Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
sunshine03 wrote:Ile cm już maluszek ma?
ale grubo ponad 4 cm. Na prenatalnych będę bardziej uważniejsza
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Dominika32 wrote:Dzień Dobry
Ja znowu nie wyspana, nie mogę sobie miejsca znaleźć w każdej pozycji źle A jak jest w miare to siku,i od nowa wiercenie i kręcenie przez całą noc.
Zastanawiam się nad kupnem tego coazowego rogala,13 lat temu nie bylo takich cudów.
Kto ma? Jak się sprawdza?
Kciuki za wizyty;)
Ja mam rogala. Fajna sprawa. Tylko teraz kupiłabym w kształcie litery U. Mam w kształcie C i w późniejszej ciąży trochę ciężko było się w nim obrócić. Super jest to, że faktycznie odciąża kręgosłup. No i nie można w nocy sie przekręcic na plecy, co też jest plusem w bardziej zaawansowanej ciąży.Dominika32 lubi tę wiadomość
-
Ja mam poduchę ciążową Supermami w kształcie 7. W opiniach i opisie było, że ta C jest dla niższych a np.7 dla wyższych. Byłam zadowolona, spałam z nią od ok.5 mca. A potem jeszcze w łóżeczku leżała jak Kinga była noworodkiem, żeby jej zrobić taki opatulacz i nie miała tyle przestrzeni. Teraz też na pewno będę korzystać, ale jak mi brzuch urośnie. Bez tej poduchy nie wiem jak bym spała
-
Cześć dziewczyny dawno mnie tutaj nie było i chyba nie zdołam nadrobić zaległosci, bo tak wiele stron przeleciało.... meczyly mnie okropne mdlosci i wymioty przez ten czas, nie mialam ochoty na nic
w tym tygodniu jakos przeszly i zdarzaja sie juz sporadycznie... dopadla mnie sennosc, a jak poszlam na badania to prawie zemdlalam przed lada do ktorej stalam 30 minut... wyniji sa w miare niemniej niepokoi mnie ph moczu norma jest do 7 a ja mam 8 chyba mam jakas infekcje bo gorzej robi mi sie tez siusiu a wizyta dopiero za tydzien w pt... do tego córa daje popalic ida jej dwie dolne czworki i pol nocy na cycu wisi birdaczka
co tam u was ? Maluszki rosna ? Dobrze sie czujecie ? Pozdrawiam
-
emikey wrote:Co do płci to też słyszałam, że z chłopakiem rosną szybciej.
Ponoć też płód dziewczęcy będzie większy niż powinien być z om a chłopięce albo jak z om lub mniejszy. Ile prawdy nie wiem. Syn był 2 dni mniejszy.
Z innych zabobonow to ponoć jak w ciąży smakuje cola to chłopak a jak pepsi to dziewczynka haha
Haha ☺ to u mnie nic się nie sprawdziło, wszystko miałam na chłopaka, a jest dziewczynka ☺ ale dobre są te zabobony- można się pośmiać ☺kasia1518
-
kasia1518 wrote:Haha ☺ to u mnie nic się nie sprawdziło, wszystko miałam na chłopaka, a jest dziewczynka ☺ ale dobre są te zabobony- można się pośmiać ☺
-
Ale soda zawsze się pieni:)
U mnie dziś wizyta. Dopiero po 18. Ale cieszę się.
Odrzuciło mnie od tłustych niezdrowych jedzen. Po czipsach wczoraj zwrot. Zawsze po maku jest mi niedobrze i zwrot. Słodycze są ble i aż mnie odrzuca jak mnie częstują. Za to najchętniej bym jadła bagiete z masłem czosnkowym i marzy mi się cebularz lubelski.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Dominika32 wrote:A robiliście test z sodą??
Jak się pieni to niby dziewczynka
Mam sode,idę zrobić A ci mi tam...
Właśnie chyba odwrotnie z tym pienieniem, teraz przeczytałam:
Test sody oczyszczonej. Do niewielkiej ilości porannego moczu wsypujemy ok. łyżeczkę sody oczyszczonej. Jeśli mieszanka zacznie się obficie pienić albo przypominać napój gazowany – oznacza to chłopca. Z kolei jeśli pojawi się niewielka ilość bąbelków – oznacza to dziewczynkę.
Bo nie wiedziałam o co chodziprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Spirit wrote:sunshine03 wrote:Kiniorek w ciąży włosy rosną szybciej i jest ich więcej, bo tak działają nasze hormony. Nie ma znaczenia płeć dziecka.
/QUOTE]
A po ciąży jak piękne wypadają :p -
Dominika32 wrote:Pienilo sie ale tylko odrobinkę więc niby chłopiec,za 15 dni prenatalne pewnie się dowiemy:)
Właśnie dziewczynka wg internetu!Dominika32 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Kookosowa wrote:Ale soda zawsze się pieni:)
U mnie dziś wizyta. Dopiero po 18. Ale cieszę się.
Odrzuciło mnie od tłustych niezdrowych jedzen. Po czipsach wczoraj zwrot. Zawsze po maku jest mi niedobrze i zwrot. Słodycze są ble i aż mnie odrzuca jak mnie częstują. Za to najchętniej bym jadła bagiete z masłem czosnkowym i marzy mi się cebularz lubelski.mniam.
Kookosowa lubi tę wiadomość
-
Ja nie robię żadnych takich testów
a słuchajcie mnie od wczoraj w dole brzucha tak ciągnie od środka, wiem ze się macica rozciąga ale wcześniej tak nie miałam
miałyście tak? Współczuje Wam z tymi Mdłościami i wymiotami, mnie cyce tylko strasznie bolą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 09:37