X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zaliczyłam swojego pierwszego hafta. 1 na obie ciążę. I powiem wam, że jednak ulga. Mdlosci to tyran. Tyle że miałam nadzieję ze po 11 tyg będzie mijac a okazało się zaczęły się spotkania z porcelana. Syn stał za drzwiami i za każdym razem jak zygalam zasmiewal się w głos. Taki doping miałam...

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Właśnie zaliczyłam swojego pierwszego hafta. 1 na obie ciążę. I powiem wam, że jednak ulga. Mdlosci to tyran. Tyle że miałam nadzieję ze po 11 tyg będzie mijac a okazało się zaczęły się spotkania z porcelana. Syn stał za drzwiami i za każdym razem jak zygalam zasmiewal się w głos. Taki doping miałam...

Współczuję wymiotów. Dobrze że zza drzwi dopingował, moje to pewnie by stały przy mnie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciągle nie potrafię zwymiotować... Wieczorami muli mnie okropnie, czasrm mi sie odbije 'za wysoko' a dalej nie mam odwagi. Stresuje sie bo w pt mam wizyte, dopiero raz słyszałam serduszko.

U mnie chlopak Beniamin, a dziewczynka to polaczenie imion babci i prababci - Marcrlina ❤

• emikey Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Współczuję wymiotów. Dobrze że zza drzwi dopingował, moje to pewnie by stały przy mnie :P
    Mąż go trzymał :P

adella1 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski,zamowilam poduche:) w kształcie U mam nadzieje ze do piątku dojdzie.W sumie dzisiaj się wyspalam ale oblozona Jaskami:)
    Co do imion to ja lata temu postanowilam że jak będzie dziewczynka to Łucja,jak 2 lata temu bylam w ciąży to nagle mnie olsnilo że ma być Zuzanna.Niestety poronilam A Aniolek dla mnie jest Zuzia:)
    Także myślę że jesli dzidzia okaże się dziewczynka to będzie Łucja,co do chlopca to podoba mi się Adam.

U mnie mdłości już calkiem odpuscily,i ogólnie czuje się bardzo dobrze,czasem tylko w brzuchu zakuje... to mnie przeraża bo ostatnia ciążę poronilam właśnie w 11tyg,(rzadnych objawow poronienia)dowiedzialam się dopiero w 13 tc na badaniach prenatalnych.
    Te prenatalne będą dla mnie mega stresem,ale odliczam do nich doslownie godziny..

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam widownię przy zwrocie,ale na chwile tylko ;p

Dominika a Ty nie masz detektora przypadkiem? Mnie uspokaja bardzo.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ale boję się go używać,poprostu się boję że nie znajdę tętna i spanikuje...
    Mój lekarz i tak ma mnie za panikare.

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika tym razem będzie inaczej i zobaczysz super zdrowego bąbelka. Nie martw się.

Ja nauczyłam się radzić z mdłościami. Jem co 2-3 godziny. Gdy tylko poczuje lekki głód to jem i tyle żeby tylko zaspokoić pierwszy glod. Nie więcej. Nie jem i unikam tych po których mam zwroty. Narazie daje radę.

Dominika32 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika a ty chodzisz do polskiej kliniki w Niemczech?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dylemat , lekarz do którego chodzę prywatnie robi dobre usg w gabinecie itd mam dobra opiekę, ale żeby trochę zaoszczędzić udałam się po skierowanie na badania krwi do lekarza na NFZ do którego chodziłam przed ciąża. I ten myśli że ciążę będzie mi prowadził. 25.03 mam mieć wizytę prywatnie (Na reszcie po miesiącu czekania , przeziebieniach itp) A ten na nfz stwierdził, że mam przyjść do niego 26.03 po zwolnienie, sprawdzimy wyniki bo będą w gabinecie A na usg i tak mam jechać do tego do którego chodzę prywatnie bo robi dobrze w 12 tyg więc ok 8.04 . I nie wiem zupełnie co robić, ten na nfz nawet nie założył karty ciazy, nie zmierzył ciśnienia, nie ważył , dał receptę na duphaston tak na wszelki wypadek . On usg w gabinecie nie ma. Nie wiem co robić pomóżcie. Potrzebuje rady

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 09:25

oar843r8hxms7jm7.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Dominika a ty chodzisz do polskiej kliniki w Niemczech?

Tak mam polskojezycznego ginekologa

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też na dzień dobry spotkanie z wc. Co prawda jest ulga ale boję się cokolwiek zjeść. Na obiad będzie zupa koperkowa i spaghetti, może wejdzie...

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Dziewczyny mam dylemat , lekarz do którego chodzę prywatnie robi dobre usg w gabinecie itd mam dobra opiekę, ale żeby trochę zaoszczędzić udałam się po skierowanie na badania krwi do lekarza na NFZ do którego chodziłam przed ciąża. I ten myśli że ciążę będzie mi prowadził. 25.03 mam mieć wizytę prywatnie (Na reszcie po miesiącu czekania , przeziebieniach itp) A ten na nfz stwierdził, że mam przyjść do niego 26.03 po zwolnienie, sprawdzimy wyniki bo będą w gabinecie A na usg i tak mam jechać do tego do którego chodzę prywatnie bo robi dobrze w 12 tyg więc ok 8.04 . I nie wiem zupełnie co robić, ten na nfz nawet nie założył karty ciazy, nie zmierzył ciśnienia, nie ważył , dał receptę na duphaston tak na wszelki wypadek . On usg w gabinecie nie ma. Nie wiem co robić pomóżcie. Potrzebuje rady
    Prowadź ciążę tam, gdzie masz lepszą opiekę. A wyniki podejdź do poradni wcześniej, powinni dać Ci odpis, jak poprosisz. Możesz też chodzić i tu i tu. Na nfz zrobisz sobie badania a usg itd. prywatnie. Mnóstwo osób tak robi.

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Ja też mam widownię przy zwrocie,ale na chwile tylko ;p

Dominika a Ty nie masz detektora przypadkiem? Mnie uspokaja bardzo.

Czy jak Ty go używasz to tetno twojego maluszka też tak skacze? Bo u mnie jest tak... kilka sekund na poziomie 140,nagle znika potem skacze do 190 zeby za sekundę bylo 90 I znowu 140.Chyba nie umiem tego używać..

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

Wysłany: 13 marca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika no pierwszy raz może być ciezko znaleźć,ale jak wyczujesz to już z górki :)

Kokosowa mam tak samo ale co godzinę muszę jesć troche..męczące to.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 13 marca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Czy jak Ty go używasz to tetno twojego maluszka też tak skacze? Bo u mnie jest tak... kilka sekund na poziomie 140,nagle znika potem skacze do 190 zeby za sekundę bylo 90 I znowu 140.Chyba nie umiem tego używać..
    Wiesz co,ten najmniejszy to Twój. Ja czasem jak zjem i sprawdzę to nie slysze ani swojego ani fasolki a jest ok.140 jak u meza(wydaje mi sie ze szumy wylapuje ale zaraz wraca do normy:p fasolka ma zawsze 170-174 aleeee nie raz ją słyszę a detektor nie wylapuje tętna(wydaje mi się,że to kwestia jak np . żelu jest za mało).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 09:57

Dominika32 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika mnie też już dopada stres przed wtorkowym USG genetycznym :/ mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, ale po poronieniu już się inaczej trochę postrzega to wszystko. Z jednej strony spokojnie, bo dystans jest większy, a z drugiej strony stres jest, bo nadzieje wielkie :)

Wszystkie usg do tej pory były ok, a miałam ich sporo 😂 więc mam nadzieję, że teraz też tak będzie...

• Jupik Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś rano lepiej, zasługa wczorajszego hafta. Zjadłam normalne śniadanie i cieszę się chwilą normalności.

U mnie detektor potrzebuje chwili, żeby zacząć mierzyć, czyli ja już słyszę pukawke, a na wyświetlaczu tętno pojawia się po paru sekundach. U nas tętno już powoli spada- wczoraj było 160-170, ale to normalne. Mój pokazuje pomiar w miarę stabilnie. Nie ma takich dużych skoków. Myślę, że to kwestia detektora.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Dominika mnie też już dopada stres przed wtorkowym USG genetycznym :/ mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, ale po poronieniu już się inaczej trochę postrzega to wszystko. Z jednej strony spokojnie, bo dystans jest większy, a z drugiej strony stres jest, bo nadzieje wielkie :)

Wszystkie usg do tej pory były ok, a miałam ich sporo 😂 więc mam nadzieję, że teraz też tak będzie...

Na którą masz godzinę?
    Ja póki co na 15:40, ale jeszcze może godzina się zmieni.. w poniedziałek się dowiem.
    Też mam nadzieję, że będzie ok, bo z pierwszą ciążą niestety też chodziłam 3,5 tygodnia z poronieniem zatrzymanym :( i dowiedziałam się dopiero na tym USG po 12 tygodniu, że coś jest nie tak..

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero na 19, więc trochę się naczekam. We wtorek cały dzień będę paznokcie obgryzać :P

‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ