X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek, nie zrozum mnie źle, życzę ci, aby nie było żadnych niespodzianek oraz nie twierdzę, że byłaś u kiepskiego lekarza, ale nie wierzę, że nawet najlepszy lekarz w tej kwestii nigdy się nie pomylił na tak wczesnym etapie ciąży. Myślę, że dla własnego dobra, przynajmniej do kolejnego usg do informacji o płci lepiej podchodzić z dystansem :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apap to paracetamol. Tylko. Można brać.

przedszkolanka:), brunetka91 lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy co powiedziała lekarka. Jak siur był duży i wystający to pewnie trudno o pomyłkę ;-) lekarze na tym etapie zaznaczają, że może się coś zmienić i to nie na 100%, może u Kiniorka nie ma wątpliwości :-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek, dziewczyny maja troche racji, corka mojej kolezanki na usg tez miala takie cos miedzy nogami :D oby jednak pomylki nie bylo, jesli ten scenariusz Ci pasuje :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 16:10

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • .Aleksandra. Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroli wrote:
    Ja tez 8.04. Fajnie ze jesteśmy ze Śląska :)
    To tez masz bezplatnie? Poczatkowo chcialam do sadowskiego ale tam jest za 450zl.

01589vvj37l1te20.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 -a w domu macie dziewczynkę czy chłopca? 😊
    Pewnie lepiej żeby się nic nie zmieniało 😁

Jak się odnosicie do tego, że jak się coś je to ma się
    To do płci? 🤔

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak przy okazji dyskusji o płci. Macie jakieś przeczucia? :)

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy już się coraz lepiej czujecie... A u mnie mdłości dopiero się rozkrecaja!wczoraj hafta puscilam ale mialam nadzieje ze to jednarazowy wypadek, okazalo się że nie...normalnie oszaleje.Ktoras z was pisala że swierze powietrze dobrze jej robi na mdłości,a u mnie odwrotnie jak idę na spacer i to powietrza dmuchnie mi w twarz odrazu odruch wymiotny,tak samo mam przy wchodzeniu na 2 pietro jak już jestem na górze...biegiem do kibla.

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do płci ja mam tak jak Kiniorek synek w domu więc przydalaby się córcia. I mam nadzieję na corcie,ale podświadomie jestem już na syna nastawiona.

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np w pierwszej ciąży myślałam,że będzie dziewczynka. Myślałam,
    Ba byłam przekonana 😜 jest chłopiec!
    Teraz jest mi to kompletnie obojętne,nie nastawiam się na konkretną
    Płeć, aczkolwiek ochotę pod względem jedzenia mam zupełnie inna niż z
    Jasiem i dlatego pojawiło się u mnie pytanie odnośnie jedzenia 😁

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek gratuluje synka ;)
    Ja ciekawe czy mi w ogóle powie,bo ja tak z przymrużeniem oka to i tak wezmę.

Przed apapem byl haft..zjadlam i wzięlam ale niezbyt pomoglo 😐 a musze się na jutro ogarnąc,na pogrzeb nie ide ale na stype chociaz..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • .Aleksandra. Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    A ktory tydzien?
    Jabtez czuje dziewczynke.

01589vvj37l1te20.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr zdaję sobie sprawę z tego, że poznanie płci na genetycznym pewne nie jest, ale mimo wszystko chciałabym mieć jakiś punkt zaczepienia :D jak się zmieni to nie szkodzi :D
    do połówkowych raczej nic dziecku kupować nie będę, bo szkoda mi miejsca w domu.

Poza tym nawet, jeśli będzie dziewczynka to i tak kupię uniwersalne ciuszki/lekko chłopięce, bo nienawidzę koloru różowego, a prawie wszystkie ubrania dla dziewczynek są właśnie różowe :/ jakby nie mogły być żółte, pomarańczowe, zielone, turkusowe... :D

I przy nicku będę dodawać płeć, jak już będzie wiadomo, bo czeka nas miesiąc USG genetycznych :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Dziewczyny wy już się coraz lepiej czujecie... A u mnie mdłości dopiero się rozkrecaja!wczoraj hafta puscilam ale mialam nadzieje ze to jednarazowy wypadek, okazalo się że nie...normalnie oszaleje.Ktoras z was pisala że swierze powietrze dobrze jej robi na mdłości,a u mnie odwrotnie jak idę na spacer i to powietrza dmuchnie mi w twarz odrazu odruch wymiotny,tak samo mam przy wchodzeniu na 2 pietro jak już jestem na górze...biegiem do kibla.
    Dotrzymam Ci towarzystwa. Ja tam nadal chodzę po ścianach. Dziś miałam taką ochotę na buraki. Nsjadlam się ich i teraz nie wiem czy już lecieć do WC czy Jeszce przeczekać. To chyba za karę, że z synem ani razu mnie nie zemdlilo nawet.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Ja na 80% myślę, że córka ale kto tam wie. Wnioskuję to tylko po tym że teraz jest wszystko inaczej niż z synem. Totalnie wszystko. Wtedy smakowało mi kwaśne i pikantne teraz Słodkie i nijakie. Wtedy miałam ładna cerę teraz okropna. Wtedy tętno było niskie teraz wysokie, wtedy linie na teście były bardzo blade przez półtora tyg od terminu miesiączki teraz linia ciemniejsza od kontrolnej już przed terminem okresu. Wtedy płód był mniejszy teraz większy. Wtedy nie miałam mdlosci teraz chodzę po ścianach. Wtedy biegałem po górach teraz ledwo dochodzę do marketu. Wtedy nie tylam, teraz już 3 na polusie. Wtedy cola teraz pepsi haha. No i Jeszce moja mama jak byłam z Gaba w ciąży robiła porządki w szafach i znalazła ciuszki po moim bratanku tylko. A teraz też robiła porządki i znalazła tylko po mojej bratanica (na samym początku ciąży) Hehe.

ManiaM lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    kkkaaarrr zdaję sobie sprawę z tego, że poznanie płci na genetycznym pewne nie jest, ale mimo wszystko chciałabym mieć jakiś punkt zaczepienia :D
    No jasna sprawa, jak mi lekarz będzie chciał coś powiedzieć to też chętnie wysłucham. Mi tylko chodzi o to, aby mieć dystans do tego co lekarz powie na tym etapie.

Znam historie dziewczyny, której lekarz na genetycznych powiedział, że chłopiec, ona uwierzyła w to święcie. Wybrali imię, cały świat poinformowany, że będzie syn. Na połówkowych okazało się, że dziewczynka i do porodu nie chciała się z tym pogodzić, tak bardzo zdąrzyła przywiazać się do myśli, że będzie miała syna przez te ~2 miesiące.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Poza tym nawet, jeśli będzie dziewczynka to i tak kupię uniwersalne ciuszki/lekko chłopięce, bo nienawidzę koloru różowego, a prawie wszystkie ubrania dla dziewczynek są właśnie różowe :/ jakby nie mogły być żółte, pomarańczowe, zielone, turkusowe... :D

I przy nicku będę dodawać płeć, jak już będzie wiadomo, bo czeka nas miesiąc USG genetycznych :)
    Jakbym siebie "słyszała" jesli chodzi o ciuszki haha. Tez nie mogę jak widzę tylko rożowe dla dziewczynki. Jest tyle innych pięknych kolorów! Smialismy sie z M ze jak bedzie dziewczynka i bedziemy mieli odwiedziny, przy których wiadomo kazdy cos przyniesie pewnie różowego, to bedziemy odkładać ciuchy na kupki "te do ubierania" i "różowe" :P

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo, cała garderoba najchetniej w szarościach :D

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo przeczuć co do płci to mam cichą nadzieje na dziewczynkę :) Ciężko mi porównać objawy, bo to nasze 1 dziecko. Zobaczymy w piątek ;)

japonka lubi tę wiadomość

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Jakbym siebie "słyszała" jesli chodzi o ciuszki haha. Tez nie mogę jak widzę tylko rożowe dla dziewczynki. Jest tyle innych pięknych kolorów! Smialismy sie z M ze jak bedzie dziewczynka i bedziemy mieli odwiedziny, przy których wiadomo kazdy cos przyniesie pewnie różowego, to bedziemy odkładać ciuchy na kupki "te do ubierania" i "różowe" :P
    A ja bym chciała róż. Mam dość szarości i niebieskich kolorów. Ostatnio nawet synowi kupiłam różowa koszulkę tak mi brakuje tego koloru w domu :D

Aguuula;2525 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ