Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Jupik wrote:Ja dziś od rana dobrze, nawet obiad zjadłam (pierwszy raz od nie wiem kiedy) ale wieczór norma- znów umieram z mdłości
No ja ledwo napisałam i już zwrotkaco prawda nie cała kolacja ale jednak...
Już na karku zimna ściereczka... Dziś to jakieś apogeum... A jeszcze z psem i chce mojemu kolacje zrobic... -
Okład pomógł, troche zelżalo, nie wiem na jak dlugo... Już wiem co mialyscie na mysli mowic, ze lezycie jak kloda...
Mam pytanie. Mama kupila mi tunike i sukienke. Do tuniki ubralabym czarne spodnie. Sukienka tez mi sie podoba. W czym isc na wesele?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9498e21f282.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf8e1f568888.jpg -
U mnie po wizycie wszystko ok, maluch idealnie odpowiada usg temu, co wg OM, czyli 9+2, 2.52cm wierzgającego Cudaczka
Na razie nic nie wskazuje na to, żeby cokolwiek było nie tak...Kiniorek91, adella1, Jupik, Kookosowa, Dominika32, kasia1518, kkkaaarrr, przedszkolanka:), Nanu7, Irka, Kaktusia, nuśka91, Matka30+ lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:U mnie po wizycie wszystko ok, maluch idealnie odpowiada usg temu, co wg OM, czyli 9+2, 2.52cm wierzgającego Cudaczka
Na razie nic nie wskazuje na to, żeby cokolwiek było nie tak...Ale fajnie sie u nas robi
moni05 lubi tę wiadomość
-
Następna wizyta 5.04, Sunshine wpisz proszęjak będziesz miała chwilę.
Prenatalne jeszcze nie wiem, dowiem się w przyszłym tygodniu, bo jak to na NFZ, najpierw mam kwalifikacje 12.03Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
ManiaM wrote:Co do mdłości to was rozumiem, mi przeszły cudownie po braniu prenatal uno
ale na wieczór, któras z was to łyka i mdłości prawie całkiem zniknęły tak jak u mnie ?
))
Może w takim razie to kupię. Tym bardziej że zwykłe witaminy mi nie przechodzą przez gardło i nawet jak biorę na noc mnie mdli.
Widzę, że są z imbirem- może to dlatego Ci mdłości przeszły? Ja próbuję zwykły imbir albo sproszkowany i generalnie od tego smaku..mnie mdli. -
ManiaM wrote:U mnie tak ok 1kg na plusie. Czyli mówicie, że najgorsze przed nami ? Po 6 miesiącu najszybciej przybiera się na wadze ?
Wszędzie piszą że do połowy ciąży nie powinno się tych. Ewentualnie 2 kilo. Potem dopiero przyrost większy bo dziecko dużo rośnie i łożysko wody swoje ważą.
Maniam jeszcze nie biorę witamin. Ale myślałam właśnie nad tym prenalam uno.
U mnie dziś wilczy apetyt. Mdłości o dziwo nie ma. Dziś równi 9 tydzień i z córką właśnie mi przeszły. Liczę że nie wykracze i że jutro nie będę miała wariacji.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Jupik wrote:Swoją drogą wszystkie łykacie witaminy? Ja próbuję, ale kończy się mdłościami. Więc zaniedbuję niestety..
Biorę na noc, jest lepiej. Ale antybiotyk też mnie muli i muszę go trzymać w żołądku, a to 3 razy dziennie, więc już nie wiem od czego mi niedobrze. Włączyłam tryb przetrwania...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Jejku, to wychodzi na to, że ja najwiecej przytylam! U mnie jakieś +1,5kg.. Pocieszam sie tym, że właśnie dichodzę do wagi startowej z pierwszej ciąży, a zaczynałam z lekką niedowagą. Poprzednio w sumie było +9, chciałabym teraz zmieścić się w 10-11kg
-
Ja z synem brałam Femibion i miałam dziwny smak w ustach do momentu przejscia na 2. Teraz biorę jakieś brytyjskie. Może skuszę się na to co pissecie bo tragedia z tymi mdlosciami.
Co do witamin pamiętam jak lekarz który prowadził ciazę z synem pytał mnie czy brałam witaminy przed ciąża. Wtedy brałam tylko 2 tyg bo zaszlam w ciążę odrazu hsk zaczęliśmy starania. Powiedział wtedy ze krótko, bo witaminy i kwas foliowy powinno zacząć się brać już pół roku przed zajściem. Także teraz brałam witaminy 7 miesiecy wstecz bo ta ciąża za 2 podejściem. I dalej biorę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 20:36
-
nick nieaktualnyJa tez wczesniej bralam kwas foliowy w formie methylo plus acerolę ( wit. c ). Biore do teraz dodatkowo B complex i A+E. Aaa i Jodadrop.
Od dwoch dni troszke lepiej u mnie z mdlosciami...nie wiem czy sie martwic. Ale gotuje mi sie nadal ciezko.
Zazdroszcze Wam tych wizyt, ja musze czekac jeszcze 8 dni -
nick nieaktualny
-
ja biorę tylko kwas i euthyrox. Każde coś dodatkowe powoduje większe mdłości więc odpuszczam. W szpitalu też radzili by wszelkie witaminy odpuścić w tym momencie.
Znalazłam fasolka w 1 sekundzie. i jak owu była z prawej tak on pływa z lewejale wiedziałam gdzie jest bo czasem mnie tam kłuje i wiem już czemu