Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Przedszkolanko odpoczywaj rośnijcie sobie, praca nie zająć
ja już tez wyrzutów sumienia nie mam
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wczoraj w nocy miałam sen - bolało mnie w prawym boku i jakiś student medycyny powiedział, ze mi pomoże, po czym wziął skalpel i wyciął mi srebrna blaszkę z tej okolicy
... 24 godziny pózniej czyli dziś w nocy doznałam silnego kłucia z prawej strony (jak we śnie), w okolicy jajnika, promieniującego do pachwiny. Potem kłucia przerodziły się w tępy ból. Ledwo sie ruszałam, bolało w każdej pozycji, najbardziej leżącej, ale żadnego plamienia. Wzięłam magnez i nospe forte i po dłuższej chwili minęło. Czy któraś z Was tez doświadczyła czegoś takiego? Dziś juz dobrze się czuję. Gdyby to był początek poronienia to chyba by nie przeszło po nospie prawda?
🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> wonder baby 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> 4.2025 ? -
Cześć ☺
Podczytuję Was już od dawna, długo nie miałam śmiałości dołączyć, ale niech już będzie. Ciągle przebieram nogami w oczekiwaniu na koniec 1 trymestru a to jeszcze cały miesiąc 😕
Staraliśmy się pół roku, 11 lutego 14 dpo ujrzałam 2 piękne kreski ☺ najpierw w 5+0 usg poglądowe, czy pęcherzyk jest w dobrym miejscu a później w 7+0 czyli 4 marca zobaczyłam naszego kropka ❤ miał już prawie 1 cm ❤
Następna wizyta 14 marca - będzie to pierwsza wizyta z lekarką prowadzącą, dlatego nie mogę się doczekać.
Objawów jak na lekarstwo, dopiero od tygodnia mnie mdli, odruch wymiotny i szybciej chce mi się spać. Tyle.
Termin z OM mam na 21 października, narazie z usg zgadza się idealnie, no ale zobaczymy teraz na wizycie, oby wszystko było dobrze!!
Sunshine 😉 czy mogłabyś mnie dopisać do listy 😀?przedszkolanka:), Ani0nka, Neroli, nuśka91, sunshine03, Matka30+ lubią tę wiadomość
-
Ja nie mam absolutnie ani troche wyrzutow ze względu na l4. Planowalam pracowac całą ciąże. Do tej pory nawet na obiady nie mam sily a co mowić o wycinaniu na podlodze,szyciu,wypychaniu itp. W lecie spacery itp.to też z brzuchem sil mniej bedzie na szycie a do tego wyprawkę trza szyć sobie ;p
Niezapominajko w końcuWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 15:52
-
Przedszkolanko wiem, wiem...
W ogóle skoro już weszłaś na temat szycia 😀 z jakich materiałów będziesz sobie szyła wyprawkę? Bo też chcę sobie uszyć 😊 ale nie znam się na materiałach. Co się przyda w październiku i na zimę, hmmm...
Ja na l4 nie idę, bo właśnie dostałam podwyżkę 😕 chciałabym chociaż ze dwa miesiące się nią pocieszyć, bo później zostanie średnia z roku a u nas premii i dodatków jak na lekarstwo, nie ma w ogóle o czym mówić. Wiec średnia będzie pewnie identyczna jak poprzednia pensja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 15:59
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Meerici mozliwe ze nerw albo rozciaganie tak zabolalo. Jezeli sie nie utrzymuje to mysle ze wszystko ok.
Ja zmarzłam strasznie. Zjadlam rosol, amolem wysnarowalam, syrop wypiliam, tabletka na gardlo, woda do nosa i leze pod koldra w bluzie i sie grzeje... Pewnie mnie drzemka złamie za chwilemeerici lubi tę wiadomość
-
Niezapominajko witaj ❤️❤️❤️ Ty 21 ja 27 października ❤️ Cieszę się ze do nas dołączyłaś! Jeszcze miesiąc i już będzie nam łatwiej 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 16:07
-
nick nieaktualny.Aleksandra. wrote:na poczatku ciazy mialam znikome objawy. Tera jestem w 8 tyg i mam wymioty co 3 dzien, a mdl9sci codziennie. Czy ktoras z Was tez dopiero teraz ma objawy ?
-
.Aleksandra. wrote:na poczatku ciazy mialam znikome objawy. Tera jestem w 8 tyg i mam wymioty co 3 dzien, a mdl9sci codziennie. Czy ktoras z Was tez dopiero teraz ma objawy ?
Teraz odrzuca mnie od słodkiego i przerzucilam się na kwaśne.kasia1518
-
Ja w obu ciazach zaczęłam z przytupem z objawami za to teraz juź lżej od 10 tygodnia.
Niezapominajko ja na pewno szyje full wypas caly ale z takich np.dodatkowych typowo na ten zimny okres to otulacz do fotelika na wyjście ze szpitala np.i śpiworek do wózka. No i kokon 😀
Z materialow na pewno bawełna ,minky i nie wykluczam velvetu. Planuje teź taki otulacz w ksztalcie gwiazdki z polarku uszyc,zastanawiam sie jeszcze nad rozkiem do szpitala (o jak mi tesciowa trula źe bez niego dziecka sie nie podnosi wrr).Niezapominajka2 lubi tę wiadomość
-
Uwemhe wrote:Hej.
Wiesz nie wiem od czego to zależy bo przedział mam miedzy 79 a 84 max
I to nie ograniczam węglowodanow prostych. Jem kolacje miedzy 19 a 20 a ty? Wczoraj zjadłam 2 kolację o 22 20 i też mi nie wybiło. Ale może to kwestia wczesnego etapu. Bardzo bardzo pragnę by było bez insuliny. A jak cukry w ciągu dnia? Dajesz dużo warzyw to posiłkow? Na db jest super grupa cukrzyca ciążowa oraz cukrzyca ciążowa przepisy.
No ja probuje wszystkiego, diety sie trzymam. W ciagu dnia jest ok ale na czczo, Bez wzgledu na to co jem i o ktorej coraz czesciej mam powyzej 90najgorsze jest to ze wciaz mam mdlosci I wymioty, wieczorem jest najgorzej, niby dostalam jakies leki na to ale i tak mam wstret do jedzenia.
Mozesz mi jeszcze podpowiedziec co tojest db? Chetnie bym sie do tych grup zapisalam. -
nick nieaktualnyJa też na L4 od samiutkiego początku. Pierwsza ciaze stracilam... Wiec teraz niech mnie pocałują
Praca w drukarni, smród itp. Po co mi to
P.s. czy na L4 mozna jechac gdzies na wakacje? Naczytalam sie troche i ponoc wystarczy zglosic miejsce pobytu i nie powinno byc problemu. Wiecie cos na ten temat ?ManiaM, Aguuula;2525 lubią tę wiadomość
-
Neroli wrote:Ja też na L4 od samiutkiego początku. Pierwsza ciaze stracilam... Wiec teraz niech mnie pocałują
Praca w drukarni, smród itp. Po co mi to
P.s. czy na L4 mozna jechac gdzies na wakacje? Naczytalam sie troche i ponoc wystarczy zglosic miejsce pobytu i nie powinno byc problemu. Wiecie cos na ten temat ?
Jeszcze zależy dlaczego masz L4. Np przy poronienie zagrazajacym mogli by się przyczepić że jeździsz na wakacje. Ale są dolegliwości które nie ograniczają cię mobilne. Ja np mam przez zespół ciesni nadgarstka. Nie mogę pracować na klawiaturze 8h. Ale mogę chodzić itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 17:54