X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Cześć Wam.
    U mnie samopoczucie coraz lepsze. Trzymam mocno dietę cukrzycową i cukier mam ładnie w normie. Cora bardziej realna staje sie ta ciąża:-). W środę po wizycie powiemy corkom. One normalnie oszaleją:-).
    Dżiś bardzo leniwy dzień. Jak ka kocham weekendy. Dziewczyny ktore jeszcze pracują jak długo checie pracować? Ja bym chciała do połowy lipca.

Wstępnie pracuje do połowy lipca. I teraz jak mdłości ustały i mam więcej siły to chce jak najdłużej.
    Jak wygląda taka dieta?? Pytam z ciekawości

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dieta o niskim indeksie glikemicznym. Czyli ciemne pieczywo, produkty nie rozgotowane, zero słodyczy, z owocow bardziej jakbłka, cytrusy albo jak już babany to zielone:-). Zamiast cukru ksylitol. Jakoś ogarniam:-)
    No i mierze cukier 4 razy dziennie by wiedzieć jak glukoza. Jak narazie pieknie:-)

Kookosowa, Kaktusia lubią tę wiadomość

• basia1987 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Kraków? Pogoda masakra:/
    Tak Kraków :) niestety pogoda dzisiaj nie rozpieszcza :/

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Kaktusia Znajoma

Wysłany: 9 marca 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Dieta o niskim indeksie glikemicznym. Czyli ciemne pieczywo, produkty nie rozgotowane, zero słodyczy, z owocow bardziej jakbłka, cytrusy albo jak już babany to zielone:-). Zamiast cukru ksylitol. Jakoś ogarniam:-)
    No i mierze cukier 4 razy dziennie by wiedzieć jak glukoza. Jak narazie pieknie:-)

To ja sie podpytam jak sobie radzisz z utrzymaniem dobrych cukrow rano. Ja niestety tu mam porazke zawsze mam wyzej niz 90, jak bedzie tak dalej to insulina :( moze jakies rady?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Też byłam w pierwszej ciąży,fajne warsztaty tylko przez masę reklam strasznie długie ciężko wysiedzieć :p
    Może trochę zmienili, bo wykłady były sensowne, a stoiska z wózkami, itd. były na zewnątrz, więc jak kogoś nie interesowało to nie musiał tam chodzić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 23:00

Spirit lubi tę wiadomość

• Jupik Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam na bezpiecznym maluchu, mi się te wykłady podobały, i wygrałam nakładkę na materac ;-) a że przemycają określone marki, no ktoś musi te warsztaty sponsorować. Lepiej tak niż by ich mialo w ogóle nie być.

U mnie dalej dramat. Wczoraj wieczorem zwrot i uwaga- pierwszy raz w nocy :-( obudziłam się z mdłościami, poszłam coś przegryźć i haft.. Dziś cały dzień w miarę ok, a wieczorem znów haft. Czuję się zmasakrowana. Jest mi niedobrze i nie wiem, czy znów w nocy nie będę wstawać. U mnie mdłości nie mijają :-(

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik biedulino... Życzę Ci, żeby to w końcu przeszło.

Ja wymiotuje tak raz na 3 dni. I ciągle odrzut od jedzenia ogromny, zmuszam się do czegokolwiek. Problem u mnie to dużo kwasu w żołądku. Jedzenie czegoś kwaśnego nie wchodzi w grę, bo dodatkowo potęguje. Odpada nawet sok pomarańczowy czy woda z cytryną. Jedyne co mi pomaga to lody śmietankowe i miętowe gumy. Ale nie narzekam, bo i tak jest lepiej jak około 7 tygodnia. No i ogromne zmęczenie dalej nie odpuszcza.

• meerici Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Co na niskie ciśnienie? Czuje się tragicz nie , głowa mi pęka, nie dobrze mi. 97/51 ....
    Znam to, ja mam średnio 80/50 do 100/60. Podobno tylko duża ilość wody pomoże.

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> wonder baby 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> 4.2025 ?
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero sie polozylam...

Wyczerpalu mi sie bateria, akumulatory i wszystko inne... Na szczescie nie wymiotowalam. Mlody zadowolony. Wszystko smakosalo... Padan... Pierwszy raz padam...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Cześć Wam.
    U mnie samopoczucie coraz lepsze. Trzymam mocno dietę cukrzycową i cukier mam ładnie w normie. Cora bardziej realna staje sie ta ciąża:-). W środę po wizycie powiemy corkom. One normalnie oszaleją:-).
    Dżiś bardzo leniwy dzień. Jak ka kocham weekendy. Dziewczyny ktore jeszcze pracują jak długo checie pracować? Ja bym chciała do połowy lipca.
    Zamierzam do końca czerwca. Wakacje chce z córką 😀

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Ja też byłam na bezpiecznym maluchu, mi się te wykłady podobały, i wygrałam nakładkę na materac ;-) a że przemycają określone marki, no ktoś musi te warsztaty sponsorować. Lepiej tak niż by ich mialo w ogóle nie być.
    (
    Mi bardziej przeszkadzało nie to że reklamy są tylko że są takie długie ;) ale może to kwestia organizacji bo my mieliśmy krzesła rozstawione w korytarzu szpitala i było po prostu ciężko siedzieć bo duszno,niewygodnie i do tego "pachniało" szpitalem :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • emikey Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Hej :) u dziś mdłości brak, wilczy apetyt ale staram się jeść z rozsądkiem. Dziś zjadłam ogórkowej i kiełbasę po węgiersku i jestem zaspokojona smakowo. Słodycze mogą nie istnieć.

Lekko dziś mnie ciśnie macica. Staram się leżeć i nie forsować. Ale bólu nie odczuwam.
    Paulina może masz wrażliwe jelita przez hormony i je czujesz. Myślę że bobasowi lekka biegunka czy ból brzucha nie zaszkodzi.
    Ja z synem kochałam ogórkowa. Mogłam jeść co drugi dzien. Kwas kwas kwas. I kiełbasę węgierska też (mąż Węgier więc od teścia zawsze mamy oryginalna).

Kookosowa lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w UK. Lot z Gaba tym razem to była masakra. Nie miałam nawet czasu czuć mdlosci. Chwyciły mnie dopiero w samochodzie w drodze do domu.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dostałam ciuchy ciążowe od znajomych i mam 2pary zbędnych dżinsów ciążowych w rozmiarze S. Chętnie oddam za darmo, bo szkoda je wyrzucić.

Jestem z Chorzowa, widziałam, że są tu dziewczyny z okolicy. Gdyby któraś była zainteresowana, to proszę o kontakt na priv :)

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusia wrote:
    To ja sie podpytam jak sobie radzisz z utrzymaniem dobrych cukrow rano. Ja niestety tu mam porazke zawsze mam wyzej niz 90, jak bedzie tak dalej to insulina :( moze jakies rady?
    Hej.
    Wiesz nie wiem od czego to zależy bo przedział mam miedzy 79 a 84 max
    I to nie ograniczam węglowodanow prostych. Jem kolacje miedzy 19 a 20 a ty? Wczoraj zjadłam 2 kolację o 22 20 i też mi nie wybiło. Ale może to kwestia wczesnego etapu. Bardzo bardzo pragnę by było bez insuliny. A jak cukry w ciągu dnia? Dajesz dużo warzyw to posiłkow? Na db jest super grupa cukrzyca ciążowa oraz cukrzyca ciążowa przepisy.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja z synem kochałam ogórkowa. Mogłam jeść co drugi dzien. Kwas kwas kwas. I kiełbasę węgierska też (mąż Węgier więc od teścia zawsze mamy oryginalna).

O tak teraz to kwas i wszystko co aż wygina buzię. I mięso :( a przed ciążami mogłam nie jeść wcale.
    Z córką też mięso i kwas. Może to chodzi o niedobory witamin :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • emikey Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    O tak teraz to kwas i wszystko co aż wygina buzię. I mięso :( a przed ciążami mogłam nie jeść wcale.
    Z córką też mięso i kwas. Może to chodzi o niedobory witamin :)
    Tez tak miałam. Agrest, czerwone porzeczki i po 8 kiwi naraz. Teraz cytryna w herbacie mi wadzi. Nic kwasnego.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Ja dzisiaj wstałam z okropnym bólem glowy pewnie przez pogodę,wczoraj była burza.
    Nawet kawa nie pomogla...
    Za to ból brzucha zniknął i oczywiscie nastala panika,ale szybko wyciaglam detektor i kilka sekund posluchalam serduszka bylo pow 140 więc się trochę uspokoilam:)
    Niech ten czas szybciej mija bo serio osiwieje do porodu

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie wymioty! Od wczoraj. Masakra! Myslałam że to juz ten etap kiedy mnie nie dopadną.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • _nova Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Hej dziewczyny:)
    Ja dzisiaj wstałam z okropnym bólem glowy pewnie przez pogodę,wczoraj była burza.
    Nawet kawa nie pomogla...
    Za to ból brzucha zniknął i oczywiscie nastala panika,ale szybko wyciaglam detektor i kilka sekund posluchalam serduszka bylo pow 140 więc się trochę uspokoilam:)
    Niech ten czas szybciej mija bo serio osiwieje do porodu

Oo! Ja też bym dużo dała, żeby ten czas do porodu biegł szybciej...i spokojniej.
    Wczoraj się załatwiłam na całego. Wpadła rodzina z dzieciakami na urodzinową kawę do meza. Wchodzę do kuchni, a tam mój 4 letni siostrzeniec leży na ziemi i płacze, bo niby jego siostra go popchnęła. Więc odruchowo go podniosłam i polrzytulalam. Dopiero się zorientowałam co robię, jak mnie rąbneło w brzuchu :/ już przez resztę wieczora bolał mnie brzuch. Dzisiaj czuję, jakby był oberwany i jakby mi zaraz macica miała wypaść. Także od rana leżę i wychodzę tylko za potrzebą. Jestem na siebie wściekła i koszmarnie się boję :(

‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ