X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2019, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę spać i zaczęłam czytać tutejsze początki :) okazuje się, że mnóstwo z was miało problemy. Ja starałam się o dziecko z przerwą na zmianę męża w sumie 10 lat, ale z obecnym 2 lata. Ostatecznie udało się naturalnie bez większej pomocy :) ale najśmieszniejsze jest to, że tak czekałam, że w końcu jak mi się spóźnił okres to byłam pewna, że to nie to. Wy beta robiliście jak było 300, a ja swoje zrobiłam jak już miałam 28 tysięcy jednostek :) to takie tylko nocne dygresje :)

Awaria_90 lubi tę wiadomość

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Co to wszyscy śpią jeszcze?

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja nie śpię :) już posprzątalam łazienkę, wzięłam prysznic i właśnie próbuję wywalić męża do pracy :) a wy jakie macie plany na dziś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 08:27

h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy odczuwacie jakies bole?
    Bo u mnie calkiem nic,czyzby macica się już wystarczajaco rozciągla? Nawet przy kichaniu już nic nie kluje i nie ciagnie aż mi dziwnie...

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero 9 tydzien, ale zauważam, że jest tych ciągnięć zdecydowanie mniej.

h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codziennosc A Ty w domu,czy pracujesz?

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Kokosowa wiem :) byle mial wygodnie a czy niebieskie czy rozowe to tam malo wazne ;)

No a ktory Ty masz tydzien? U mnie skorygowalo na 12+2 ale juz suwaczek zostawiam tak jak jest :) i tak jeszcze sie zmieni cos znowu hehe
    A brzuszek tak mi troche wywalilo bo mam wzdecia i czuje powietrze u gory pod klatka ale od dolu sie zaokragla :)

U mnie dziś 10 tydzień i 6 dzień. Z córką miałam lekki brzuszek niewidoczny pod bluzka do 5 miesiąca. Teraz idzie szybciej. Wzdęcia też w tym pomagają bo dziś już mniejsze i brzuch inaczej wygląda.

Dominika mnie od soboty ścięgna macicy mocniej bolą. Odczuwam też jakby kucie w szyjce. I od tego bolu wywaliło mi brzuszek. Myślę że szybko rośnie i to dlatego.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • _nova Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też brzuch już wywaliło :o wczoraj był ogromny, dzisiaj trochę mniejszy. najgorzej, że jutro wizyta i ważenie. Aż się boję ;p
    Mnie też skończył ciągnąć brzuch. Teraz sporadycznie czuję krótki, lekko ból z prawej lub lewej strony i tyle.

Kciuki za dzisiejsze genetyczne!

Sunshine, jakbyś mogła dopisać informację, że moja wizyta 30.03, to też genetyczne, to byłoby super ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 08:59

• CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, w domu, na zwolnienieniu.
    _nova ja mam filia na punkcie tycia. Przed ciąża walczyłam z wagą i nie chciałabym się znowu roztyc :)
    I dla wszystkich z dzisiejszym badaniami - powodzenia.

h44ehqvkxg5mefqn.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cześć:) muszę powiedzieć, że ostatnio nie śpię po nocach A dziś proszę godz 9 A ja dopiero otworzyłam oczy .
    Co do boli Ja mam tylko tkliwa macice i jajniki kilka h Bo stosunku. A tak to nic.
    Żadnych objawów. Jeszcze aż 6 dni do wizyty, odchodzę od zmysłów haha

oar843r8hxms7jm7.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno w kolejnych ciążach brzuszek jest bardziej widoczny , ale
    Nie wiem ile w tym prawdy 🤔

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zdrzemnelam jak zobaczylam ze tu cisza a mlodego do szkoly wywalila.

Macica sie bedzie powiekszac ciagle takze moze byc ze chwila ciszy i za xhwile znowu :p ja mam akurat cisze a pare dni mnie ciagnelo. Ale przy kichaniu daa razy moze zabolalo.
    Ja mam problem ze wzdexiami wieczorem :/ i serio nie moge nic zjesc na kolacje bo czuje ze pekne...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Dzień dobry
    Co to wszyscy śpią jeszcze?

Nie spimy ;p Młoda dzis od 4 juz tak sie wierciła, ze już nie zasnęłam :) a chwile po 5 już byla pobudka :)
    Odliczam juz godziny do wizyty :))

• emikey Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sądząc po kobietach z mojego otoczenia to brzuszek w kolejnych ciazach wychodzi wcześniej. Mojej bratowej tak szybko wywaliło że obstawialismy bliźniaki. Mi ciężko powiedzieć bo po synu zostało mi co nieco na brzuchu. Więc nie zaczynam z takim samym.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj przyszły spodnie dżinsowe z hm mama i taka wygoda, że się tego nie spodziewałam :D dobrze, że zamówiłam super skinny, bo są mega elastyczne. Jak przymierzałam zwykłe dżinsy stacjonarnie w hmie to były strasznie sztywne.

Muszę jeszcze sobie zamówić jakieś legginsy z allegro do chodzenia po domu i mam nadzieję, że jakoś doczekam do wiosny i ciepełka, żeby chodzić już tylko w sukienkach :D

odliczanie do wieczora zaczęte, mimo stresu jakoś jestem dobrej myśli, oby bobas był zdrowiutki!!! :)

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuje ze bede miala przeboje z zebami. Musi mi teraz dac pozwolenie bo zwariuje... Ulamal mi sie do reszty kawalek ostatni piatki (pol mi ulamal dentysta a pol mi w nocy odpadlo dzisiaj) i mam zab w dziasle tylko... Pewnje bez zaniegu sie nie obejdzie... Masakra. A mogl dac od razy ta zgode a teraz sie bede bujac.... Ech

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine03, znaczy się za 3-4 tygodnie czeka mnie zmiana garderoby? Na razie mieszczą się bez problemu w swoje stare spodnie, ale tylko te z wysokim stanem. A ponieważ nic nie kupuje to jest połowa miesiąca a ja na koncie mam jeszcze dużo kasy. :)

h44ehqvkxg5mefqn.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Mi dzisiaj przyszły spodnie dżinsowe z hm mama i taka wygoda, że się tego nie spodziewałam :D dobrze, że zamówiłam super skinny, bo są mega elastyczne. Jak przymierzałam zwykłe dżinsy stacjonarnie w hmie to były strasznie sztywne.

Muszę jeszcze sobie zamówić jakieś legginsy z allegro do chodzenia po domu i mam nadzieję, że jakoś doczekam do wiosny i ciepełka, żeby chodzić już tylko w sukienkach :D

odliczanie do wieczora zaczęte, mimo stresu jakoś jestem dobrej myśli, oby bobas był zdrowiutki!!! :)

Będą getry ciążowe w Lidlu jakoś teraz:)

sunshine03 lubi tę wiadomość

oar843r8hxms7jm7.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ! Powodzenia na wizytach!
    Mnie wczoraj tak ciągnęło w brzuchu we wszystkie strony, że masakra. Może to też przez zaparcia, miałam 4 bezowocne podejścia do wc, tragedia dla mnie. Rano 2 razy kichnęłam to mnie tak zakuło po prawej stronie, że aż usiadłam na łóżko. Byle do wizyty, a to jeszcze taki kawał czasu

syy26iye928jhyb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CodziennoscM wrote:
    Sunshine03, znaczy się za 3-4 tygodnie czeka mnie zmiana garderoby? Na razie mieszczą się bez problemu w swoje stare spodnie, ale tylko te z wysokim stanem. A ponieważ nic nie kupuje to jest połowa miesiąca a ja na koncie mam jeszcze dużo kasy. :)
    Myślę, że różnie to wygląda u różnych osób, zależy od ciuchów, jakie się nosi i jaką miało się wcześniej figurę :) część spodni już te 3-4 tygodnie temu ledwie dopinałam, ale ja chodzę głównie w obcisłych rurkach, więc drobna zmiana obwodu brzucha sprawiła, że zapinałam je na gumkę do włosów ;) niektóre spodnie są dobre do tej pory, ale są takie luźniejsze, nie rurki.

ManiaM, Awaria_90, CodziennoscM lubią tę wiadomość

‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ