X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • _nova Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Ja miałam tylko krzesło takie zwykłe twarde (najpierw bez oparcia ale potem się ktoś źli to wal i dali z oparciem) i milion zakazów rozłożenia np karimaty na podłodze pod łóżkiem nawet (!) I mam tu na myśli dosłownie pod łóżkiem. Ja tam byłam chwilę ale jak ktoś jest z dzieckiem długo to masakra. Także zależy od szpitala. Jedyne co to wtedy mieliśmy taka salę dla maluchów więc starsze dzieci nic nie mogły przynieść żadnych chorób.

O kurde! Tak się jeszcze dzieje? 😮 Straszne. No przecież dla rodzica pobyt w szpitalu to żadna przyjemność, ale żeby jeszcze tak robić pod górkę? Obiło mi się, że weszła jakaś ustawa, która zapewnia rodzicowi łóżko przy dziecku.
    Jak byłam w szpitalu ze starszakiem (kiedy miał 2 tygodnie) dostałam swój pokój z łóżkiem i łóżeczkiem. Do tego łazienka z prysznicem dla rodziców na korytarzu.

• Spirit Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    O kurde! Tak się jeszcze dzieje? 😮 Straszne. No przecież dla rodzica pobyt w szpitalu to żadna przyjemność, ale żeby jeszcze tak robić pod górkę? Obiło mi się, że weszła jakaś ustawa, która zapewnia rodzicowi łóżko przy dziecku.
    Jak byłam w szpitalu ze starszakiem (kiedy miał 2 tygodnie) dostałam swój pokój z łóżkiem i łóżeczkiem. Do tego łazienka z prysznicem dla rodziców na korytarzu.
    Ustawa weszła później niż byłam i jedyne co gwarantuje to że nie trzeba płacić żeby zostać z dzieckiem :/ to był Kraków Prokocim ... Ja tak jak mówię byłam krótko plus jestem z KRK więc jechałam do domu się umyć A jedzenie przyczynił mąż ale i tak masakra,mam nadzieję że teraz jest tam lepiej

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://dziennikpolski24.pl/krakow-w-uniwersyteckim-szpitalu-dzieciecym-rodzice-maluchow-nie-maja-gdzie-spac/ar/12968061

No toja byłam na tym z krzesłem,artykuł rok później niż byłam,teraz wpisałam w Google bo chciałam jakieś zdjęcie podesłać.

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    U nas dni lecą szybko. Jasio w domu od 2 tygodni, już i jemu i mi marzy się przedszkole 😂😉 Julia waży już ponad 5kg, przesypia mi noce (zasypia ok.22 i pierwsza pobudka jest o 5/6) 😍
    W ciągu dnia też jest spokojna, uwielbia leżeć na brzuszku i pięknie trzyma głowke z podpartymi rączkami. Guga i uśmiecha się ciągle ❤️❤️❤️
    Mamy niestety problem z ciągle ropiejącymi oczkami (prawdopodobnie mamy zwężone kanaliki łzowe) i plesniawkami 😐 dostaliśmy kolejny syrop i zobaczymy co dalej.
    Jeśli chodzi o pampersy to mu jesteśmy w ciągu dnia na wielorazowych, a na noce i spacery zakładamy zazwyczaj pieluszki Rossmannowskie, albo pampersa 😉

Kokosowa trzymam ciągle za Was kciuki ✊✊✊ Zdrówka dla Bartusia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 22:44

Kookosowa lubi tę wiadomość

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mojej się coś przestawiło i jak była jedną pobudka w nocy tak są 2 albo 3 🙄

syy26iye928jhyb7.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na plesniawki polecam Fluconazole- tylko to na receptę jest, ale stosowalam przy pierworodnej i szybko zniknęły

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To z calego serca moge polecic wum. Moze nie kazdy odzdzial ma fajnycj lekarzy ale na pobyt rodzica nie mozna narzekac. Mamy pościel, łóżko, łazienkę, pokój socjalny z kuchnią. Lodówka czajnik co dusza zapragnie. Bobasy z mleku maja swpja kuchnie oddzialowa. Codziennie w lodowce mamy zestaw gotowego mleka. Ide wstawiam do podgrzewcza. Wszystko w jednorazowych butelkach i smoczkach wiec nie musze myc. Ja tylko zajmuje sie dzieckiem.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Miśka06 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a takie krostki na policzkach od alergii pokarmowej to czymś smarujecie? Ile czasu od zjedzenia alergenu to wychodzi i jak długo się utrzymuje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokoosowa, jutro moje kciuki są Wasze ✊✊

My pieluchy Pampers Premium Care, czasem w ciągu dnia zwykle pampersy, ale one juz jakieś sztywniejsze są.
    Na początku mieliśmy jeszcze Eco by Naty - tez fajne.

A my jutro wyjeżdżamy w góry 😊
    Co prawda na razie przeraża mnie logistyka i pakowanie (nasz wózek zajmuje pół bagaznika😱), ale bardzo cieszę się na zmianę klimatu 😊
    Mam tylko nadzieje, ze młody dobrze zniesie podróż 🙏🙏

Ps. Sunshine , co u Ciebie??

Kookosowa, Karooo93 lubią tę wiadomość

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Już Ci wysyłam na priv żeby mnie nie zbanowali za reklamę czy coś :p tylko musisz zaakceptować zaproszenie :)

Dzięki wielkie, akceptowałam zaproszenie.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    U nas dni lecą szybko. Jasio w domu od 2 tygodni, już i jemu i mi marzy się przedszkole 😂😉 Julia waży już ponad 5kg, przesypia mi noce (zasypia ok.22 i pierwsza pobudka jest o 5/6) 😍
    W ciągu dnia też jest spokojna, uwielbia leżeć na brzuszku i pięknie trzyma głowke z podpartymi rączkami. Guga i uśmiecha się ciągle ❤️❤️❤️
    Mamy niestety problem z ciągle ropiejącymi oczkami (prawdopodobnie mamy zwężone kanaliki łzowe) i plesniawkami 😐 dostaliśmy kolejny syrop i zobaczymy co dalej.
    Jeśli chodzi o pampersy to mu jesteśmy w ciągu dnia na wielorazowych, a na noce i spacery zakładamy zazwyczaj pieluszki Rossmannowskie, albo pampersa 😉

Kokosowa trzymam ciągle za Was kciuki ✊✊✊ Zdrówka dla Bartusia!

Karoo szacun za używanie pieluch wielorazowych!

starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    A mojej się coś przestawiło i jak była jedną pobudka w nocy tak są 2 albo 3 🙄

U nas tak samo, po świętach się przestawił. Ciekawe czy i kiedy znów dojdziemy do jednej pobudki.

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Na plesniawki polecam Fluconazole- tylko to na receptę jest, ale stosowalam przy pierworodnej i szybko zniknęły

Właśnie to chyba teraz mamy. Wczoraj dostałam pierwsza dawkę i widzę,że już praktycznie czystko ma 😁 zobaczymy czy na długo 😬😬😬

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka06 wrote:
    Dziewczyny, a takie krostki na policzkach od alergii pokarmowej to czymś smarujecie? Ile czasu od zjedzenia alergenu to wychodzi i jak długo się utrzymuje?
    U nas trzyma się od 2 tygodni, smaruje Bepanthenen po kąpieli i jest poprawa

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może uznacie, że nie mam racji ale.. Maly w nocy kilka dni temu się strasznie rzucał, nie mogl usunąć a jak usnal to ciągle rzucanie, kręcenie się. Skojarzylam, że tego dnia zjadłam sporo słodyczy ale ja jako matka myśląc, że jedzenie nie ma wpływu na dziecko uznałam, że pewnie się rozwija układ nerwowy i dlatego tak się rzuca. Następnego dnia znowu słodycze i znowu to samo. Kolejny dzień spróbowałam zero słodyczy-mały śpi bez zarzutu, nie kręci się. Potem próba ze słodyczami i znowu kręcenie. Od 2 dni nie jem nic słodkiego i noce mamy jak z bajki, dzisiaj od 21 do 7 rano z jednym karmieniem. Powoli zmieniam zdanie, że to co jemy nie ma wpływu na dziecko. Zjadłam też kapustę drugi raz bo chciałam sprawdzić czy wtedy na wigilii rzeczywiście to miało wpływ. I znowu po kapuscie czerwone plamy na policzkach i płacz

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Dziewczyny może uznacie, że nie mam racji ale.. Maly w nocy kilka dni temu się strasznie rzucał, nie mogl usunąć a jak usnal to ciągle rzucanie, kręcenie się. Skojarzylam, że tego dnia zjadłam sporo słodyczy ale ja jako matka myśląc, że jedzenie nie ma wpływu na dziecko uznałam, że pewnie się rozwija układ nerwowy i dlatego tak się rzuca. Następnego dnia znowu słodycze i znowu to samo. Kolejny dzień spróbowałam zero słodyczy-mały śpi bez zarzutu, nie kręci się. Potem próba ze słodyczami i znowu kręcenie. Od 2 dni nie jem nic słodkiego i noce mamy jak z bajki, dzisiaj od 21 do 7 rano z jednym karmieniem. Powoli zmieniam zdanie, że to co jemy nie ma wpływu na dziecko. Zjadłam też kapustę drugi raz bo chciałam sprawdzić czy wtedy na wigilii rzeczywiście to miało wpływ. I znowu po kapuscie czerwone plamy na policzkach i płacz
    O to też muszę odstawić bo wciągam okropne ilości i młoda też mi się rzuca w nocy

syy26iye928jhyb7.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    U nas trzyma się od 2 tygodni, smaruje Bepanthenen po kąpieli i jest poprawa
    Zwykły bepanthen czy ten sensiderm?

syy26iye928jhyb7.png
  • miśka Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rewelacyjnie pomógł krem pielęgnacyjny Derma. Bylam w szoku jak na 3 dzień zobaczyłam piękne policzki 😍

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miśka wrote:
    U nas rewelacyjnie pomógł krem pielęgnacyjny Derma. Bylam w szoku jak na 3 dzień zobaczyłam piękne policzki 😍
    A jaki dokładnie??

• miśka Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    A jaki dokładnie??

Nawet teraz jest na promce :)

343c9de5f22c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 20:26

Cabrera lubi tę wiadomość

‹‹ 1494 1495 1496 1497 1498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ