Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Byłam dzisiaj na wizycie u doktorki w luxmedzie, założyła mi już kartę ciąży, zlecila ta długa listę badań, następna wizyta 22 marca. I planuje się zapisać do mojego doktora na 26tego, ale jeszcze nie dzwoniłam. Chyba dziwnie będzie chodzić podwójnie do lekarza. I nie wiem, czy im się przyznawać, że tak chodzę czy nie. Chociaż doktorowi chyba powiem.
Co do antybiotyków to lekarze raczej nie zapisywaliby ciezarnym czegoś niebezpiecznego, bardziej zaszkodzić może infekcja niż leki.
A jeśli chodzi o zmianę pieluch, to na szczęście nie rusza mnie togorzej reaguje na zapachy z lodówki
Kookosowa, Dominika32 lubią tę wiadomość
-
Hej
Moja córka już nie pieluchowa ale pracuje w żłobku więc mam codziennie tone do przebrania. I czasem mam odrzut ale staram się nie oddychać. Przez ciążę mnie drażnią zapachy bo wcześniej nie ruszało.
Jupik u nas od urodzenia tylko Nivea chusteczki bo mają piękny zapach. Inne nam śmierdziały. Babydream niebieskie jeszcze ładnie pachną ale są za suche.
Dziś mam zero mdłości i apetyt. Boje się że wieczorem pożałuje tej radości i mnie sieknie. Za to nadrabiam picie.
Co do antybiotyku to tak teraz to przesada. Ale i wiem po swojej pracy że czasem jest już tak głęboką infekcja że lekarz musi działać silnymi lekami. My mamy pediatrę która zanim coś zleci to daje nam wszystkie badania i RTG.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
emikey wrote:Pytanie do mam pieluchosrajtków. Czy nie macie teraz w ciąży problemów ze zmianą pieluchy. Mnie normalnie odrzuca a zmienianie pieluchy to balansowanie na granicy hafta. Kiedyś nie wzruszala mnie zawartość pieluchy.
Oj tak, odrzuca. Ale wole czym prędzej pozbyć się kupska z pieluchy niż miałby mi się ten smród po domu unosić.. W dodatku w poprzedni wtorek Młody podjadł pomarańczę, którą później odchorował. 7 kup. To było straszne. Ogólnie mokre chusteczki i później mycie pupy pod bierzącą wodą, wtedy przynajmniej stoi spokojnie i można go doczyścic. -
Dominika a ten detektor jest od ktorego tygodnia?
Wiem ze sa rozne ale zazywczaj dobrze slychac od 11-12tyg. Jezeli chodzi o wysluchanie swojego tetna to jest duzo wolniejsze i ciezko pomylic z dziecka. Tez duzo zalezy od uzlozenia dziecka w macicyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 14:00
-
Dominika32 wrote:Od 12:)
Ale coś tam słychać jakby serduszko...tylko nie tak szybko
To może być Twoje tętno z oddalia jaką masz figure? Chudzielcom łatwiej
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
A! Nie dajcie się robić w balona, w szpitalu moim normalnie endokrynolog jest w stanie przyjac mnie ze skierowaniem w ciągu tygodnia. Jak Wam ktoś odmawiał to niestety jest niedoinformowany
walczcie o swoje, po co bulić non stop.
Ja sama głupia byłam...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
emikey wrote:Pytanie do mam pieluchosrajtków. Czy nie macie teraz w ciąży problemów ze zmianą pieluchy. Mnie normalnie odrzuca a zmienianie pieluchy to balansowanie na granicy hafta. Kiedyś nie wzruszala mnie zawartość pieluchy.
Kookosowa lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Ja właśnie wcześniej używałam głównie bezzapachowych, że zdrowsze dla skóry, bo bez tej chemii itd. ale przy tych mdłościach to walę chemię, póki tyłka jej nie podrażnia, a nie podrażnia, jest ok, i te Nivea Soft faktycznie zapach mają rewela.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 14:28
Kookosowa lubi tę wiadomość
-
Dominika32 wrote:Tak mówisz? No ale to było słychać tylko w jednym miejscu po prawej stronie,nie w calym podbrzuszu.
-
emikey wrote:Pytanie do mam pieluchosrajtków. Czy nie macie teraz w ciąży problemów ze zmianą pieluchy. Mnie normalnie odrzuca a zmienianie pieluchy to balansowanie na granicy hafta. Kiedyś nie wzruszala mnie zawartość pieluchy.2017 #1
2019 #2