Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny wszystkiego co najlepsze z okazji Dnia Kobiet- oby te 9mc-y minęło szybko i bezstresowo.
Nas mąż zabrał na weekend do Zakopanego z okazji Dnia kobiet. Podróż zniosłam gorzej niż Zosia- rzygalam dalej niż widziałam - mam nadzieję że to nie początek mojej traumy z wymiotami, tylko efekt tego że nie lubię jeździć autem z tylu ☺
Jejku Wy już prenatalne, ja dopiero 16.03 mam pierwsza wizytę u swojej gin.Kookosowa lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Kiniorek91 wrote:Zrobilam tort. Kurde nie wiem czy sie bedzie podobac ale w smaku jest obłed. I z tego obłedu o mało go nie zrrzucilam z podstawy :o srodek to żelka brzoskwiniowa i masa czekoladowa z mascarpone.
Kiniorek, podziw za torta! Mi dziś z biszkoptów zakalce wychodziły, ale robiłam do skutku. Jutro masy, oby nie było zadnej wtopy. -
moni05 wrote:Znalezli ta trzylatkę i jej mamę
Bardzo się cieszę
Dziewczyny zapamiętajcie tętno. Ciekawe czy sprawdzi się mit z płcią że niskie na chłopaka a wysokie na dziewuchę.
Gratuluję wizytu nas we wtorek.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Matka30+ wrote:Kiniorek, podziw za torta! Mi dziś z biszkoptów zakalce wychodziły, ale robiłam do skutku. Jutro masy, oby nie było zadnej wtopy.
A jakie masy robisz? Jak bedziesz chciala to Ci podesle przepis na biszkopt
pierwszy raz robilam z tego przepisu i gdyby nie to ze dalam wieksza blaszke niz w przepisie to by mi byk wyrósł :p
Zrobilam jednak dwie salatki. Jedna sobie odlozylam troche do miseczko zobaczyc czy dobra :p
Jutro moj sprzata a mnie zostanie zrobic pizzerinki z ciasta francuskiego i kanapki, i jajka.
I na wieczor znowu mnie rozbiera... Macie jakies sposoby na podwyzszona temperature? Ja wiem ze w ciazy moze byc ponad 37 (akurat mam rowne) ale w polaczeniu z katarem i drapaniem gardla to troche kiepsko...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 19:59
-
Ja zbijam temperature chłodnym ręcznikiem, chłodnym prysznicem i działa. Ani razu nie brałam paracetamolu, ale pewnie dlatego że nie przekraczała 38 stopni.
U mnie w domu jakiś wirus, wszyscy po kolei gorączka, bol brzucha, mdłości i wymioty... masakra
-
ManiaM wrote:Ja zbijam temperature chłodnym ręcznikiem, chłodnym prysznicem i działa. Ani razu nie brałam paracetamolu, ale pewnie dlatego że nie przekraczała 38 stopni.
U mnie w domu jakiś wirus, wszyscy po kolei gorączka, bol brzucha, mdłości i wymioty... masakra
Ja przy 37 dzisiaj z bolem glowy i lekkim zmarznieciem i wzielam ten apap... W sumie drugi w tym tygodniu ale raz 3 dni sie meczylam z bolem glowy i juz nie moglam jak od tego mnie mdlilo...
Mlody tez mogl mnie zarazic. -
Kookosowa wrote:Bardzo się cieszę
Dziewczyny zapamiętajcie tętno. Ciekawe czy sprawdzi się mit z płcią że niskie na chłopaka a wysokie na dziewuchę.
Gratuluję wizytu nas we wtorek.
Kookosowa lubi tę wiadomość
-
A czy z tetnem to nie jest po prostu tak, ze ono sie rozpedza do ktoregos tygodnia (chyba 10) i wtedy jest max podchodzac pod 180?? Ja teraz w 9+4 mialam 174 a poprzednio (chlopak) w 8+4 167 a jeszze poprzednio 162 (dziewczynka) w 7+1
-
kkkaaarrr wrote:A czy z tetnem to nie jest po prostu tak, ze ono sie rozpedza do ktoregos tygodnia (chyba 10) i wtedy jest max podchodzac pod 180?? Ja teraz w 9+4 mialam 174 a poprzednio (chlopak) w 8+4 167 a jeszze poprzednio 162 (dziewczynka) w 7+1
Kkkarr do 10 tyg tętno może być o 110 do 180 nawet. Młode bąbelki tak mają. Potem po 10 tyg to zwalnia i jest już mniejsze.
A ten mit wziął się stąd że podobno dziewczynki mają szybszy metabolizm.
To zabawa nic naukowego ale fajnie jest jak się sprawdzi
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Jupik wrote:Ja przy Kindze ok.9 tyg.mialam 175, teraz w podobnym okresie 176. Będzie dziewczyna. Jeszcze te mdłości
chłopak by mnie tak nie męczył..