X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pierwsze dziecko, więc trudno ocenić, ale intuicja mówi, że chłopak. Oczywiście jak każda z nas będę kochała każde i przede wszystkim, żeby było zdrowe :) to jest najważniejsze. Mojemu mężowi przydałby się synek, bo córka z poprzedniego małżeństwa mimo, że go kocha bardzo to nie podzirla zainteresowań mimo jego usilnych starań. Z drugiej strony jak ostatnio weszłam do sklepu kupić coś w prezencie dla znajomego dziecka to te dziewczęce ubrania są tak słodkie (choć też raczej wybieram szarości) że pomyślałam pierwszy raz, że w sumie fajnie by było mieć dziewczynkę :)

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, też miałam takie nastawienie- różowy ble, czemu nie ma innych kolorów. Od siostry z UK dostałam dużo małych ciuszkow właśnie na chłopca, dużo w kolorach uniwersalnych, białe, żółte, zielone, nie tylko niebieskie.. i jak kolejny raz na mieście ktoś mi powiedział- "ooo, jaki ładny chłopiec", to stwierdziłam, że pierdziele i od tamtej pory zawsze na spacer zakładam jej przynajmniej jedną rzecz różową lub fioletową ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym ja nie lubię ciemnych kolorów.. teraz wolę odcienie różu niż granaty i szarości.

Wtedy myślałam, że będzie chłopak. Jest dziewczynka. Teraz myślę, że dziewczynka i zobaczymy.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

[/QUOTE]
    I przy nicku będę dodawać płeć, jak już będzie wiadomo, bo czeka nas miesiąc USG genetycznych :)[/QUOTE]
    Dzięki za dopisanie. Możesz dorzucić, że Warszawa (choć po prawdzie Pruszków) i usg genetyczne mam 12.04
    Dzieki :)

h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras pytala co mamy w domu: syna ;)

moni05 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CodziennoscM, jak spojrzałam do Ciebie na instagram to zrobiłam się głodna, tyle tam zdjęć pysznego jedzonka. Aż idę coś zjeść haha :)
    Co do przeczucia, mam nadzieję że córka, choć to moja pierwsza ciąża i ciężko mi ocenić.

oar843r8hxms7jm7.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przeczuwam chłopaka, mąż dziewczynkę :p ale nie nastawiam się, że na genetycznych mi powiedzą. Ostatnio na tę informację musiałam czekać do połówkowych.

Kiniorek91 jak syn zareagował na "brata"? Można wiedzieć i jakiej lekarki byłaś?

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przed ciąża piłam koktajl z pietruszki, cytryny. Czy taki zestaw w ciąży jest dozwolony?

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Dziewczyny przed ciąża piłam koktajl z pietruszki, cytryny. Czy taki zestaw w ciąży jest dozwolony?

Same witaminy:) dozwolony

CodziennoscM lubi tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    CodziennoscM, jak spojrzałam do Ciebie na instagram to zrobiłam się głodna, tyle tam zdjęć pysznego jedzonka. Aż idę coś zjeść haha :)
    Co do przeczucia, mam nadzieję że córka, choć to moja pierwsza ciąża i ciężko mi ocenić.
    Bo ja kocham gotowanie, zwłaszcza takie zdrowe :) plus byłam na diecie. A teraz mam dodatkowe WYZWANIE :)

ManiaM, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Ja przeczuwam chłopaka, mąż dziewczynkę :p ale nie nastawiam się, że na genetycznych mi powiedzą. Ostatnio na tę informację musiałam czekać do połówkowych.

Kiniorek91 jak syn zareagował na "brata"? Można wiedzieć i jakiej lekarki byłaś?

U Patrycji Sodowakiej :) syn sie cieszy ale imie mi nie pasuje :D

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remigiusz, dobrze pamiętam?
    Mój będzie miał tak na imię*, nieważne, że podoba się TYLKO nam. Wszyscy kręcą nosem...

*jeśli teraz w brzuchu mam dziewczynkę to może następnym razem :D

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Irka Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ale ciężko was nadrobić po weekendzie. No i mało pisze, bo mała jak zobaczy, że mam telefon, to też by chciała :) Myślałam, że mdłości mi opuściły, bo od piątku było fajnie, ale dzisiaj po południu wszystko wróciło, dobrze, że rano dałam radę pojechać na badania.

Kiniorek gratuluję syna, oby tak zostało :)
    Ja w pierwszej ciąży długo nie znałam płci, bo się mała zasłaniala. bardzo liczyłam na chlopca, a jak się okazało, że dziewczynka to przez parę dni byłam taka rozczarowana, że do dzisiaj mi głupio. Teraz w sumie wszystko mi jedno, oby było zdrowe

sce8joy.png
    di3k7n9.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że będzie dziewczynka i chłopiec 😊 mamy już córeczkę, więc dwie kolejne dziewczynki... Mąż miałby przerąbane. Mam już imię, dla chłopca jeszcze nie. Pomiędzy fasolkami jest różnica więc tak sobie dumam, że starszy jest chłopiec, a dziewczynka młodsza.

Ja moją Zuzię też w róż zaczęłam ozdabiać po licznych pytaniach o jej płeć. Strasznie mnie to wkurzało.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni05 Remigiusz to świetne imię :) znałam kiedyś fantastycznego Remka :)

moni05 lubi tę wiadomość

h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie myślę co będzie. Byle zdrowe. W sumie mogłabym czekać do porodu z płcią ale mój mąż chce znać. Z tyvh zabobonów wychodzi dziewuszka. Z tętna też. Może się sprawdzi.
    Ubranka kupuję uniwersalne. Nawet teraz córce kupię bluzkę chłopięca jak jest dinozaur bo lubi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 18:59

sunshine03 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Ja nie myślę co będzie. Byle zdrowe. W sumie mogłabym czekać do porodu z płcią ale mój mąż chce znać. Z tyvh zabobonów wychodzi dziewuszka. Z tętna też. Może się sprawdzi.
    Ubranka kupuję uniwersalne. Nawet teraz córce kupię bluzkę chłopięca jak jest dinozaur bo lubi.
    Ja mam już przesyt dinozaurów. I samochodów. Dla chłopaków ciągle te dinozaur u samochody. Dinozaury I samochody. Dinozaury kierujące samochodami :P jakiś jednorożec by się przydał albo syrenka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 19:05

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja mam już przesyt dinozaurów. I samochodów. Dla chłopaków ciągle te dinozaur u samochody. Dinozaury I samochody. Dinozaury kierujące samochodami :P jakiś jednorożec by się przydał albo syrenka :D

Emikey bo masz chłopaka. Dziewczynce i chłopięce nałożysz to pasuje :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CodziennoscM wrote:
    Moni05 Remigiusz to świetne imię :) znałam kiedyś fantastycznego Remka :)

Dziękuję, już wybrane lata temu :) i tylko ta jedna opcja dla chłopaka, dla dziewczynki jest więcej :)

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży z synkiem jadłam wszystko na słodko. Kombinacje
    Z miodem i cukierem 🤣
    Teraz wszystko na słono, kwasno 😉
    Aczkolwiek słodyczami też nie pogardzę 🤣

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ