X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sama nie wiem... może Hania, Helenka, Staś- i tak za mało 🙈😂, będzie problem. Przy synku wybierał mąż.

meerici lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na pewno nie imię z 1 dziesiątki popularnych. Zaczelyscie temat imion i tak zagadnelam do męża, że chłopak może Daniel. To tak wymyślone w chwili obecnej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 20:52

moni05 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:32

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni :D widze ze masz podobny gust z moim mezem jezeli chodzi o imie chlopiece :D

moni05 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey, znam Wegra o imieniu Krisztian co w wymowie brzmi niemal idealnie jak polski Krystian. Moze akurat wam podpasune :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mieliśmy zasadę, że nic z pierwszej 10. Przy Kini było tak, że na chłopaka nie mieliśmy żadnego imienia, a na dziewczynę miała być Emilia. Tyle że jak dowiedzieliśmy się, że to dziewczyna to za Chiny ta Emilia mi nie pasowała i szukaliśmy dalej. Mieliśmy parę typów aż ni stąd ni zowąd wpadła Kinga i od razu poczułam, że to to :-)
    Teraz zanim zaszłam śniło mi się, że będziemy mieć 2 córę Wiktorię. Więc mi to imię chodzi po głowie, choć niestety jest popularne. Ale pewnie jak dowiem się płeć to będę wiedziała, czy to to czy nie to, a jak nie to liczę, że znów nam coś znienacka wpadnie co poczuję, że gra :-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Emikey, znam Wegra o imieniu Krisztian co w wymowie brzmi niemal idealnie jak polski Krystian. Moze akurat wam podpasune :)
    Nieeee :P narazie stanęło na Daniel :) spontaniczne imię najlepsze :P

Kookosowa lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myslicie o imieniu Franek czy zarejestruja w urzędzie? Nie chciałabym żeby dziecko w dowodzie miało Franciszek, nie bardzo mi sie podoba. Wg was są to dwa różne imiona czy zdrobnienie po prostu ?
    Chociaż mam przeczucie że będzie dziewczynka bo raczej ciągnie do słodkiego niż kwaśnego.

oar843r8hxms7jm7.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się unikać tych popularnych imion. Mam bratanice Magdalenę. 10 lat temu bardzo było to imię popularne. I dzięki temu Madzia ma 3 inne w klasie. 4 Magdy. Nie jest zbyt szczęśliwa z tego powodu. Może powód blachy ale ja zawsze się cieszyłam, że jako jedyna mam imię Emilia w klasie (baaa w szkole) bo w latach 80 nie było bardzo popularne. Teraz co 3 to Maria albo Aleksandra. I też za 7 lat pójdą do szkoły i będą mieć po 3 inne w klasie.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja staram się unikać tych popularnych imion. Mam bratanice Magdalenę. 10 lat temu bardzo było to imię popularne. I dzięki temu Madzia ma 3 inne w klasie. 4 Magdy. Nie jest zbyt szczęśliwa z tego powodu. Może powód blachy ale ja zawsze się cieszyłam, że jako jedyna mam imię Emilia w klasie (baaa w szkole) bo w latach 80 nie było bardzo popularne. Teraz co 3 to Maria albo Aleksandra. I też za 7 lat pójdą do szkoły i będą mieć po 3 inne w klasie.

Ja mam na imię Ania i zawsze było nas pełno. Ktoś w szkole na korytarzu krzykną Anka a obróciło się pół korytarza.
    Dlatego też nigdy z pierwszych na liście najpopularniejszych.

Maniam Franek to zdrobnienie. Myślę że możecie mieć problem w urzędzie. Dowód dowodem a mówcie sobie jak chcecie. Nie będzie Franciszkiem na codzien bo każdy powie Franek.

emikey lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • emikey Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę, że Franek nie przejdzie. To zdrobnienie.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek, bo to bardzo ładne imię :) podoba mi się jeszcze Hubert, Grześ, w sumie sporo mi się podoba :)

ManiaM, może i przejdzie, bo teraz nie ma tak sztywnych zasad. Ale wyobraź sobie faceta 30+ w kontaktach biznesowych "Dzień dobry, nazywam się Franek...", bo niestety w naszej kulturze to funkcjonuje jako zdrobnienie ;) i tak by było pewnie odbierane :)

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • emikey Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Kiniorek, bo to bardzo ładne imię :) podoba mi się jeszcze Hubert, Grześ, w sumie sporo mi się podoba :)

ManiaM, może i przejdzie, bo teraz nie ma tak sztywnych zasad. Ale wyobraź sobie faceta 30+ w kontaktach biznesowych "Dzień dobry, nazywam się Franek...", bo niestety w naszej kulturze to funkcjonuje jako zdrobnienie ;) i tak by było pewnie odbierane :)
    Znajoma chciała dać Anka zamiast Anna i nie przeszło. Ale zgadzam się z Tobą, że w przyszłości takie imię będzie bardziej wadzic niż pomagac.

moni05 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem Ania - i też w żadnej z klas, do której chodziłam, nie byłam sama ;) z tego też powodu unikam popularnych imion. Moni05, Hubert też mi się podoba, tylko mam problem ze zdrabnianiem tego imienia. Bo jak mówić do takiego małego Hubcia (?), Hubercika (?), Bercika (brr). Mój cihcy typ, to póki co Cezary, ale nie mogę tego głośno powiedzieć przed moim mężem, bo zaś coś wymyśli na "nie" ;)

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój przyrodni brat ma na imię Frank, nie żyjący teść Franciszek, więc chciałam dac pomiędzy haha :)

oar843r8hxms7jm7.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Ja też jestem Ania - i też w żadnej z klas, do której chodziłam, nie byłam sama ;) z tego też powodu unikam popularnych imion. Moni05, Hubert też mi się podoba, tylko mam problem ze zdrabnianiem tego imienia. Bo jak mówić do takiego małego Hubcia (?), Hubercika (?), Bercika (brr). Mój cihcy typ, to póki co Cezary, ale nie mogę tego głośno powiedzieć przed moim mężem, bo zaś coś wymyśli na "nie" ;)
    Znajoma mówi Hubcio. Bercik to na Śląsku mówią na Roberta.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:

Moja córka to Alicja a i tak mówię na nią Kluseczko, żabko, myszko :D na znajomego mówili Hubi. Ale Hubert nie jest takie jak Stanisław czy Franciszek żeby było głupio użyć formy podstawowej do dziecka, wg mnie :)

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • .Aleksandra. Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie podoba Milena, a chlopiec moj maz chce Jozef ale mi sie nie podoba.
    Macie wymioty ? Ja tak 2 razy w tyg wieczorami i to zazwyczaj wtedy kiedy mam tez bol glowy.

01589vvj37l1te20.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Mój przyrodni brat ma na imię Frank, nie żyjący teść Franciszek, więc chciałam dac pomiędzy haha :)
    Zawsze możecie dać Franiciszek na drugie imie jeśli chcesz uczcić teścia.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni mialam miec Huberta... Ale nie umiem przejsc niestety obojetnie bez bolu obok tego imienia. Czuje ze gdybym donosila to w kwietniu bylby Hubert...

Aleksandra ja mialam dzisiaj dwa razy i zbiera.mi sie na trzeci... Po 3 dniach ciszy, pewnie przez przeziebienie czuje ze bede nadrabiac...

Edit: 3...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 22:22

.Aleksandra. lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ