Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja kupiłam taką https://allegro.pl/oferta/duze-puzzle-piankowe-mata-piankowa-180x180cm-9-szt-8613269288?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Puzzle są duże i bez mniejszych elementów więc spoko. Puzzli jest 9, każdy 60x60 cm. Na razie wystarcza mu 4 puzzle.
Zimri słodka mała 😍 mój kawaler ma całkiem podobną fryzurę 😏aga_ni lubi tę wiadomość
-
nuśka91 wrote:To ja kupiłam taką https://allegro.pl/oferta/duze-puzzle-piankowe-mata-piankowa-180x180cm-9-szt-8613269288?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Puzzle są duże i bez mniejszych elementów więc spoko. Puzzli jest 9, każdy 60x60 cm. Na razie wystarcza mu 4 puzzle.
My mamy taką samą tylko czarno-żółto-szara 😊
nuśka91 lubi tę wiadomość
-
Karooo93, chodzi o ten https://www.lidl-sklep.pl/SILVERCREST-Wielofunkcyjny-robot-kuchenny-1000-W-800-W-z-funkcja-Wi-Fi/p100286154
Ja się z domu z małym nie ruszam (oprócz spacerów) bo po co kusić los, ale też nie robię żadnych zapasów żywności 😀 chociaż patrząc jak wszystko znika z półek to chyba zacznę 😒 najbardziej mnie martwi, ze niedługo szczepienie i wizyta na bioderka. O ile w przychodni jest pusto jak są szczepienia to na bioderkach pewnie pełno ludzi w poczekalni.Karooo93 lubi tę wiadomość
-
My raczej tez bez paniki, ale tez nie pchamy sie specjalnie w duze skupiska ludzi. Zapasow tez nie robimy, kilka paczek makaronu czy kartonow mleka mamy w domu I tyle. My szczepienie mamy odroczone bo mloda od ponad tygodnia ma katar juz sama nie wiem jak jej pomoc... biedna sie mocno meczy w nocy.
-
Zastanawiam się jak podawać owoce takie jak banan, mango? Trzeba je też wrzucić na parę czy można na surowo?
-
Ja dziś zrobiłam zapasy, bo pierwszy przypadek na Lubelszczyźnie jest w Bełżycach a ja stąd jestem.
Oczywiście do sklepów się nie wybieram do Bełżyc, pojechałam do innej miejscowości a tam w sklepach pustki... mięsa nie ma, makaronu, mleka, kasz ... ogólnie panika bo ten pan jedt w stanie ciężkim pod respiratorem, jego żona jest dyrektorka szkoły, a zaraza prawdopodobnie syn , który był 2 tyg temu we Włoszech na meczu i on nie ma żadnych objawów. Także u nas gorąco w tym temacie.kasia1518
-
Hej dziewczyny.
Mate piankowa też kupowałam puzzle ale bez literek czy innych mniejszych elementów. Moje to 30cm na 30.
Co do epidemii i u nie też słabo 1przypadek poważny kobieta w śpiączce farmakologicznej pod respiratorem. 15km ode mnie. Dziś byłam na małe zakupy takie codzienne to na półkach pustki kolejki ogromne...
A tej kobiety mąż w niedzielę rozdawał komunie w kościele a syn pracuje w maku. 🙄 Mąka zamknęli na odkażanie a 40 pracowników ma kwarantannę. Oboje panowie czekają na wynik czy są zakażeni. Jak są to strach się bać ile osób zarazili. 🙄
U nas wczoraj potwierdzona asymetria i wzmożone napięcie więc 23marca mamy zacząć rehabilitację. Szczepienia które miałyśmy mieć 5 marca dalej odroczone przez sytuację z wirusem. 🙄Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Monalisa88 wrote:Hej dziewczyny.
Mate piankowa też kupowałam puzzle ale bez literek czy innych mniejszych elementów. Moje to 30cm na 30.
Co do epidemii i u nie też słabo 1przypadek poważny kobieta w śpiączce farmakologicznej pod respiratorem. 15km ode mnie. Dziś byłam na małe zakupy takie codzienne to na półkach pustki kolejki ogromne...
A tej kobiety mąż w niedzielę rozdawał komunie w kościele a syn pracuje w maku. 🙄 Mąka zamknęli na odkażanie a 40 pracowników ma kwarantannę. Oboje panowie czekają na wynik czy są zakażeni. Jak są to strach się bać ile osób zarazili. 🙄
U nas wczoraj potwierdzona asymetria i wzmożone napięcie więc 23marca mamy zacząć rehabilitację. Szczepienia które miałyśmy mieć 5 marca dalej odroczone przez sytuację z wirusem. 🙄 -
miałam Was właśnie pytać- szczepicie? mamy na 18.03 i nie wiem co robić... Pola ma mieć mmr i przesuwam. Ledwo skończyła 5 lat i już dzwonią,ma na to 11 miesięcy,więc przesuwam na lato,ale co z Olkiem? mam mętlik..
My mamy podstawowe rzeczy w większej ilości raz by się już nie ruszać a dwa,że wszystko wykupują -
Mamy dziewczynek pytanko czy zaczerwienione ujscie cewki moczowej moze oznaczac zapalenie ukladu moczowego?? Wczoraj zauwazylam zaczerwienienie I takie biale kropeczki obok. Juz jestem cala spanikowana, jutro zrobie mocz bo nie chce jej ciagac po przychodniach zwlaszcza teraz.
-
Co do szczepień u nas nawet na nie nie zapisują, także pewnie przełóż przedszkolanka 😉
Ja Wam powiem,że mnie męczy strasznie ta sytuacja, ale nie sam lęk przed wirusem, a zachowanie ludzi, którzy sami siebie nakręcają 🙉
Od jutra Jasio w domu, łobuzuje strasznie, już nie mam do niego sił dosłownie ...
Poza tym ostatnio jestem jakaś nieogarnięta, brak chęci do wszystkiego,z niczym jakoś się wyrobić nie mogę 🤦
Eh.
Co do zakupów to coś tam mamy, ale raczej nie na 2 tyg. Ale mój Piotrek i tak będzie chodził do pracy, więc no. -
Też mam dylemat co ze szczepieniami...miałam obie szczepic 19.03. - Gabrysia 2dawka pneumokoki, a Zosia ostatnia dawka przypominająca 5w1 ... I nie wiem co robić, tak już mamy obsuwe przez Zośki antybiotyk. Nawet nie wiem jak to w przychodni wygląda czy szczepia czy odwołują.
I tak siedzimy w domu, więc ja bym była skłonna zaszczepić , ale patrząc na to co się dzieje, to strach trochę. I bądź tu człowieku mądry 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2020, 04:45
kasia1518
-
Jeny u nas szczepienie miało być dziś. Jestem z podlaskiego u narazie nie ma potwierdzonego przypadku. Nie wiem też co robić bo jak zaszczepię to do soboty ewentualna gorączka jej przejdzie. U nas trzecia dawka.
Epidemia w kraju zaczyna być realna i o ile wcześniej śmieszyło mnie jak teść koleżanki kupił 100kg fasoli i 15l etanolu do dezynfekcji, to teraz sama chyba zrobię większe zakupy. -
wiktoriaa wrote:A wzmożone napięcie jak się objawia? Bo u nas fizjo wykluczyła, 2 pediatrów też a jedna stwierdziła że może mieć
Na poprzednich szczepieniach pediatra zwróciła uwagę na napięte rączki. Badała ja a mała się całą spiela i mnie spytała czy często tak robi. Zgodnie z prawdą powiedziałam że tak. To dała skierowanie do neurologa z podejrzeniem wzmożone go napięcia. Ten to potwierdził skierowanie na rehabilitację. 🙄 Z racji długich terminu napet na skierowanie pilne byłam z nią prywatnie u fizjo stwierdziła dodatkowo lekka asymetrie i zaleciła by iść na NFZ rehabilitację robić. No i na NFZ ta sama diagnoza mimo że zrobiła sama dużo postępów bo trzyma zabawki po środku ciałka dwiema dłońmi nie zaciska piątek i ogólnie mi się zdawało że już się samo poprawilo no ale ja się nie znam😜 więc będziemy mieć rehabilitację.Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Cześć dziewczyny. U nas tez coraz więcej osób się przejmuje wirusem. Ja miałam do niedawna wielki luz a teraz jak więcej poczytałam uważam ze dla dobra wszystkich powinnismy ograniczyć do minimum wyjścia, zrezygnować z kina itp. Nie tyle się boje wirusa co martwię się co się stanie jak nam się system służby zdrowia załamie i nie będzie komu i jak leczyć ludzi pilnie potrzebujących pomocy, np po zawałach serca.
A my dzisiaj idziemy na wizytę kontrolna, zapytam jak to ze szczepieniami.
Moje dziecko przestało płakać! Uświadomiłam to sobie niedawno jak byliśmy w odwiedzinach u mojego szwagra. Wcześniej za każdym razem płakał jak się z nimi widzieliśmy a mój mąż mówił ze młody ma zły dzień. Na ck mój szwagier odpowiadał
ze on chyba zawsze ma zły dzień. Byliśmy u nich niedawno a młody w świetnym humorze. A od jakiegoś czasu on w ogóle nie płacze! Nawet wieczorami jak już kest zmęczony. Co to za zmiana jakości życia! Jezu, teraz dopiero widzę jaka to jest różnica. Czuje jakbym przeszła na jakąś dobrą stronę mocy. Teraz jak mi mąż mówi ze wróci później z pracy to nie jest dla mnie tragedia bo nie lulam placzego dziecka na rękach, ani w wózku. Leży sobie, zajmuje w dużej mierze sam sobą, trochę się bawimy. Aż żałuje ze wcześniej nie przeszłam na te dietę bez białka. Tęsknie za pączkiem i serem ale naprawdę warto!23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Aga_ni super że dziecko przestało płakać w końcu odżyjesz i zaczniesz się cieszyć w pełni z macierzyństwa! Ja dawniej też nie wierzyłam w to że jak matka coś zje to nie ma wpływu na dziecko, dopóki się sama o tym nie przekonałam. Jedna zje kapustę i będzie ok, a inna zje kawałek murzynka z serem jak ja i będzie nosić w płaczu agddmd dziecko przez 3 godziny.
Ja też tęsknię za wieloma produktami ale tłumacze sobie że to nie będzie trwać wiecznie. Walczymy z butelka ale dalej jesteśmy na przegranej pozycjiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2020, 09:39
-
Aga super czyta się Twój post. Czyli jednak to nabiał, teraz już wiesz i będzie z górki.
Pojechalam i zaszczepiłam. Stwierdziłam że póki szpital funkcjonuje normalnie to jadę bo nie wiadomo jak będzie za 2 czy 3 tygodnie.
Wcześniej też robiłam sobie śmiechy hihy z wirusa. Ale dziś mama do mnie dzwoni że nigdzie mięsa nie może kupić i czy ja mam zapasy. 🤦♀️ Siostra wysłała zdjęcia z Biedronki w Białymstoku z pustymi półkami. A jeśli nawet zachoruje i będę łagodnie to przechodzić to raz że 2 tygodnie trzeba coś jeść, a dwa że mam rodziców z chorobami a dziadkowie po 90tce. Dziadek z astma i niewydolność oddechowa to u niego norma.
Tylko cały świat musiałby się zatrzymać na 2 tygodnie żeby wirus nie miał jak się rozprzestrzenić. A nasza służba zdrowia nie działa i brakuje sprzętu w czasach "pokoju", a tu zbliża się "wojna"