X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i z detektora jestem zadowolona. Raz miałam zły sen, więc rano odpalilam-wszystko ok. Ostatnie dni hormony mi szaleją i ryczę z byle g..i też sprawdzam, żeby się uspokoić. Znalezienie serduszka chwila, słucham max.20 sek.tyle, żeby tętno zdążyło pokazać i wyłączam, ale od razu człowiekowi lepiej.

Dominika32 lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dętka! Codziennie wymiotuję od kilku dni. Masakra :(

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chciałabym nieśmiało dołączyć...
    Mam czteroletniego synka, po prawie dwóch latach starań na początku lutego, w najmniej spodziewanym momencie, zobaczyłam dwie kreski. Drugą niespodzianką były dwa serduszka na usg. Mam metlik w głowie, i cieszę się i boję jednocześnie bo to będzie pewnie trudna ciąża...
    Trochę Was podczytywałam na początku, nie ujawniałam się, bo pochłaniały mnie zawodowe sprawy, z resztą dalej parę rzeczy zostało mi do wyprostowania za nim dam sobie luz na dłużej. Wizytę mam za tydzień.
    Miłego dnia ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 11:40

ManiaM, przedszkolanka:), Kiniorek91, paulina2811, kasia1518, _nova, Ani0nka, Nanu7, Dominika32, Jupik, sunshine03, Awaria_90, meerici, Cabrera, Kookosowa, Matka30+, emikey, kkkaaarrr, Zimri, moni05, Kaktusia, nuśka91 lubią tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola34 :) 2 serduszka! Super i w sumie nie lada wyzwanie :) bedzie dobrze :)

A ja sie chwalilam i cieszylam ze mi wymioty przeszly... Wystarczyl recznik z roboty mojego meza zeby mnie dzwignelo. Mysle ze mi sie wech wyostrza

pOla34 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow pOla niezłe! Powodzenia ❤️

pOla34 lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek być może, mnie się węch wyostrzył dzień przed zobaczeniem dwóch kresek na teście :D ale później przeszło :-) każda z nas ma inaczej

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• _nova Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Pola! Ale super! To chyba pierwsze bliźniaki październikowe :)

A mój Mały się pochorował :/ gile do pasa, nocka nieprzespana... Jakieś rady na katar dla 9 miesięcznego niemowlaka? Póki co, robię inhalacje, psikam wodą morską i odciągam. Mam nadzieję, że obejdzie się bez lekarza...

pOla34 lubi tę wiadomość

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova podziwiam Ty tak to zaplanowałas aby była tak mała różnica wieku? Wielki szacun dla Ciebie ❤️

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POla gratuluję pierwszych naszych bliźniakow ;) będzie dobrze!

pOla34 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:

A mój Mały się pochorował :/ gile do pasa, nocka nieprzespana... Jakieś rady na katar dla 9 miesięcznego niemowlaka? Póki co, robię inhalacje, psikam wodą morską i odciągam. Mam nadzieję, że obejdzie się bez lekarza...
    U nas dzialaja aromactiv plastry

_nova lubi tę wiadomość

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, nie wiem jak bedzie, ale tak bardzo chciałabym, żebym wszystko się udało... bedzie spory stres do samego konca.

_nova wrote:

Nova- lubię za pierwszą część, nie za chorobę malucha- chyba odciąganie i nebulizacje to podstawa przy katarze- bedzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 12:37

_nova lubi tę wiadomość

• _nova Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Nova podziwiam Ty tak to zaplanowałas aby była tak mała różnica wieku? Wielki szacun dla Ciebie ❤️

Tak, chcieliśmy dzieci rok po roku. Tzn. bardziej mąż chyba chciał. P rzekonalam się do tej decyzji, jak urodził się pierworodny i okazało się, że trafił nam się bardzo grzeczny i mało wymagający egzemplarz ;) ale jak mówią - drugie często jest odwrotnością pierwszego :P

• _nova Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu1 wrote:
    U nas dzialaja aromactiv plastry
    Zupełnie zapomniałam, że mam te plastry w domu! Dzięki :)

• Awaria_90 Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola - gratulacje! Tak mi się od razu skojarzyło "Dwa serduszka, cztery oczy..."

Jupik - dzięki za polecenie poduszek Supermami, nie słyszałam o nich wcześniej, nie miałam pojęcia, że jest aż tyle kształtów :O

pOla34, Jupik lubią tę wiadomość

cb7wyx8d3fx1nvty.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Dzień Dobry
    Ja znowu nie wyspana, nie mogę sobie miejsca znaleźć w każdej pozycji źle A jak jest w miare to siku,i od nowa wiercenie i kręcenie przez całą noc.
    Zastanawiam się nad kupnem tego coazowego rogala,13 lat temu nie bylo takich cudów.
    Kto ma? Jak się sprawdza?
    Kciuki za wizyty;)
    Ja baardzo polecam :) używałam w pierwszej ciąży I w sumie nadal na nim śpię. Najlepsza poduszka ewer :) mam motherhood

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola gratulacje :)

U mnie wskazuje na dziewczynkę. Ale co będzie to jeszcze trochę.

Za 5 godzin wizyta. Denerwuje się bo będzie ważenie. Ile bym się nie starała to waga mnie nie polubi. :(

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy w ciąży każda z Was robiła badanie na grupę krwi? Ja miałam ja robiona dwukrotnie, lekarz nie chciał robić na nowo. Ale Pani z laboratorium już mówi, że powinnam zbadać jeszcze raz grupę krwi i poziom przeciwciał.

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    A czy w ciąży każda z Was robiła badanie na grupę krwi? Ja miałam ja robiona dwukrotnie, lekarz nie chciał robić na nowo. Ale Pani z laboratorium już mówi, że powinnam zbadać jeszcze raz grupę krwi i poziom przeciwciał.

Przeciwciała tak. I będą badane jeszcze. Ale grupa krwi się nie zmienia. Ja mam od pierwszej ciąży wynik i nie powtarzam

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • emikey Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Tak, chcieliśmy dzieci rok po roku. Tzn. bardziej mąż chyba chciał. P rzekonalam się do tej decyzji, jak urodził się pierworodny i okazało się, że trafił nam się bardzo grzeczny i mało wymagający egzemplarz ;) ale jak mówią - drugie często jest odwrotnością pierwszego :P
    Mówisz? Bo ja mam małego diabła z "ADHD"... Jest szansa na drugie spokojne? ;D co ja bym zrobiła ze spokojnym dzieckiem haha

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Paola gratulacje :)

U mnie wskazuje na dziewczynkę. Ale co będzie to jeszcze trochę.

Za 5 godzin wizyta. Denerwuje się bo będzie ważenie. Ile bym się nie starała to waga mnie nie polubi. :(
    Ja to zawsze mówię, żeby najpierw mi zmierzyli ciśnienie a potem wagę bo odwrotnie to może być problem :P Te się stresuję bo te kg w tej ciąży za szybko wchodzą.

Kookosowa lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ