Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
wiktoriaa wrote:Aga jak młody dzisiaj, przeszło? Dużo zdrówka dla niego!
Ja dziś padam na twarz. Jeden ząb się przebija i jak wczoraj ładnie spała całą noc z jedna pobudka tak dziś co godzinę się budzi i pierś non stop w buzi. O 4 już wzięłam do siebie bo to wstawanie nie miało sensu. Eh strach myśleć co będzie przy innych zębach
Współczuje nocy i łącze się w bólu, Władek miał gorączkę cały dzień wczoraj, calla noc, jęczał i się budził ale bardziej ja nie spałam żeby mu sprawdzać temperaturę. I dzisiaj dalej ma gorączkę. Mysle ze pójdziemy jutro do lekarza, boje się ze to coś z układem oddechowym i ze coś pezegapilam, chociaż nie kaszle w ogóle wiec mam nadzieje ze to jednak zwykła trzydniówka.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI ICSI 1 - 01.2018 ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Julia już pięknie się obraca w każdą stronę, kręci sie wokół własnej osi i teraz zaczęłam pełzać 😊
Drzemki ma 2 zazwyczaj w przedziale 30min/2h. Najczęściej jednak 2 razy po te 30 min 😏
Myślę, że nie ma co się martwić tym ile śpi w dzień.Zimri lubi tę wiadomość
-
Konieczynka wrote:Weronika a jak długa jest przerwa nocna? Może odrabia sobie w nocy.
U nas dzień wygląd mniej więcej tak że około 5.30 - 6.00 już wstaje i nie ma zmiłuj. O 8 zasypia na pół godziny. Potem koło 12-13 i 16 drzemki. Często jedna z nich jest dłuższą ale to max godz. Myślę że łącznie w dzień śpi 2h w tych trzech drzemkach. A na noc usypia ok 21.
Więc snu na dobę ma 11h. Może są dni że uzbiera się 12h ale to rzadko. A mojej koleżanki 5latek śpi 12-13h/dobe.
I co ja jej zrobię. Pediatra też mi raczej w tym nie pomoże.
Zasypia ok 20:30 wstaje tak jak u Ciebie 5:30/6:00. W nocy niby nie wstaje, ale sen ma bardzo niespokojny mniej więcej co godzinę jest marudzenie i płacz przez sen, dostaje butle weźmie kilka lyczkow, przytulę ją i śpi dalej i tak całą noc. Dodam, że nie toleruje smoczka być może dlatego ma taki niespokojny sen.13 cs starań o drugie dziecko - szczęśliwy ❤️
Termin: 06.11.2019 - Dziewczynka ❤️
CC - 22.10.2019
10.09 - 1990g
15.10- 2837g
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Dobrze wiedzieć, że raczej nie mam czym się martwić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2020, 20:35
13 cs starań o drugie dziecko - szczęśliwy ❤️
Termin: 06.11.2019 - Dziewczynka ❤️
CC - 22.10.2019
10.09 - 1990g
15.10- 2837g
-
Nina wczoraj pierwszy raz sama wstala i dzisnowa umiejetnosc intensywnie trenowala. Azatem mamy komplet: czwpraki, siadanie i wstawanie. Teraz bedzie dluuugi 3tap doskonalenia rownowagina 2 nogach i pierwsze kroczki obstawiam w 2 polowie pazdziernika
W kwestii drzemek u nas typowo 3x30min lub ta srodkowa dluzsza, ale jesli wydluzy sie za bardzo tp wtedy czesto niema juz tej trzeciej. Kazde dziecko wie ilw snu potrzebuje, jesli tylko nie jest wyraznie rozdraznione, nie wydaje sie ze je cos bolito spi ilepotrzebuje, a dzieci jak i dorosli, jedne sa spiochami a inne nie -
Witam się i ja.
Nie mam czasu nawet tu zajrzeć!
Kamilo łapie mnie juz za dłonie i zapieprza! Chce to robić prawie cały czas. Kupiliśmy mu juz pchacz to troszkę z nim pochodzimy. Byliśmy u fizjo akurat bo mały stawiał stópkę do środka przy wstawaniu ale wszystko jest ok. Zanim doczekaliśmy wizyty to powoli się to normuje.
Co do jedzenia to jest raczej mlekopijcą. Pije 4-5 porcji w dzień i 1-2 w nocy. Lubi cos pochrupać, podjadać ale karmienie z łyżeczki idzie gorzej. W ogóle mam wrażenie że nie lubi jeść w foteliku.
Drzemki- róznie. Czasem godzina dziennie,półtorej, czasem 2.5, dzielone na 2 lub 3.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI ,3x transfer ,1x crio ,1x transfer -biochemiczna , 1x crio , drugi crio -
wiktoriaa wrote:Adella kciuki za Czarka!
Dziewczyny czy to jest możliwe żeby z dołu wychodziła jedynka A z góry przebijała się dwójka?
Dziewczyny, proszę napiszcie mi w takim razie co mniej więcej i w jakich ilościach w dzień jedzą wasze dzieci? Bo może mój wcale nie je aż tak źle 😜Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
U nas ida rownolegle dolna jedynka, gorna jedynka I gorna dwojka - zobaczyny co sie pierwsze przebije.
U nas dokladnie jest tak: 9:00 piers 12:00 kaszka zbozowa na moim mleku ok 110ml+ ok 50gr owocow do tego, kolo 15:00 piers, 17-18 obiadek czasem to okolo 100gr czasem 190gr zalezy od dnia (np jakas zupka, czy miesko z warzywami), 21:00 piers I w nocy 2-3 razy piers. Miedzy posilkami jest skorka z chlebka, chrupek, kawalek banana czy papryki do raczki do ciumkania (nie potrafi tego jeszcze zjesc w calosci) I staram sie podawac picie z tym roznie. Sa dni kiedy przestawiaja nam sie godziny podawania posilkow albo kolejnosc, sa dni kiedy dodatkowo podaje chwile po porannym cycku jajko albo jogurt. Czasami drzemka sie wkradnie w innej godzinie albo idziemy do fizjo wiec musze jej tez przesunac godzinke jedzenia. Sa dni ze zje wiecej niz zwykle np dodatkowa kaszka przed snem a, w inny znacznie mniej. To chyba jak u doroslego, mamy rozne dni apetyt tez rozny. -
To mój jednak mało je. Rano mleko. Później jakis jogurt, kaszka czy owoc ze słoiczka. Tego kilka łyżeczek, moze jakies 50 g/60. Dziś np zjadł kawałki banana i drobiłam mu rogalika. To parę kęsów zjadł. Mleko. Na obiad zupka to też zjadł ok 50 g. Później dostanie mleko, przegryzki, owoc (pewnie kilka kostek banana bo lubi) i na wieczór mleko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 14:54
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Władek je
9:30 kaszkę na wodzie z owocami, zazwyczaj około 160 g.
13:30 mleko - nie wiem ile bo go karmie piersią.
16:30 słoik obiadu - zazwyczaj około 160g, czasem zje słoik 190 i widzę ze chciałby jeszcze a czasem zje tylko kilka łyżeczek. 20:00 mleko.
I w nocy zazwyczaj 24:00 mleko i około 5 rano mleko. (Czasem jeszcze jedno karmienie wypadnie). Jest raczej pulchny, wydaje mi się ze wazy teraz około 9,5 kg.
Nie podaje mu żadnych przekąsek bo on nie chce jeść nic w kawałku. Tylko z łyżeczki. Ale musi się kiedyś nauczyć wiec chyba zacznę mu podawać pomiędzy posiłkami coś. (W trakcie posiłku nie tknie nic, jak weźmie do reki nigdy nie wkłada tego do buzi tylko wyrzuca i czeka na łyżeczkę).23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI ICSI 1 - 01.2018 ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
U nas koło 8.00 mleko 120ml, 11.00 kaszka z owocami/jogurt z owocami / budyń jaglany/jajecznica na maśle- najczęściej kaszka bo lubi- robię na wodzie 120ml + owoce, koło 14.00 obiadek- 190g-200g. 17.00 mleko 120ml, po 21.00 mleko 150-180ml. W nocy po 1 i po 5 mleko po 150ml.
Czasami na obiad daje mniej np. 120g i później tubka owocowa czy po prostu owoce. W między czasie dostaje też chrupka, banana , truskawki ale to nie codziennie i do picia woda- też różne ilości, id 30ml do 250ml.
Waga 8kgWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 17:13
kasia1518
-
Aaga wrote:Agulaaa a jestes na mm czy na piersi? Jak mm to ile mleka wypija? Waga jest ok?Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Aaga wrote:Agulaaa to sie nie martw, stopniowo sie bedzie przyzwyczajal do nowych posilkow. Duzo pije mleczka, waga ladna wiec I na normalne jedzenie bedzie pora wazne ze ciagle probujecie.
Mam nadzieję że zacznie lepiej jeść.
Dzieki!!Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
4xIUI ,3x transfer ,1x crio ,1x transfer -biochemiczna , 1x crio , drugi crio