X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka, to samo u nas. Tez pierwszy raz wzielam tylko nurofen. Goraczkowala, nie wiem ile miala, ale byla rozpalona i to bardzo. W srodku nocy obudzila sie z krzyki3m, czulam ze to ucho. Zadzwonilismy do ubezpieczyciela, ale mogl umowic wizyte na rano. Poprosilam recepcje o zamowienie taxy do najblizszego szpitala. Mial byc na ekuz, nie byl. Zaplacilam za wizyte i antybiotyk 175 euro. A sczescie ubezpieczyciel uznal to szkode i zwroca nam po powrocie.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Moj mi wyskoczył z wózka. I to na kostkę brukowa. Guz na czole i nos czerwony. Załamka.
    No niestety teraz trzeba już zapinać nasze łobuziaki. U nas też wstawała w spacerowce i zaczęłam ja zapinać.

Obserwuj małego bo jednak podłoże twarde i wysokość niemała, jakby coś Cię niepokoiło, to jedź do szpitala.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, aby dzieciakom nic nie było.
    Nauczona doświadczeniem na wyjazdy bliższe i dalsze biorę ze sobą sporą część apteczki. Dzieci chorują w najmniej spodziewanym momencie, niestety.

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    No niestety teraz trzeba już zapinać nasze łobuziaki. U nas też wstawała w spacerowce i zaczęłam ja zapinać.

Obserwuj małego bo jednak podłoże twarde i wysokość niemała, jakby coś Cię niepokoiło, to jedź do szpitala.

To jest najlepsze Ze był zapięty. Ale wozek był ustawiony na pozycje leżąca. On się obudził, przewrócił na brzuch i uciekł tak jakby góra. I jakoś wysmyknal się spod pasów.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się pochwalę, przebiły się w końcu 2 górne jedynki , także 5 zębów mamy. Oprócz tego zaczęła śmigać przy pchaczu i bardzo jej się to podoba, cieszy się i piszczy z radości 😀 dziś chwilę byliśmy u teściów i tam też mają takiego starego pchacza, to złapała za niego i chodziła w skarpetkach po podwórku... A ja mogłam spokojnie wypić kawę 😉

wiktoriaa, moni05 lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    To i ja się pochwalę, przebiły się w końcu 2 górne jedynki , także 5 zębów mamy. Oprócz tego zaczęła śmigać przy pchaczu i bardzo jej się to podoba, cieszy się i piszczy z radości 😀 dziś chwilę byliśmy u teściów i tam też mają takiego starego pchacza, to złapała za niego i chodziła w skarpetkach po podwórku... A ja mogłam spokojnie wypić kawę 😉
    Przybijam piątkę 😊 u nas też 5 zębów i czekamy na druga górną jedynkę, która coś wyjść nie może i mamy trzecią kiepską noc

kasia1518 lubi tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Konieczynka, to samo u nas. Tez pierwszy raz wzielam tylko nurofen. Goraczkowala, nie wiem ile miala, ale byla rozpalona i to bardzo. W srodku nocy obudzila sie z krzyki3m, czulam ze to ucho. Zadzwonilismy do ubezpieczyciela, ale mogl umowic wizyte na rano. Poprosilam recepcje o zamowienie taxy do najblizszego szpitala. Mial byc na ekuz, nie byl. Zaplacilam za wizyte i antybiotyk 175 euro. A sczescie ubezpieczyciel uznal to szkode i zwroca nam po powrocie.

Niestety Lidia nadal goraczkuje. Podaje jej co 4 h na zmianę ibuprofen i paracetamol. Wczoraj była lekarka i nic nie stwierdzila. Uszy, płuca czyste. Gardło lekko czerwone ale twierdzi że wirusowe. Rosną też czwórki. Może zęby. Ale termometr mi pokazuje po 38 - 39 '. Poci się strasznie.
    Do tego starszak zaczął chrypiec i kaszlec. Pierwsze takie wakacje...
    Dziś wyprawiłam na wycieczkę męża z synem. Widzieli żółwia morskiego w naturalnym środowisku 😁 trochę im zazdroszczę, ale nie było wyjścia, musiałam zostać z mala. Tylko kasa mi przepadła bo opłacone z góry. ☹️

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nas 5 zebow i lada moment wyjdzie kolejny. Dzis bylysmy pierwszy dzien na adaptacji w zlobku. Mysle ze jakos sobie poradzimy z tym wyzwaniem :)

U nas dalej opoznienie ruchowe, neurolog wczoraj mowila ze dramatu nie ma ale od piatku zaczynamy intensywna vojte, niestety bobath nie przynosi efektow.

Carbera co u Ciebie? Jak sie czujecie?

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    To jest najlepsze Ze był zapięty. Ale wozek był ustawiony na pozycje leżąca. On się obudził, przewrócił na brzuch i uciekł tak jakby góra. I jakoś wysmyknal się spod pasów.

Mi tez wczoraj prawie wypadł! Pasy były zapięte ale nie przeciągnięte góra przez ramiona. W ogóle teraz mam wrażenie ze w sekundę to dziecko już jest na skraju łóżka/poza łóżeczkiem/wozkiem/przy ostrym krawędzią szafki itp. Muszę chyba lepiej przystosować mieszkanie.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    Niestety Lidia nadal goraczkuje. Podaje jej co 4 h na zmianę ibuprofen i paracetamol. Wczoraj była lekarka i nic nie stwierdzila. Uszy, płuca czyste. Gardło lekko czerwone ale twierdzi że wirusowe. Rosną też czwórki. Może zęby. Ale termometr mi pokazuje po 38 - 39 '. Poci się strasznie.
    Dziś wyprawiłam na wycieczkę męża z synem. Widzieli żółwia morskiego w naturalnym środowisku 😁 trochę im zazdroszczę, ale nie było wyjścia, musiałam zostać z mala. Tylko kasa mi przepadła bo opłacone z góry. ☹️

Współczuje, może faktycznie to tylko zęby?

starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    I nas 5 zebow i lada moment wyjdzie kolejny. Dzis bylysmy pierwszy dzien na adaptacji w zlobku. Mysle ze jakos sobie poradzimy z tym wyzwaniem :)

U nas dalej opoznienie ruchowe, neurolog wczoraj mowila ze dramatu nie ma ale od piatku zaczynamy intensywna vojte, niestety bobath nie przynosi efektow.

Carbera co u Ciebie? Jak sie czujecie?

A u nas nadal zero zębów 🙈
    Opowiedz coś więcej jak w żłobku? U nas adaptacje z rodzicem odwołane ze względu na covid.

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    U nas jak wychodziły dwójki górne to miała gorączkę przez 3 dni 38.5 i też byłam u lekarza osłuchowo była czysta więc to chyba od zębów było

syy26iye928jhyb7.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    Strasznie wspolczuje! U nas tyle dobrego, ze ta goraczka to byla 2 noce tylko i zylismy calkiem normalnie. Jedna noc wyjeta z zyciorysu, a potem antybiotyk zaczal dzialac i z gorki. Nawet ostatniego dnia byl krotki basen bez moczenia glowy. Dzis bylam w Warszawie po nowy antybiotyk, bo ten co mialam nie przezyl podrozy (powinien byc w lodowce, a po tylu godz poza zrobil sie dziwny i wolalam nie podawac). Uszko ponoc ladnie sie goi, mamy jeszcze dobrac antybiotyk do konca i tyle.
    Zycze Lidce szybkiego powrotu do zdrowia!!

Konieczynka lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to też taka wiercipieta, że pasy go nie powstrzymują... Ale rozglądam się za kompaktowym wózkiem, max do 7kg wagi, ale na nic się nie zdecydowałam 🙈 chyba to będzie lionelo, jak wszystko, co mamy, bo ich rzeczy najlepiej jak dotąd mi się sprawdzają.

Zębów u nas 8 i mam wrażenie, że dolne trójki chcą wyjść tak samo niezauważalnie jak dwójki... Masakra z tymi zębami u niego. Jak ze wszystkim, nadążyć nie mogę.

Wspolczuje Wam bardzo tych przeżyć na urlopach :( tylko potwierdza się to, że dobre ubezpieczenie to podstawa. My w tym roku jedynie lokalne jeziora, plus jednodniowe wypady dla dzieci jak wodny park rozrywki, zoo i tym podobne :)
    Nie czuję się na siłach żeby gdziekolwiek jechać z tymi rojbrami 😅 zwłaszcza, że sama się czuje niezbyt dobrze.

Cabrera, jak się masz? :)

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wróciliśmy po 3 tygodniowej nieobecności do domu. Byliśmy u dziadków, później na Mazurach-pogoda była super,cały czas w wodzie, nawet Julia sie kapała, ale teraz niestety mają katary i kaszlą 🙈 także Jasiek do końca tygodnia w domu, a miał już iść do przedszkola 🥴

Teraz cały dzień piknikuje się z koleżankami z bloku na działce 😁
    Korzystamy z pogody 😁

Zdrówka dla wszystkich dzieciaczkow! 🥰
    I właśnie jak tam nasze ciężarówki ? Cabera, Dominika ?

moni05 lubi tę wiadomość

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam o Dominice 🙈 przepraszam Cię 😊

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wróciłam z wakacji z głową pełna wspomnień i pięknych widoków.
    Mimo Lidki choroby, która przysporzyła trochę zmartwień i stresu, wyjazd był bardzo udany.
    W czwartek zwiedziliśmy niestety szpital, w którym inna już lekarka od razu zdiagnozowała zapalenie ucha. Po 3 dawkach miałam inne dziecko, bez gorączki, radosne, roześmiane. I zrobiono jej test na covid. Negatywny 😜
    Więc teraz bierze antybiotyk, daje jeszcze probiotyk bo już 💩 luźna była. Tylko znowu ja wysypalo i teraz pytanie czy to nie po lekach...

Rączki pcha do buzi na maxa. Więc może ten żabek gdzieś tam też nie jest bez winy.

Co do ubezpieczenia mam mieszane uczucia. Bo korzystaliśmy tylko z karty Europejskiej. Tu leczenie z wynikami moczu bezpłatne w szpitalu. A na te dodatkowe musieliśmy zapłacić kilka euro. Więc w sumie mam wrażenie że to tylko naciąganie kasy przez firmy turystyczne. Bo pełen pakiet na naszą rodzinę kosztował 600zl (nie kupiliśmy) a musieliśmy zapłacić równowartość 200 i to było w podstawie, w cenie wyjazdu.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniezynka, no to nam córcie dokladnie ten sam scenariusz przerobily! Nina rowniez zsypana i niestety u nas to po amoksycylinie. Ostatniej dawki juz nie wziela, na szczescie ucho 100% zdrowe, boerzemy fenistil, unikamy slonca i zobaczymy co po weekendzie bedzie.

Co do ubezpieczenia, zadajcie zwrotu od ubezpieczyciela. Jesli byloscie zmuszeni zaplacic za leczenie z wlasnej kieszeni macie prawo do zwrotu. Nam maja zwrocic, wlasnie wyslalismy wszystkie dokumenty.

Aaa, i u nas tez luzna kupa i to o czym nie wiedzialam, ze do antybiotyku powinno sie brac probiotyk i prebiotyk, a nie sam probiotyk. Czyli taki np. dicoflor nie a multilac juz tak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 20:48

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wychodzą Wam już dolne trójki?
    Remi ma 8 zębów już, po dolnych i górnych dwójkach przyszedł czas na te diabły... Najgorsze zęby póki co. Wszystko, co działało w przypadku pozostałych zębów tu nie działa... I ibuprofen tu nie daje rady. Do psikania mamy dentosept A mini i zawsze była mega ulga, a teraz jakby nie działał... :( spuchniete wszystko, jedna zaraz się wybije a druga jeszcze trochę... Pomocy :(

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    A wychodzą Wam już dolne trójki?
    Remi ma 8 zębów już, po dolnych i górnych dwójkach przyszedł czas na te diabły... Najgorsze zęby póki co. Wszystko, co działało w przypadku pozostałych zębów tu nie działa... I ibuprofen tu nie daje rady. Do psikania mamy dentosept A mini i zawsze była mega ulga, a teraz jakby nie działał... :( spuchniete wszystko, jedna zaraz się wybije a druga jeszcze trochę... Pomocy :(
    Czopki Viburcol.
    Ale pewna jesteś że to trójki? Po dwojkach wychodzą czwórki, a później trójki. Mówi się że najgorsze bo muszą się wbić między 2 a 4, no i nosowe są.

U nas przy czworkach u starszej była tragedia a później przy trojkach tragedia do potęgi... ogólnie pół roku wyjęte z życia. Mocno zerwane noce. Ze 2 razy dałam viburcol.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
‹‹ 1652 1653 1654 1655 1656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ