Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
emikey wrote:Z tego co pamiętam to norma chyba od 110 do 150 nawet 160.
Z zabobonow to ponoć u chłopców bije wolniej a u dziewczynek szybciej.kasia1518
-
kasia1518 wrote:Żeby rozluznic atmosferę też rzucił tekstem " pewnie będzie chłopak bo oni tak słabo zawsze zaczynają " , fakt faktem z Zosia miałam 157 A pierwsze usg było 2 dni później niż to bo 7tydz 3d.
-
Kasia normą jest od 120 do 180 a przy takim sprzęcie co mówisz to o jeden mogło z automatu skoczyć. Jak na mój gust to bije bardzo dobrZe właśnie na chłopaka
nie martw się.
Ja badania robię w sobotę. Żeby wyniki na wtorek buły na świeżo.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
paulina2811 wrote:Czyli dopóki biegunka nie nasila się za bardzo to czekać az przejdzie, a jeśli będzie mocniejsza? Możemy brać jakieś leki?2017 #1
2019 #2
-
"Prawidłowe tętno płodu waha się w przedziale od 110 do 160 uderzeń na minutę i jest to tak zwana czynność podstawowa, która może ulegać ciągłym zmianom.
Tętno płodu poniżej 110 uderzeń na minutę oznacza bradykardię.
O tachykardii mówimy wtedy, gdy czynność podstawowa jest wyższa niż 160 uderzeń na minutę"
Także się nie martw.
Nanu7, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
kasia1518 wrote:Lekarz nie mówił nic o tętnie? Bo ja głupia zamiast czekać spokojnie do wizyty u swojej gin do 16.03, to polecialam na usg wczoraj i usłyszałam że na ten moment serce bije za słabo- było 119. Lekarz stwierdził że powinno być już ok 130/min. Niedość że miał kiepski sprzęt który się co chwilę zacinal , na zdjęciach same plamy, to jeszcze mnie przestraszył takim tekstem. Kazał powtórzyć usg za 2 tyg . Teraz się będę stresować do 16.03. Podkusilo mnie zamiast siedzieć w domu.
U mnie przedwczoraj w ogóle nie zmierzyła, ciężko jej było złapać na tyle długo zeby zmierzyć, ale widziała na oko i na odsłuch ze ok. W pierwszej ciąży też nie mierzyli jakie tętno na tym etapie. Pamiętam, ze wiele dziewczyn tutaj miało koło 120/min, dziwne że Cie tak nastraszył. Medycyna to nie matematyka, ciągle mi to lekarze powtarzają. Nie stresujcie się dziewczynysunshine03, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
No a u nas 178 i powiedzial ze super bije i ze u takiego malego czlowieka moze by. 2-3 razy szybciej
A moze byc szybsze tez w momencie kiedy np u nas skakał w brzuszku i sie ruszal i to tez normalneWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 08:49
-
Cześć Dziewczyny, czytam Wasz wątek prawie od początku, ale dołączyć zdecydowałam się dopiero po tym jak wczoraj USG potwierdziło obecność zarodka i bicie serca (obecnie 6 tygodni i 6 dni). Wg USG termin na 25.10.2019 r. Mam 29 lat, to moja pierwsza ciąża. W zakresie badań i lekarza korzystam z krakowskiego LuxMedu.
Dzięki Waszym komentarzom dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy, a przede wszystkim utwierdziłam się w przekonaniu, że moje objawy są normalne
Jako, że są tutaj już mamy, które mają większe doświadczenie, chciałam zapytać czy robiłyście badania NIPT i jakie macie przemyślenia na ten temat.moni05, Jupik, nuśka91, _nova, Paolka_25, Kookosowa, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
.Aleksandra. wrote:Porobilyscie juz podstawowe badania krew, mocz, toxo itp ?
Ja zrobiłam większość tego samego dnia jak byłam u gin (właśnie żeby nie jeździć dwa razy) ale oczywiście zapomniałam o moczu- więc i tak muszę dorobić, i glukozie (byłam 5 godz.na czczo a powinnam być 6 więc wolalam odpuścić). Reszta zrobiona. Muszę tylko te hivy i hbsy odebrać osobiście, czyli jak będę z moczem jechać wezmę. Reszta wyników w normie. -
U mnie było 176 i też wynik w normie. Zresztą pamiętam że przy Kindze na tym samym etapie było niemal identycznie 175 i się zestresowalam, czy nie za dużo (mimo że lekarz mówił, że norma) - okazuje się, że na początku to ok, i później tętno i tak się normuje i już całą ciążę było 140.
-
Dominika32 wrote:Dziewczyny A wy te detektory to z pomiarem macie?
Tak, po chyba dwutygodniowej analizie co kupić wzięłam jednak detektor z osobną sondą i pomiarem za 200zl. Stwierdziłam, że wolę dołożyć stówę, ale mieć pomiar bardziej wiarygodny od tego z aplikacji Angelsounds bo jak weszłam na tą aplikację to ma zawrotne 1,5 gwiazdki i ludzie ją zjechali, że nie działa i g.. mierzy. Ostatecznie na koniec mogę sprzedać go 100 i wyjdzie, że kosztował 100mam nadzieję, że najdalej jutro dojdzie.
-
nick nieaktualnyJupik gdzieś czytałam na forum, że jedna dziewczyna napisała do producenta tej aplikacji, że jej angelsounds mini źle mierzy i odpisali jej, że oni nie produkują w ogóle tych mini i to dlatego nie działa, bo nie jest oryginalny ich
I faktycznie sprawdziłam na ich stronie i oryginalne angelsounds są tylko smart i proWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 09:42
-
Jupik wrote:Ja zrobiłam większość tego samego dnia jak byłam u gin (właśnie żeby nie jeździć dwa razy) ale oczywiście zapomniałam o moczu- więc i tak muszę dorobić, i glukozie (byłam 5 godz.na czczo a powinnam być 6 więc wolalam odpuścić). Reszta zrobiona. Muszę tylko te hivy i hbsy odebrać osobiście, czyli jak będę z moczem jechać wezmę. Reszta wyników w normie.
-
nick nieaktualny