X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś burak z cukinią i ładnie jadła ogólnie osobno buraka i cukinię też bardzo polubiła.
    W środę mamy szczepienie.
    Dziś z rana po 4 dniach młoda mi strzeliła taką kupę, że body na niej rozcinałam bo w żaden sposób nie dało się ściągnąć 😳🙈 po same pachy kupa była, a siedziała w bujaku. Heh dobrze że mąż z domu bo sama bym tego nie ogarnęła

aga_ni lubi tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podobnie jak u Agi, sliniaka nie lubi zrywa z siebie , w czasie jedzenia zaczyna się przekrecac na wszystkie strony, raz je łyżeczkę, raz wkłada stopę do buzi ... jedzenie to wyzwanie, jest cała wysmarowana... Ale zjada już po 200g, a butla 150ml .

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adella, wierzę, moja kuzynka ma 3latka i delikatnie mówiąc ma hardkor 🙈 cokolwiek by nie powiedziała to wszystko jest 'nie' razem z krzykiem, rzucaniem się na podłogę itp 😁

Wiktoriaa, myślałam że tylko ja mam takie atrakcje. ile to już bodów zostało rozciętych tym domu 😀

Kasia, Wow, dużo zjada. Ja dawalam młodemu słoik 190g, ale uznałam że chyba trochę przeginam , pomimo że jadł chętnie i teraz daje 150g.

A Ignaś za to jak zakładam śliniak to strasznie się cieszy, a jak ściągam po jedzeniu to płacze. Nie wiem czy dlatego, ze to już koniec posiłku czy o co chodzi 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 14:47

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To spróbuję tego buraka z jabłkiem. Widzę że na razie Czarkowi bardziej warzywa smakują.
    I po szczepieniu, kawaler waży 8,365- 50 centyl. Więc trochę się pomyliłam.

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Adella, wierzę, moja kuzynka ma 3latka i delikatnie mówiąc ma hardkor 🙈 cokolwiek by nie powiedziała to wszystko jest 'nie' razem z krzykiem, rzucaniem się na podłogę itp 😁

Wiktoriaa, myślałam że tylko ja mam takie atrakcje. ile to już bodów zostało rozciętych tym domu 😀

Kasia, Wow, dużo zjada. Ja dawalam młodemu słoik 190g, ale uznałam że chyba trochę przeginam , pomimo że jadł chętnie i teraz daje 150g.

A Ignaś za to jak zakładam śliniak to strasznie się cieszy, a jak ściągam po jedzeniu to płacze. Nie wiem czy dlatego, ze to już koniec posiłku czy o co chodzi 😀
    Heh no pierwszy raz taka akcja, kupa już była nie raz na plecach ale body zawsze udało się ocalić. No nic i tak ostatnio mówiłam że to akurat wyrzuce więc młoda postanowiła mnie wyręczyć 🤭
    U nas póki co nie zjada nawet połowy małego słoiczka. W sumie w ogóle w dalekim poważaniu ma słoiczki, A domowe wcina 🤭😊 chociaż też zależy jak trafię na humor. Śliniaka też nie lubi, gryzie i ściąga zanim podam pierwsza łyżeczkę

syy26iye928jhyb7.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zjada maly sloiczek caly I dalej chce, kaszki je pelna porcje z polowa sloiczka. Dzis musialam sie z nia dzielic ziemniakami bo swidrowala mnie wzrokiem I radzila sobie z rozgnieciona konsystencja. Dojemy sloiczki ktore mamy I zaczynam jej sama gotowac, troche mnie to przeraza ale sprobujemy.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ammyralis tyle wirusów i bakterii w koło bylo i bedzie. Życie powinno wrocic do normalności bo to nic nie daje. Wirus od grudnia a oni w marcu cyrki robia. Juz wiekszosc ludzi przeszla to w styczniu i lutym. Nie martw sie za wczasu i ciesz sie macierzynskim.

Bartek wczoraj dostał mięsko. Robilam pomidorowke na udku z indyka Judycie wiec wylowilam mu miesko trochę ryżu i marchewke i zrobilam mu 3 sloiczki ryzanki z masełkiem. Zajada pięknie :)

ammarylis, Aaga, kasia1518 lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa masz rację, ja się o siebie nie boję bo już 12 lat pracuję z materiałem zakaźnym jakby nie było. Boję się sytuacji, że wyjdę do pracy i np. nie wrócę tydzień do domu z powodu kwarantanny i tak może być nie raz...😯 Co do jedzenia to wczoraj też zrobiłam małej brokuły, marchewkę i trochę kurczaczka. Wszystko zmiksowałam i zagotowałam w słoiczkach na 3 dni. Obiadki je chętnie ale owoce już niestety nie. No nic będziemy próbować dalej.

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak chodźcie szczepić to lekarze badają normalnie dzieci?

syy26iye928jhyb7.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ammyralis no tak tu moze byc problem. Do jesieni moze już im przejdzie.

Wiktoria tak badaja. Ma dokładny bilans i oględziny z każdej strony.

Witaj synku
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Dziewczyny jak chodźcie szczepić to lekarze badają normalnie dzieci?

Tak, dziś lekarz dokładnie z każdej strony zbadał Czarka.

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz pediatra też normalnie badał, ale przychodnia była pusta, po każdym pacjencie włączana lampa itp.

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w końcu mamy wyznaczone szczepienie na przyszły tydz. I typowego bilansu nie będzie. Tylko kwalifikacja do szczepienia a rano wywiad telefoniczny z dr.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągle mamy problem ze spacerami. Mały prawie cały czas jojczy. Jeździ już w spacerówce. Ostatnio nawet podniosłam oparcie do siadu, ale też to nie to. Głodny nie jest, ubrany chyba też odpowiednio. Przetestowałam wszystkie ustawienia budki. Już nie mam pomysłów co mu przeszkadza. Nawet czasami z klatki nie zdążę wyjść a obwieszcza swoje niezadowolenie 🙉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 20:52

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo dziś pielęgniarka dzwoniła i mówiła że szczepienie w środę, a we wtorek doktor zadzwoni zebrać wywiad i tak się zastanawiałam właśnie jak to teraz wygląda

syy26iye928jhyb7.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina mialam tak z córką. Wózek parzył w tyłek. W spacerowce była chwila spokoju i trzeba było dac zapychacz albo nieść na rękach. Gdy nauczyla sie chodzić to wózek byl tylko na zakupy.

Witaj synku
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina22, a macie problem od początku czy od jakiegoś czasu? Bo np mój Ignaś tak jak kochał spacery, tak po 4-5 mięsiącu za cholerę nie dał się włożyć do wózka i iść na spacer. Okazało się, że to przez ten cały regres snu, dla niego było normalne zeby spać na spacerze, a biedny nie mógł zasnąć tak jak wcześniej. Teraz też jeszcze nie jest super, ale czasami się udaje go wziąć na krótki spacer .

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa to mnie pocieszyłaś 😂

Olliii no właśnie od miesiąca tak jest. Wcześniej było wspaniale, smoczuś i spanie. A teraz, jak jest bardziej świadomy wszystkiego to lament. Może się świata boi ?

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podajecie sezonowe owoce juz? Truskawki, maliny?

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Dziewczyny podajecie sezonowe owoce juz? Truskawki, maliny?

Maliny tak bo mam zamrożone od teściowej z działki z tamtego roku. Tych z sklepu nie dawałam, jakoś nie mam przekonania do tych owoców w kwietniu. Może ewentualnie mrożone, ale też nie kupowałam. Ale kiwi jej dałam kawałek, pomarańczy cząstkę i banan z tych egzotycznych.

Byłam na szczepieniu. Lidia waży 7,9kg (50centyl) i ma 71cm (prawie 90centyl 🙊)

U nas spacery tylko w spacerówkę w porze spania. Wtedy leży. W gondoli śpi w domu ale dni są już policzone bo boję się że mi wyskoczy. Dosłownie.

Wiktoria moja też ma sloiczki gdzieś. Ale zrobiłam jej takie malutkie kulki z mielonego mięsa i ugotowałam z warzywami i jadła. 😁 Tylko nie bardzo pozwala się karmić. Taka Zosia Samosia. Przybiera na wadze i jak na razie nie mam ciśnienia żeby jadła jakieś duże ilości.

Tylko nadal problem z skóra. Ectokrem nie pomaga zupełnie. Coś ja nadal uczula. Odstawiam gluten. Początkowo nie widziałam związku przy małych ilościach ale teraz już nie mam pomysłu. Ona potrafi zjeść pół mufinki marchewkowej która sama robię. Więc tu już gluten sporo. Może to to. Chcę mi się wyć i wściekła jestem za razem. Jedno i drugie z moich dzieci przechodzi te same problemy a ja nie umiem im pomóc. 😤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 08:26

kasia1518 lubi tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
‹‹ 1605 1606 1607 1608 1609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ