Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Koniczynka u nas jutro bedzie rok od powstania Bartka hehe
az z mezem zrobimy rocznice hehe. Jakies ciacho sie należy.
Bartek nosi pieluchy 2. Albo happy albo lupilu. 3 moze w domu zacznieny. Kupilam mu 3 z muminkami i juz sie nimi jaram.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
paulina2811 wrote:Tak, 74 za małe już. Mamy małego grubaska, waga urodzeniowa 4580, ma 3,5 miesiąca i 8300 waży
U nas zaczynamy rozmiar 68, a waga 5600, pampersy 2.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 17:06
kasia1518
-
nick nieaktualnyMy rocznice powstania mamy tez w najbliższych dniach. A jako, ze byłam na monitoringu, to wiemy w miarę dokładnie kiedy synek powstał 😅
U nas rozmiar 62/68, zważymy się dziś, ale szacuje Ok 6,5 kg.
Dziś na zakupach wpadły mi w ręce słoiczki. Ale o dziwo czuje jakieś fajne podniecenie na myśl o rozszerzaniu diety 😊 oczywiście chce jeszcze troszke poczekać, choć nie ukrywam, ze ze względu na fakt, ze aktualnie jesteśmy na smierdzioszku Nutramigenie, pewnie rozpocznę ten etap wcześniej niż planowałam tj 6 mż.
Tylko muszę poczytać troszke o rozszerzaniu, bo jestem w tym zielona.
Na początku pewnie ma to tylko walory smakowe, ale od kiedy dzieciaczki zaczynaja „najadać” się czymś innym niż mlekiem?
Ps. Chyba pierwszy raz odczuwam skok rozwojowy swojego dziecka😱 mały jest niespokojny i marudny, ale zaczął być ciekawy dosłownie wszystkiego! Nie może ze spokojem zjeść, bo wszystko go interesuje, wystarczy, ze pies przejdzie, albo usłyszy jakiś stukot...od razu odrywa się od butelki i sprawdzano co chodzi 🙈 a ludzi nie spuszcza z oczu, wodzi za nimi tak długo, aż znikną mu z pola widzenia...i przez ta ciekawość mały nie może usnąć 😏
-
nick nieaktualny
-
moni05 wrote:Ja Remika ubieram w dres i śpiworek do gondoli
no czapeczka też, oczywiście. Śpiworek jest taki jak moja kurtka, ale on się nie rusza, wiec ma bluzę dresowa właśnie jeszcze na body. Ja sama bluzka i kurtka. Nigdy spocony nie jest, ciepły owszem. A gondola „otwarta” bo panicz musi obserwować 🤷🏻♀️
Ja podobnie tj body na długo rękaw plus spodnie i skarpetki a na body bluza i do śpiworka. Wydaje mi się ze jest ok bo młody jest lekko ciepły ale nie przegrzany.moni05 lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
U nas rocznica już była, za to dzisiaj jest 100 dzień życia naszego bobasa 😍
Moja ekscytacja rozszerzaniem diety spadła niestety. Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że mały nie ma skazy białkowej. Po 1.5 tyg na pepti nie ma żadnej poprawy wyglądu jego skóry. Nawet jest gorzej. Biedak się drapie a ja nie wiem już czym mu tę poliki smarować. Maść robiona nie pomogła, bepanthen też nie.
-
sandrina22 wrote:U nas rocznica już była, za to dzisiaj jest 100 dzień życia naszego bobasa 😍
Moja ekscytacja rozszerzaniem diety spadła niestety. Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że mały nie ma skazy białkowej. Po 1.5 tyg na pepti nie ma żadnej poprawy wyglądu jego skóry. Nawet jest gorzej. Biedak się drapie a ja nie wiem już czym mu tę poliki smarować. Maść robiona nie pomogła, bepanthen też nie.Paulina -
nick nieaktualnysandrina22 wrote:U nas rocznica już była, za to dzisiaj jest 100 dzień życia naszego bobasa 😍
Moja ekscytacja rozszerzaniem diety spadła niestety. Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że mały nie ma skazy białkowej. Po 1.5 tyg na pepti nie ma żadnej poprawy wyglądu jego skóry. Nawet jest gorzej. Biedak się drapie a ja nie wiem już czym mu tę poliki smarować. Maść robiona nie pomogła, bepanthen też nie.
Sandrina, u nas poprawa nastąpiła (a właściwie nastepuje) po Ok miesiącu na Nutramigenie. Po Ok 10 dniach skończyły się problemy brzuszkowe...
My na buzie stosowaliśmy bepanthen sensiderm na zmianę z emolium krem
sandrina22 lubi tę wiadomość
-
paulina2811 wrote:Sudocrem?
W ramach ciekawostki- mam linomag z cynkiem i kiedyś w przypływie desperacji chciałam pozbyc się nim pryszcza na moim czole.
Skończyło się masakrą i obiecałam sobie, że mojemu dziecku nic z cynkiem na żadną partię ciała nie nałożę 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 21:00
-
Ja kupiłam jednak bepanthen sensiderm na ten policzek i jest duża poprawa. W poniedziałek idę prywatnie do pediatry. Zapytam co z tym okiem, policzkiem i szyja bo tak się ślini że wszystko zlatuje na szyję i w tych fałdkach się robią odparzenia. Daje mąkę na to ale za chwilę jest to samo.
A i kupiłam niebieskie pampersy jak dla mnie totalna porażka. Strasznie cienkie i trzeba co chwilę wymieniać, normalnie czuć pod ręką siuśk -
Cabrera spróbuję tego emolium w takim razie może.
No ja właśnie też czytałam gdzieś ( może nawet tu na forum) , że alergen może nawet 3 tyg się utrzymywać w organiźmie. Ale pediatra zbiła mnie z tropu, bo powiedziała że już po tyg będę widziała różnicę. Także no... widzę na gorsze..
-
nick nieaktualnysandrina22 wrote:Cabrera spróbuję tego emolium w takim razie może.
No ja właśnie też czytałam gdzieś ( może nawet tu na forum) , że alergen może nawet 3 tyg się utrzymywać w organiźmie. Ale pediatra zbiła mnie z tropu, bo powiedziała że już po tyg będę widziała różnicę. Także no... widzę na gorsze..
Nam tez pediatra mowila, ze po tygodniu różnica powinna być...u nas po tygodniu i troszke uspokoił się brzuszek. A buzia do teraz się utrzymuje (a u nas nie było tragedii, raczej taka kaszka, która bardziej było czuć przy dotyku niż widać).
Trzymam kciuki, żeby u Was szybciutko przeszło ✊✊
Ps. Przy czym jeśli nie przejdzie, to rozważyłabym zmianie pepti na nutramigen, który jest jeszcze bardziej restrykcyjny pod katem składu (tylko jest bardzo niedobry w smaku i nieprzyjemnie pachnie).
Jak nutramigen nie pomaga, to jest jeszcze jedno mleko neocate - choć my go nie próbowałyśmy. -
U nas kaszka na buzi była wcześniej a wszyscy mówili, że to trądzik. Teraz doszły czerwone plamy. Jak poparzony wygląda, to i diagnozę zmieniają.
Nie mam zaufania do pediatrów.
Pepti pachnie jak pasza dla drobiu 😂 ale ten mój żarłok wszystko wypije co mu zaserwuję.
-
wiktoriaa wrote:Ja kupiłam jednak bepanthen sensiderm na ten policzek i jest duża poprawa. W poniedziałek idę prywatnie do pediatry. Zapytam co z tym okiem, policzkiem i szyja bo tak się ślini że wszystko zlatuje na szyję i w tych fałdkach się robią odparzenia. Daje mąkę na to ale za chwilę jest to samo.
A i kupiłam niebieskie pampersy jak dla mnie totalna porażka. Strasznie cienkie i trzeba co chwilę wymieniać, normalnie czuć pod ręką siuśkPaulina -
U nas jako że było in vitro dokładnie wiem kiedy Władek powstał. Jesteśmy na etapie kupowania mieszkania i się zastanawiamy czy stać nas na salon +3 sypialnie i czy tego potrzebujemy no bo pytanie brzmi czy bedziemy mieć jeszcze jedno dziecko. I powiem wam ze rok minął od ostatniej procedury IVF a ja sobie nie wyobrażam zdecydować się na to jeszcze raz. Jestem przeszczęśliwa ze się udało ale to była droga przez mękę. Cieszę się ze wasze wspomnienia poczęcia maluchów są bardziej sexi
Ja się nie mogę doczekać rozszerzania dietya powiedzcie mi co się robi jak jest skaza białkowa przy KP? Zastanawiam się już czy Władek na pewno ma kolki czy to może skaza?
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Aga_ni, mam to samo odczucie. Jak sobie przypomnę ile testów musiałam zrobić przez rok czasu, ile to stresu mnie kosztowało i łez że znowu się nie udało, potem stresu na każdym usg czy serduszko bije, bo czemu miałoby się udać za 3 razem skoro już 2 razy nie wyszło.. Chociaż mąż mówi, że jeszcze do niego przyjdę i będę prosić żeby sobie zrobić kolejnego bobasa 😀
aga_ni lubi tę wiadomość
-
Moja Laura wczoraj skończyła już 3 miesiące. Jak ten czas leci😁Rocznica poczęcia około 25 go- dokładnie nie wiem bo było na spontana. Agani ja też nie mogę się doczekać rozszerzenia diety. Już szukam przepisów w thermomixie dla dzieci😁Jeżeli karmisz piersią to musisz odstawić nabiał jeśli dziecko ma skazę.