X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 'dziwne' pytanie do mam dziewczynek. Jak wygladaja brodawki/sutki waszych córek? U Niny wydaje mi się, że są wklęsłe, takie jakby zassane do środka. Mam nadzieje, że to cecha dzidziusia i zmienią się z czasem. Któraś z was ma podobnie?

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Zwykły bepanthen czy ten sensiderm?
    Zwykły Bepanthen

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    O to też muszę odstawić bo wciągam okropne ilości i młoda też mi się rzuca w nocy
    U mnie ewidentnie to ma związek ze słodyczami, specjalnie uwagę zwróciłam. Nie wiem od czego to się ma. Może cukier wpływa na układ nerwowy jakoś. Zobaczymy jak dzisiejsza noc będzie bo też nic nie zjadłam

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    U mnie ewidentnie to ma związek ze słodyczami, specjalnie uwagę zwróciłam. Nie wiem od czego to się ma. Może cukier wpływa na układ nerwowy jakoś. Zobaczymy jak dzisiejsza noc będzie bo też nic nie zjadłam

Może nie tyle cukier co dodatki typu konserwanty, wzmacniacze smaku, barwniki itd. Albo kakao, zależy co wcinasz.
    Ja u swojej zauważyłam jeszcze ze orzechy jej nie służą. Ciekawe co jeszcze...
    A też mam taki apetyt na słodycze. Ostatnio zjadłam paczkę żelek syna. Wstyd normalnie wyjadlam mu coś czego mu nie daje bo niezdrowe 🤦‍♀️

U nas dziś też gorszy dzień ale tylko dlatego że co chwilę ktoś budzi Lidie i już jest mega zmęczona. Czekam aż te wszystkie wolne świąteczne dni się skończą i starszak wróci do przedszkola a mąż do pracy. Z karmieniem lepiej, wczoraj było już 7 posiłków na całą dobę a nie 5.
    Tylko po tych buntach teraz ja mam mniej mleka i zjada z dwóch cycow na raz.

Kkkaaarrrr u nas podobnie jak u Was.

Kokosowa kciuki za Bartusia.

A jeśli jest ktoś prawosławny na forum to Wesołych świąt.

Kookosowa lubi tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Zwykły Bepanthen
    Mam tylko taka mała próbkę tego maść ochronną przed odparzenia pieluszkowymi to tym można?

syy26iye928jhyb7.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Mam 'dziwne' pytanie do mam dziewczynek. Jak wygladaja brodawki/sutki waszych córek? U Niny wydaje mi się, że są wklęsłe, takie jakby zassane do środka. Mam nadzieje, że to cecha dzidziusia i zmienią się z czasem. Któraś z was ma podobnie?
    Z tego co patrzyłam dziś przy kąpieli to Maja chyba ma tak jak opisujesz

syy26iye928jhyb7.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Mam tylko taka mała próbkę tego maść ochronną przed odparzenia pieluszkowymi to tym można?
    Tak jak najbardziej tylko cienka warstwa bo będą się wszelkie brudy kleic, u mnie czarna szyja była na początku :)

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    Może nie tyle cukier co dodatki typu konserwanty, wzmacniacze smaku, barwniki itd. Albo kakao, zależy co wcinasz.
    Ja u swojej zauważyłam jeszcze ze orzechy jej nie służą. Ciekawe co jeszcze...
    A też mam taki apetyt na słodycze. Ostatnio zjadłam paczkę żelek syna. Wstyd normalnie wyjadlam mu coś czego mu nie daje bo niezdrowe 🤦‍♀️

U nas dziś też gorszy dzień ale tylko dlatego że co chwilę ktoś budzi Lidie i już jest mega zmęczona. Czekam aż te wszystkie wolne świąteczne dni się skończą i starszak wróci do przedszkola a mąż do pracy. Z karmieniem lepiej, wczoraj było już 7 posiłków na całą dobę a nie 5.
    Tylko po tych buntach teraz ja mam mniej mleka i zjada z dwóch cycow na raz.

Kkkaaarrrr u nas podobnie jak u Was.

Kokosowa kciuki za Bartusia.

A jeśli jest ktoś prawosławny na forum to Wesołych świąt.
    Czekolady i cukierki tylko, możliwe, że to właśnie konserwanty. I u nas też jak jadł wcześniej z jednego tak teraz z dwóch i to bardzo często,mam wrażenie, że są lekkie jak z waty.

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Tak jak najbardziej tylko cienka warstwa bo będą się wszelkie brudy kleic, u mnie czarna szyja była na początku :)
    Dziękuję 😊

syy26iye928jhyb7.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria, konieczynka, to chyba trzeba zalozyc ze dzidziusie dziewczynki tak maja :) w sumie sie cieszę, bo niby to nie jakis konoec swiata, ale jakby mialo tak zostac to mialaby trudniej w zyciu, szczególnie na etapie karmienia wlasnych dzieci

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Dzięki wielkie, akceptowałam zaproszenie.
    Wysłane :)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:

Sama mam atopowe zapalenie skory i używam tego bepanthenu zwykłego odkąd pamietam - jako pomadkę do ust, na sucha skore na twarzy albo np na rękach. Teraz tez używam u Władka i tez się super sprawdza.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A który to zwykły. Ten sensiderm czy masc ochronna? U nas tragedia z polikami, ale widzę że i na nogach, rękach ma te plamy liszajiwate, czerwone, szorstkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 22:57

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w domu szpital ... I niestety Gabrysie też dopadło, dziś wizyta u lekarza- boję się, bo ma bardzo nieprzyjemny, suchy taki duszący kaszel . U pierworodnej było to samo i okazało się że ma ostre zapalenie gardła, zapalenie tchawicy i schodzi na oskrzela - dostała od soboty antybiotyk i wiele innych leków i dr powiedziała że obejdzie się bez szpitala. A Gabrysia taka malutka stąd moje obawy , tym bardziej że nie mogę się z ta super pediatra skontaktować żeby nas przyjęła ( wiem wiem- ona wczoraj też miała dzień wolny od pracy) i jutro z rana atakuje nasza przychodnie- tam sami beznadziejni lekarze, ale nie mam wyjścia- liczę sera super pediatra się jutro odezwie i nas przyjmie... ehh Ja i mąż też gardła zawalone, z nosa cieknie, dychamy na lewo i prawo ... no jakas masakra

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co mogę poradzić na katar? Aspirator nie wyciąga wszystkiego, reszta siedzi gdzieś wysoko. Inhalacje z soli też nie pomagają. Tak mu się ciężko oddycha, że dzisiaj całą noc się budził i płakał 😐
    I czy z katarem do lekarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 07:35

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli, spróbuj wypłukać mu zatoki solą morską w sprayu. Kładziesz na boczku i wprowadzasz. Jedna dziurka wchodzi a druga wypływa.
    Na noc można tez 1 dozę nasivinu baby do każdej dziurki.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Dziewczyny, co mogę poradzić na katar? Aspirator nie wyciąga wszystkiego, reszta siedzi gdzieś wysoko. Inhalacje z soli też nie pomagają. Tak mu się ciężko oddycha, że dzisiaj całą noc się budził i płakał 😐
    I czy z katarem do lekarza?
    Myśmy się też długo męczyły w nocy był płacz nos zatkany, mimo ściągania charczało dalej. Myśmy robiły inhalacje, woda morska położna poleciła zmienić na disnemar baby bo robi taką fajną delikatną mgiełke, ściąganie no i całą noc chodził nawilżacz powietrza. Dodatkowo Majka miała pod główką płaską poduszkę żeby jej było lepiej oddychać

syy26iye928jhyb7.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa, sezon na gila w pelni. U mnie starszak z zapaleniem ucha i niestety Nina dzis juz jakas niewyrazna. Kicha, troche w nosie rano furczalo i ma stan podgoraczkowy. Jak noc cos sie jiz rozwija :( jalby tego bylo malo to i ja zaczynam kichac :(

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaaarrr przeczytałam że sezon na grilla w pełni. 🤦‍♀️

Dziś szczepilam Lidie druga dawka Prevenar i Infanrixu. Ależ się rozkrzyczala. Boję się nocy bo ostatnio do 38,8 goraczkowala.
    I od kilku dni strasznie pcha palce do buzi i je ssie. I to z takich zapałem jakby je polknac miała. Nie wiem czy wyciągać i pchać smoka czy niech ciumka. Wcześniej wkladala piąstki a teraz zazwyczaj 2paluszki. Ssie aż czerwone się robią. I krzyczy jak jej wyjme. 🤦‍♀️

Mamy z wykształceniem pedagogicznym może podpowiecie. Jak zwiększyć zasób słów u 4latka.? Codziennie czytamy synkowi do snu, staramy się z nim rozmawiać. Ale zauważyliśmy że wielu słów nie rozumie albo nie umie się wysłowić. Tłumaczy że takie coś i pokazuje ręką. Podpowiadamy, poprawiamy jak coś źle powie. Może nie tedy droga. Ostatnio np nie umiał wytłumaczyć co to wieś. A w książeczce miał zdanie że załoga wozu strażackiego jedzie na wieś ugasić pożar. I nie wiedział co to wieś i załoga.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka, a jestes pewna ze on tych slow nie rozumie? Moze tylko nie umie opisac. Na pocieszenie moj 3latek doiero zaczyna mowic, przed 3 urodzinami bylo tylko mama, tata i dzwiekonasladowcze. Logopeda kazal sie nie martwic, bo rozumial wszystko

eVspp2.png
    SBwKp2.png
‹‹ 1495 1496 1497 1498 1499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ