Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa planuję przerwać l4 i wziąć urlop na czas wyjazdu na wakacje, ale głównie dlatego, że mam jeszcze 2 miesiące urlopu do wykorzystania, dostanę wyższą pensję niż mam l4 (miałam podwyzke przed zwolnieniem, ale przy średniej z 12 miesięcy to niewiele daje) i za 2 tygodnie urlopu zgarnę wczasy pod gruszą
poza tym nie zamierzam się stresować na wczasach jakimiś kontrolami
No i mimo wszystko też mam nadzieję, że od kwietnia samopoczucie i lekarz mi pozwolą na powrót do pracywięc trochę bym popracowała, potem urlop i na końcówkę ciąży dopiero znowu zwolnienie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 19:30
-
nick nieaktualny
-
.Aleksandra. wrote:A co sadzicie o wyjezdzie w gory w 1 trymestrze ?
A jak to rozumiesz? W sensie chcesz chodzic gdzies po gorach czy po prostu sobie do gorskiej miejscowosci wybyc?
Gorski klimat dobrze robi, jezeli np bylas bardzo aktywna fizycznie i myslisz ze dasz rade wejsc na jakas nie duza gore to ok, ale kazda wyprawe i tak bym skonsultowala z lekarzem. Tak proforma. Moze Cie zbadac czy szyjka jest ok, oceni czy wysilek nie bedzie zagrozeniem
My jedziemy kolo maja moze do Brennej ale tam to odpoczynek typowo, z pracy meza wypad weekendowy -
nick nieaktualnyTo chodzi trochę o to, że zmiany ciśnienia mogą sprawić, że się będziesz gorzej czuć, jeśli planowalabys chodzic po górach, a mieszkasz na nizinach całe życie. Ryzyko, że te zmiany ciśnienia zaszkodzą ciąży pewnie jest znikome.
Skoro planujesz spędzać czas odpoczywając i spacery po okolicy to raczej ok, ale radzę tuż przed wyjazdem się udać do lekarza. Ja miałam zaplanowany wyjazd w góry w 6tc, tydzień wcześniej plamienie i z wyjazdu były nici, a wzięłam opcję noclegu bez możliwości zwrotu, bo nie spodziewałam się takiego obrotu spraw -
.Aleksandra. wrote:Zadne wspinaczki po gorach tylko tak pochodzic p9 okolicy , odpoczac.
Pytam Was bo naczytalam sie w necie ze zmiana klimatu roznie wplywa na ciaze.
Jak jedziesz w jakieś okolice gdzie jest świeże powietrze, spokój, dużo odpoczniesz to taka wyprawa jest dobra dla ciężarówek.
To chyba chodzi bardziej o drastyczna zmianę klimatu jakieś egzotyki albo długie loty samolotem.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kookosowa wrote:Jak jedziesz w jakieś okolice gdzie jest świeże powietrze, spokój, dużo odpoczniesz to taka wyprawa jest dobra dla ciężarówek.
To chyba chodzi bardziej o drastyczna zmianę klimatu jakieś egzotyki albo długie loty samolotem. -
sunshine03 wrote:Ja planuję przerwać l4 i wziąć urlop na czas wyjazdu na wakacje, ale głównie dlatego, że mam jeszcze 2 miesiące urlopu do wykorzystania, dostanę wyższą pensję niż mam l4 (miałam podwyzke przed zwolnieniem, ale przy średniej z 12 miesięcy to niewiele daje) i za 2 tygodnie urlopu zgarnę wczasy pod gruszą
poza tym nie zamierzam się stresować na wczasach jakimiś kontrolami
No i mimo wszystko też mam nadzieję, że od kwietnia samopoczucie i lekarz mi pozwolą na powrót do pracywięc trochę bym popracowała, potem urlop i na końcówkę ciąży dopiero znowu zwolnienie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykkkaaarrr wrote:Niestety, aby zmienila sie podstawa do zasilku w ZUS trzeba miec min 3msc kalendarzowe bez ani jednego dnia zwolnienia.. to dosc absurdalne, ale czysto teoretycznie jesli dostaniesz podwyzke i przez caly rok wezmiez 1 dzien zwolnienia raz na 3 msc to i tak srednia wylicza ci z 12msc sprzed pierwszego z tych zwolnien
ale zobaczymy, nie nastawiam się, bo różnie może być :p
Kiniorek jak angina to antybiotyk i do domu. Musialabys miec jakies hardkorowe zapalenie płuc, żeby iść do szpitalaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 20:51
-
.Aleksandra. wrote:A co sadzicie o wyjezdzie w gory w 1 trymestrze ?kasia1518