Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja jestem z tych szczupłych, przed ciążą byłam w dobrej formie (regularnie ćwiczę na siłowni) i brzucha jeszcze absolutnie nie widać spod ubrania, ale jak ubieram zwykłe spodnie to zaczyna mnie gnieść i czuję dyskomfort. Chyba podjadę dziś do HM zobaczyć ten dział mama.
A czy ktoś wie gdzie kupię wygodne rajstopy? Żeby też nie cisnęły w brzuch, może takie z bardzo wysokim stanem.
Trzymam kciuki za wizyty dziś. Ja mam dziś badania, ale cytologię, więc nie dowiem się nic. -
nick nieaktualnywiesz co czasem wystarczy kilka dni, brzuch wyskoczy i już te spodnie są ok
jak przymierzałam stacjonarnie w hm to 34 mi sie nawet wydawaly za duze. Ale dwa dni pozniej wyskoczyla mi wieksza opona, spodnie zamowilam, przyszly i sa akurat
a wazę tyle samo, co przed ciążą. Póki co nic się nie zmieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 10:09
-
Mnie dziś poranek przywitał bełtem, a byłam pewna, że najgorszy czas już minął...
Mi póki co na wadze o 2kg mniej i wchodzę dalej w moje ciuchy jednak brzuszek powoli zaczyna się zaokrąglać.
Ja dziś też wizyta, ale jeszcze nie genetyczne tylko sprawdzić czy krwiak się wchłania. Jeżeli będzie OK to od jutra powrót do pracy. Jakoś się tak cieszę, że zobaczę maleństwo -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Maniam ja na szczęście wózka i łóżeczka nie muszę bo mam po synku wózek mam Adamex Barletta szarobiały więc czy dziewczynka czy chłopiec to będzie ok, łóżeczko mam białe. W ogóle mam wszystko dla chłopaka!
Jak się okaże dziewczynka to zacznę sprzedawać i popadnę w szaleństwo zakupowe dla dziewczynki chociaż te pierwsze rozmiary 62-68 miałam raczej uniwersalne, szare, beżowe, żółte, zielone.
Awaria w Roasmannie kupisz typowo ciążowe rajstopy na pewno nie będę uciskać. Na pewno też Gatta ma takie rajstopy i Merylin.
U mnie póki co to wyglądam jak bym troszkę lepiej pojadła, waga stoi w miejscu a spodnie moje też uciskają i chodzę w ciążowych z Lidla. Też są fajne elastyczne.
Dzisiaj półtorej godziny spędziłam w laboratorium, było mi słabo i byłam bardzo głodna. Następnym razem chyba skorzystam i wejdę bez kolejki jak tak będę się czuła.
Teraz zjadłam obfite śniadanie i chwilę odpoczywam, zaczyna mnie coś w gardle drapać.
Dziewczyny co myślicie o piciu pokrzywy? Herbata pokrzywowa, sok pokrzywowa?Awaria_90 lubi tę wiadomość
Paolka _25 -
Z tym, że w drugiej ciąży brzuch wyskakuje szybciej, to prawda (przynajmniej u mnie) mój w zasadzie jeszcze do końca nie doszedł do siebie po ostatniej ciąży,a już musi znowu rosnąć. Ale mam postanowienie, że po tej ciąży biorę się za siebie!
)
Awaria rajstopy ciążowe są w hm. Fajne są, nic nie uciska, nic nie gniecieAwaria_90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyByłam u rodzinnego z tym kaszlem. Na szczescie nisko nie siedzi. Musze wylezec i leczyc sie domowymi sposobami. Wczoraj wymiotowalam przez kaszel. Dala mi antybiotyk ale kazala sie wstrzymac i gdyby sie nie poprawilo to skonsultowac to z ginem i wziac. Caly tydzien w lozku spedzw... Oby pomoglo.
CodziennoscM lubi tę wiadomość
-
Mi wywaliło brzuch wcześniej, ale też nie startuję od wagi jak wtedy. No i myślę, że już sama macica szybciej się rozciąga i też już po 1 ciąży i porodzie jest większa sama w sobie.
Ja miałam parę ciuchów ciążowych po siostrze, parę kupiłam. Ale chodziłam głównie właśnie w leginsach i tunikach/sukienkach. Teraz chyba będę musiała zainwestować w letnie luźne sukienki (nie koniecznie trzeba kupować ciążowe = 2razy droższe, wystarczą zwykłe rozmiar większe), bo wtedy byłam z największym brzuchem zimą, a teraz będę latem.
Ja mam wszystko po córce, więc też niemal nic nie muszę kupować. Jak będzie syn dramatu też nie ma, bo mam też sporo chłopięcych rzeczy, moja siostra ma 3 synów i core i dostałam od niej kupę rzeczy, więc i Kindze kupowałam tylko pojedyńcze.
Mamy małych dzieci, a co robicie z wózkami? Zmieniacie na taki podwójny (spacetowa dla starszaka połączona z gondolą dla małego)? Kinga będzie mieć półtora roku, zastanawiam się jak miałyby wyglądać nasze spaceryCodziennoscM lubi tę wiadomość