Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i z detektora jestem zadowolona. Raz miałam zły sen, więc rano odpalilam-wszystko ok. Ostatnie dni hormony mi szaleją i ryczę z byle g..i też sprawdzam, żeby się uspokoić. Znalezienie serduszka chwila, słucham max.20 sek.tyle, żeby tętno zdążyło pokazać i wyłączam, ale od razu człowiekowi lepiej.

Dominika32 lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dętka! Codziennie wymiotuję od kilku dni. Masakra :(

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chciałabym nieśmiało dołączyć...
    Mam czteroletniego synka, po prawie dwóch latach starań na początku lutego, w najmniej spodziewanym momencie, zobaczyłam dwie kreski. Drugą niespodzianką były dwa serduszka na usg. Mam metlik w głowie, i cieszę się i boję jednocześnie bo to będzie pewnie trudna ciąża...
    Trochę Was podczytywałam na początku, nie ujawniałam się, bo pochłaniały mnie zawodowe sprawy, z resztą dalej parę rzeczy zostało mi do wyprostowania za nim dam sobie luz na dłużej. Wizytę mam za tydzień.
    Miłego dnia ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 11:40

ManiaM, przedszkolanka:), Kiniorek91, paulina2811, kasia1518, _nova, Ani0nka, Nanu7, Dominika32, Jupik, sunshine03, Awaria_90, meerici, Cabrera, Kookosowa, Matka30+, emikey, kkkaaarrr, Zimri, moni05, Kaktusia, nuśka91 lubią tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola34 :) 2 serduszka! Super i w sumie nie lada wyzwanie :) bedzie dobrze :)

A ja sie chwalilam i cieszylam ze mi wymioty przeszly... Wystarczyl recznik z roboty mojego meza zeby mnie dzwignelo. Mysle ze mi sie wech wyostrza

pOla34 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow pOla niezłe! Powodzenia ❤️

pOla34 lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek być może, mnie się węch wyostrzył dzień przed zobaczeniem dwóch kresek na teście :D ale później przeszło :-) każda z nas ma inaczej

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• _nova Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Pola! Ale super! To chyba pierwsze bliźniaki październikowe :)

A mój Mały się pochorował :/ gile do pasa, nocka nieprzespana... Jakieś rady na katar dla 9 miesięcznego niemowlaka? Póki co, robię inhalacje, psikam wodą morską i odciągam. Mam nadzieję, że obejdzie się bez lekarza...

pOla34 lubi tę wiadomość

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova podziwiam Ty tak to zaplanowałas aby była tak mała różnica wieku? Wielki szacun dla Ciebie ❤️

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POla gratuluję pierwszych naszych bliźniakow ;) będzie dobrze!

pOla34 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:

A mój Mały się pochorował :/ gile do pasa, nocka nieprzespana... Jakieś rady na katar dla 9 miesięcznego niemowlaka? Póki co, robię inhalacje, psikam wodą morską i odciągam. Mam nadzieję, że obejdzie się bez lekarza...
    U nas dzialaja aromactiv plastry

_nova lubi tę wiadomość

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, nie wiem jak bedzie, ale tak bardzo chciałabym, żebym wszystko się udało... bedzie spory stres do samego konca.

_nova wrote:

Nova- lubię za pierwszą część, nie za chorobę malucha- chyba odciąganie i nebulizacje to podstawa przy katarze- bedzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 12:37

_nova lubi tę wiadomość

• _nova Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Nova podziwiam Ty tak to zaplanowałas aby była tak mała różnica wieku? Wielki szacun dla Ciebie ❤️

Tak, chcieliśmy dzieci rok po roku. Tzn. bardziej mąż chyba chciał. P rzekonalam się do tej decyzji, jak urodził się pierworodny i okazało się, że trafił nam się bardzo grzeczny i mało wymagający egzemplarz ;) ale jak mówią - drugie często jest odwrotnością pierwszego :P

• _nova Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu1 wrote:
    U nas dzialaja aromactiv plastry
    Zupełnie zapomniałam, że mam te plastry w domu! Dzięki :)

• Awaria_90 Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola - gratulacje! Tak mi się od razu skojarzyło "Dwa serduszka, cztery oczy..."

Jupik - dzięki za polecenie poduszek Supermami, nie słyszałam o nich wcześniej, nie miałam pojęcia, że jest aż tyle kształtów :O

pOla34, Jupik lubią tę wiadomość

cb7wyx8d3fx1nvty.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Dzień Dobry
    Ja znowu nie wyspana, nie mogę sobie miejsca znaleźć w każdej pozycji źle A jak jest w miare to siku,i od nowa wiercenie i kręcenie przez całą noc.
    Zastanawiam się nad kupnem tego coazowego rogala,13 lat temu nie bylo takich cudów.
    Kto ma? Jak się sprawdza?
    Kciuki za wizyty;)
    Ja baardzo polecam :) używałam w pierwszej ciąży I w sumie nadal na nim śpię. Najlepsza poduszka ewer :) mam motherhood

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola gratulacje :)

U mnie wskazuje na dziewczynkę. Ale co będzie to jeszcze trochę.

Za 5 godzin wizyta. Denerwuje się bo będzie ważenie. Ile bym się nie starała to waga mnie nie polubi. :(

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy w ciąży każda z Was robiła badanie na grupę krwi? Ja miałam ja robiona dwukrotnie, lekarz nie chciał robić na nowo. Ale Pani z laboratorium już mówi, że powinnam zbadać jeszcze raz grupę krwi i poziom przeciwciał.

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    A czy w ciąży każda z Was robiła badanie na grupę krwi? Ja miałam ja robiona dwukrotnie, lekarz nie chciał robić na nowo. Ale Pani z laboratorium już mówi, że powinnam zbadać jeszcze raz grupę krwi i poziom przeciwciał.

Przeciwciała tak. I będą badane jeszcze. Ale grupa krwi się nie zmienia. Ja mam od pierwszej ciąży wynik i nie powtarzam

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • emikey Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Tak, chcieliśmy dzieci rok po roku. Tzn. bardziej mąż chyba chciał. P rzekonalam się do tej decyzji, jak urodził się pierworodny i okazało się, że trafił nam się bardzo grzeczny i mało wymagający egzemplarz ;) ale jak mówią - drugie często jest odwrotnością pierwszego :P
    Mówisz? Bo ja mam małego diabła z "ADHD"... Jest szansa na drugie spokojne? ;D co ja bym zrobiła ze spokojnym dzieckiem haha

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Paola gratulacje :)

U mnie wskazuje na dziewczynkę. Ale co będzie to jeszcze trochę.

Za 5 godzin wizyta. Denerwuje się bo będzie ważenie. Ile bym się nie starała to waga mnie nie polubi. :(
    Ja to zawsze mówię, żeby najpierw mi zmierzyli ciśnienie a potem wagę bo odwrotnie to może być problem :P Te się stresuję bo te kg w tej ciąży za szybko wchodzą.

Kookosowa lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ