Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
moni05 wrote:Moja córka to Alicja a i tak mówię na nią Kluseczko, żabko, myszko
na znajomego mówili Hubi. Ale Hubert nie jest takie jak Stanisław czy Franciszek żeby było głupio użyć formy podstawowej do dziecka, wg mnie
Gabryś nie używamy jakoś.
A najczęściej mówię na niego aniołku mimo że jest diabelkiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 22:25
_nova lubi tę wiadomość
-
emikey wrote:Znajoma mówi Hubcio. Bercik to na Śląsku mówią na Roberta.
Edit: o! I sto lat twmu był taki śląski serial "Święta wojna", gdzie właśnie Hubert był Bercikiem :pWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 22:30
-
Kiniorek91 wrote:
Aleksandra ja mialam dzisiaj dwa razy i zbiera.mi sie na trzeci... Po 3 dniach ciszy, pewnie przez przeziebienie czuje ze bede nadrabiac...
3 razy to sporo. Ja mam tylko raz i zawsze wieczorem. Ale tak raz a porzadnie.
Malo pije i to jest blad. Moze ma ktoras pomysl na to zeby wiecej pic ? -
Kiniorek, rozumiem w pełni 😘 to imię ma u Ciebie rezerwację dla Aniołka.
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Aleksandra - mi np. dużo lepiej wchodzi woda z cytryną (dużo cytryny). Robię sobie takiego drinka w 0,5 litrowym kufelku na piwo i zawsze mam go gdzieś na widoku. Pilnuje tylko, żeby nigdy nie stał pusty, bo im dłużej stoi, tym dłużej ja nie piję, bo nie chce mi się iść do kuchni :p
.Aleksandra. lubi tę wiadomość
-
_nova wrote:Aleksandra - mi np. dużo lepiej wchodzi woda z cytryną (dużo cytryny). Robię sobie takiego drinka w 0,5 litrowym kufelku na piwo i zawsze mam go gdzieś na widoku. Pilnuje tylko, żeby nigdy nie stał pusty, bo im dłużej stoi, tym dłużej ja nie piję, bo nie chce mi się iść do kuchni :p
-
emikey wrote:Mi woda z cytryna nie wchodzi. Bo to kwas. A kwas w tej ciąży jest fee. Za to jak doslodze dwoma łyżkami cukru to wejdzie
Spróbuj z miodemGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnyFranek przejdzie
w 2017 roku nadano imię Franek 18 chłopcom
Nie mogłam znaleźć na stronie gusu statystyki za 2018, ale za 2017 znalazłam
Edit: znalazłam jednak. W 2018 26razy nadano imię FranekWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 23:11
ManiaM lubi tę wiadomość
-
No a jak zostanie prezesem, albo prezydentem.. Prezes Franek, Prezydent Franek - słabo
Aleksandra, u mnie hafty tylko wieczorem. Były 2 dni przerwy, ale wcale pięknie nie było, bo mdliło jak cholera, a nie mogłam zwrócić. Dziś znów regularny haft. Ciekawe kiedy się skończą..
Też pije mało, a sikam jakbym hektolitry wypijała. Piłam wodę z cytryną, teraz mniej wchodzi. Posłodzone w ogóle by nie poszło, mnie od cukru odrzuca. -
Hej. O imię pierworodnego to z mężem ostro się klocilismy, nie mogliśmy długo dojść do porozumienia. Z córką problemu nie było- jest Urszula. Na imię trzeciego potomka mąż ma typy, które mi nie pasują(męskie). Jakby dziewczynka wyszła, to myślimy nad imieniem Dorota.
Kookosowa lubi tę wiadomość
-
emikey wrote:Mi woda z cytryna nie wchodzi. Bo to kwas. A kwas w tej ciąży jest fee. Za to jak doslodze dwoma łyżkami cukru to wejdzie
Ciekawe, czy z tej Twojej słodyczy wyjdzie dziewczynka, a z mojego zamiłowania ciążowego do kwaśnego chłopak
Btw. Znacie jakieś kwaśne zupy? Szczawiową i śląski żur moglabym jesc codziennie. -
_nova wrote:Ciekawe, czy z tej Twojej słodyczy wyjdzie dziewczynka, a z mojego zamiłowania ciążowego do kwaśnego chłopak
Btw. Znacie jakieś kwaśne zupy? Szczawiową i śląski żur moglabym jesc codziennie.
Kwaśne to jeszcze ogórkowa z kwaśnych i kapuśniak ;p