Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
brunetka91 wrote:Hey
Mam do Was pytanie. Czy na prenatalne lekarz może dać bez względu na wiek? Bo ktoś mi kiedyś mówił, że jak kobieta ma poniżej 30 lat to nie dają. A ja mam 28 lat, więc.. Jestem w 10 tygodniu ciąży, 15 marca mam wizytę więc jeśli by dał skierowanie to właśnie teraz tak? Muszę go męczyć o to skierowanie ;P
Chyba poniżej 35 lat musi być wskazanie do tego... Niestety.
czasem coś kombinują, wymyślają, ale większość i tak robi prywatnie. To usg z wizytą to koszt 200-300zł, mówię o swojej okolicy. Też nie jest źle. A test pappa okolo 80-90zl.
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualny
-
U mnie genetyczne robi mój lekarz a pappe robia w szpitalu. Z Pola robilam bo dostałam za free skierowanie od swojej dr ordynator. Teraz zobaczymy bo dr powiedział że zdecydujemy po genetycznych a że jest ordynatorem to pewnie też da skierowanie bez problemu.
Ja dzisiaj bez mdłości! Ale dziecie sie schowalo i nie znalazłam za to ;p
I mam zachcianke na sałatke z lososiem,którą teściowa ma przywiezc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 13:07
-
Dominika32, ja wczoraj wieczorem tak Miałam, pierwszy raz , kłócie, szarpniecie, ból przy nawet delikatnej zmianie pozycji, nieraz aż zasyczałam. Ale poszłam spać jakoś i rano obudziłam się już bez tego bolu.
Na dodatek nareszcie posprzątałam, zrobiłam pranie i ugotowałam obiadek, teraz odpoczynek później mycie podłóg i będę robiła placek z jabłkami- tak mnie jakoś naszło. Tylko jest dopiero 15.30 A u mnie już brak energii...
Dominika32 lubi tę wiadomość

-
Hej
u dziś mdłości brak, wilczy apetyt ale staram się jeść z rozsądkiem. Dziś zjadłam ogórkowej i kiełbasę po węgiersku i jestem zaspokojona smakowo. Słodycze mogą nie istnieć.
Lekko dziś mnie ciśnie macica. Staram się leżeć i nie forsować. Ale bólu nie odczuwam.
Paulina może masz wrażliwe jelita przez hormony i je czujesz. Myślę że bobasowi lekka biegunka czy ból brzucha nie zaszkodzi.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kookosowa ma rację, taka fizjologia, duża rewolucja ma teraz miejsce u Ciebie
dużo pij, pamiętaj
węgiel też możesz brać bez obaw.
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnyJa dzis od rana bylam nieprzytomna. Mdlosci przeniosly sie na wieczorne godziny i wyczekuje... Juz mi tak dziwnie, ale jeszcze wsunelabym cos ostrego
klucia tez czuje, zawsze na noc biore magnez i nawet daje radę. Biegunka wczoraj tez mnie dopadla, ale ja chyba nawet sie ciesze z tego bo wczesniej tylko zaparcia 
-
nick nieaktualnyDziewczyny, jeśli macie możliwość to polecam Wam iść na warsztaty "bezpieczny maluch"

www.bezpiecznymaluch.com.pl
Byłam w piątek w Wawie i naprawdę rewelacja, masa przydatnych informacji o pierwszej pomocy dla maluszków i ciężarnych, o fotelikach, nie było nachalnych reklam.
Warsztaty będą jeszcze w różnych miastach, może skorzystacie
Nanu7, meerici lubią tę wiadomość
-
Też byłam w pierwszej ciąży,fajne warsztaty tylko przez masę reklam strasznie długie ciężko wysiedzieć :psunshine03 wrote:Dziewczyny, jeśli macie możliwość to polecam Wam iść na warsztaty "bezpieczny maluch"

www.bezpiecznymaluch.com.pl
Byłam w piątek w Wawie i naprawdę rewelacja, masa przydatnych informacji o pierwszej pomocy dla maluszków i ciężarnych, o fotelikach, nie było nachalnych reklam.
Warsztaty będą jeszcze w różnych miastach, może skorzystacie
2017 #1
2019 #2

-
Hej Dziewczyny
witam się I ja. Mam 27 lat i prawie 3 letnia córeczkę.
Termin porodu na 23.10.
Na wizycie 1 marca serduszko biło,kolejna wizyta 22 marca. Przeczytałam cały wątek I dopiero napisałam
Kookosowa, moni05, Kaktusia, przedszkolanka:), Nanu7, kasia1518, Jupik, nuśka91, Dominika32, sunshine03, _nova, brunetka91, Neroli, Cabrera lubią tę wiadomość

-
Cześć Wam.
U mnie samopoczucie coraz lepsze. Trzymam mocno dietę cukrzycową i cukier mam ładnie w normie. Cora bardziej realna staje sie ta ciąża:-). W środę po wizycie powiemy corkom. One normalnie oszaleją
.
Dżiś bardzo leniwy dzień. Jak ka kocham weekendy. Dziewczyny ktore jeszcze pracują jak długo checie pracować? Ja bym chciała do połowy lipca.
Kookosowa, Kasiulina lubią tę wiadomość