X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 na kiedy masz termin? :) Bo nie ma Cie na naszej liście :P

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, widzę że wszystkim coś dolega... trzymajmy się niedługo koniec 1 trymestr może już będzie lepiej:)
    U mnie ciśnienie nadal niskie , nawet bardzo, kilka razy miałam omdlenie , na szczęście już minęło. Czy któraś też ma taki objaw ciążowy?

oar843r8hxms7jm7.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Oo! Ja też bym dużo dała, żeby ten czas do porodu biegł szybciej...i spokojniej.
    Wczoraj się załatwiłam na całego. Wpadła rodzina z dzieciakami na urodzinową kawę do meza. Wchodzę do kuchni, a tam mój 4 letni siostrzeniec leży na ziemi i płacze, bo niby jego siostra go popchnęła. Więc odruchowo go podniosłam i polrzytulalam. Dopiero się zorientowałam co robię, jak mnie rąbneło w brzuchu :/ już przez resztę wieczora bolał mnie brzuch. Dzisiaj czuję, jakby był oberwany i jakby mi zaraz macica miała wypaść. Także od rana leżę i wychodzę tylko za potrzebą. Jestem na siebie wściekła i koszmarnie się boję :(
    Ja wczoraj nioslam syna przez pół lotniska. Niestety nie dają wózków pod samolot a on chciał iść tam gdzie on chciał a nie gdzie trzeba. Jak brałam za rękę to kładł Się na ziemi i darl. Ja przyzwyczajona do noszenia go. Do tego, że czasem kopnie mnie w brzycho albo rzuci się na mnie. Myślę, że częściowo to psychika działa bo się boisz, że coś się stało.

_nova lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja wczoraj nioslam syna przez pół lotniska. Niestety nie dają wózków pod samolot a on chciał iść tam gdzie on chciał a nie gdzie trzeba. Jak brałam za rękę to kładł Się na ziemi i darl. Ja przyzwyczajona do noszenia go. Do tego, że czasem kopnie mnie w brzycho albo rzuci się na mnie. Myślę, że częściowo to psychika działa bo się boisz, że coś się stało.

Mam to samo i w żłobku czasem trzeba kogoś podnieść i przytulić, moje dziecko też czasem chce się ponosić. Dobrze że dużo nie waży.

_nova lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • _nova Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:

Może być i tak. Ja synka też noszę codziennie i też nie jest okruszkiem (już prawie 10 kilogramów chłopa) ;) najbardziej wystraszyłam się tego nagłego bólu. No i tego, że zaczęłam ciążę od krwawienia i krwiaka i jestem nieco przewrazliwiona :/ ale masz rację, psychika w takich sytuacjach też robi swoje. Także dzisiaj się relaksuję w łóżku, a jutro znowu będzie dobrze :))
    Miłej niedzieli dziewczyny :)

Kookosowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:30

• emikey Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Mam to samo i w żłobku czasem trzeba kogoś podnieść i przytulić, moje dziecko też czasem chce się ponosić. Dobrze że dużo nie waży.
    Moje mama przez te dwa tygodnie w Polsce rozbisurmanila mi małego i teraz ciągle chce być na ręku :P i weź tu nie noś jak wyciąga raczki.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Moje mama przez te dwa tygodnie w Polsce rozbisurmanila mi małego i teraz ciągle chce być na ręku :P i weź tu nie noś jak wyciąga raczki.

Babcie najgorsze :D mój mały też, jak widzi babcię, to ciągle wymusza ręce, bo tak go już przyzwyczaiła. A tak ogólnie, jak nie ma babci, to to bardzo samodzielne dziecko jest :p

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka ja z córką pracowałam w ciąży do końca. Wszystkie wirusy oprócz rota ode mnie uciekają. Teraz też chce pracować bo w domu bym zarosla. Jestem pracoholikiem. A że chodzę z córką do pracy więc nic nie tracę z jej dzieciństwa:) ona za to ma socjalizację w pakiecie :) ale uważam że dobrze robisz że masz już zwolnienie. Jak wiesz że możesz się zarazić to lepiej uważać.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie tylko melduje ze zyje ;)
    Z mlodym na turniej dojechalam, duma mnie rozpiera, moj maly bramkarz :) smialam sie do mojego ze z emocji urodze to mi kazal usiasc :D

A i drugi dzien bez mdlosci, chyba w koncu jakis oddech zlapie ;)

Dobrze ze ja z noszeniem juz nie mam problemu :D moj klocek troche wazy i za chwile mnie sam przerosnie :D

Kookosowa lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Aguuula;2525 na kiedy masz termin? :) Bo nie ma Cie na naszej liście :P
    Jutro sie dowiem :D

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • .Aleksandra. Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na poczatku ciazy mialam znikome objawy. Tera jestem w 8 tyg i mam wymioty co 3 dzien, a mdl9sci codziennie. Czy ktoras z Was tez dopiero teraz ma objawy ?

01589vvj37l1te20.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .Aleksandra. wrote:
    na poczatku ciazy mialam znikome objawy. Tera jestem w 8 tyg i mam wymioty co 3 dzien, a mdl9sci codziennie. Czy ktoras z Was tez dopiero teraz ma objawy ?
    Ja objawy jako takie na początku miałam, mdłości, wrażliwość na zapachy, lżejsze bóle okresowe, ból piersi. Teraz jestem w 11 tyg i jak pisałam wcześniej, dopiero dopadły mnie wymioty a liczyłam na to ze będę szczęściarą i mnie ominą.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .Aleksandra. wrote:
    Aleksandra u mnie długo nic, a potem 8 tydzień był najgorszy. Dopiero teraz mam lepsze dni, nie wszystkie, ale jest znaczna poprawa :)

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie wydaje ze u mnie przechodzi. Pare dni mialam tak ze juz nie wymuotowalam wszystkiego tylko troche. Teraz drugi dzien w ogóle. Piersi bola a tak to w sumie nawet mi sie nie odbija i nie mam wzdec. Albo cisza przed burza albo mnie juz oszczedzi :D

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj troszke muli,ale taki senny dzień do tego. A piersi to już od jakiegoś czasu nie bolą.
    Jem ostatnio same świństwa ale tylko to mi wchodzi..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się cały dzień odbija..Teraz pora na drzemkę,ale to już taki standard :D
    Wstanę i znowu nie będę mogła nic zjeść.
    W pierwszej ciąży tak nie miałam,jedyne co to strasznie mnie cycki bolały I to był mój jedyny objaw ciąży.
    Czy któraś z Was bierze duphaston? Możliwe że to po nim się źle czuje ?

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko ja tez ostatnio same świństwa jem, mc Donald wchodzi często...:/

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolą tylko piersi i czasem brzuch tak okresowo ale mało, ogólnie to oby tak dalej :-) kolejną wizytę mam 18 marca. Tez jestem na zwolnieniu bo pracuje w szkole i dobrze mi z tym :-)

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • _nova Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina wrote:
    Mnie się cały dzień odbija..Teraz pora na drzemkę,ale to już taki standard :D
    Wstanę i znowu nie będę mogła nic zjeść.
    W pierwszej ciąży tak nie miałam,jedyne co to strasznie mnie cycki bolały I to był mój jedyny objaw ciąży.
    Czy któraś z Was bierze duphaston? Możliwe że to po nim się źle czuje ?

Ja biorę duphaston, ale nie łączę mojego złego samopoczucia z tymi tabletkami. A bierzesz witaminy? Ja kilka dni temu odstawiłam i brałam sam kwas foliowy i zauważyłam poprawę.

‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ