Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Konieczynka, to samo u nas. Tez pierwszy raz wzielam tylko nurofen. Goraczkowala, nie wiem ile miala, ale byla rozpalona i to bardzo. W srodku nocy obudzila sie z krzyki3m, czulam ze to ucho. Zadzwonilismy do ubezpieczyciela, ale mogl umowic wizyte na rano. Poprosilam recepcje o zamowienie taxy do najblizszego szpitala. Mial byc na ekuz, nie byl. Zaplacilam za wizyte i antybiotyk 175 euro. A sczescie ubezpieczyciel uznal to szkode i zwroca nam po powrocie.
-
Dreamer wrote:Moj mi wyskoczył z wózka. I to na kostkę brukowa. Guz na czole i nos czerwony. Załamka.
Obserwuj małego bo jednak podłoże twarde i wysokość niemała, jakby coś Cię niepokoiło, to jedź do szpitala.kasia1518
-
kasia1518 wrote:No niestety teraz trzeba już zapinać nasze łobuziaki. U nas też wstawała w spacerowce i zaczęłam ja zapinać.
Obserwuj małego bo jednak podłoże twarde i wysokość niemała, jakby coś Cię niepokoiło, to jedź do szpitala.
To jest najlepsze Ze był zapięty. Ale wozek był ustawiony na pozycje leżąca. On się obudził, przewrócił na brzuch i uciekł tak jakby góra. I jakoś wysmyknal się spod pasów.
-
To i ja się pochwalę, przebiły się w końcu 2 górne jedynki , także 5 zębów mamy. Oprócz tego zaczęła śmigać przy pchaczu i bardzo jej się to podoba, cieszy się i piszczy z radości 😀 dziś chwilę byliśmy u teściów i tam też mają takiego starego pchacza, to złapała za niego i chodziła w skarpetkach po podwórku... A ja mogłam spokojnie wypić kawę 😉
wiktoriaa, moni05 lubią tę wiadomość
kasia1518
-
kasia1518 wrote:To i ja się pochwalę, przebiły się w końcu 2 górne jedynki , także 5 zębów mamy. Oprócz tego zaczęła śmigać przy pchaczu i bardzo jej się to podoba, cieszy się i piszczy z radości 😀 dziś chwilę byliśmy u teściów i tam też mają takiego starego pchacza, to złapała za niego i chodziła w skarpetkach po podwórku... A ja mogłam spokojnie wypić kawę 😉
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
kkkaaarrr wrote:Konieczynka, to samo u nas. Tez pierwszy raz wzielam tylko nurofen. Goraczkowala, nie wiem ile miala, ale byla rozpalona i to bardzo. W srodku nocy obudzila sie z krzyki3m, czulam ze to ucho. Zadzwonilismy do ubezpieczyciela, ale mogl umowic wizyte na rano. Poprosilam recepcje o zamowienie taxy do najblizszego szpitala. Mial byc na ekuz, nie byl. Zaplacilam za wizyte i antybiotyk 175 euro. A sczescie ubezpieczyciel uznal to szkode i zwroca nam po powrocie.
Niestety Lidia nadal goraczkuje. Podaje jej co 4 h na zmianę ibuprofen i paracetamol. Wczoraj była lekarka i nic nie stwierdzila. Uszy, płuca czyste. Gardło lekko czerwone ale twierdzi że wirusowe. Rosną też czwórki. Może zęby. Ale termometr mi pokazuje po 38 - 39 '. Poci się strasznie.
Do tego starszak zaczął chrypiec i kaszlec. Pierwsze takie wakacje...
Dziś wyprawiłam na wycieczkę męża z synem. Widzieli żółwia morskiego w naturalnym środowisku 😁 trochę im zazdroszczę, ale nie było wyjścia, musiałam zostać z mala. Tylko kasa mi przepadła bo opłacone z góry. ☹️ -
I nas 5 zebow i lada moment wyjdzie kolejny. Dzis bylysmy pierwszy dzien na adaptacji w zlobku. Mysle ze jakos sobie poradzimy z tym wyzwaniem
U nas dalej opoznienie ruchowe, neurolog wczoraj mowila ze dramatu nie ma ale od piatku zaczynamy intensywna vojte, niestety bobath nie przynosi efektow.
Carbera co u Ciebie? Jak sie czujecie? -
Dreamer wrote:To jest najlepsze Ze był zapięty. Ale wozek był ustawiony na pozycje leżąca. On się obudził, przewrócił na brzuch i uciekł tak jakby góra. I jakoś wysmyknal się spod pasów.
Mi tez wczoraj prawie wypadł! Pasy były zapięte ale nie przeciągnięte góra przez ramiona. W ogóle teraz mam wrażenie ze w sekundę to dziecko już jest na skraju łóżka/poza łóżeczkiem/wozkiem/przy ostrym krawędzią szafki itp. Muszę chyba lepiej przystosować mieszkanie.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI ICSI 1 - 01.2018 ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Konieczynka wrote:Niestety Lidia nadal goraczkuje. Podaje jej co 4 h na zmianę ibuprofen i paracetamol. Wczoraj była lekarka i nic nie stwierdzila. Uszy, płuca czyste. Gardło lekko czerwone ale twierdzi że wirusowe. Rosną też czwórki. Może zęby. Ale termometr mi pokazuje po 38 - 39 '. Poci się strasznie.
Dziś wyprawiłam na wycieczkę męża z synem. Widzieli żółwia morskiego w naturalnym środowisku 😁 trochę im zazdroszczę, ale nie było wyjścia, musiałam zostać z mala. Tylko kasa mi przepadła bo opłacone z góry. ☹️
Współczuje, może faktycznie to tylko zęby?23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI ICSI 1 - 01.2018 ICSI 2 - 08.2018
Aaga wrote:I nas 5 zebow i lada moment wyjdzie kolejny. Dzis bylysmy pierwszy dzien na adaptacji w zlobku. Mysle ze jakos sobie poradzimy z tym wyzwaniem
U nas dalej opoznienie ruchowe, neurolog wczoraj mowila ze dramatu nie ma ale od piatku zaczynamy intensywna vojte, niestety bobath nie przynosi efektow.
Carbera co u Ciebie? Jak sie czujecie?
A u nas nadal zero zębów 🙈
Opowiedz coś więcej jak w żłobku? U nas adaptacje z rodzicem odwołane ze względu na covid.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
Konieczynka wrote:Niestety Lidia nadal goraczkuje. Podaje jej co 4 h na zmianę ibuprofen i paracetamol. Wczoraj była lekarka i nic nie stwierdzila. Uszy, płuca czyste. Gardło lekko czerwone ale twierdzi że wirusowe. Rosną też czwórki. Może zęby. Ale termometr mi pokazuje po 38 - 39 '. Poci się strasznie.
Dziś wyprawiłam na wycieczkę męża z synem. Widzieli żółwia morskiego w naturalnym środowisku 😁 trochę im zazdroszczę, ale nie było wyjścia, musiałam zostać z mala. Tylko kasa mi przepadła bo opłacone z góry. ☹️ -
Dziś wyprawiłam na wycieczkę męża z synem. Widzieli żółwia morskiego w naturalnym środowisku 😁 trochę im zazdroszczę, ale nie było wyjścia, musiałam zostać z mala. Tylko kasa mi przepadła bo opłacone z góry. ☹️
Zycze Lidce szybkiego powrotu do zdrowia!!Konieczynka lubi tę wiadomość
-
Mój to też taka wiercipieta, że pasy go nie powstrzymują... Ale rozglądam się za kompaktowym wózkiem, max do 7kg wagi, ale na nic się nie zdecydowałam 🙈 chyba to będzie lionelo, jak wszystko, co mamy, bo ich rzeczy najlepiej jak dotąd mi się sprawdzają.
Zębów u nas 8 i mam wrażenie, że dolne trójki chcą wyjść tak samo niezauważalnie jak dwójki... Masakra z tymi zębami u niego. Jak ze wszystkim, nadążyć nie mogę.
Wspolczuje Wam bardzo tych przeżyć na urlopach tylko potwierdza się to, że dobre ubezpieczenie to podstawa. My w tym roku jedynie lokalne jeziora, plus jednodniowe wypady dla dzieci jak wodny park rozrywki, zoo i tym podobne
Nie czuję się na siłach żeby gdziekolwiek jechać z tymi rojbrami 😅 zwłaszcza, że sama się czuje niezbyt dobrze.
Cabrera, jak się masz?Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
My wróciliśmy po 3 tygodniowej nieobecności do domu. Byliśmy u dziadków, później na Mazurach-pogoda była super,cały czas w wodzie, nawet Julia sie kapała, ale teraz niestety mają katary i kaszlą 🙈 także Jasiek do końca tygodnia w domu, a miał już iść do przedszkola 🥴
Teraz cały dzień piknikuje się z koleżankami z bloku na działce 😁
Korzystamy z pogody 😁
Zdrówka dla wszystkich dzieciaczkow! 🥰
I właśnie jak tam nasze ciężarówki ? Cabera, Dominika ?moni05 lubi tę wiadomość
-
Zapomniałam o Dominice 🙈 przepraszam Cię 😊Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dziewczyny, wróciłam z wakacji z głową pełna wspomnień i pięknych widoków.
Mimo Lidki choroby, która przysporzyła trochę zmartwień i stresu, wyjazd był bardzo udany.
W czwartek zwiedziliśmy niestety szpital, w którym inna już lekarka od razu zdiagnozowała zapalenie ucha. Po 3 dawkach miałam inne dziecko, bez gorączki, radosne, roześmiane. I zrobiono jej test na covid. Negatywny 😜
Więc teraz bierze antybiotyk, daje jeszcze probiotyk bo już 💩 luźna była. Tylko znowu ja wysypalo i teraz pytanie czy to nie po lekach...
Rączki pcha do buzi na maxa. Więc może ten żabek gdzieś tam też nie jest bez winy.
Co do ubezpieczenia mam mieszane uczucia. Bo korzystaliśmy tylko z karty Europejskiej. Tu leczenie z wynikami moczu bezpłatne w szpitalu. A na te dodatkowe musieliśmy zapłacić kilka euro. Więc w sumie mam wrażenie że to tylko naciąganie kasy przez firmy turystyczne. Bo pełen pakiet na naszą rodzinę kosztował 600zl (nie kupiliśmy) a musieliśmy zapłacić równowartość 200 i to było w podstawie, w cenie wyjazdu. -
Koniezynka, no to nam córcie dokladnie ten sam scenariusz przerobily! Nina rowniez zsypana i niestety u nas to po amoksycylinie. Ostatniej dawki juz nie wziela, na szczescie ucho 100% zdrowe, boerzemy fenistil, unikamy slonca i zobaczymy co po weekendzie bedzie.
Co do ubezpieczenia, zadajcie zwrotu od ubezpieczyciela. Jesli byloscie zmuszeni zaplacic za leczenie z wlasnej kieszeni macie prawo do zwrotu. Nam maja zwrocic, wlasnie wyslalismy wszystkie dokumenty.
Aaa, i u nas tez luzna kupa i to o czym nie wiedzialam, ze do antybiotyku powinno sie brac probiotyk i prebiotyk, a nie sam probiotyk. Czyli taki np. dicoflor nie a multilac juz takWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 20:48
-
A wychodzą Wam już dolne trójki?
Remi ma 8 zębów już, po dolnych i górnych dwójkach przyszedł czas na te diabły... Najgorsze zęby póki co. Wszystko, co działało w przypadku pozostałych zębów tu nie działa... I ibuprofen tu nie daje rady. Do psikania mamy dentosept A mini i zawsze była mega ulga, a teraz jakby nie działał... spuchniete wszystko, jedna zaraz się wybije a druga jeszcze trochę... PomocyGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:A wychodzą Wam już dolne trójki?
Remi ma 8 zębów już, po dolnych i górnych dwójkach przyszedł czas na te diabły... Najgorsze zęby póki co. Wszystko, co działało w przypadku pozostałych zębów tu nie działa... I ibuprofen tu nie daje rady. Do psikania mamy dentosept A mini i zawsze była mega ulga, a teraz jakby nie działał... spuchniete wszystko, jedna zaraz się wybije a druga jeszcze trochę... Pomocy
Ale pewna jesteś że to trójki? Po dwojkach wychodzą czwórki, a później trójki. Mówi się że najgorsze bo muszą się wbić między 2 a 4, no i nosowe są.
U nas przy czworkach u starszej była tragedia a później przy trojkach tragedia do potęgi... ogólnie pół roku wyjęte z życia. Mocno zerwane noce. Ze 2 razy dałam viburcol.kasia1518