku I dlatego placz. Dziecko szwagierki tak mialo, zaczeli rehabilitowac a w zasadzie cwiczyc w domu po konsultacji z fizjo I po dwoch tygodniach ogromna zmiana. Mala lubi lezec na brzuszku I pieknie trzyma glowe.

Wiktoria ja nie po cc ale tez tak mam ze jak spie na plecach albo jak mloda mi tak zasnie na moim brzuchu I ja z nia to potem nie potrafie sie ruszyc, taki bol w dole plecow.

Mloda spokojnie spi, a ja nie potrafie zmruzyc oka...

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria Mnie plecy nie bolą, tylko blizna przy dotyku boli.
    Kasia u nas tak samo płacz i wrzask przy leżeniu na brzuchu, chyba tez się musimy wybrać do fizjo.
    Aaga nie zamartwiaj się, przecież jest duża szansa ze się nie zaraziliscie.
    Agula, nasz synek nie podnosi raczej główki jak leży na plecach, tylko nogi i biodra.

A co sądzicie o osteopatach?

Dziewczyny, w czym kąpiecie dzieci? Ja do tej pory używałam wody samej a teraz chciałabym wprowadzić kosmetyk, polecicie coś? I używacie jakiegoś balsamu po kąpieli?

Aguuula;2525 lubi tę wiadomość

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
‹‹ 1497 1498 1499 1500 1501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ