X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • .Aleksandra. Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Ja czekałam 4 dni na te wszystkie wirusy przeciwciała, itd., ale w laboratorium powiedzieli, że do tygodnia jest czas oczekiwania. Morfologia, mocz, glukoza tego samego dnia były
    Dzieki to jutromusze zrobic zeby na 18 marca miec wszystkie bo wtedy jestem umowiona na wiz do gin.

moni05 lubi tę wiadomość

01589vvj37l1te20.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak, czas oczekiwania do tygodnia, ale zazwyczaj jest szybciej, wszystkie miałam na "pojutrze" :)

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • .Aleksandra. Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skiero na badania mam od niemilego gin wiec z interpretacja ide do innej przychodni moge tak ?

01589vvj37l1te20.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do detektora to ja mam chyba ten mini i mi wskazuje tętno dobrze jak jest dużo żelu i właściwie się znajdzie. Pokazuje z wykresem na telefonie. Jak sie go ogarnie to dobry sprzet ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .Aleksandra. wrote:
    A ile sie czeka na wyniki toxo hbsy cos dluzej?

U mnie to toxo była tego samego dnia, hiv i hbs dzień później, więc u mnie szybko robią.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do szybkosci bicia serca, to nie ma co porównywać, bo w kazdym tygodniu bije inaczej.

Mnie tez czasem kusi, zeby isc gdzies indziej jeszcze na usg, bo mi się dluzy niemilosiernie, ale wlasnie nie ide tylko dlatego, bo ufam jedynie mojemu lekarzowi i nie chcę, zeby inny mnie nastraszyl.

Jesli chodzi o badania, to ja robilam niestety z własnej kieszeni, bo chodze prywatnie, a termin na nfz jak chcialam isc po skierowanie na badania podstawowe z krwi, to na 10.04. a jak u Was? Robilam w diagnostyce wczoraj rano i przed 18 juz mialam wszystkie wyniki online wraz z hiv ale oprocz grupy krwi, którą trzeba odebrac osobiscie. Od razu podają normy ciążowe, co uwazam za istotne. I nie musialam stac w kolejce - pani wiedziala, ze jestem w ciazy - wczesniej chodzilam na bete. Chetnie skorzystalam z pierwszenstwa choc dziwnie się czulam, a oczywiscie jakis stary dziad, co się spieszyl do kosciola strasznie sie wkurzyl.

Jak Wasze wyniki? Ja mam strasznie niskie TSH duzo ponizej normy ciazowej, a robilam w pazdzierniku, po biochemicznek i bylo ok. Z tych powyzej normy mam monocyty z morfologii i ciężar moczu. Zobaczymy, co lekarz we wtorek powie...

Milego dnia :-)

• Jupik Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Jupik gdzieś czytałam na forum, że jedna dziewczyna napisała do producenta tej aplikacji, że jej angelsounds mini źle mierzy i odpisali jej, że oni nie produkują w ogóle tych mini i to dlatego nie działa, bo nie jest oryginalny ich

I faktycznie sprawdziłam na ich stronie i oryginalne angelsounds są tylko smart i pro

Właśnie mnie zastanawiało, czemu na stronie sprzedają tylko Pro i Smart a tego mini nie ma.
    No nie ważne. Wolałam i tak coś z odczytem na urządzeniu a nie telefonie. Dla mnie i tak te 200 zl to jedna wizyta USG z hakiem.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:29

• Jupik Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Co do detektora to ja mam chyba ten mini i mi wskazuje tętno dobrze jak jest dużo żelu i właściwie się znajdzie. Pokazuje z wykresem na telefonie. Jak sie go ogarnie to dobry sprzet ;)

Grunt, że działa :-)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra znalazlam!
    Nagralam 5 min w 90% bylo to na poziomie 160 ale przez sekunde doszlo prawie do 200!!! Ratujcie czy to normalne??

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Dobra znalazlam!
    Nagralam 5 min w 90% bylo to na poziomie 160 ale przez sekunde doszlo prawie do 200!!! Ratujcie czy to normalne??

Tak bo mogl skakas sobie i sie bardziej ruszac :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Tak bo mogl skakas sobie i sie bardziej ruszac :)

ooo Dżizas nawet o tym nie pomyslalam!!! Stara a glupia,fatktycznie moglo fikolka fiknac ale ze mnie dupa.Dzieki

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jak dostałem skierowanie na badania z poradni Nfz to wyniki wyślą do tej poradni czy mogę je osobiście odebrać? Bo ja Nie chcę już iść do tej poradni bo bardzo chamscy ludzie tam.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Czy jak dostałem skierowanie na badania z poradni Nfz to wyniki wyślą do tej poradni czy mogę je osobiście odebrać? Bo ja Nie chcę już iść do tej poradni bo bardzo chamscy ludzie tam.
    Do poradni niestety ;/

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba pójdę do swojej rodzinnej żeby mi przepisała skierowanie. Bo ponoć prywatnie pakiet 400zl. Robił Ktoś prywatnie?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Dobra znalazlam!
    Spokojnie,u mnie teź tak było ;)

Dominika32 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Chyba pójdę do swojej rodzinnej żeby mi przepisała skierowanie. Bo ponoć prywatnie pakiet 400zl. Robił Ktoś prywatnie?

No drogo wychodza badania prywatnie niestett. Ja jakbym miala kase to bym pewnie zrobila sobie NIFTY... tylko 2100zl to troche sporo...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!
    Też macie tak, że bardziej się męczycie? Od 10 prasuje i co chwilę robię sobie przerwę bi jakiś weny brak. No nie mam sił.
    Wczoraj byliśmy z mężem i z przyjaciółmi w kinie a przede mną też intensywny weekend.
    Jutro idę z koleżankami na Ladies Night i mąż pyta po co idę skoro pić nie będę :-P to mu powiedziałam, że pojeść smacznych rzeczy :-P
    W sobotę mamy roczek chrzesnicy męża, w niedzielę mąż jedzie do Wawy a ja mam spota z przyjaciółkami, może nie padnę:-P
    A teraz zjem gołąbka :-D
    Zupełnie mi wyleciało wczoraj z głowy, że był post i narobiłam gołąbków :-P

Paolka _25
  • emikey Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży post nieobowiazuje :P :P :P

ManiaM lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię w swojej przychodni prywatnie badania oni mają umowę z diagnostyka i wyniki są tego samego dnia wieczorem. Nawet HIV.

W ciąży post się nie liczy. Jem to co akurat mi wejdzie i zostanie. :)

Jak dobrze że jutro piątek. Wczoraj wyczułam już pulchna macicę. Nie jestem chudzielcem. Ale w spodnie rurki spokojnie wchodzę i brzuch się nie odznacza. W poprzedniej ciąży ok 17 tygodniu wyszedł mi brzuch. Wcześniej wyglądałam jakbym utyła. Ciekawe jak będzie teraz.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ