Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Hey :) Mam do Was pytanie. Czy na prenatalne lekarz może dać bez względu na wiek? Bo ktoś mi kiedyś mówił, że jak kobieta ma poniżej 30 lat to nie dają. A ja mam 28 lat, więc.. Jestem w 10 tygodniu ciąży, 15 marca mam wizytę więc jeśli by dał skierowanie to właśnie teraz tak? Muszę go męczyć o to skierowanie ;P

Chyba poniżej 35 lat musi być wskazanie do tego... Niestety. :( czasem coś kombinują, wymyślają, ale większość i tak robi prywatnie. To usg z wizytą to koszt 200-300zł, mówię o swojej okolicy. Też nie jest źle. A test pappa okolo 80-90zl.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powpisuje Wam te terminy wizyt itd. później albo po weekendzie, bo jak weekend przychodzi to czasu trochę brak. Czytam, ale nie ogarniam :) a w tygodniu luz, mąż w pracy, ja w domu to ogarnę wszystko :D

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie genetyczne robi mój lekarz a pappe robia w szpitalu. Z Pola robilam bo dostałam za free skierowanie od swojej dr ordynator. Teraz zobaczymy bo dr powiedział że zdecydujemy po genetycznych a że jest ordynatorem to pewnie też da skierowanie bez problemu.

Ja dzisiaj bez mdłości! Ale dziecie sie schowalo i nie znalazłam za to ;p
    I mam zachcianke na sałatke z lososiem,którą teściowa ma przywiezc :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 13:07

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za prenatalne będę płacić 150e,za rok byloby za darmo no ale...trudno.
    U mnie od rana znowu nieznośny bol podbrzusza,kłucie szarpanie czuje aż w pochwie nawet nospa nie pomaga. Ma tak któras czy jestem odludkiem??

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za prenatalne mając 33 lata nie płaciłam ani w Polsce ani w Anglii.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32, ja wczoraj wieczorem tak Miałam, pierwszy raz , kłócie, szarpniecie, ból przy nawet delikatnej zmianie pozycji, nieraz aż zasyczałam. Ale poszłam spać jakoś i rano obudziłam się już bez tego bolu.
    Na dodatek nareszcie posprzątałam, zrobiłam pranie i ugotowałam obiadek, teraz odpoczynek później mycie podłóg i będę robiła placek z jabłkami- tak mnie jakoś naszło. Tylko jest dopiero 15.30 A u mnie już brak energii...

Dominika32 lubi tę wiadomość

oar843r8hxms7jm7.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) u dziś mdłości brak, wilczy apetyt ale staram się jeść z rozsądkiem. Dziś zjadłam ogórkowej i kiełbasę po węgiersku i jestem zaspokojona smakowo. Słodycze mogą nie istnieć.

Lekko dziś mnie ciśnie macica. Staram się leżeć i nie forsować. Ale bólu nie odczuwam.
    Paulina może masz wrażliwe jelita przez hormony i je czujesz. Myślę że bobasowi lekka biegunka czy ból brzucha nie zaszkodzi.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko czy skurcze żołądka/jelit nie doprowadzają do skurczy macicy?

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa ma rację, taka fizjologia, duża rewolucja ma teraz miejsce u Ciebie :) dużo pij, pamiętaj :) węgiel też możesz brać bez obaw.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis od rana bylam nieprzytomna. Mdlosci przeniosly sie na wieczorne godziny i wyczekuje... Juz mi tak dziwnie, ale jeszcze wsunelabym cos ostrego ;) klucia tez czuje, zawsze na noc biore magnez i nawet daje radę. Biegunka wczoraj tez mnie dopadla, ale ja chyba nawet sie ciesze z tego bo wczesniej tylko zaparcia :/

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co na niskie ciśnienie? Czuje się tragicz nie , głowa mi pęka, nie dobrze mi. 97/51 ....

oar843r8hxms7jm7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli macie możliwość to polecam Wam iść na warsztaty "bezpieczny maluch" :)
    www.bezpiecznymaluch.com.pl

Byłam w piątek w Wawie i naprawdę rewelacja, masa przydatnych informacji o pierwszej pomocy dla maluszków i ciężarnych, o fotelikach, nie było nachalnych reklam.

Warsztaty będą jeszcze w różnych miastach, może skorzystacie :)

nick nieaktualny, meerici lubią tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj super sie czułam! Cała salatke z lososiem wsunęlam mniaaaam! W koncu cos zdrowego :p może już tak zostać 😀

ManiaM, Kookosowa lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Tylko czy skurcze żołądka/jelit nie doprowadzają do skurczy macicy?
    Dopiero pod koniec ciąży,dlatego np czasami organizm sam się oczyszcza przed porodem. Zaliczyłam rota w pierwszej ciąży także ten,wszystko ok ;)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Dziewczyny, jeśli macie możliwość to polecam Wam iść na warsztaty "bezpieczny maluch" :)
    www.bezpiecznymaluch.com.pl

Byłam w piątek w Wawie i naprawdę rewelacja, masa przydatnych informacji o pierwszej pomocy dla maluszków i ciężarnych, o fotelikach, nie było nachalnych reklam.

Warsztaty będą jeszcze w różnych miastach, może skorzystacie :)
    Też byłam w pierwszej ciąży,fajne warsztaty tylko przez masę reklam strasznie długie ciężko wysiedzieć :p

2017 #1
    2019 #2
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś bardzo śpiąca jestem, chyba faktycznie ciśnienie kiepskie :( Zresztą jakieś silne wiatry maja być w nocy, właśnie dostałam alert...

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano byłam w laboratorium i już mam wyniki. Wszystko jest ok. Choroby na minusie. Mocz lekki ( za dużo pije). :) Odrazu lżej

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) witam się I ja. Mam 27 lat i prawie 3 letnia córeczkę.
    Termin porodu na 23.10.
    Na wizycie 1 marca serduszko biło,kolejna wizyta 22 marca. Przeczytałam cały wątek I dopiero napisałam :)

Kookosowa, moni05, Kaktusia, przedszkolanka:), nick nieaktualny, kasia1518, Jupik, nuśka91, Dominika32, nick nieaktualny, _nova, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:
    A ja dziś bardzo śpiąca jestem, chyba faktycznie ciśnienie kiepskie :( Zresztą jakieś silne wiatry maja być w nocy, właśnie dostałam alert...
    Kraków? Pogoda masakra:/

2017 #1
    2019 #2
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam.
    U mnie samopoczucie coraz lepsze. Trzymam mocno dietę cukrzycową i cukier mam ładnie w normie. Cora bardziej realna staje sie ta ciąża:-). W środę po wizycie powiemy corkom. One normalnie oszaleją:-).
    Dżiś bardzo leniwy dzień. Jak ka kocham weekendy. Dziewczyny ktore jeszcze pracują jak długo checie pracować? Ja bym chciała do połowy lipca.

Kookosowa, Kasiulina lubią tę wiadomość

‹‹ ‹ 194 195 196 197 198 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ