X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 na kiedy masz termin? :) Bo nie ma Cie na naszej liście :P

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, widzę że wszystkim coś dolega... trzymajmy się niedługo koniec 1 trymestr może już będzie lepiej:)
    U mnie ciśnienie nadal niskie , nawet bardzo, kilka razy miałam omdlenie , na szczęście już minęło. Czy któraś też ma taki objaw ciążowy?

oar843r8hxms7jm7.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Oo! Ja też bym dużo dała, żeby ten czas do porodu biegł szybciej...i spokojniej.
    Wczoraj się załatwiłam na całego. Wpadła rodzina z dzieciakami na urodzinową kawę do meza. Wchodzę do kuchni, a tam mój 4 letni siostrzeniec leży na ziemi i płacze, bo niby jego siostra go popchnęła. Więc odruchowo go podniosłam i polrzytulalam. Dopiero się zorientowałam co robię, jak mnie rąbneło w brzuchu :/ już przez resztę wieczora bolał mnie brzuch. Dzisiaj czuję, jakby był oberwany i jakby mi zaraz macica miała wypaść. Także od rana leżę i wychodzę tylko za potrzebą. Jestem na siebie wściekła i koszmarnie się boję :(
    Ja wczoraj nioslam syna przez pół lotniska. Niestety nie dają wózków pod samolot a on chciał iść tam gdzie on chciał a nie gdzie trzeba. Jak brałam za rękę to kładł Się na ziemi i darl. Ja przyzwyczajona do noszenia go. Do tego, że czasem kopnie mnie w brzycho albo rzuci się na mnie. Myślę, że częściowo to psychika działa bo się boisz, że coś się stało.

_nova lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja wczoraj nioslam syna przez pół lotniska. Niestety nie dają wózków pod samolot a on chciał iść tam gdzie on chciał a nie gdzie trzeba. Jak brałam za rękę to kładł Się na ziemi i darl. Ja przyzwyczajona do noszenia go. Do tego, że czasem kopnie mnie w brzycho albo rzuci się na mnie. Myślę, że częściowo to psychika działa bo się boisz, że coś się stało.

Mam to samo i w żłobku czasem trzeba kogoś podnieść i przytulić, moje dziecko też czasem chce się ponosić. Dobrze że dużo nie waży.

_nova lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • _nova Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:

Może być i tak. Ja synka też noszę codziennie i też nie jest okruszkiem (już prawie 10 kilogramów chłopa) ;) najbardziej wystraszyłam się tego nagłego bólu. No i tego, że zaczęłam ciążę od krwawienia i krwiaka i jestem nieco przewrazliwiona :/ ale masz rację, psychika w takich sytuacjach też robi swoje. Także dzisiaj się relaksuję w łóżku, a jutro znowu będzie dobrze :))
    Miłej niedzieli dziewczyny :)

Kookosowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:30

• emikey Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Mam to samo i w żłobku czasem trzeba kogoś podnieść i przytulić, moje dziecko też czasem chce się ponosić. Dobrze że dużo nie waży.
    Moje mama przez te dwa tygodnie w Polsce rozbisurmanila mi małego i teraz ciągle chce być na ręku :P i weź tu nie noś jak wyciąga raczki.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Moje mama przez te dwa tygodnie w Polsce rozbisurmanila mi małego i teraz ciągle chce być na ręku :P i weź tu nie noś jak wyciąga raczki.

Babcie najgorsze :D mój mały też, jak widzi babcię, to ciągle wymusza ręce, bo tak go już przyzwyczaiła. A tak ogólnie, jak nie ma babci, to to bardzo samodzielne dziecko jest :p

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka ja z córką pracowałam w ciąży do końca. Wszystkie wirusy oprócz rota ode mnie uciekają. Teraz też chce pracować bo w domu bym zarosla. Jestem pracoholikiem. A że chodzę z córką do pracy więc nic nie tracę z jej dzieciństwa:) ona za to ma socjalizację w pakiecie :) ale uważam że dobrze robisz że masz już zwolnienie. Jak wiesz że możesz się zarazić to lepiej uważać.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie tylko melduje ze zyje ;)
    Z mlodym na turniej dojechalam, duma mnie rozpiera, moj maly bramkarz :) smialam sie do mojego ze z emocji urodze to mi kazal usiasc :D

A i drugi dzien bez mdlosci, chyba w koncu jakis oddech zlapie ;)

Dobrze ze ja z noszeniem juz nie mam problemu :D moj klocek troche wazy i za chwile mnie sam przerosnie :D

Kookosowa lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Aguuula;2525 na kiedy masz termin? :) Bo nie ma Cie na naszej liście :P
    Jutro sie dowiem :D

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • .Aleksandra. Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na poczatku ciazy mialam znikome objawy. Tera jestem w 8 tyg i mam wymioty co 3 dzien, a mdl9sci codziennie. Czy ktoras z Was tez dopiero teraz ma objawy ?

01589vvj37l1te20.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .Aleksandra. wrote:
    na poczatku ciazy mialam znikome objawy. Tera jestem w 8 tyg i mam wymioty co 3 dzien, a mdl9sci codziennie. Czy ktoras z Was tez dopiero teraz ma objawy ?
    Ja objawy jako takie na początku miałam, mdłości, wrażliwość na zapachy, lżejsze bóle okresowe, ból piersi. Teraz jestem w 11 tyg i jak pisałam wcześniej, dopiero dopadły mnie wymioty a liczyłam na to ze będę szczęściarą i mnie ominą.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .Aleksandra. wrote:
    Aleksandra u mnie długo nic, a potem 8 tydzień był najgorszy. Dopiero teraz mam lepsze dni, nie wszystkie, ale jest znaczna poprawa :)

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie wydaje ze u mnie przechodzi. Pare dni mialam tak ze juz nie wymuotowalam wszystkiego tylko troche. Teraz drugi dzien w ogóle. Piersi bola a tak to w sumie nawet mi sie nie odbija i nie mam wzdec. Albo cisza przed burza albo mnie juz oszczedzi :D

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj troszke muli,ale taki senny dzień do tego. A piersi to już od jakiegoś czasu nie bolą.
    Jem ostatnio same świństwa ale tylko to mi wchodzi..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się cały dzień odbija..Teraz pora na drzemkę,ale to już taki standard :D
    Wstanę i znowu nie będę mogła nic zjeść.
    W pierwszej ciąży tak nie miałam,jedyne co to strasznie mnie cycki bolały I to był mój jedyny objaw ciąży.
    Czy któraś z Was bierze duphaston? Możliwe że to po nim się źle czuje ?

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko ja tez ostatnio same świństwa jem, mc Donald wchodzi często...:/

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolą tylko piersi i czasem brzuch tak okresowo ale mało, ogólnie to oby tak dalej :-) kolejną wizytę mam 18 marca. Tez jestem na zwolnieniu bo pracuje w szkole i dobrze mi z tym :-)

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • _nova Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina wrote:
    Mnie się cały dzień odbija..Teraz pora na drzemkę,ale to już taki standard :D
    Wstanę i znowu nie będę mogła nic zjeść.
    W pierwszej ciąży tak nie miałam,jedyne co to strasznie mnie cycki bolały I to był mój jedyny objaw ciąży.
    Czy któraś z Was bierze duphaston? Możliwe że to po nim się źle czuje ?

Ja biorę duphaston, ale nie łączę mojego złego samopoczucia z tymi tabletkami. A bierzesz witaminy? Ja kilka dni temu odstawiłam i brałam sam kwas foliowy i zauważyłam poprawę.

‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ