Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też ciągnie do przodu, ile ja się go napoprawiam, zeby się opierał, bo tak kazała nosić fizjo. Tak samo jak go Sadzam bokiem na kolanach,zeby Dac butlę to też ciągnie do przodu i nie chce się odchylić do tyłu. Ciekawe czy to znaczy, ze szybciej zacznie siadać.
-
To ciągnięcie do przodu mnie nie martwi aż tak, jak to przechylanie się na bok.
I jeszcze jedno. Śpi prawie cały czas na boczku na lewej stronie 🙁 każda próba obrócenia go na prawy bok ,przez sen kończy sie płaczem.
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Aguuula;2525 wrote:To ciągnięcie do przodu mnie nie martwi aż tak, jak to przechylanie się na bok.
I jeszcze jedno. Śpi prawie cały czas na boczku na lewej stronie 🙁 każda próba obrócenia go na prawy bok ,przez sen kończy sie płaczem. -
kasia1518 wrote:Olllliiii a próbowałaś dawać wodę jak jest głodny i ciepła? Ja podaje przed karmieniem taka letnia i wtedy często załapie- inaczej nie ma szans.
-
wiktoriaa wrote:A ciągnie go też w lewą stronę jak się przechyla? Może ma lekką asymetrie? Moja też jak była młodsza to miała upodobanie w prawej stronie, jak ją kładłam na brzuchu to leciała w prawo, przekręcanie też od prawej zaczęła ale teraz śpi na każdym boku i głowa chodzi dookoła
Przy noszeniu idzie jakby lekko na lewą stronę. Spanie na lewym boczku, jesli spi na plecach to główke ma tez na lewo choć tej nocy spał tez tak że główkę miał obróconą w prawo. Mam nadzieje że się to unormuje jak u Was.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Olliiii wrote:Próbowałam, ale tylko weźmie łyczka i poczuje, że to woda to koniec 😑 może jak zacznie pić z kubka to lepiej mu to będzie szło, może po prostu butelka kojarzy mu się tylko z mlekiem i koniec, nie mam pojęcia.kasia1518
-
Olliiii wrote:Próbowałam, ale tylko weźmie łyczka i poczuje, że to woda to koniec 😑 może jak zacznie pić z kubka to lepiej mu to będzie szło, może po prostu butelka kojarzy mu się tylko z mlekiem i koniec, nie mam pojęcia.
-
kkkaaarrr wrote:A czemu nie dasz z kubka juz teraz. Nina dostaje wode z najzwyklejszego w swiecie kubka. Wiadomo, troche sie zaleje, ale klade tetre pod brode i po klopocie.
-
Olliiii wrote:Bo mu ciężko pić wodę nawet z butelki , ciągle się krztusi, więc z kubka było by mu jeszcze ciężej. Możliwe, ze to przez zbyt wiotką przeponę, fizjo mówiła, ze może być właśnie przez to problem póki co.
-
kkkaaarrr wrote:Ok, jak problemem jest krztuszenie to inna sprawa, myslalam, ze po prostu mu nie smakuje z butelki. Choc, ja przyznam, ze u starszaka bardzo dlugo balam sie dac z kubka, wlasnie dlatego ze wydawalo mi sie, ze sie zakrztusi. A teraz za namowa przyjaciolki, ktora ma 3ke, sprobowalam od razu ze zwyklego kubka i nuezle jej idzie
-
Kontynuje y chodzenie po lekarzach w związku z małym przyrostem, kardiolog, neurolog jak na razie ok. Pozostał nam jeszcze neurologopeda i rozszerzone badania krwi dodatkowe.
Był moment, że było przyjemnie bez płaczu takiego, ale powróciło.
Panienka jest tak raczkowa, że wczoraj sprawdzałam ile polezy na bujaku, macie podłodze gdzie kolwiek tylko nie na rękach 4 minuty i płacz 😑
Wczoraj z okazji dnia kobiet dostala dynie, oficjalnie zaczęłam rozszerzać jej dietę
-
Dziewczyny, może widzialyscie gdzieś coś fajnego na podłogę, żebym mogła tam kłaść małego? Ani mata ani kocyk nie wchodzi w grę, bo mam płytki, więc będzie się slizgac. Najlepiej coś piankowego, teraz mamy takie puzzle z literkami piankowe ,ale to jest porażka, bo co wieczór muszę to zwijać ze względu na psy i zanim zwinę to połowa literek mi powypada i muszę od nowa układać 😑 i najlepiej coś większego, tak np 2x2.
-
https://allegro.pl/oferta/dwustronna-mata-piankowa-edukacyjna-150x180x1-xpe-8356741756
Ja mam taką. Jestem zadowolona, tyle że mamy podłogówkę i nie bałam się czy będzie zimno. -
https://kronos-shop.pl/product-pol-7870-Duza-Skladana-Dwustronna-Mata-Piankowa-180x200-cm.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping
My mamy tę i jestem z niej bardzo zadowolona.🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> wonder baby 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> 4.2025 ? -
O, właśnie O cos takiego mi chodziło, dzięki!
Aaga, mata do jogi za mała, bo młody jak sie rozchula z przewrotami na brzuch to miejsca potrzebuje 😀