WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka u nas jutro bedzie rok od powstania Bartka hehe :) az z mezem zrobimy rocznice hehe. Jakies ciacho sie należy.
    Bartek nosi pieluchy 2. Albo happy albo lupilu. 3 moze w domu zacznieny. Kupilam mu 3 z muminkami i juz sie nimi jaram.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Tak, 74 za małe już. Mamy małego grubaska, waga urodzeniowa 4580, ma 3,5 miesiąca i 8300 waży
    Wow niezła waga, moja pierworodna takiej na rok nie miała- teraz 17mcy i waży 9kg , no tyle ze waga urodzeniowa 1950g, a Ty urodziłas dużego chłopca, więc nie ma co się dziwić że już ma taka wage.

U nas zaczynamy rozmiar 68, a waga 5600, pampersy 2.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 17:06

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja zaszłam w ciążę z seksu 31 stycznia albo 1 lutego, więc jeszcze muszę poczekać na rocznicowy sex 😂

Kookosowa lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rocznice powstania mamy tez w najbliższych dniach. A jako, ze byłam na monitoringu, to wiemy w miarę dokładnie kiedy synek powstał 😅

U nas rozmiar 62/68, zważymy się dziś, ale szacuje Ok 6,5 kg.

Dziś na zakupach wpadły mi w ręce słoiczki. Ale o dziwo czuje jakieś fajne podniecenie na myśl o rozszerzaniu diety 😊 oczywiście chce jeszcze troszke poczekać, choć nie ukrywam, ze ze względu na fakt, ze aktualnie jesteśmy na smierdzioszku Nutramigenie, pewnie rozpocznę ten etap wcześniej niż planowałam tj 6 mż.
    Tylko muszę poczytać troszke o rozszerzaniu, bo jestem w tym zielona.
    Na początku pewnie ma to tylko walory smakowe, ale od kiedy dzieciaczki zaczynaja „najadać” się czymś innym niż mlekiem?

Ps. Chyba pierwszy raz odczuwam skok rozwojowy swojego dziecka😱 mały jest niespokojny i marudny, ale zaczął być ciekawy dosłownie wszystkiego! Nie może ze spokojem zjeść, bo wszystko go interesuje, wystarczy, ze pies przejdzie, albo usłyszy jakiś stukot...od razu odrywa się od butelki i sprawdzano co chodzi 🙈 a ludzi nie spuszcza z oczu, wodzi za nimi tak długo, aż znikną mu z pola widzenia...i przez ta ciekawość mały nie może usnąć 😏

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 18:39

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Ja Remika ubieram w dres i śpiworek do gondoli ;) no czapeczka też, oczywiście. Śpiworek jest taki jak moja kurtka, ale on się nie rusza, wiec ma bluzę dresowa właśnie jeszcze na body. Ja sama bluzka i kurtka. Nigdy spocony nie jest, ciepły owszem. A gondola „otwarta” bo panicz musi obserwować 🤷🏻‍♀️

Ja podobnie tj body na długo rękaw plus spodnie i skarpetki a na body bluza i do śpiworka. Wydaje mi się ze jest ok bo młody jest lekko ciepły ale nie przegrzany.

moni05 lubi tę wiadomość

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubieram też body i na to kombinezon z misia :)
    Nosimy 68 :)
    A dzisiaj mam rocznice zapłodnienia,właśnie mnie uświadomiłyscie :O

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rocznica już była, za to dzisiaj jest 100 dzień życia naszego bobasa 😍

Moja ekscytacja rozszerzaniem diety spadła niestety. Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że mały nie ma skazy białkowej. Po 1.5 tyg na pepti nie ma żadnej poprawy wyglądu jego skóry. Nawet jest gorzej. Biedak się drapie a ja nie wiem już czym mu tę poliki smarować. Maść robiona nie pomogła, bepanthen też nie.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:

Moja ekscytacja rozszerzaniem diety spadła niestety. Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że mały nie ma skazy białkowej. Po 1.5 tyg na pepti nie ma żadnej poprawy wyglądu jego skóry. Nawet jest gorzej. Biedak się drapie a ja nie wiem już czym mu tę poliki smarować. Maść robiona nie pomogła, bepanthen też nie.
    Sudocrem?

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:

Sandrina, u nas poprawa nastąpiła (a właściwie nastepuje) po Ok miesiącu na Nutramigenie. Po Ok 10 dniach skończyły się problemy brzuszkowe...
    My na buzie stosowaliśmy bepanthen sensiderm na zmianę z emolium krem

sandrina22 lubi tę wiadomość

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Sudocrem?
    On wysusza a tu trzeba nawilżyć.

W ramach ciekawostki- mam linomag z cynkiem i kiedyś w przypływie desperacji chciałam pozbyc się nim pryszcza na moim czole.
    Skończyło się masakrą i obiecałam sobie, że mojemu dziecku nic z cynkiem na żadną partię ciała nie nałożę 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 21:00

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam jednak bepanthen sensiderm na ten policzek i jest duża poprawa. W poniedziałek idę prywatnie do pediatry. Zapytam co z tym okiem, policzkiem i szyja bo tak się ślini że wszystko zlatuje na szyję i w tych fałdkach się robią odparzenia. Daje mąkę na to ale za chwilę jest to samo.

A i kupiłam niebieskie pampersy jak dla mnie totalna porażka. Strasznie cienkie i trzeba co chwilę wymieniać, normalnie czuć pod ręką siuśk

syy26iye928jhyb7.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera spróbuję tego emolium w takim razie może.
    No ja właśnie też czytałam gdzieś ( może nawet tu na forum) , że alergen może nawet 3 tyg się utrzymywać w organiźmie. Ale pediatra zbiła mnie z tropu, bo powiedziała że już po tyg będę widziała różnicę. Także no... widzę na gorsze..

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    Cabrera spróbuję tego emolium w takim razie może.
    No ja właśnie też czytałam gdzieś ( może nawet tu na forum) , że alergen może nawet 3 tyg się utrzymywać w organiźmie. Ale pediatra zbiła mnie z tropu, bo powiedziała że już po tyg będę widziała różnicę. Także no... widzę na gorsze..

Nam tez pediatra mowila, ze po tygodniu różnica powinna być...u nas po tygodniu i troszke uspokoił się brzuszek. A buzia do teraz się utrzymuje (a u nas nie było tragedii, raczej taka kaszka, która bardziej było czuć przy dotyku niż widać).

Trzymam kciuki, żeby u Was szybciutko przeszło ✊✊

Ps. Przy czym jeśli nie przejdzie, to rozważyłabym zmianie pepti na nutramigen, który jest jeszcze bardziej restrykcyjny pod katem składu (tylko jest bardzo niedobry w smaku i nieprzyjemnie pachnie).
    Jak nutramigen nie pomaga, to jest jeszcze jedno mleko neocate - choć my go nie próbowałyśmy.

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kaszka na buzi była wcześniej a wszyscy mówili, że to trądzik. Teraz doszły czerwone plamy. Jak poparzony wygląda, to i diagnozę zmieniają.
    Nie mam zaufania do pediatrów.

Pepti pachnie jak pasza dla drobiu 😂 ale ten mój żarłok wszystko wypije co mu zaserwuję.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Ja kupiłam jednak bepanthen sensiderm na ten policzek i jest duża poprawa. W poniedziałek idę prywatnie do pediatry. Zapytam co z tym okiem, policzkiem i szyja bo tak się ślini że wszystko zlatuje na szyję i w tych fałdkach się robią odparzenia. Daje mąkę na to ale za chwilę jest to samo.

A i kupiłam niebieskie pampersy jak dla mnie totalna porażka. Strasznie cienkie i trzeba co chwilę wymieniać, normalnie czuć pod ręką siuśk
    Też pod szyja mamy odparzenia od ulewania. Pomógł bepanthen ale minęło około 3 tygodni zanim cokolwiek zaczęło znikać

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jako że było in vitro dokładnie wiem kiedy Władek powstał. Jesteśmy na etapie kupowania mieszkania i się zastanawiamy czy stać nas na salon +3 sypialnie i czy tego potrzebujemy no bo pytanie brzmi czy bedziemy mieć jeszcze jedno dziecko. I powiem wam ze rok minął od ostatniej procedury IVF a ja sobie nie wyobrażam zdecydować się na to jeszcze raz. Jestem przeszczęśliwa ze się udało ale to była droga przez mękę. Cieszę się ze wasze wspomnienia poczęcia maluchów są bardziej sexi ;)

Ja się nie mogę doczekać rozszerzania diety :) a powiedzcie mi co się robi jak jest skaza białkowa przy KP? Zastanawiam się już czy Władek na pewno ma kolki czy to może skaza?

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ni moja dwójka skaza-ja ograniczylam jogurty,sery,pije mleko kozie ;) Pola cycek 2 lata i 11 miesięcy,Olek póki co nadal ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_ni, mam to samo odczucie. Jak sobie przypomnę ile testów musiałam zrobić przez rok czasu, ile to stresu mnie kosztowało i łez że znowu się nie udało, potem stresu na każdym usg czy serduszko bije, bo czemu miałoby się udać za 3 razem skoro już 2 razy nie wyszło.. Chociaż mąż mówi, że jeszcze do niego przyjdę i będę prosić żeby sobie zrobić kolejnego bobasa 😀

aga_ni lubi tę wiadomość

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Laura wczoraj skończyła już 3 miesiące. Jak ten czas leci😁Rocznica poczęcia około 25 go- dokładnie nie wiem bo było na spontana. Agani ja też nie mogę się doczekać rozszerzenia diety. Już szukam przepisów w thermomixie dla dzieci😁Jeżeli karmisz piersią to musisz odstawić nabiał jeśli dziecko ma skazę.

‹‹ 1503 1504 1505 1506 1507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ