X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja swoj pokaze :D ogolnie do szczuplych nie naleze i jak widac mam czym karmic (jeszcze zeby sie to na mleczarnie przekładało) :D ale dzis na wage stanelam i dalej wychodzi ze nic nie przytylam :)

Paolka ja mam tak od wczoraj, ze mam seksualne podejscie do wszystkiego...
    Dzisiaj dwa razy juz sie przytulalam, czesc sniadania i kwas :( ech

A tu brzusio :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9ce90927825.jpg

Dominika32, Kookosowa, brunetka91, nowa na dzielni, moni05, Paolka_25 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy też odczuwacie bóle podbrzusza średnio co drugi dzień? Takie jak na okres ale zdecydowanie lżejsze? Bo martwię się czy to normalne . Nie jest to ciągnięcie w pachwinach jak na więzadła...

oar843r8hxms7jm7.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Wy też odczuwacie bóle podbrzusza średnio co drugi dzień? Takie jak na okres ale zdecydowanie lżejsze? Bo martwię się czy to normalne . Nie jest to ciągnięcie w pachwinach jak na więzadła...

Nie martw się, to normalne :) dzidzia bardzo teraz rośnie, macica się powiększa, wszystko tam "pracuje" na pełnych obrotach. I tak dobrze, że boli Cię mniej niż na @.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:

Mnie boli od soboty,wczoraj aż nospe brać musiałam A jestem z tych antytabletkowych wiec serio bolało.Dzisiaj już duzo lepiej chociaż i tak boli do tego czasem tak kluje w macicy jakbym na jakiś bolcu usiadła:)
    Gdyby nie to że we wtorek byłam u ginka to pewnie bym osiwiala...

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam apogeum chociaż chwilowo przeszło. 3 razy zwracałam, muliło mnie... Nie wiem, wzięłam witaminy i chyba sobie wezme na wieczór kwas foliowy bo nie wiem ile się wchłonęło...

Jutro przygotowania do imprezy młodego, 8lat kończy. Tort będę robić. Mam nadzieje, że wyjdzie smakowo. Czekoladowy z żelką brzoskwiniową...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnoe czasem kłuje i to w miejscu gdzie siedzi fasolka. A brzuch najczęsciej przy zaparciu.

Kiniorek podziwiam, ja zamawialam.. mnie też dzisiaj muli,ale jutro wizyta rano w końcu <3

Paolka_25 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Mnoe czasem kłuje i to w miejscu gdzie siedzi fasolka. A brzuch najczęsciej przy zaparciu.

Kiniorek podziwiam, ja zamawialam.. mnie też dzisiaj muli,ale jutro wizyta rano w końcu <3

Ja nie lubie kupnych... Wole sama zrobić. A w sumie to całą impreze robie. Pizzerinki z ciasta francuskiego, dwie sałatki, kanapki :) i jeszcze słone przekąski będą.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek, skąd Ty masz siły na to wszystko. Jak mnie muli i wymiotuje to nie mam siły się podnieść. Dziś właśnie dzień masakra, mdłości nie czekały do wieczora. Jestem wyczerpana. Mieliśmy iść pod wieczór na chwilę do znajomych, chyba wypchne męża z córą a ja sobie poleżę..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, trochę mnie uspokoiłyście bo chora od niedzieli A wizyta dopiero za ponad 2 tyg . Idzie zwariować. Jak się siedzi w domu to odliczam od wizyty do wizyty. Oby było wszystko w porządku....

oar843r8hxms7jm7.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mdli już od patrzenia na jedzenie. 10-12 to apogeum? Dzis jedyne co mi weszło to gotowane ziemniaki z masłem.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek ja zamawialam u kobiety ,ktoora piecze na naturalnych skladnikach-byl na prawde przepyszny ;) ja jak Jupik,brak mocy i siły na cokolwiek a jedzenie tak mi śmierdzi że zrobienie kolacji na szybko to cud.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które biorą luteinę, w którym tygodniu Wam lekarze każą ją odstawić?

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Tak sobie pomyslalam, ze te Swieta Bożego Narodzenia beda cudowne :) tak sobie policzylam ze malenstwa beda mialy po 2-3 msc :)

ManiaM, moni05, Kookosowa, Paolka_25, przedszkolanka:), kasia1518, kasia1518 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Wiecie co? Tak sobie pomyslalam, ze te Swieta Bożego Narodzenia beda cudowne :) tak sobie policzylam ze malenstwa beda mialy po 2-3 msc :)
    No już takie trochę odchowane. Chociaż moje najlepsze święta to te 2017. Gabriel urodził się 22.12, 23.12 wyszliśmy wieczorem ze szpitala a 24.12 pierwsze święta we 3 :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jeszcze nic o odstawieniu luteiny nie gadał

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Dziewczyny, które biorą luteinę, w którym tygodniu Wam lekarze każą ją odstawić?
    Ja w przyszłym tygodniu będę miała 2gi tydzień schodzenia z dawki o połowę. Wydaje mi się że raczej do 12 tyg a później całkowite odstawienie.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • emikey Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston odstawia się w 12 tyg to może lutke też.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:

Ja brałam 2x dziennie duphaston , kończę dziś drugie opakowanie i już nie będę brała, chyba że lekarz będzie kazał inaczej ale to dowiem się za ponad 2 tyg więc teraz przez ten czas nie będę brała

oar843r8hxms7jm7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę lutkę 200 na dobę. Biorę odkad wybadalam ze mam 11,75 ng, czyli od dnia terminu miesiaczki. Po 9 dniach bylo juz 17,5... Dalej nie badam bo btm sie stresowala i nie wyobrazam sobie zeby mi kazal niebawem odstawic ;)

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zależy z jakiego powodu została zalecona luteina. Jeśli profilaktycznie po iui lub in vitro to chyba 1 trymestr tylko, a jesli z powodu tego, ze cos sie działo to może być dłużej. Ja biorę ze względu na obciążony wywiad i wczesniejsze problemy z szyjką i dr mówił, że o odstawiebiu będziemy myśleć jak dojedziemy do połowy ciąży, a szyjka ani drgnie. Swoją drogą, siedzę w szpitalu czekając na gratisową wizytę z pomiarem szyjki na dobrym sprzęcie.

Neroli lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ