X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka u nas jutro bedzie rok od powstania Bartka hehe :) az z mezem zrobimy rocznice hehe. Jakies ciacho sie należy.
    Bartek nosi pieluchy 2. Albo happy albo lupilu. 3 moze w domu zacznieny. Kupilam mu 3 z muminkami i juz sie nimi jaram.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Tak, 74 za małe już. Mamy małego grubaska, waga urodzeniowa 4580, ma 3,5 miesiąca i 8300 waży
    Wow niezła waga, moja pierworodna takiej na rok nie miała- teraz 17mcy i waży 9kg , no tyle ze waga urodzeniowa 1950g, a Ty urodziłas dużego chłopca, więc nie ma co się dziwić że już ma taka wage.

U nas zaczynamy rozmiar 68, a waga 5600, pampersy 2.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 17:06

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja zaszłam w ciążę z seksu 31 stycznia albo 1 lutego, więc jeszcze muszę poczekać na rocznicowy sex 😂

Kookosowa lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rocznice powstania mamy tez w najbliższych dniach. A jako, ze byłam na monitoringu, to wiemy w miarę dokładnie kiedy synek powstał 😅

U nas rozmiar 62/68, zważymy się dziś, ale szacuje Ok 6,5 kg.

Dziś na zakupach wpadły mi w ręce słoiczki. Ale o dziwo czuje jakieś fajne podniecenie na myśl o rozszerzaniu diety 😊 oczywiście chce jeszcze troszke poczekać, choć nie ukrywam, ze ze względu na fakt, ze aktualnie jesteśmy na smierdzioszku Nutramigenie, pewnie rozpocznę ten etap wcześniej niż planowałam tj 6 mż.
    Tylko muszę poczytać troszke o rozszerzaniu, bo jestem w tym zielona.
    Na początku pewnie ma to tylko walory smakowe, ale od kiedy dzieciaczki zaczynaja „najadać” się czymś innym niż mlekiem?

Ps. Chyba pierwszy raz odczuwam skok rozwojowy swojego dziecka😱 mały jest niespokojny i marudny, ale zaczął być ciekawy dosłownie wszystkiego! Nie może ze spokojem zjeść, bo wszystko go interesuje, wystarczy, ze pies przejdzie, albo usłyszy jakiś stukot...od razu odrywa się od butelki i sprawdzano co chodzi 🙈 a ludzi nie spuszcza z oczu, wodzi za nimi tak długo, aż znikną mu z pola widzenia...i przez ta ciekawość mały nie może usnąć 😏

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 18:39

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Ja Remika ubieram w dres i śpiworek do gondoli ;) no czapeczka też, oczywiście. Śpiworek jest taki jak moja kurtka, ale on się nie rusza, wiec ma bluzę dresowa właśnie jeszcze na body. Ja sama bluzka i kurtka. Nigdy spocony nie jest, ciepły owszem. A gondola „otwarta” bo panicz musi obserwować 🤷🏻‍♀️

Ja podobnie tj body na długo rękaw plus spodnie i skarpetki a na body bluza i do śpiworka. Wydaje mi się ze jest ok bo młody jest lekko ciepły ale nie przegrzany.

moni05 lubi tę wiadomość

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubieram też body i na to kombinezon z misia :)
    Nosimy 68 :)
    A dzisiaj mam rocznice zapłodnienia,właśnie mnie uświadomiłyscie :O

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rocznica już była, za to dzisiaj jest 100 dzień życia naszego bobasa 😍

Moja ekscytacja rozszerzaniem diety spadła niestety. Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że mały nie ma skazy białkowej. Po 1.5 tyg na pepti nie ma żadnej poprawy wyglądu jego skóry. Nawet jest gorzej. Biedak się drapie a ja nie wiem już czym mu tę poliki smarować. Maść robiona nie pomogła, bepanthen też nie.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:

Moja ekscytacja rozszerzaniem diety spadła niestety. Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że mały nie ma skazy białkowej. Po 1.5 tyg na pepti nie ma żadnej poprawy wyglądu jego skóry. Nawet jest gorzej. Biedak się drapie a ja nie wiem już czym mu tę poliki smarować. Maść robiona nie pomogła, bepanthen też nie.
    Sudocrem?

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:

Sandrina, u nas poprawa nastąpiła (a właściwie nastepuje) po Ok miesiącu na Nutramigenie. Po Ok 10 dniach skończyły się problemy brzuszkowe...
    My na buzie stosowaliśmy bepanthen sensiderm na zmianę z emolium krem

sandrina22 lubi tę wiadomość

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Sudocrem?
    On wysusza a tu trzeba nawilżyć.

W ramach ciekawostki- mam linomag z cynkiem i kiedyś w przypływie desperacji chciałam pozbyc się nim pryszcza na moim czole.
    Skończyło się masakrą i obiecałam sobie, że mojemu dziecku nic z cynkiem na żadną partię ciała nie nałożę 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 21:00

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam jednak bepanthen sensiderm na ten policzek i jest duża poprawa. W poniedziałek idę prywatnie do pediatry. Zapytam co z tym okiem, policzkiem i szyja bo tak się ślini że wszystko zlatuje na szyję i w tych fałdkach się robią odparzenia. Daje mąkę na to ale za chwilę jest to samo.

A i kupiłam niebieskie pampersy jak dla mnie totalna porażka. Strasznie cienkie i trzeba co chwilę wymieniać, normalnie czuć pod ręką siuśk

syy26iye928jhyb7.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera spróbuję tego emolium w takim razie może.
    No ja właśnie też czytałam gdzieś ( może nawet tu na forum) , że alergen może nawet 3 tyg się utrzymywać w organiźmie. Ale pediatra zbiła mnie z tropu, bo powiedziała że już po tyg będę widziała różnicę. Także no... widzę na gorsze..

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    Cabrera spróbuję tego emolium w takim razie może.
    No ja właśnie też czytałam gdzieś ( może nawet tu na forum) , że alergen może nawet 3 tyg się utrzymywać w organiźmie. Ale pediatra zbiła mnie z tropu, bo powiedziała że już po tyg będę widziała różnicę. Także no... widzę na gorsze..

Nam tez pediatra mowila, ze po tygodniu różnica powinna być...u nas po tygodniu i troszke uspokoił się brzuszek. A buzia do teraz się utrzymuje (a u nas nie było tragedii, raczej taka kaszka, która bardziej było czuć przy dotyku niż widać).

Trzymam kciuki, żeby u Was szybciutko przeszło ✊✊

Ps. Przy czym jeśli nie przejdzie, to rozważyłabym zmianie pepti na nutramigen, który jest jeszcze bardziej restrykcyjny pod katem składu (tylko jest bardzo niedobry w smaku i nieprzyjemnie pachnie).
    Jak nutramigen nie pomaga, to jest jeszcze jedno mleko neocate - choć my go nie próbowałyśmy.

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kaszka na buzi była wcześniej a wszyscy mówili, że to trądzik. Teraz doszły czerwone plamy. Jak poparzony wygląda, to i diagnozę zmieniają.
    Nie mam zaufania do pediatrów.

Pepti pachnie jak pasza dla drobiu 😂 ale ten mój żarłok wszystko wypije co mu zaserwuję.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Ja kupiłam jednak bepanthen sensiderm na ten policzek i jest duża poprawa. W poniedziałek idę prywatnie do pediatry. Zapytam co z tym okiem, policzkiem i szyja bo tak się ślini że wszystko zlatuje na szyję i w tych fałdkach się robią odparzenia. Daje mąkę na to ale za chwilę jest to samo.

A i kupiłam niebieskie pampersy jak dla mnie totalna porażka. Strasznie cienkie i trzeba co chwilę wymieniać, normalnie czuć pod ręką siuśk
    Też pod szyja mamy odparzenia od ulewania. Pomógł bepanthen ale minęło około 3 tygodni zanim cokolwiek zaczęło znikać

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jako że było in vitro dokładnie wiem kiedy Władek powstał. Jesteśmy na etapie kupowania mieszkania i się zastanawiamy czy stać nas na salon +3 sypialnie i czy tego potrzebujemy no bo pytanie brzmi czy bedziemy mieć jeszcze jedno dziecko. I powiem wam ze rok minął od ostatniej procedury IVF a ja sobie nie wyobrażam zdecydować się na to jeszcze raz. Jestem przeszczęśliwa ze się udało ale to była droga przez mękę. Cieszę się ze wasze wspomnienia poczęcia maluchów są bardziej sexi ;)

Ja się nie mogę doczekać rozszerzania diety :) a powiedzcie mi co się robi jak jest skaza białkowa przy KP? Zastanawiam się już czy Władek na pewno ma kolki czy to może skaza?

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ni moja dwójka skaza-ja ograniczylam jogurty,sery,pije mleko kozie ;) Pola cycek 2 lata i 11 miesięcy,Olek póki co nadal ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_ni, mam to samo odczucie. Jak sobie przypomnę ile testów musiałam zrobić przez rok czasu, ile to stresu mnie kosztowało i łez że znowu się nie udało, potem stresu na każdym usg czy serduszko bije, bo czemu miałoby się udać za 3 razem skoro już 2 razy nie wyszło.. Chociaż mąż mówi, że jeszcze do niego przyjdę i będę prosić żeby sobie zrobić kolejnego bobasa 😀

aga_ni lubi tę wiadomość

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Laura wczoraj skończyła już 3 miesiące. Jak ten czas leci😁Rocznica poczęcia około 25 go- dokładnie nie wiem bo było na spontana. Agani ja też nie mogę się doczekać rozszerzenia diety. Już szukam przepisów w thermomixie dla dzieci😁Jeżeli karmisz piersią to musisz odstawić nabiał jeśli dziecko ma skazę.

‹‹ 1503 1504 1505 1506 1507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ