Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka trzymam kciuki

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciocie misio macha do Was i buziaki rączką wysyla ! 😍
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/00003b76daa4.jpg

3.17 cm.szczescia, sluchaliśmy sekundkę serduszko ;) wszystko jest super,genetyczne 28.03 .
    Doktor rozpieszcza dziś kobiety rafaello :D
    Aa i od połoźnej mam zakaz chudnięcia na przyszłą wizytę haha ;p

Dominika32, nick nieaktualny, moni05, borsuk, Awaria_90, Kaktusia, Jupik, Spirit, Irka, nick nieaktualny, Kookosowa, nick nieaktualny, ManiaM, basia1987, Matka30+, kasia1518, nuśka91, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko piękny misiaczek 😍

• borsuk Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem rocznik 86.
    Dziś wizyta, ale dopiero na 14!!! Masakra. Nie wiem jak wytrzymam. Już zaczynam się stresować :/ sama nie wiem dlaczego.
    Pisałam ostatnio, że nie mam żadnych objawów, no to już mam. W nocy gdy wstaje to mam mdłości i tak do rana :/ ech.. Nie za fajnie...
    Przedszkolanka- śliczne maleństwo 😍 😍 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 09:59

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Awaria_90 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Wszystkiego Najlepszego dziewczynki:*

Ja śpię na pół brzuchu,znaczy tak na boku na brzuchu,inaczej nie zasnę...
    Dziewczyny brzuch pobolewa mnie dokladnie w miejscu gdzie jest dzidziuś,też tak macie?

Jeszcze nie znaleźli tej dziewczyny i jej córeczki!...nie rozumiem też dlaczego wizerunek ojca nie jest ujawniony..co za naród!

Już opublikowano: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,24528438,child-alert-ws-3-letniej-amelki-policja-publikuje-wizerunek.html#s=BoxOpLink

cb7wyx8d3fx1nvty.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka jakie łapki! Super :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz szykuje się na wizytę. Mam na 11:30. Trochę zaczęłam się stresować bo rano znów miałam brazowawy śluz. Nie krew jak ostatnio ale jestem na duphastonie to nic nie powinno być. We wtorek miałam kontrolę i wszystko było ok no ale jakoś spokojna nie jestem. Do tego jutro czeka mnie lot do UK.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z 91! :)
    Przedszkolanka, piękny Maluch!
    Ja chciałam tylko zameldować, że udaje mi się Was podczytywac w biegu, ale na pisanie już nie ma czasu :p
    Wszystkiego najlepszego dziewczyny! Ciekawe ilu z nas należą się podwójne życzenia, bo noszą pod sercem małe kobietki ;)

Umówiłam genetyczne na 30.03.

przedszkolanka:), Zimri, moni05 lubią tę wiadomość

• Irka Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego mamusie :) Ja chyba z tej okazji obudziłam się bez mdłości, ale śniadanie już jadłam na siłę.

Powiedzieliśmy wczoraj małej, że mama ma dzidziusia w brzuchu, było hurra i w ogóle radość, i zazyczyla sobie siostrzyczke :) Mam nadzieję, że nie wygada rodzicom przez telefon :)

kasia1518 lubi tę wiadomość

sce8joy.png
    di3k7n9.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irka widzę, że idziemy łeb w łeb- kiedy wizytujesz? ja dzis o 15:15

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a juz widzę, jest serduszko <3

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam tort. Kurde nie wiem czy sie bedzie podobac ale w smaku jest obłed. I z tego obłedu o mało go nie zrrzucilam z podstawy :o srodek to żelka brzoskwiniowa i masa czekoladowa z mascarpone. :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/668f6a700ab9.jpg

przedszkolanka:), Kookosowa, Jupik, moni05, kasia1518 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Irka Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Irka widzę, że idziemy łeb w łeb- kiedy wizytujesz? ja dzis o 15:15

A rzeczywiście mamy ten sam etap :) ja świeżo po wizycie. Następne 22 i 26 marca bo chodzę do dwójki lekarzy.

Kiniorek, brzmi pysznie :)

sce8joy.png
    di3k7n9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awaria_90 wrote:
    Cześć Dziewczyny, czytam Wasz wątek prawie od początku, ale dołączyć zdecydowałam się dopiero po tym jak wczoraj USG potwierdziło obecność zarodka i bicie serca (obecnie 6 tygodni i 6 dni). Wg USG termin na 25.10.2019 r. Mam 29 lat, to moja pierwsza ciąża. W zakresie badań i lekarza korzystam z krakowskiego LuxMedu.
    Dzięki Waszym komentarzom dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy, a przede wszystkim utwierdziłam się w przekonaniu, że moje objawy są normalne :)
    Jako, że są tutaj już mamy, które mają większe doświadczenie, chciałam zapytać czy robiłyście badania NIPT i jakie macie przemyślenia na ten temat.
    Jakoś przeoczyłam, że mamy nową osobę na pokładzie.
    Zaraz Cie dopiszę do listy :)

Co do NIPT ja planuję zrobić tylko wtedy, jeśli na usg, pappa wyjdzie coś źle. Jednak 2-3 tysiące to spory koszt, szczególnie jak się podliczy wszystkie wizyty w ciąży plus wyprawkę dla malucha

Awaria_90 lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 marca 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumshine wpisz mi prosze usg genetyczne 28.03 ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim kobietkom najlepsze życzenia! Jak najmniej mdłości, samych zdrowych dzidziusiów i udanych szybkich porodów :-)

Ja dziś jak tylko czuję najmniejsze mdłości zre na umor- trudno. Od rana do nocy jestem sama, bo mi mąż wyjechał, a wczoraj byłam zryta jak nie wiem. Przyjmuję teraz taktykę, że jem ile wlezie zanim mnie zemdli, bo jak zemdli to już nic nie wejdzie i będzie tylko gorzej. Że dupa urośnie trudno, zobaczymy, czy przeżyje ten dzień bez mdłości mieląc ciągle coś w buzi..

Kiniorek, przy Tobie czuję jak się dupa wołowa (zamiast kura domowa).
    Na 1 urodziny Kingi na pewno zamówię tort. W życiu żadnego nie zrobiłam i pewnie nie zrobię. W ogóle jakoś w kuchni to robię jak muszę. No nie mam smykałki. A jak czytam co wyrabiasz to żałuję, że jak tak nie umiem..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik to ja Ci moze nie mowie ile od rana zrobilam ze sprzatania :/ wiem ze nie powinnam sie forsowac ale jak zrobie to bede miala spokoj... Przynajmnien 1/2 mam tego co chcialam dzisiaj zrobic... A jeszcze mam salatke jedna do zrobienia dzisiaj i do ogarniecia lustro bo cale upalcowane i łazienke... Jutro moj bedzie sorzatal duzy pokoj i "multimedialny"...

Jeszcze z psem schodze i mam ze 2 godz odpoczynku...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek, a Ty nie masz na imię Kinga? Bo Kingi właśnie takie żywiołowe i na tyłku nie usiądą ;-) moja córa dobry przykład ;-)

Kiniorek91 lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png

Wysłany: 8 marca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek wiesz..u mnie syf w domu,obiady kupne..może chcesz wpaśc jak sie tak nudzisz? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 12:52

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik tak ;) Kinga i Koziorożec ;]

Przedszkolanka ja swoj syf ogarniam i nie umiem sie odkopac. Co sprzatne to mi cos dochodzi. Juz sobie wczoraj kapy wypralam i czesc poscieli. A dzisian znowu mi doszlo. Ale juz leje na to. Dzisiaj reczniki i czesc prania. Umylam wc. Pokoj mlodego do stanu uzywalnosci doprowadzilam. Kuchnie umylam. Jeszcze lazienka i lustro. I ta salatka... Jutro druga salatka, pizzerinki, kanapki... W nosie to mam. Mam nadzieje ze starczy wszystkiego... 15osob w tym 10 doroslych i 5 dzieci...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ