Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a jak się czujecie psychicznie? Ja od kilku dni mam jakiegoś mega doła ciążowego
, mam wrażenie, że totalnie nie ogarniam niczego w takim stopniu jak wcześniej i lekko mnie to dobija ;P Mam ochotę się schować przed wszystkimi poważnymi obowiązkami
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
emikey wrote:Mi nie wypadły. Jedyny ubytek włosów jaki mam to przez syna bo upodobał sobie ostatnio mi je wyrywać.
mi i wszystkim moim koleżankom tak z głowy leciało przez kilka miesięcy że chyba każda się bała czy trochę włosów zostanie :p
2017 #1
2019 #2
-
A mi nic nie wskazuje na nic jednoznacznie
więc będzie zagadka.
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nowa na dzielni wrote:Dziewczyny a jak się czujecie psychicznie? Ja od kilku dni mam jakiegoś mega doła ciążowego
, mam wrażenie, że totalnie nie ogarniam niczego w takim stopniu jak wcześniej i lekko mnie to dobija ;P Mam ochotę się schować przed wszystkimi poważnymi obowiązkami
-
Druga noc bezsenna. Poprzedniej nocy o 4 zaczęłam książkę czytać z nadzieją, że zasnę bo się zmecze. Nic o 8 budzik do pracy. Wczorajszą nic spałam do 1 pobudki córki czyli 1.30 w nocy i później koniec. Znajoma miała cały taki 7 miesiąc. Długo nie pociągne pracując haha
-
nick nieaktualny
-
Jak Wam dobrze ze jesteście na początku października ja pod koniec i chyba zacznę się udzielać w listopadzie aby być „najbardziej zaawansowana” 😁
-
nick nieaktualnyAni0nka wrote:Jak Wam dobrze ze jesteście na początku października ja pod koniec i chyba zacznę się udzielać w listopadzie aby być „najbardziej zaawansowana” 😁
zobaczysz, że szybko minie, chociaż teraz każdy dzień się dłuży
będziesz korzystać z naszych doświadczeń
poza tym jak spojrzysz w kalendarz wizyt to prenatalne rozpisane są na 4 tygodnie, bo tak to się układa, że cały miesiąc zajmujemy jednak
-
Patrzycie na termin porodu tak jak wychodzi z om czy usg? Bo ja dokładnie wiem kiedy była ovu i liczę z om bo się zgadza. A na usg wychodzi mi 3 dni strsze. I tak przesunelam się z października na wrzesień. Ale chyba zostanę przy tym z om bo z synem ten termin mi się zgodził a nie usg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 10:43
-
nick nieaktualnyemikey wrote:Patrzycie na termin porodu tak jak wychodzi z om czy usg? Bo ja dokładnie wiem kiedy była ovu i liczę z om bo się zgadza. A na usg wychodzi mi 3 dni strsze. I tak przesunelam się z października na wrzesień. Ale chyba zostanę przy tym z om bo z synem ten termin mi się zgodził a nie usg.
Moja gin uznaje, że jeśli jest +/-4 dni różnicy om i z usg to termin zostaje z om
-
sunshine03 wrote:Emikey na usg zawsze jest błąd pomiaru, jakbyś poszła tego samego dnia na 2 różne usg u różnych lekarzy to miałabyś pewnie 2 różne wymiary dziecka podane
Moja gin uznaje, że jeśli jest +/-4 dni różnicy om i z usg to termin zostaje z om
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 10:49
-
Właśnie nie wiem co z tą plcia podczas prenatalnych... Ale jak chlopak to wiadomo, raczej nie odpadnie
ale dwie moje koleżanki słyszały, że córka i potem jeszcze "rosło"
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
U chłopaka też można się pomylić bo może się "położyć"
czasem to między nogami to co innego niż siurek. na grudniowkach przynajmniej 2 miały taka pomyłkę. Ponoć najpewniej określa się płeć na polowkowym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 10:57
moni05 lubi tę wiadomość
-
Dominika32 wrote:Dzień Dobry
Ja znowu nie wyspana, nie mogę sobie miejsca znaleźć w każdej pozycji źle A jak jest w miare to siku,i od nowa wiercenie i kręcenie przez całą noc.
Zastanawiam się nad kupnem tego coazowego rogala,13 lat temu nie bylo takich cudów.
Kto ma? Jak się sprawdza?
Kciuki za wizyty;)
Najpierw uważałam że to jest bezsens ale jak mi przyszło w 6mc kilka nocek z rzędu nieprzespanych to stwierdziłam że to moja ostania nadzieja żebym mogła spać i tak też było- rewelacja- mimo że jestem wysoka to litera C się u mnie sprawdziła.kasia1518
-
moni05 wrote:Właśnie nie wiem co z tą plcia podczas prenatalnych... Ale jak chlopak to wiadomo, raczej nie odpadnie
ale dwie moje koleżanki słyszały, że córka i potem jeszcze "rosło"
moni05 lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Jeeeny, mi włosy tak wypadały po porodzie jakbym chemioterapię przeszła
serio, garściami, okropne.. moja koleżanka ze słabymi włosami prawie wylysiala po ciążach i cuda na kiju robiła, żeby nie tracić i wzmacniać.
Mi wszystko wskazuje teraz na dziewczynkę i myślę, że tak będzie. Co do prenatalnych to dobry sprzęt i specjalista i z dużym prawd.plec się pozna. Osobiście znam tylko 1 przypadek, że na prenatalnych wyszedł syn, a połówkowych córa, ale nie wiem gdzie koleżanka robiła. I mnie, i siostrze i znajomym, którzy robili prywatnie zawsze się sprawdzało, choć oczywiście lekarz zawsze mówi, że to nie na 100%.
-
nick nieaktualnyJasna sprawa, że na prenatalnych 1. Trymestru pewności jeszcze nie ma
ale większości się sprawdza o ile dziecko się zaprezentuje z dobrej strony
Po prostu na początku i chłopcy i dziewczynki mają z wyglądu to samo i widać u jednych się to różnicuje szybciej, a u innych później, dlatego dopiero na połówkowych wychodzi