X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak nie wiecie a używacie - w biedrze promka na Dady. 120szt za 30 zł. Do dzisiaj...

aga_ni lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Zimri, jak bym czytała o sobie 😔 już nie daje rady psychicznie. Mały ma prawie 3 miesiące, a nie mogę odejść od niego chociaż na 5 sekund, bo jest wrzask jakby go obdzierali ze skóry. Cały dzień przy nim siedzę i trzymam mu smoczka, bo inaczej ciągle ryk. Nie mogę nawet iść do toalety. Jak wiem, że idzie poniedziałek i znowu zostanę z nim sama to już mi się wyć chce 😓

Dzisiaj zadzwoniła do nas pediatra u której wczoraj byliśmy, że myślała jeszcze o małym i myśli, że najlepiej będzie jak pojadę z nim na oddział neurologii żeby go poobserwowali. Jak wygląda taki pobyt z dzieckiem w szpitalu? Mogę z nim gdzieś spać?

Jak my jeździliśmy z żółtaczka na oddział dziecięcy, to mieliśmy swój pokój- ja swoje łóżko i obok łóżeczko dla małej.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    Dziewczyny, jak nie wiecie a używacie - w biedrze promka na Dady. 120szt za 30 zł. Do dzisiaj...
    Był mąż z dwóch Biedrach w żadnej Ole było. Póki co jesteśmy na rozmiarze 2, ale koleżanka mówiła że dada 3 są najgorsze,nie wiem ile w tym prawdy bo nie miałam. Zastanawiam się nad babydream te fit coś tam

syy26iye928jhyb7.png
  • meerici Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Był mąż z dwóch Biedrach w żadnej Ole było. Póki co jesteśmy na rozmiarze 2, ale koleżanka mówiła że dada 3 są najgorsze,nie wiem ile w tym prawdy bo nie miałam. Zastanawiam się nad babydream te fit coś tam
    My używamy dady od początku. 1 i 2 były dość grube, 3 są cieńsze, ale nie zdarzyło się jeszcze żeby coś przepuściły, a mały potrafi 3 kupy na raz zaserwować. Używaliśmy tez zwykłych pampersow i są bardzo podobne, tylko dada rozmiarowo większa. A wczoraj kupiłam babydream i będziemy testować. Jak do tej pory żadne nie uczuliły bąbla. Jedyne nieprzyjemne doświadczenie mam z chusteczkami sensitive z babydream, teraz już mam nauczkę i kupuje tylko te 99% wody.

Dziewczyny wybieracie się na jakieś zajęcia dodatkowe z maluchami? Jak nasz skończy pół roczku i chcielibyśmy zacząć chodzić na basen, ale szukam tez jakichś fajnych zajęć muzycznych albo po prostu takich spotkań, przy których mamy mogą pogadać, wypić kawę czy coś w tym stylu. Myślicie o czymś takim?

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> wonder baby 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> 4.2025 ?
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    W aptece gemini - poporodowy pas brzuszny. Wzmacnia nadmiernie rozciągnięte powłoki brzuszne, zapobiega wystąpieniu przepukliny i ułatwia wczesne wykonywanie ćwiczeń- generalnie przyspiesza powrót do sylwetki sprzed ciąży 😉 po pierwszej ciąży pomogl- wszystko wróciło do normy, tylko trochę mniejszy brzuch miałam bo wtedy 32tc urodziłam. Liczę że teraz też pomoże.
    Kasia A ten pas to żeby rozmiar dobrać to mierzyłaś brzuch?

syy26iye928jhyb7.png
  • meerici Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ostatniej rozmowy odnoście rehabilitacji - My chodzimy prywatnie, ale dostaniemy opinię od fizjoterapeutki, załatwiamy dodatkowo opinie od psychologa i neurologa i składany wniosek o bezpłatne wczesne wspomaganie rozwoju i wtedy możemy rehabilitować się za darmo.

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> wonder baby 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> 4.2025 ?
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    Dziewczyny jak często jedzą wasze dzieci na dobę? Moja Lidia ma jakiś kryzys. Dziś od północy jadła 5 razy. Jest głodna a nie mogę jej przystawic. Gdy tylko cmok ie cycek jest wrzask jakby jak z skóry obdzierali. Dziś jadła tylko na spiocha. Teraz usypia na ręku i myślałam że ja pokarmje ale sutek na ustach ja w moment rozbudził i znowu krzyk.
    Piastki ssie jak szalona, czasem wkłada paluszki i ssie, smoczka też z wielką ochota. Butelki nie chce dawać bo zależy mi na KP. Dziś miała przerwę 8h i nie to że tyle spała. Nie mogłam jej nakarmic i koniec. To kolejny taki dzień.
    Słabo przybiera. Od porodu 1,8kg
    Pewnie będę szukać cdl. Ale teraz nie wiem co robić 😐

Nasz synek je co 2-3h w dzień i ok 2 razy w nocy. Ma tez takie dni kiedy jest wrzask przy karmieniu ale chyba nie aż tak jak u was. Widze ze to dlatego ze go boli brzuch i wtedy troszkę karmie, ile się da, potem odpuszczam i daje tylko espumisan. Od czasu do czasu daje butelkę z moim mlekiem i nie zaburza to kp.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Prywatnie bo terminy nawet ze skierowaniem w KRK to tragedia :/ teraz byłam w Skawinie,podobało mi się,bardzo fajnie wytłumaczone Co mamy robić

O, a u kogo? Polecisz? Będę tam za jakiś czas na usg bioderek to może bym od razu poszła.

starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Dwa razy za wczesnie chcieli. Mial jeszcze mokre płuca. Kilka godzin i intubowali znowu. Laryngolog stwierdził ze to wina krtani i chcial nam zrobic tracheo. Oczywiscie sie nie zgodzilam. Zrobilam burze i troche ich ustawilam. Rozintubowali go 3 raz. Wytrzymal poltorej doby i krtan okazala sie ok. To wina wydzieliny z płuc. Osłabiony jest i na początku radzil sobie z nia a potem nie bardzo. Wiec zaintubowalu znowu. Teraz ma konskie dawki sterydow i odciagania. I w poniedzialek mamy miec 4 ekstubacje. I juz mam nadzieje ze będzie ok.
    Juz sie do mnie świadomie uśmiechnął. Nie jest na sedacji. Takze kciuki jak najbardziej na poniedziałek prosimy. Najwidoczniej Bartuś lubi sobie robic dluzsze pobyty na OIOMAch

Jesteście bardzo dzielni! Mocne kciuki za poniedziałek!

Kookosowa lubi tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    A co do ostatniej rozmowy odnoście rehabilitacji - My chodzimy prywatnie, ale dostaniemy opinię od fizjoterapeutki, załatwiamy dodatkowo opinie od psychologa i neurologa i składany wniosek o bezpłatne wczesne wspomaganie rozwoju i wtedy możemy rehabilitować się za darmo.
    Ja przy okazji ostatniego szczepienia (27.12) powiedzialam baszemu pediatrze NFZ, ze Nina ma asymetrie i ze rehabilitujemy prywatnie, ale chcialabym tez na NFZ. Dal skierowanie do Osrodka Rehabilitacji Dziennej. Skierowanie zaakceptowali i zaczynamy 3.02. Termin nie rewelacja, ale na NFZ to i tak spodziewalam sie duzo dluzszego oczekiwania niz 1 miesiac.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:

Dady 2 były najlepsze z pieluch jakie mieliśmy. Dady 3 zostawiają odczucie mokrości. Lipilu 3 są identyczne tylko nie śmierdzą i z zewnątrz są miększe. Mimo odczucia mokrego zadka pojemne są bardzo i nigdy nam nie przeciekły.
    Najlepsze dlań mnie Pampersy. Na początku mały dostał uczulenia i nie używaliśmy ale naprzemiennie z innymi nic się nie dzieje i będziemy wracać do nich. Są najlepiej wykrojone i chyba najwygodniejsze w noszeniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 14:43

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    Dady 2 były najlepsze z pieluch jakie mieliśmy. Dady 3 zostawiają odczucie mokrości. Lipilu 3 są identyczne tylko nie śmierdzą i z zewnątrz są miększe. Mimo odczucia mokrego zadka pojemne są bardzo i nigdy nam nie przeciekły.
    Najlepsze dlań mnie Pampersy. Na początku mały dostał uczulenia i nie używaliśmy ale naprzemiennie z innymi nic się nie dzieje i będziemy wracać do nich. Są najlepiej wykrojone i chyba najwygodniejsze w noszeniu.
    Kupolilam wczoraj dady 2 i dla mnie to tragedia takie sztywne i jakies male. U nas najlepiej sprawdza sié Pampers jednak. Ale przy synku uzywałam Dady i było o.k.więc może następne rozmiary będą lepsze.

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa kciuki mocno zaciśnięte. Tak mi Was szkoda🙁. Nie wyobrażam sobie nawet co musisz przechodzić.Trzymaj się.

• Aaga Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeerici my w przyszlym tygodniu zaczynamy zajecia sportowe mama I dziecko. Jestem bardzo ciekawa jak to wyglada I jak sobiesie poradzimy. Na basen pojdziemy dopiero jak glowka bedzie stabilna.

My pieluchy tez pampersy ale dada tez byla w porzadku.

Kokosowa.kciuki mocno, zacisniete!

Odnosnie tego wczesnego wspomagania to tez bedziemy sie starac jak fizjo nas wysle na rehabilitacje.

Oliii u nas byla wspolna sala I maluchy spaly w, gondolkach obok lozek.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Kasia A ten pas to żeby rozmiar dobrać to mierzyłaś brzuch?
    Nie, kiedyś w rossmanie wzięłam S i był za mały, więc później kupiłam M i jest ok - także metodą prób i błędów 😊 wiem ze nawet XS jest

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    My używamy dady od początku. 1 i 2 były dość grube, 3 są cieńsze, ale nie zdarzyło się jeszcze żeby coś przepuściły, a mały potrafi 3 kupy na raz zaserwować. Używaliśmy tez zwykłych pampersow i są bardzo podobne, tylko dada rozmiarowo większa. A wczoraj kupiłam babydream i będziemy testować. Jak do tej pory żadne nie uczuliły bąbla. Jedyne nieprzyjemne doświadczenie mam z chusteczkami sensitive z babydream, teraz już mam nauczkę i kupuje tylko te 99% wody.

Dziewczyny wybieracie się na jakieś zajęcia dodatkowe z maluchami? Jak nasz skończy pół roczku i chcielibyśmy zacząć chodzić na basen, ale szukam tez jakichś fajnych zajęć muzycznych albo po prostu takich spotkań, przy których mamy mogą pogadać, wypić kawę czy coś w tym stylu. Myślicie o czymś takim?
    Ja ze starszym tak regularnie chodziłam ok około roku,najpierw Gordonk potem takie ogólno rozwojowe :) teraz będzie ciężko z młodszym bo w godzinach jak są zajęcia mąż w pracy :/

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    O, a u kogo? Polecisz? Będę tam za jakiś czas na usg bioderek to może bym od razu poszła.
    Już Ci wysyłam na priv żeby mnie nie zbanowali za reklamę czy coś :p tylko musisz zaakceptować zaproszenie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 17:20

2017 #1
    2019 #2
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliii zależy jaki szpital. U nas jest łóżko dla mamy i pościel. Zajmuje sie dzieckiem non stop. Nawet leki podaje saMa. Pielegniarki przychodzą mi je dac i badać ciśnienie albo temperaturę. Lekarze zwykle to na obchodzie. Jakies zabiegi albo badania sa w gabinetach. Sama do nich chodzę i jestem obecna. Sa szpitale ktore nie gwarantuja łóżka mamie za to spimy na krzesle albo podlodze. Musisz juz konkretnie do danego szpitala pytac.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tylko krzesło takie zwykłe twarde (najpierw bez oparcia ale potem się ktoś źli to wal i dali z oparciem) i milion zakazów rozłożenia np karimaty na podłodze pod łóżkiem nawet (!) I mam tu na myśli dosłownie pod łóżkiem. Ja tam byłam chwilę ale jak ktoś jest z dzieckiem długo to masakra. Także zależy od szpitala. Jedyne co to wtedy mieliśmy taka salę dla maluchów więc starsze dzieci nic nie mogły przynieść żadnych chorób.

2017 #1
    2019 #2
  • olala2910 Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy któreś z waszych dzieci je co 1-2 godziny? Tak jak czytam to niektóre już nawet przesypiają nocki, a mój przez cała dobę je co godzinę, dwie...nie da się go oszukać ani przetrzymac, jest KP, ma 2,5 miesiąca i wazy już 7 kg 😳 zaczyna mnie przerażać tempo w jakim przybiera. Co o tym myślicie? W dodatku zaczął już zabkowac

3i49cwa1vxvg0gz5.png
‹‹ 1493 1494 1495 1496 1497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ