X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek, mi się wczoraj skończyła czterodniowa migrena... Pogoda i zmiany ciśnienia nam nie sprzyjają. Bez obaw bierz paracetamol zgodnie z ulotką i spróbuj może okładów na głowę, drzemki.

Kasia, calkiem smaczne malinowe są w biedronce, ponoć nalepka mówi, że krajowe. Wiadomo, że to nie to samo co w sezonie, ale są soczyste i naprawdę smaczne.

kasia1518 lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni potwierdzam, z Biedornki malinowe sa dobre jak na ta pore :)
    Kfc przyjechalo z opoznieniem ale zjedzone ze smakiem :D obiadu nie jadlam to burger wszedl :p jutro od rana dzialam z golabkami bez zawijania.
    Przeziebienie odpuszcza, jeszcze troche gardlo boli i lekki katar :)

moni05, kasia1518 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że wy możecie gotować. Mnie odrzuca od zapachów w kuchni. Gotowanie to horror dla mnie. Dziś na obiad gotowe pyzy z mięsem.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Że wy możecie gotować. Mnie odrzuca od zapachów w kuchni. Gotowanie to horror dla mnie. Dziś na obiad gotowe pyzy z mięsem.

Bo u mnie akurat wola gotowane niz gotowe. Zadko kiedy kupuje cos gotowego chyba ze nie mam czasu. A golabki zrobie i na dwa dni beda

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się coś wydaje, że któraś z Was pisała tu, że najgorzej miała w tygodniu 7+0 do 7+6... piszę, bo miałam identycznie! Teraz już mdłości mniejsze, za to spanie mnie dorwało, w pracy zasypiam przed kompem a czasami o 19 juz jestem w łóżku a o 20 śpię... wolałam jednak mdłości, bo można je było zakończyć zjedzeniem czegoś 😉
    Jutro wizyta, czyli 10 dni po ostatniej i szczerze mówiąc do końca 1 trymestru wolałabym zachować taką częstotliwość, bo normalnie włosy z głowy można rwać pomiędzy wizytami! Internet powinnam sobie odciąć!

Tak mnie zastanawia, czy te z Was, które są już blisko prenatalnych mają już jakąś zmianę w wyglądzie brzucha... Widać już go? 😍

• Jupik Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też gotowanie to horror, więc nie gotuję, lodówki nie mogę otworzyć, a co dopiero nad garami stać.
    A dziś myślałam, że się popłaczę.. 2 km od nas są domowe obiady, weszłam na ich stronę, a tam, że danie dnia to kluski na parze z sosem i zasmażaną kapustka..oj zjadłabym, oczy mi się zapaliły, dawaj Kinie w wózek i na spacer. Po drodze mdliło, jeszcze mi się słabo robiło, no ale trudno, napalilam się na te kluchy to idę. Wchodzę do knajpy, a tam baba do mnie, że dania dnia już nie ma i mogę wziąć coś z karty..no myślałam, że albo jej zemdleje przy ladzie, albo haftne albo się porycze..i wytłumacz tu babie, że na żarcie patrzeć nie mogę i te kluchy to była jedyna rzecz na którą miałam ochotę i jedyna szansa na zjedzenie przeze mnie obiadu :-( no chyba zobaczyła moją reakcję i powiedziała, że następnym razem mam dzwonić to mi zostawią.. no ale co z tego, jak potrzebowałam kluch tu i teraz. No i skończyło się tym, że wzięłam co innego, oczywiście po przyjściu do domu tego nie tknelam, w dodatku padłam jakbym maraton przebiegła, a nie wyszła na spacer. No przynajmniej mąż ma obiad na dwa dni..a ja dalej buły z serkiem topionym. Tragedia :-(

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Bo u mnie akurat wola gotowane niz gotowe. Zadko kiedy kupuje cos gotowego chyba ze nie mam czasu. A golabki zrobie i na dwa dni beda
    U mnie też wola gotowane. Ale ja nie dałabym rady teraz w kuchni siedzieć.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wspolczuje. Moj tez do mnie dzisiaj ze moglabym to kfc odpuscic ale ja na nic innego ochoty nie mialam.
    A dalej mnie jakos slabo jest. Nie wiem. Glowa szumi, boli dalej, spac sie chce :( jakos taka nie do zycia po tej wizycie u kardio jestem...

Tez sie wam sikanie wlaczylo co 20min? Masakra...

Co do brzuszka: ja widze ze sie zarysowal. Co prawda, na wadze mam ok 1kg na plusie teraz ale widze roznice. Juz nawet jeansow nie zakladam bo wiem ze beda gniotly i chodze w legginsach

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey piona- u mnie teź pyzy ;p

Co do pomidorów to juz kolejna osoba mi mówi jak ma w ciąży smaka na pomidory z cebulą 😀 zazdroszcze bo ja nie mam na nic smaka ;/

U mnie lekki brzuch juź jest ;)

emikey, kasia1518 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to co 15 min chodzę.
    Ale jednej nocy wstawalam 14 razy,moj rekord.

Dziewczyny jakie dawki magnezu dziennie przyjmujecie?

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko u mnie widoczna jest opona 😂 wyglądam jakbym się dobrze najadła i była na bakier z ćwiczeniami :) ale ważę nadal 52kg, nic nie przytyłam :)
    No i część spodni ciśnie w pasie, więc już nie we wszystkich mogę chodzić.
    U mnie też jest głównie wieczorna opona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 18:46

Wysłany: 13 marca 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    No ja to co 15 min chodzę.
    Ale jednej nocy wstawalam 14 razy,moj rekord.

Dziewczyny jakie dawki magnezu dziennie przyjmujecie?
    Ja póki co biorę tylko jak mnie brzuch boli..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • meerici Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam tak, ze z rana leciutkie zaokrąglenie, a wieczorem wyraźny brzuch :p

sunshine03 lubi tę wiadomość

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> transfer czerwiec 2025!
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dużo nie piję a co chwila muszę siku :-/

Jeansów też nie zakładam, nie dlatego że się nie mieszczę, ale dla mnie jakikolwiek ucisk na brzuch teraz to masakra, więc w grę wchodzą tylko piżamy i dresy, których nie czuję na tyłku. Nawet mąż mnie w nocy nie może przytulić, ani kot mi się położyć, no mam wrażenie że jakikolwiek dotyk wzmaga mi mdłości. A brzucha po porodzie już płaskiego nie miałam, więc teraz trudno mi ocenić czy coś się zmieniło.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka2 wrote:
    Tak mi się coś wydaje, że któraś z Was pisała tu, że najgorzej miała w tygodniu 7+0 do 7+6... piszę, bo miałam identycznie! Teraz już mdłości mniejsze, za to spanie mnie dorwało, w pracy zasypiam przed kompem a czasami o 19 juz jestem w łóżku a o 20 śpię... wolałam jednak mdłości, bo można je było zakończyć zjedzeniem czegoś 😉
    Jutro wizyta, czyli 10 dni po ostatniej i szczerze mówiąc do końca 1 trymestru wolałabym zachować taką częstotliwość, bo normalnie włosy z głowy można rwać pomiędzy wizytami! Internet powinnam sobie odciąć!

Tak mnie zastanawia, czy te z Was, które są już blisko prenatalnych mają już jakąś zmianę w wyglądzie brzucha... Widać już go? 😍
    U mnie juz widać zaokraglony brzusio :)

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • _nova Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn używających detektorów: gdzie mniej więcej znalazłyscie fasolkę? Ja już dzisiaj nie wytrzymałam i wyciągnęłam swój detektor. I dupa blada. Znalazłam swój puls. W prawdzie nie jestem szczupła. Tu i ówdzie mam za dużo, ale miałam nadzieję podsłuchać małego człowieka, a jedyne, co sobie zgotowalam, to dodatkowy stres... :/

Wysłany: 13 marca 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova u mnie po lewej stronie tuż nad spojeniem.

Ja uspałam Polę i zaliczyłam haft buuu.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mam mega odbijanie. Raz mnie zmulilo i troche zwrocilam. A tak to ok.
    Polozylam sie znowu na chwile i dalej glowa nie odpuszcza

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prawej,bardzo nisko.

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Jupik Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova, u mnie na samym srodeczku brzucha na wysokości między granicą owłosienia a brzuchem. A wcześniej szukałam zdecydowanie za wysoko ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ