X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak się czujecie psychicznie? Ja od kilku dni mam jakiegoś mega doła ciążowego :D, mam wrażenie, że totalnie nie ogarniam niczego w takim stopniu jak wcześniej i lekko mnie to dobija ;P Mam ochotę się schować przed wszystkimi poważnymi obowiązkami ;)

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mi nie wypadły. Jedyny ubytek włosów jaki mam to przez syna bo upodobał sobie ostatnio mi je wyrywać.
    Serio? Szczęściara :) mi i wszystkim moim koleżankom tak z głowy leciało przez kilka miesięcy że chyba każda się bała czy trochę włosów zostanie :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi nic nie wskazuje na nic jednoznacznie :D więc będzie zagadka. :)

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • emikey Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Dziewczyny a jak się czujecie psychicznie? Ja od kilku dni mam jakiegoś mega doła ciążowego :D, mam wrażenie, że totalnie nie ogarniam niczego w takim stopniu jak wcześniej i lekko mnie to dobija ;P Mam ochotę się schować przed wszystkimi poważnymi obowiązkami ;)
    Ja czuje się trochę zdolowana że nie mogę synowi dać tyle ile on potrzebuje bo nie mam siły. On ciągle by biegał skakał chciał być na rękach a ja nie mam siły. Czuje, że jest pokrzywdzony przez to 2 dziecko.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druga noc bezsenna. Poprzedniej nocy o 4 zaczęłam książkę czytać z nadzieją, że zasnę bo się zmecze. Nic o 8 budzik do pracy. Wczorajszą nic spałam do 1 pobudki córki czyli 1.30 w nocy i później koniec. Znajoma miała cały taki 7 miesiąc. Długo nie pociągne pracując haha

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam napisać 29 mam usg prenatalne 😊 to jest prywatne dobry lekarz i sprzęt, a 3 kwietnia mam w pakiecie lux med.

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już niedługo prenatalne, część z nas już płeć bobasa pozna :D

moni05, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wam dobrze ze jesteście na początku października ja pod koniec i chyba zacznę się udzielać w listopadzie aby być „najbardziej zaawansowana” 😁

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Jak Wam dobrze ze jesteście na początku października ja pod koniec i chyba zacznę się udzielać w listopadzie aby być „najbardziej zaawansowana” 😁
    Ani0nka już za chwilę też będzie to przed Tobą! :D zobaczysz, że szybko minie, chociaż teraz każdy dzień się dłuży ;) będziesz korzystać z naszych doświadczeń :) poza tym jak spojrzysz w kalendarz wizyt to prenatalne rozpisane są na 4 tygodnie, bo tak to się układa, że cały miesiąc zajmujemy jednak :D

• emikey Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzycie na termin porodu tak jak wychodzi z om czy usg? Bo ja dokładnie wiem kiedy była ovu i liczę z om bo się zgadza. A na usg wychodzi mi 3 dni strsze. I tak przesunelam się z października na wrzesień. Ale chyba zostanę przy tym z om bo z synem ten termin mi się zgodził a nie usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 10:43

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżu! Dopiero wstalam ... Dawno tyle nie pospalam. Ale mi dobrze. W sumie w nocy bylam Rekordowo w wc 5razy i ciezko bylo spac ale teraz doslalam to :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Patrzycie na termin porodu tak jak wychodzi z om czy usg? Bo ja dokładnie wiem kiedy była ovu i liczę z om bo się zgadza. A na usg wychodzi mi 3 dni strsze. I tak przesunelam się z października na wrzesień. Ale chyba zostanę przy tym z om bo z synem ten termin mi się zgodził a nie usg.
    Emikey na usg zawsze jest błąd pomiaru, jakbyś poszła tego samego dnia na 2 różne usg u różnych lekarzy to miałabyś pewnie 2 różne wymiary dziecka podane :) Moja gin uznaje, że jeśli jest +/-4 dni różnicy om i z usg to termin zostaje z om :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Emikey na usg zawsze jest błąd pomiaru, jakbyś poszła tego samego dnia na 2 różne usg u różnych lekarzy to miałabyś pewnie 2 różne wymiary dziecka podane :) Moja gin uznaje, że jeśli jest +/-4 dni różnicy om i z usg to termin zostaje z om :)
    No ja byłam już na 3 różnych (IP, Nfz i prywatnie) i zawsze jak do tej pory mi wychodzi o 3 dni starsze. Syn też na każdym usg do końca był 2 dni młodszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 10:49

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem co z tą plcia podczas prenatalnych... Ale jak chlopak to wiadomo, raczej nie odpadnie :P ale dwie moje koleżanki słyszały, że córka i potem jeszcze "rosło" :D

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • emikey Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U chłopaka też można się pomylić bo może się "położyć" :P czasem to między nogami to co innego niż siurek. na grudniowkach przynajmniej 2 miały taka pomyłkę. Ponoć najpewniej określa się płeć na polowkowym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 10:57

moni05 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Dzień Dobry
    Ja znowu nie wyspana, nie mogę sobie miejsca znaleźć w każdej pozycji źle A jak jest w miare to siku,i od nowa wiercenie i kręcenie przez całą noc.
    Zastanawiam się nad kupnem tego coazowego rogala,13 lat temu nie bylo takich cudów.
    Kto ma? Jak się sprawdza?
    Kciuki za wizyty;)

Najpierw uważałam że to jest bezsens ale jak mi przyszło w 6mc kilka nocek z rzędu nieprzespanych to stwierdziłam że to moja ostania nadzieja żebym mogła spać i tak też było- rewelacja- mimo że jestem wysoka to litera C się u mnie sprawdziła.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie co do rogala :) bede miala sama niedlugo od znajomej. Juz sie sama nie moge doczekac bo nie raz daje kołdre miedzy nogi.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Właśnie nie wiem co z tą plcia podczas prenatalnych... Ale jak chlopak to wiadomo, raczej nie odpadnie :P ale dwie moje koleżanki słyszały, że córka i potem jeszcze "rosło" :D
    U mnie na prenatalnych był chłopak ale dr mówiła od razu żeby się nie przywiązywać bo leży i ma pepowina między nogami. No A na polowkowych już dziewczynka i tak zostało.

moni05 lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeny, mi włosy tak wypadały po porodzie jakbym chemioterapię przeszła :-/ serio, garściami, okropne.. moja koleżanka ze słabymi włosami prawie wylysiala po ciążach i cuda na kiju robiła, żeby nie tracić i wzmacniać.

Mi wszystko wskazuje teraz na dziewczynkę i myślę, że tak będzie. Co do prenatalnych to dobry sprzęt i specjalista i z dużym prawd.plec się pozna. Osobiście znam tylko 1 przypadek, że na prenatalnych wyszedł syn, a połówkowych córa, ale nie wiem gdzie koleżanka robiła. I mnie, i siostrze i znajomym, którzy robili prywatnie zawsze się sprawdzało, choć oczywiście lekarz zawsze mówi, że to nie na 100%.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasna sprawa, że na prenatalnych 1. Trymestru pewności jeszcze nie ma :D ale większości się sprawdza o ile dziecko się zaprezentuje z dobrej strony :D
    Po prostu na początku i chłopcy i dziewczynki mają z wyglądu to samo i widać u jednych się to różnicuje szybciej, a u innych później, dlatego dopiero na połówkowych wychodzi :)

‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ