Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Od jakiegoś czasu zaczęłam czytać co u Was, troszkę nadrobiłam. Super się wasze dzieciaczki mają kiedy to wszystko zleciało!!! Dopiero co byłam w szpitalu....
Widziałam że jeszcze pytacie o Filipka tak strasznie mi miło
Tak wiec postaram się w skrócie. Mój synuś jest małym okruszkiem dalej. Po prostu ciągle rośnie swoim powolnym tempem. Waży dopiero ok 5kg i ma 60cm długości.
Po za tym w miarę ok. Od wyjścia ze szpitala nie chorował (odpukać), po za drobnym katarkiem.
Ruchowo troszkę opóźniony że względu na swoją drobna budowę. Nie pełza, nie raczkuje, nie siada sam. Ale jest mega ruchliwy. Potrafi się przemieszczać po swojemu. Robi obroty wokół własnej osi i kręci się także wszędzie go pełno. Przyjmuje czasem pozycje do czworaka ale jeszcze nie umie w tej pozycji poradzić sobie z głową. Czekam cierpliwie. Rehabilitujemy się 3 razy w tygodniu. U nas na szczęście po 1,5 m-ca postoju cwiczenia ruszyły.
Z jedzeniem raczej nie mamy problemu. Filip dalej na nutramigenie. Po za tym kaszki z owocami bardzo lubi. Obiadki też, ale jeszcze papki. Po za tym przekąski. Jakiś chlebek, chrupki, wafelki. Daje radę. Od dwóch dni próbujemy też kawałki jeść bo dostałam pozwolenie od fizjo żeby go karmić w krzesełku. Nawet coś tam udało mu się zjeść wodę pije ale mało. Teraz uczy sie pić z bidonu
Zębów jeszcze nie mamy.
Ostatnio robiliśmy badania kontrolne morfologia, mocz itp. Na szczęście wszystko dobrze. Jesteśmy pod opieką wielu poradni choć już dużo mniej tych wizyt na szczęście. Teraz czekamy na genetyka, mamy wizytę w sierpniu.
Jeśli chodzi o spanie to w ciągu dnia dwie drzemki. Raczej turbo drzemki tak po 30 min do godz. Czasami zdarzy się dłużej ale rzadko. Noce przesypia super. Zjada ostatni posiłek o 21 i idzie spać. Budzi się dopiero koło 5-6 na jedzonko.
Także po za tym ze jest malusi i ruchowo trochę do tyłu to nie mogę narzekać.
Wiele łez wylałam od początku ciąży do dzisiaj. Tak ogromnego stresu nigdy nie miałam. Wiem że to mnie nie opuści, choć już trochę wyluzowałam bo muszę się cieszyć każdym wspólnym dniem i muszę dać Filipkowi tyle miłości i szczęścia ile się tylko ile się tylko da. Staram się skupić na nim i nie doszukiwać na siłę. Nie wiem co los nam szykuje, ale wiem jedno że kocham tego szkraba nad życie i nie wyobrażam sobie żeby nie było go z nami. Jest cudowny,wesoły i kochany. Wniósł wiele radości do naszego życia !!!
Pozdrawiamy wszystkie ciocie :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 22:55
Aaga, Zimri, adella1, wiktoriaa, sandrina22, Kookosowa, kasia1518, Karooo93, aga90, Cabrera, moni05 lubią tę wiadomość
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Basiu jak cudownie ze sie odezwalas! Wiele razy o Was myslalam. Filipek od poczatku byl bardzo dzielny wiec nie moglo byc inaczej. U nas tez opoznienie ruchowe I Julka tez drobniejsza od rowiesnikow ale wierze ze wszystko nadgoni w swoim czasie, a jak nie... to co z tego? Dalej bede ja kochac nad zycie. Masz sto procent racji w tym co piszesz! Gorace pozdrowienia dla Was I duzo zdrowka I sil!!
-
Konieczynka [QUOTE=Przegapiłam wasze zdjęcia. Zimri tylko Twoja widzę malutka. Jakie ma włoski śliczne. Moja to taka lysa 🤣[/QUOTE]
Calineczka waga ok 6.4 i nosimy 68 rozmiar wzrost coś koło 65 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2020, 00:39
-
Hej dziewczyny Basiu, dobrze Cię czytać
My już od wczoraj w domu, szybko poszło. Teraz kontrolne usg w lipcu. Zauważyłam że Czarkowi hemoglobina ciągle spada, chyba będę musiała to skonsultować.Aaga, wiktoriaa, sandrina22, aga90, Cabrera, moni05 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry dziewczyny
Adella duzo zdrowka dla Was i trzymam kciuki za Czarka
Basiu cudownie, ze sie odezwalas:) milo czytac co u Was:)
Zimri, musze Ci powiedzieć, ze nasze corki maja duzo wspolnego😄 waga rozmiar ubranka, moja tez wlasnie zaczela jesc w kszeselku w kawalkach😆 tez sadzam tylko na czas posilku, bo nie siedzi jakos stabilnie. Ale najbardziej mnoe foto rozlozylo. Moja ma identyczne wloski i tego typu spojrzenia😍
Zimri, Karooo93 lubią tę wiadomość
Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
nick nieaktualny
-
Cecylia wrote:Pozdrowienia z listopada:) podczytuje was, bo mój z początku miesiąca jest i wiele tematów ogarniam razem z wami.
Jak piszecie że dajecie chrupki, przekąski, wafelki to co to dokładnie jest? Szukam inspiracji:)Cecylia lubi tę wiadomość
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI ,3x transfer ,1x crio ,1x transfer -biochemiczna , 1x crio , drugi crio -
Moja Julka też drobna. Waży 7200g i ma jakies 65cm max.
Co do jedzenia to u nas różnie. Nie ma stałych pór posiłków.
Zazwyczaj je śniadanie (kaszka, jajko, serek, wędlinka itd)
Później zazwyczaj jakiś owoc/ pierś
Obiadek (warzywka, mięsko, makaron, ryż, ryba)
Dalej pierś i później jakąś kolacja (podobnie jak ze śniadaniem)
Do spania pierś.
W nocy jakieś 2 pobudki na mleko.
W między czasie chrupki kukurydziane, tubka z owocami, wafle ryżowe
I co tam wpadnie do ręki 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 11:36
aga90, sandrina22, wiktoriaa, Cecylia, Kookosowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny