X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ urocze te nasze dzieciaki! 😍😍😍 nasz młody kończy dzisiaj pół roku. Wow, z jednej strony: kiedy to zleciało? z drugiej: czy on nie jest z nami od zawsze? życie przed wladziem to jakaś poprzednia epoka, co ja robiłam wtedy z wolnym czasem? ;) miłego dnia!

wiktoriaa, Karooo93, moni05 lubią tę wiadomość

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze maluchy tez tak czesto kichaja? U nas jest po kilka razy dziennie. Wiem ze tak sobie dzieci nosek czyszcza, ale mam wrazenie ze duzo tego kichania w ciagu dnia. Innych objawow nie ma, czasem cos charczy w nosku ale nie da sie odciagnac. Zastanawiam sie czy moze to byc alergia.

• aga90 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w zasadzie od urodzenia kichanie i coś tam słychać w nosie a przy infekcjach bardziej nasilone.

A ja mam pytanie czy czyjś bobas ma brązowe oczy?

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga90 wrote:
    U nas w zasadzie od urodzenia kichanie i coś tam słychać w nosie a przy infekcjach bardziej nasilone.

A ja mam pytanie czy czyjś bobas ma brązowe oczy?
    Moja ma brązowe oczy

syy26iye928jhyb7.png
  • aga90 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Moja ma brązowe oczy
    A kiedy jej zbrązowiały bo u nas brązowe zrobiły się przy źrenicach już kilka miesięcy temu a reszta taka ciemnoszara i się zastanawiam czy będą brązowe czy takie niezdecydowane

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas brązowe oczy od początku.

Kichanie może być od zbyt suchego powietrza. U nas przeszło po psikaniu wodą morską codziennie.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga90 wrote:
    A kiedy jej zbrązowiały bo u nas brązowe zrobiły się przy źrenicach już kilka miesięcy temu a reszta taka ciemnoszara i się zastanawiam czy będą brązowe czy takie niezdecydowane
    Od urodzenia ma taki ciemny brąz

syy26iye928jhyb7.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po szczepieniach masakra 😢 maruda cały dzień. Wazy 8900 czyli ważenie sposobem wchodzę na wagę sama a potem z nim zdaje egzamin 😬
    Kolejne mamy 7 maja...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem zła. Nie weszłam jeden dzień na forum i mi wszystkie zdjęcie Waszych dzieciaczków pouciekały:(
    U nas brązowe oczy. Obwódki jeszcze niebieskie ale w środku już brąz.
    My po szczepieniu wczoraj. Jeden rodzic. Bez maski.
    I zawsze szczepienie i czekanie to na lekarza to na pielęgniarkę trwało po 2 godziny a tu nagle dalo się w 10 minut załatwić sprawę.
    Szczepienie zniósł super. Zawsze znosi lepiej ode mnie. Ale kazali przyjść na kolejne jak będzie miał rok a jest przecież jeszcze Bexsero. Oczywiście mąż nie zapytał. Robicie ta szczepionkę ? Swoją droga odwołali szczepienia jak było kilku chorych a jak jest kilka tysięcy to wznowili. Ja bym się tam bezpieczniej czuła w przychodni miesiąc temu jak było mało chorych. A teraz przecież nie wiemy ile osób przechodzi bezobjawowo. A myśle ze dużo.
    Moni, ja tez tak wazę. Kurczę u nas 7,7 kg a taki klops się zrobił przez to nocne jedzenie. Wzrostu ma 72 cm chociaz trudno mi samej zmierzyć. Jak u Was ze wzrostem ?
    Moj kicha po kilka razy dziennie. A na słońcu to jyz w ogóle

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam z pierworodna, to wszystko się w zabiegowym odbywa... najpierw ważą i mierzą, potem wołają pediatre i bada i szczepienie- dobrze, bo nie trzeba łazić po kilku gabinetach. No i wpuszczają pojedynczo- rodzic + dziecko.

Dreamer ale Bexero to dodatkowe szczepienie nie wynikające z kalendarza szczepień, więc pewnie stąd mężowi nic na ten temat nie mówili.
    My już po pierwszej dawce jesteśmy- idziemy schematem 2 dawki + trzecia przypominająca w wieku 12-15mcy . Jeśli się poda pierwsza dawkę po 6mcż to jest 2 dawki + trzecia przypominająca po 2 roku życia- bo tak idę u pierworodnej.

Z Gabrysia zaczynamy w poniedziałek szczepienia, rozpisalam sobie wszystko i jak będzie zdrowa to do połowy czerwca powinniśmy się wyrobić ze wszystkim do tej dłuższej przerwy. Na koniec będzie 2 dawka bexero.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2020, 21:31

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Tak piszecie o tych szczepieniach, że tyle trzeba czekać, chodzić po gabinetach. U nas odbywa się to tak: jesteśmy umowieni na konkretną godzinę w gabinecie zabiegowym. Dziecko jest wazone, mierzone, przychodzi pediatra- zbiera wywiad i kwalifikuje do szczepienia. Teraz z dzieckiem może być jeden rodzic, w rękawiczkach i maseczce.
    W przyszłą środę Czarek będzie miał zaległe szczepienie z 3-4 miesiąca.
    Poza tym wyszedł mu ząb, chyba drugi się przebija. Jest trochę marudny, ale apetyt ma.
    No i dobra wiadomość- córka dostała się do przedszkola!🙂 Kamień z serca!🙂

moni05, kasia1518 lubią tę wiadomość

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na telefon z przychodni. Ale u nas problemu nie ma, jak dzwoniłam o szczepienie to pielęgniarka mówiła że wszystko jedno kiedy przyjdziemy bo jako że z małym dzieckiem to jesteśmy brani od razu poza kolejką. I tak samo było jak ją chciałam przebadać jak miała ten katar to wchodzimy od razu. Nie wiem czy to uroki wsi czy co

syy26iye928jhyb7.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze o dietach I rozszerzaniu juz bylo wiele, ale kiedy wprowadzacie dziewczyny nowa konsysyencje posilkow?

U nas jest kaszka I musy takie ze sloiczka, daje jej tez ciumkac warzywa czy owoce w calosci, teraz przymierzam sie do posilkow robionych juz osobiscie I nie wiem czy dalej robic takie mega gladkie czy juz probowac np z grudkami czy rozciapciane widelcem?

I druga sprawa moja corcia jak dostaje lyzeczke do reki to wie zeby pakowac ja do buzi ale np arbuza czy papryke juz traktuje jak zabawke I nimi rzuca. Metoda ze daje jej posmakowac, albo sama jem nie skutkuje. Wtedy rozdziabia buzke I czeka az jej podam.

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak piszecieo waszych przychodniach to tylko pozazdroscic. Ja w pon od 7 rano wisialam na tel, aby zapisac Nine na zalegla zoltaczke. Jak sie po kilku godzinach dodzwonilam to mi powoedzieli, ze maja 60 noworodkow bez zadnych szczepien i one maja pierwszenstwo. Ale, ze ja nie daje za wygrana to w srode na spacerze podeszlam z mezem pod przychodnoe. Otworzyla rejestratorka, wychylila glowe za drzwi, no i mowoe, ze chce zapisac, noe musze z dnia na dzien, ale chce termin. Ona, ze zapisy starszych dzieci (tj. Nie noworodkow) od czwartku. Maz w czwartek o 7.50 pod przychodnia, w ktorej dzieci zdrowe otwieraja o 8. Otworzyli i... brak mieksc, nie zapisza. Maz sie wkurzyl, powoedzial, ze nie odejdzie jak nie dadza terminu. Po malej klotni zapisaly na dzis. I tak, jestesmy po szczepieniu, ktore moja dama zniosla rewelacyjnie. Wazy 7055g i mierzy 69cm :D
    Chcialam od razu zapisac na meningokoki to mi powiedzieli, ze szczepienia inne niz obowiazkowe to przed koncem maja na 100% nie zapisza, bo musza najpoerw wyszczepic wszystko co obowiazkowe, a skoro maja 60 nowprpdkow bez zadnego szczepienia to im sie zejdzie. Uroki duzego miasta :/

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr mnie się w przychodni boją, bo zrobiłam 2 razy taki raban- jeden lekarzowi że skończyło się na wizycie u właściciela przychodni, a drugi pielęgniarkom bo wprowadziły mnie w błąd... Jak słyszą moje nazwisko albo wchodzę do przychodni to głowa od razu w dół u każdej, nawet w sklepie jak się spotkamy to patrzą na mnie spod byka.

W czwartek mówię, że za tydzień chciałbym zacząć szczepic druga córkę, bo mamy opóźnienie duże przez żółtaczke , a pielęgniarka milutka... A może by Pani chciała już w poniedziałek bo by się chyba jeszcze jedno miejsce znalazło , po co czekać do czwartku? No więc mówię, że jak są miejsca, to bardzo chętnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 18:09

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj dałam młodemu rybę pierwszy raz, myślicie że za wcześnie? Rozszerzamy dietę od 4 msc i uznałam, że po 6 msc będzie okej, ale ciagle płacze jakby coś go bolało i nie wiem czy brzuszek po rybie czy to nie ma związku i inny powód 😐

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Dziewczyny, dzisiaj dałam młodemu rybę pierwszy raz, myślicie że za wcześnie? Rozszerzamy dietę od 4 msc i uznałam, że po 6 msc będzie okej, ale ciagle płacze jakby coś go bolało i nie wiem czy brzuszek po rybie czy to nie ma związku i inny powód 😐
    Nina jadła już dorsza i łososia i poza kupą o zapachu zdechłej ryby żadnych problemów

moni05 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Nina jadła już dorsza i łososia i poza kupą o zapachu zdechłej ryby żadnych problemów
    O to to! Ta ryba z drugiej strony smakuje podle...
    u nas też dorsz i łosoś był.

Co do szczepień u mnie tak, że umawiają na godzinę konkretna i wchodzi się punktualnie, jest się samym z dzieckiem, lekarzem i pielęgniarkami... tylko jak wyskoczyły tak we trzy do niego w tych skafandrach i przylbicach jak ufoludki to w ryk, na mojej twarzy tez nie widzi czy ja się uśmiecham do niego czy nie bo maseczka... ale podoba mi się organizacja.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    No to może jeszcze ból po szczepieniu 🤔 Ignaś też dostał dorsza, ze słoiczka i już się boję kupy, bo sam obiadek przyprawiał o mdłości 😅

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:

He jak daje młodemu suszone śliwki żeby go odetkało to tez potem czuje dwa dni kupę o smaku śliwek

‹‹ 1602 1603 1604 1605 1606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ