X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Ile cm już maluszek ma? :)
    Wiesz ze dokładnie nie wiem!? Byłam tak zafascyniwana patrzeniem w monitor że nie kontaktowałam :P ale grubo ponad 4 cm. Na prenatalnych będę bardziej uważniejsza :D

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • _nova Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Dzień Dobry
    Ja znowu nie wyspana, nie mogę sobie miejsca znaleźć w każdej pozycji źle A jak jest w miare to siku,i od nowa wiercenie i kręcenie przez całą noc.
    Zastanawiam się nad kupnem tego coazowego rogala,13 lat temu nie bylo takich cudów.
    Kto ma? Jak się sprawdza?
    Kciuki za wizyty;)

Ja mam rogala. Fajna sprawa. Tylko teraz kupiłabym w kształcie litery U. Mam w kształcie C i w późniejszej ciąży trochę ciężko było się w nim obrócić. Super jest to, że faktycznie odciąża kręgosłup. No i nie można w nocy sie przekręcic na plecy, co też jest plusem w bardziej zaawansowanej ciąży.

Dominika32 lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek nie ma,ale przypomniało mi sie że z Polą miałam..

Dominika ja miałam w perwszej ciąży jakos od 14 tyg.teraz mam od poczatku i tylko tak spać potrafię.

Ja dzień powitałam rzygiem z głodu,teraz śniadanie wmuszam.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poduchę ciążową Supermami w kształcie 7. W opiniach i opisie było, że ta C jest dla niższych a np.7 dla wyższych. Byłam zadowolona, spałam z nią od ok.5 mca. A potem jeszcze w łóżeczku leżała jak Kinga była noworodkiem, żeby jej zrobić taki opatulacz i nie miała tyle przestrzeni. Teraz też na pewno będę korzystać, ale jak mi brzuch urośnie. Bez tej poduchy nie wiem jak bym spała :-/

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny dawno mnie tutaj nie było i chyba nie zdołam nadrobić zaległosci, bo tak wiele stron przeleciało.... meczyly mnie okropne mdlosci i wymioty przez ten czas, nie mialam ochoty na nic :( w tym tygodniu jakos przeszly i zdarzaja sie juz sporadycznie... dopadla mnie sennosc, a jak poszlam na badania to prawie zemdlalam przed lada do ktorej stalam 30 minut... wyniji sa w miare niemniej niepokoi mnie ph moczu norma jest do 7 a ja mam 8 chyba mam jakas infekcje bo gorzej robi mi sie tez siusiu a wizyta dopiero za tydzien w pt... do tego córa daje popalic ida jej dwie dolne czworki i pol nocy na cycu wisi birdaczka :( co tam u was ? Maluszki rosna ? Dobrze sie czujecie ? Pozdrawiam

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko zrobiło sobie przerwę w śnie od 1 do 4 i wstało o 6. Umieram....

Co do poduchy to ja miałam i wywalilam. Za dużo miejsca mi zajmowała w łóżku a ja lubię miec luz.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Co do płci to też słyszałam, że z chłopakiem rosną szybciej.

Ponoć też płód dziewczęcy będzie większy niż powinien być z om a chłopięce albo jak z om lub mniejszy. Ile prawdy nie wiem. Syn był 2 dni mniejszy.

Z innych zabobonow to ponoć jak w ciąży smakuje cola to chłopak a jak pepsi to dziewczynka haha :D

Haha ☺ to u mnie nic się nie sprawdziło, wszystko miałam na chłopaka, a jest dziewczynka ☺ ale dobre są te zabobony- można się pośmiać ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A robiliście test z sodą??
    Jak się nie pieni to niby dziewczynka
    Mam sode,idę zrobić A ci mi tam...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 09:34

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Haha ☺ to u mnie nic się nie sprawdziło, wszystko miałam na chłopaka, a jest dziewczynka ☺ ale dobre są te zabobony- można się pośmiać ☺
    U mnie na syna wszystko się sprawdziło. Teraz wszystko świadczy na dziewczynkę. Łącznie z pepsi haha. Ale To chyba poprostu dlatego że pepsi slodsza od coli a ja teraz wszystko co słodkie jem. Na śniadanie już zjadłam bounty. Zobaczymy już za kilka tyg czy tym razem się sprawdzi czy nie :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Kiniorek w ciąży włosy rosną szybciej i jest ich więcej, bo tak działają nasze hormony. Nie ma znaczenia płeć dziecka.
    /QUOTE]
    A po ciąży jak piękne wypadają :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • emikey Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Jak się pieni to niby dziewczynka
    I jak? ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kookosowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale soda zawsze się pieni:)
    U mnie dziś wizyta. Dopiero po 18. Ale cieszę się.
    Odrzuciło mnie od tłustych niezdrowych jedzen. Po czipsach wczoraj zwrot. Zawsze po maku jest mi niedobrze i zwrot. Słodycze są ble i aż mnie odrzuca jak mnie częstują. Za to najchętniej bym jadła bagiete z masłem czosnkowym i marzy mi się cebularz lubelski.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Jak się pieni to niby dziewczynka

Właśnie chyba odwrotnie z tym pienieniem, teraz przeczytałam:
    Test sody oczyszczonej. Do niewielkiej ilości porannego moczu wsypujemy ok. łyżeczkę sody oczyszczonej. Jeśli mieszanka zacznie się obficie pienić albo przypominać napój gazowany – oznacza to chłopca. Z kolei jeśli pojawi się niewielka ilość bąbelków – oznacza to dziewczynkę.

Bo nie wiedziałam o co chodzi :D

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • emikey Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    sunshine03 wrote:
    Kiniorek w ciąży włosy rosną szybciej i jest ich więcej, bo tak działają nasze hormony. Nie ma znaczenia płeć dziecka.
    /QUOTE]
    A po ciąży jak piękne wypadają :p
    Mi nie wypadły. Jedyny ubytek włosów jaki mam to przez syna bo upodobał sobie ostatnio mi je wyrywać.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pienilo sie ale tylko odrobinkę więc niby chłopiec,za 15 dni prenatalne pewnie się dowiemy:)

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• moni05 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Pienilo sie ale tylko odrobinkę więc niby chłopiec,za 15 dni prenatalne pewnie się dowiemy:)

Właśnie dziewczynka wg internetu! :P

Dominika32 lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • emikey Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Ale soda zawsze się pieni:)
    U mnie dziś wizyta. Dopiero po 18. Ale cieszę się.
    Odrzuciło mnie od tłustych niezdrowych jedzen. Po czipsach wczoraj zwrot. Zawsze po maku jest mi niedobrze i zwrot. Słodycze są ble i aż mnie odrzuca jak mnie częstują. Za to najchętniej bym jadła bagiete z masłem czosnkowym i marzy mi się cebularz lubelski.
    Ostatnio jadłam i cebulaka i bagietke czosnkowa :) mniam.

Kookosowa lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robię żadnych takich testów :D a słuchajcie mnie od wczoraj w dole brzucha tak ciągnie od środka, wiem ze się macica rozciąga ale wcześniej tak nie miałam :) miałyście tak? Współczuje Wam z tymi Mdłościami i wymiotami, mnie cyce tylko strasznie bolą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 09:37

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację dziewczynka to mi się coś popietrolilo. Było doslownie kilka babelkow.
    To tylko zabawa:) dzidziusiowi nic się nie stanie jak matka siknie na sode:)

Kookosowa lubi tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siknę w sobote jak zacznę 12 tydzień 😀 mi wszystko wskazuje na córę,sprawdzimy jeszcze sode ;p

Dominika32, Kookosowa lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ