Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kookosowa wrote:Czy myślicie już nad imionami?? Bo ja powiem szczerze że już z mężem zdecydowaliśmy:)
Kookosowa lubi tę wiadomość
-
Ja nawet nie zaczynam myśleć o imionach, zanim na 100% nie poznam płci. Po co się kłócić o imię i dla chłopca i dla dziewczynki, jak można toczyć wojnę tylko na jednym froncie :p u nas niestety nie ma zgodności w tej sprawie. Imię dla pierwszego bardzo długo musiałam forsować. Z tym, że mój mąż jest taki, że marudzi, marudzi, a sam nic nie zaproponuje.
-
_nova wrote:Ja nawet nie zaczynam myśleć o imionach, zanim na 100% nie poznam płci. Po co się kłócić o imię i dla chłopca i dla dziewczynki, jak można toczyć wojnę tylko na jednym froncie :p u nas niestety nie ma zgodności w tej sprawie. Imię dla pierwszego bardzo długo musiałam forsować. Z tym, że mój mąż jest taki, że marudzi, marudzi, a sam nic nie zaproponuje.
A jak ma na imię pierworodny?? Przepraszam ake gdzieś mi umknęło.
No ja z mężem to zgodni jesteśmy. Mieliśmy pewne typy i on wybrał dla chłopca ja dla dziewczynki z tych imion co nam obojgu się podobało.
U nas Lidia i Nikodem
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kookosowa wrote:A jak ma na imię pierworodny?? Przepraszam ake gdzieś mi umknęło.
No ja z mężem to zgodni jesteśmy. Mieliśmy pewne typy i on wybrał dla chłopca ja dla dziewczynki z tych imion co nam obojgu się podobało.
U nas Lidia i Nikodem
Nikodem właśnieKookosowa lubi tę wiadomość
-
U nas Izabella. Dla chłopaka nie ma i będzie ciężko. Mąż jak wymyślal imiona to na każde byłam na nie... Chciałby córkę Aurore albo Freye... Izabella to wynik kompromisu. Chciał też Bella. Ale nigdy w życiu się na nie nie zgodzę. Dlatego wpadłam na pomysł Izabelli. Niech se ja wola Bella. Dla całego świata będzie Iza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 20:11
Kookosowa, Zimri lubią tę wiadomość
-
emikey wrote:U nas Izabella. Dla chłopaka nie ma i będzie ciężko. Mąż jak wymyślal imiona to na każde byłam na nie... Chciałby córkę Aurore albo Freye... Izabella to wynik kompromisu. Chciał też Bella. Ale nigdy w życiu się na nie nie zgodzę. Dlatego wpadłam na pomysł Izabelli. Niech se ja wola Bella. Dla całego świata będzie Iza
U was problem dwóch narodów. Weź znajdź takie żeby i w Polsce i na Węgrzech pasowało i jeszcze się wam podobało. Ciężko.
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
przedszkolanka:) wrote:u nas prawdopodobnie Nelka lub Aleksander (wybrany przez Polę). Póki co nie mamy pomysłów
przedszkolanka:), Kookosowa lubią tę wiadomość
🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ? -
My też jeszcze tak do końca nie wiemy... musi być tak jak w przypadku pierwszej ciąży... padały różne propozycje aż w końcu poczuliśmy że Zosia to jest to i tak zostało. Co do dziewczynki to chyba byłaby Hania, a chłopiec musimy pomyśleć- kiedyś podobało nam się Igor i Błażej ale już to do mnie nie przemawia .
Kookosowa lubi tę wiadomość
kasia1518
-
nick nieaktualny
-
U nas dla chłopaka Remigiusz (wybrane już 4 lata temu, przyśniło mi się
) a dla dziewczynki Wanda, Ula lub Basia
chyba
Kookosowa, meerici, Awaria_90, Kiniorek91 lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
meerici wrote:My przez ostatnie 10 lat związku mieliśmy takie typy: Nela i Nikodem. A jak w końcu zaszłam w ciąże to jakoś nam ani jedno ani drugie nie pasuje, chyba sie nam przejadło i za bardzo kojarzy z tym stresującym czasem starań. Dlatego teraz będzie Aurelia lub Ignacy
u nas ten problem,że ja pracowałam sporo lat z dziećmi więc każde mi się jakoś kojarzy hahastąd tym razem ciężki wybór. na Polę wpadłam jak oglądałam "Przepis na życie"
moni05 lubi tę wiadomość
-
Jest jeszcze kilka imion, które mi sie podobają, ale niestety tak jak to pisze Przedszkolanka, juz mi się z kimś za bardzo kojarzą i dlatego odpadają z miejsca.🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ? -
przedszkolanka:) wrote:u nas ten problem,że ja pracowałam sporo lat z dziećmi więc każde mi się jakoś kojarzy haha
stąd tym razem ciężki wybór. na Polę wpadłam jak oglądałam "Przepis na życie"
Mam ten sam problem. Pracuje z dziećmi i każde imię już mi do mojego dziecka nie pasujez córką miała być Aniela Pola albo Judyta i została Judka. A teraz mieliśmy i Miłke i Florke a Lidka nam wpadla z zaskoczenia i już została
moni05, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Wanda akurat byłoby po dużo znaczącej dla mnie osobie.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019