Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Oliii u nas przez podawanie zageszczacza tez kupka zrobila sie zbita, taka plastelina. Poki co radzi sobie bez wiekszego wysilku I jest codziennie albo co dugi dzien ale tez ani sliwka ani woda jej nie zmiekczaja. Poki nie placze przy oddawaniu I nic wiecej zlego sie nie dzieje to nie podaje zadnych lekow. Tylko ze u nas woda slabo wchodzi, nie wiem jak ja do tego przekonac.
-
U nas kupa mniej więcej w konsystencji jedzenia ze słoiczków. Tylko martwi mnie ze nie codziennie a co 2-3 dni. Wody wypija może z 20 ml, resztę raczej wylewa niż wypija. Nie wiem jak sprawić żeby więcej pił. Dać mu wody w butelce ze smoczkiem? Robicie tak? oprócz obiadku i owoców karmie go piersią jeszcze 7x dziennie wiec może stamtąd dostaje wystarczająco dużo wody.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
U nas zagęszczacz odstawiony, posiłki stałe od dawna, więc już sama nie wiem.. mąż już wymyślił, że przez ząbkowanie, ale myślę że to raczej nie możliwe, jak już to bardziej biegunka.
Ignaś do 4 miesiąca w ogóle nie pił wody, nie mogłam za cholerę wmusić. Potem mu się odmieniło i nagle zaczął pić nawet 90 ml. I teraz znowu był bunt i nie chciał więc po prostu dolewam mu trochę soku jabłkowego. Wiem, że lepiej tak dziecka nie uczyć,ale przy posiłkach stałych i pogodzie jaka jest ostatnio musi pić. Ja daje z butelki bo z niczego innego nie chce. Kubek treningowy jak daje to myśli, że to zabawka. -
U nas kupa tez twarda i rzadko. Tak co trzy dni ale nieraz widzę ze próbuje zrobić, postęka i się poddaje. Z woda słabo idzie. Może spróbuje z tym sokiem.
I pojawiła się dzisiaj dziura w dziąsle. Ja wypatrywałam zęba od dwóch tygodni a pojawiła się dziura :p tak wiec czekamy dalej.
Młody się ślinił tak ze robiły się mu czerwone plamy na brodzie. No i sprawę załatwił Bibs. Nie przylega w ogóle do buźki. Został zaakceptowany. No i się śmiejemy ze jak ma bibsa to już można zdjęcia na insta wrzucać. -
Hej:-)
Ja dziewczyny karmiłam 9 i 10 miesięcy. Odzwtczajałam bo czulam.że czas. Małego będę karmiła rok. Nie ma niczego lepszego niż mleko mamy i zalecenia tera też są że jak można dłużej niż 6 miesięcy. A odstawianie poszło nam w 1 dzień. Mąż przejął na ten czas i poszło.
My mamy fotelik taką Polską wersję stokke
Fotelik do 10 roku życia jakos. Jest piękny i i idealnie pasuje do naszego stołu.
U nas kaszki słabo, obiadki też. Rusza głową że nie chce. Ale dziś ładnie zjadł owocka wiec jest sukces:-).
Mój kawaler też ponad 11 kilo. Jest długi i mocny:-) do głowy mi nie przyszło że ktos mógłby kazać go odchudzić. Moje córki też były duże i nadal są. Są wysokie i mocne. Kwestia genów:-).
-
Nasz mniej więcej 75-80 cm 😁
-
U nas wczoraj na szczepieniu zmierzyła na oko około 70cm - wydaje mi się że trochę więcej bo ciuszki 74 już są na styk. Waga... W ciuchach zaważyła 7996g, Pani wpisała w kartę 7900g - wg mnie trochę mało odjęła, no ale pewnie z 7700g waży 😁
Waga około 50 centyla, wzrost powyżej 95.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2020, 13:15
kasia1518
-
Aaga wrote:Moja to przy Waszych maluchach prawdziwa kruszynka 😱
Waga okolo 6500 I dlugosc ok 66cm. Ale mamy 8 miesiecy I spokojnie potrojona wage urodzeniowa I na dlugosc 20cm wiecej, wiec nie ma zlekasia1518
-
Aaga wrote:Moja to przy Waszych maluchach prawdziwa kruszynka 😱
Waga okolo 6500 I dlugosc ok 66cm. Ale mamy 8 miesiecy I spokojnie potrojona wage urodzeniowa I na dlugosc 20cm wiecej, wiec nie ma zle
U nas tak samo. 6410 i 68 cm.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Ale macie kruszynki:)
Czy u Was też teraz jest etap wszystko na nie? Czy to tylko mojemu się taki charakterek zrobil 😂 obciąć paznokcie krzyk, ubrać, przebrać krzyk, nic nie pasuje. A wcześniej wszystkie te rzeczy lubił. Może już przechodzi bunt dwulatka 😁 -
Olliiii wrote:Ale macie kruszynki:)
Czy u Was też teraz jest etap wszystko na nie? Czy to tylko mojemu się taki charakterek zrobil 😂 obciąć paznokcie krzyk, ubrać, przebrać krzyk, nic nie pasuje. A wcześniej wszystkie te rzeczy lubił. Może już przechodzi bunt dwulatka 😁
Teraz to nic 😉 Potem nadejdzie bunt dwu trzy pieciolatka itd. Wtedy to się dzieje😉😁😁 -
Cześć dziewczyny🙂Dawno nie pisałam, ale podczytuję Was co jakiś czas. Cieszę się, że u Was dzieci zdrowe i fajnie się rozwijają. Laura ma już 6.5 miesiąca, a ja cieszę się każdego dnia z macierzyństwa.Mała jest pogodnym dzieckiem, potrafi zająć się sobą, ciągle się śmieje i czasami przesypia nawet 10h w nocy.Także jest przeciwieństwem swojego brata jak był w tym wieku😉Wczoraj byłyśmy na szczepieniu. Waży 7700 i mierzy 69 cm- także wychodzi 50 -ty centyl. Cieszę się, że nie muszę jeszcze wracać do pracy w szpitalu, ale już obawiam się co będzie na jesień z racji tego, że cała ta sytuacja raczej się szybko nie skończy. Oprócz tego mam w domu 7 latka z którym trzeba codziennie ogarnąć lekcje. Zajmuje nam to codziennie po 2-3 h i powiem Wam, że bywa ciężko wszystko ogarnąć. Ale kto da radę jak nie matka😁Pozdrawiam Was i Wasze słodziaki cieplutko i postaram się pisać częściej.
-
Olii u nas nie tyle etap na nie, ale np w czasie jedzenia moje dziecko chce na przemian jeść obiad i swoją stopę, a śliniaka to nienawidzi i zrywa jesCze przed pierwsza łyżeczka.
Co do wymiarów obstawiam 8,5 kg i 70 cm ale dowiem się dokładnie w poniedziałek bo idziemy an szczepienie.
I jeszcze w temacie kupy u nas tez się zrobiła taka zwarta i męczył się. Zjadł 80g suszonej śliwki i nic, jabłko tez nie bardzo. Za to burak zadziałał błyskawicznie.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
adella1 wrote:U nas dziś drugi dzień owoców, no i nie powiem żeby banan i jabłko bardzo małemu smakowały. Któraś z Was karmiła burakiem z jabłkiem? Bo zastanawiam się nad tym połączeniem.
Tak, ja wprowadziłam owoce bardzo szybko, jakoś tam wyszło. Burak z jabłkiem zdecydowanie został zaakceptowany. Nawet bardziej niż samo jabłko. Ogólnie młody póki co woli warzywa niż owoce ale widzę ze to się dynamicznie zmienia.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!