X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zaliczyłam swojego pierwszego hafta. 1 na obie ciążę. I powiem wam, że jednak ulga. Mdlosci to tyran. Tyle że miałam nadzieję ze po 11 tyg będzie mijac a okazało się zaczęły się spotkania z porcelana. Syn stał za drzwiami i za każdym razem jak zygalam zasmiewal się w głos. Taki doping miałam...

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Właśnie zaliczyłam swojego pierwszego hafta. 1 na obie ciążę. I powiem wam, że jednak ulga. Mdlosci to tyran. Tyle że miałam nadzieję ze po 11 tyg będzie mijac a okazało się zaczęły się spotkania z porcelana. Syn stał za drzwiami i za każdym razem jak zygalam zasmiewal się w głos. Taki doping miałam...

Współczuję wymiotów. Dobrze że zza drzwi dopingował, moje to pewnie by stały przy mnie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciągle nie potrafię zwymiotować... Wieczorami muli mnie okropnie, czasrm mi sie odbije 'za wysoko' a dalej nie mam odwagi. Stresuje sie bo w pt mam wizyte, dopiero raz słyszałam serduszko.

U mnie chlopak Beniamin, a dziewczynka to polaczenie imion babci i prababci - Marcrlina ❤

• emikey Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Współczuję wymiotów. Dobrze że zza drzwi dopingował, moje to pewnie by stały przy mnie :P
    Mąż go trzymał :P

adella1 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski,zamowilam poduche:) w kształcie U mam nadzieje ze do piątku dojdzie.W sumie dzisiaj się wyspalam ale oblozona Jaskami:)
    Co do imion to ja lata temu postanowilam że jak będzie dziewczynka to Łucja,jak 2 lata temu bylam w ciąży to nagle mnie olsnilo że ma być Zuzanna.Niestety poronilam A Aniolek dla mnie jest Zuzia:)
    Także myślę że jesli dzidzia okaże się dziewczynka to będzie Łucja,co do chlopca to podoba mi się Adam.

U mnie mdłości już calkiem odpuscily,i ogólnie czuje się bardzo dobrze,czasem tylko w brzuchu zakuje... to mnie przeraża bo ostatnia ciążę poronilam właśnie w 11tyg,(rzadnych objawow poronienia)dowiedzialam się dopiero w 13 tc na badaniach prenatalnych.
    Te prenatalne będą dla mnie mega stresem,ale odliczam do nich doslownie godziny..

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam widownię przy zwrocie,ale na chwile tylko ;p

Dominika a Ty nie masz detektora przypadkiem? Mnie uspokaja bardzo.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ale boję się go używać,poprostu się boję że nie znajdę tętna i spanikuje...
    Mój lekarz i tak ma mnie za panikare.

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika tym razem będzie inaczej i zobaczysz super zdrowego bąbelka. Nie martw się.

Ja nauczyłam się radzić z mdłościami. Jem co 2-3 godziny. Gdy tylko poczuje lekki głód to jem i tyle żeby tylko zaspokoić pierwszy glod. Nie więcej. Nie jem i unikam tych po których mam zwroty. Narazie daje radę.

Dominika32 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika a ty chodzisz do polskiej kliniki w Niemczech?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dylemat , lekarz do którego chodzę prywatnie robi dobre usg w gabinecie itd mam dobra opiekę, ale żeby trochę zaoszczędzić udałam się po skierowanie na badania krwi do lekarza na NFZ do którego chodziłam przed ciąża. I ten myśli że ciążę będzie mi prowadził. 25.03 mam mieć wizytę prywatnie (Na reszcie po miesiącu czekania , przeziebieniach itp) A ten na nfz stwierdził, że mam przyjść do niego 26.03 po zwolnienie, sprawdzimy wyniki bo będą w gabinecie A na usg i tak mam jechać do tego do którego chodzę prywatnie bo robi dobrze w 12 tyg więc ok 8.04 . I nie wiem zupełnie co robić, ten na nfz nawet nie założył karty ciazy, nie zmierzył ciśnienia, nie ważył , dał receptę na duphaston tak na wszelki wypadek . On usg w gabinecie nie ma. Nie wiem co robić pomóżcie. Potrzebuje rady

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 09:25

oar843r8hxms7jm7.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Dominika a ty chodzisz do polskiej kliniki w Niemczech?

Tak mam polskojezycznego ginekologa

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też na dzień dobry spotkanie z wc. Co prawda jest ulga ale boję się cokolwiek zjeść. Na obiad będzie zupa koperkowa i spaghetti, może wejdzie...

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Dziewczyny mam dylemat , lekarz do którego chodzę prywatnie robi dobre usg w gabinecie itd mam dobra opiekę, ale żeby trochę zaoszczędzić udałam się po skierowanie na badania krwi do lekarza na NFZ do którego chodziłam przed ciąża. I ten myśli że ciążę będzie mi prowadził. 25.03 mam mieć wizytę prywatnie (Na reszcie po miesiącu czekania , przeziebieniach itp) A ten na nfz stwierdził, że mam przyjść do niego 26.03 po zwolnienie, sprawdzimy wyniki bo będą w gabinecie A na usg i tak mam jechać do tego do którego chodzę prywatnie bo robi dobrze w 12 tyg więc ok 8.04 . I nie wiem zupełnie co robić, ten na nfz nawet nie założył karty ciazy, nie zmierzył ciśnienia, nie ważył , dał receptę na duphaston tak na wszelki wypadek . On usg w gabinecie nie ma. Nie wiem co robić pomóżcie. Potrzebuje rady
    Prowadź ciążę tam, gdzie masz lepszą opiekę. A wyniki podejdź do poradni wcześniej, powinni dać Ci odpis, jak poprosisz. Możesz też chodzić i tu i tu. Na nfz zrobisz sobie badania a usg itd. prywatnie. Mnóstwo osób tak robi.

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Ja też mam widownię przy zwrocie,ale na chwile tylko ;p

Dominika a Ty nie masz detektora przypadkiem? Mnie uspokaja bardzo.

Czy jak Ty go używasz to tetno twojego maluszka też tak skacze? Bo u mnie jest tak... kilka sekund na poziomie 140,nagle znika potem skacze do 190 zeby za sekundę bylo 90 I znowu 140.Chyba nie umiem tego używać..

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

Wysłany: 13 marca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika no pierwszy raz może być ciezko znaleźć,ale jak wyczujesz to już z górki :)

Kokosowa mam tak samo ale co godzinę muszę jesć troche..męczące to.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 13 marca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Czy jak Ty go używasz to tetno twojego maluszka też tak skacze? Bo u mnie jest tak... kilka sekund na poziomie 140,nagle znika potem skacze do 190 zeby za sekundę bylo 90 I znowu 140.Chyba nie umiem tego używać..
    Wiesz co,ten najmniejszy to Twój. Ja czasem jak zjem i sprawdzę to nie slysze ani swojego ani fasolki a jest ok.140 jak u meza(wydaje mi sie ze szumy wylapuje ale zaraz wraca do normy:p fasolka ma zawsze 170-174 aleeee nie raz ją słyszę a detektor nie wylapuje tętna(wydaje mi się,że to kwestia jak np . żelu jest za mało).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 09:57

Dominika32 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika mnie też już dopada stres przed wtorkowym USG genetycznym :/ mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, ale po poronieniu już się inaczej trochę postrzega to wszystko. Z jednej strony spokojnie, bo dystans jest większy, a z drugiej strony stres jest, bo nadzieje wielkie :)

Wszystkie usg do tej pory były ok, a miałam ich sporo 😂 więc mam nadzieję, że teraz też tak będzie...

• Jupik Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś rano lepiej, zasługa wczorajszego hafta. Zjadłam normalne śniadanie i cieszę się chwilą normalności.

U mnie detektor potrzebuje chwili, żeby zacząć mierzyć, czyli ja już słyszę pukawke, a na wyświetlaczu tętno pojawia się po paru sekundach. U nas tętno już powoli spada- wczoraj było 160-170, ale to normalne. Mój pokazuje pomiar w miarę stabilnie. Nie ma takich dużych skoków. Myślę, że to kwestia detektora.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Dominika mnie też już dopada stres przed wtorkowym USG genetycznym :/ mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, ale po poronieniu już się inaczej trochę postrzega to wszystko. Z jednej strony spokojnie, bo dystans jest większy, a z drugiej strony stres jest, bo nadzieje wielkie :)

Wszystkie usg do tej pory były ok, a miałam ich sporo 😂 więc mam nadzieję, że teraz też tak będzie...

Na którą masz godzinę?
    Ja póki co na 15:40, ale jeszcze może godzina się zmieni.. w poniedziałek się dowiem.
    Też mam nadzieję, że będzie ok, bo z pierwszą ciążą niestety też chodziłam 3,5 tygodnia z poronieniem zatrzymanym :( i dowiedziałam się dopiero na tym USG po 12 tygodniu, że coś jest nie tak..

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero na 19, więc trochę się naczekam. We wtorek cały dzień będę paznokcie obgryzać :P

‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ