Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
sunshine03 wrote:Ja czekałam 4 dni na te wszystkie wirusy przeciwciała, itd., ale w laboratorium powiedzieli, że do tygodnia jest czas oczekiwania. Morfologia, mocz, glukoza tego samego dnia były
moni05 lubi tę wiadomość
-
Dokładnie tak, czas oczekiwania do tygodnia, ale zazwyczaj jest szybciej, wszystkie miałam na "pojutrze"Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnyDziewczyny, co do szybkosci bicia serca, to nie ma co porównywać, bo w kazdym tygodniu bije inaczej.
Mnie tez czasem kusi, zeby isc gdzies indziej jeszcze na usg, bo mi się dluzy niemilosiernie, ale wlasnie nie ide tylko dlatego, bo ufam jedynie mojemu lekarzowi i nie chcę, zeby inny mnie nastraszyl.
Jesli chodzi o badania, to ja robilam niestety z własnej kieszeni, bo chodze prywatnie, a termin na nfz jak chcialam isc po skierowanie na badania podstawowe z krwi, to na 10.04. a jak u Was? Robilam w diagnostyce wczoraj rano i przed 18 juz mialam wszystkie wyniki online wraz z hiv ale oprocz grupy krwi, którą trzeba odebrac osobiscie. Od razu podają normy ciążowe, co uwazam za istotne. I nie musialam stac w kolejce - pani wiedziala, ze jestem w ciazy - wczesniej chodzilam na bete. Chetnie skorzystalam z pierwszenstwa choc dziwnie się czulam, a oczywiscie jakis stary dziad, co się spieszyl do kosciola strasznie sie wkurzyl.
Jak Wasze wyniki? Ja mam strasznie niskie TSH duzo ponizej normy ciazowej, a robilam w pazdzierniku, po biochemicznek i bylo ok. Z tych powyzej normy mam monocyty z morfologii i ciężar moczu. Zobaczymy, co lekarz we wtorek powie...
Milego dnia -
sunshine03 wrote:Jupik gdzieś czytałam na forum, że jedna dziewczyna napisała do producenta tej aplikacji, że jej angelsounds mini źle mierzy i odpisali jej, że oni nie produkują w ogóle tych mini i to dlatego nie działa, bo nie jest oryginalny ich
I faktycznie sprawdziłam na ich stronie i oryginalne angelsounds są tylko smart i pro
Właśnie mnie zastanawiało, czemu na stronie sprzedają tylko Pro i Smart a tego mini nie ma.
No nie ważne. Wolałam i tak coś z odczytem na urządzeniu a nie telefonie. Dla mnie i tak te 200 zl to jedna wizyta USG z hakiem. -
nick nieaktualny
-
przedszkolanka:) wrote:Co do detektora to ja mam chyba ten mini i mi wskazuje tętno dobrze jak jest dużo żelu i właściwie się znajdzie. Pokazuje z wykresem na telefonie. Jak sie go ogarnie to dobry sprzet
Grunt, że działaprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
emikey wrote:Chyba pójdę do swojej rodzinnej żeby mi przepisała skierowanie. Bo ponoć prywatnie pakiet 400zl. Robił Ktoś prywatnie?
No drogo wychodza badania prywatnie niestett. Ja jakbym miala kase to bym pewnie zrobila sobie NIFTY... tylko 2100zl to troche sporo... -
Cześć wszystkim!
Też macie tak, że bardziej się męczycie? Od 10 prasuje i co chwilę robię sobie przerwę bi jakiś weny brak. No nie mam sił.
Wczoraj byliśmy z mężem i z przyjaciółmi w kinie a przede mną też intensywny weekend.
Jutro idę z koleżankami na Ladies Night i mąż pyta po co idę skoro pić nie będęto mu powiedziałam, że pojeść smacznych rzeczy
W sobotę mamy roczek chrzesnicy męża, w niedzielę mąż jedzie do Wawy a ja mam spota z przyjaciółkami, może nie padnę
A teraz zjem gołąbka
Zupełnie mi wyleciało wczoraj z głowy, że był post i narobiłam gołąbkówPaolka _25 -
Ja robię w swojej przychodni prywatnie badania oni mają umowę z diagnostyka i wyniki są tego samego dnia wieczorem. Nawet HIV.
W ciąży post się nie liczy. Jem to co akurat mi wejdzie i zostanie.
Jak dobrze że jutro piątek. Wczoraj wyczułam już pulchna macicę. Nie jestem chudzielcem. Ale w spodnie rurki spokojnie wchodzę i brzuch się nie odznacza. W poprzedniej ciąży ok 17 tygodniu wyszedł mi brzuch. Wcześniej wyglądałam jakbym utyła. Ciekawe jak będzie teraz.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku